Roberts Koļcovs

Roberts Koļcovs

Pēc profesijas ir mākslinieks. Mušiņmakšķeri Roberts ir izvēlējies galvenokārt kā iespēju nodoties sevis meditatīvai pilnveidošanai. Nelokāms “ķer un atlaid” principa piekritējs. Savā nodarbē par vērtīgāko uzskata gadiem noslīpēto pieredzi gan mušu siešanā, gan kātu izgatavošanā, gan arī zivju un citu būtņu pētniecībā un novērošanā. Pēc dabas impulsīvs, bieži aizmirst piedzīvotās nepatikšanas. Ir lietas, ko uzskata par jaunatklājumu, nerespektējot visiem sen zināmo. Visbiežāk Roberts ir sastopams Lielupes un Abavas krastos un, vismaz reizi gadā, pie kādas no skandināvijas ziemeļu foreļupes.

Atbildes

Jautā ReArtLV

Sveiks!

Gribēju tev pajautāt, vai tu varētu atsūtīt kādu veikalu mušiņmakšķerniekam, un piemeklēk kādu makšķeri, jo es nekad nesmu pat turējis rokās mušiņmakšķeri , taču domāju sākt mācīties.

Kā ari auklu un vel lietas, kuras vajag.

Pēc iespējas lētāk.

Paldies jau iepriekš.

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks. Manā dzīves trajektorijā, tīri ģeogrāfiski ir Pārdaugava. Tieši mušošanas lietas ir Daugavgrīvas Salmo veikals, Pludiņš uz Slokas ielas , tad Teikas galā Forelīte. Tavam gadījumam domāju ir jāmeklē iesācēju komplekts, tādus šosezon esmu sastapis brīvi. Lai sokas un izdodas! R.K.

Atbildēts: 21.augusts 2014, 15:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā yuuhuu

Sveiks, palasot tavus rakstus, cik noprotu tu mušo sapalus Jūrmalā, gribētu pajautāt kuros posmos ? Es pats makšķerēju sākot ar akvaparku un līdz pļavām, pārsvarā tikai asari gadās vai kāds mazs līdacēns, bet no sapala ne miņas.

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks. Esi izdarījis secinājumus, balstoties uz manis rakstīto, un iespējams, tam ir pamats. Fakti ir tādi, neesmu noķēris Lielupē, Jurmalas teritorijā nevienu sapalu, pie tam, Jūrmalā copēju kā viesmakšķernieks uz uzaicinātajiem pasākumiem, kas parasti ir spiningotāju kultūras pārsātināti. Sapalus Lielupē, ar mušiņmakšķeri, vasaras sākumā mērķtiecīgi braucu ķert uz posmu Lielupē no Bauskas līdz Mežotnei, kur upe ir bradājama. Atceros, ka gadus 10 atpakaļ, kādu laiku ķēru asarus pie Baltās kāpas uz Tiroles nūjiņas un tārpu, kautkas līdzīgs mikrodžigam šodien, bija interesanti un produktīvi. ar cieņu R.K.

Atbildēts: 22.jūlijs 2014, 18:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pacha

Sveiks Robert! Jautājums ir par copi Zviedrijā- vai tur ir atļauts makšķerēt ar dzīvo ēsmu? Jau iepriekš paldies par atbildi.

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiki. Zviedrijā ir atļauts ķert ar dzīvo ēsmu, izņemot vietas, kur tas aizliegts, bet par to tu uzzini, iegādājoties lokālo atļauju.

Atbildēts: 31.maijs 2014, 16:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 19daniels99

mājā stāv lieks mušiņmakšķerēšanas kāts.

vai ar to var ķert līdakas ar gumijas zivtiņām un citiem līdaku mānekļiem?

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks, laimīgais, kuram mājās stāv mušiņmakšķerēšanas kāts. Ar to kātu Tu vari darīt ne tikai to, ko pieminēji, ar to var arī izveidot dārzā stuti tomātiem vai puķuzirņiem. Es nedomāju ,ka mušiņmakšķeres kāta spoles turētājs būs parocīgs spininga spolei, bet cilvēki pierod pie brīnumainiem izgudrojumiem un paņēmieniem. Domājams, ka kāta īpašības arī nebūs piemērotas smagu mānekļu iemešanai, tas būs pa lokanu un mīkstu. Ja man būtu jāiesaka, ko darīt ar lieku mušiņmakšķeres kātu, es ieteiktu meklēt līdzpilsoni, kuram ir vajadzīgs šāds kāts un kurš šo kātu ierindo nepieciešamo lietu sarakstā. Lai izdodas un sokas, ar cieņu R.K.

Atbildēts: 28.maijs 2014, 16:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sandijsi

Sveiki ekspert es gribētu uzzināt

kādas ēsmas lietot vēdzeļu copē?

Kur meklēt vēdzeles?

Atbild Roberts Koļcovs

Runā, ka svarīgākais no priekšnoteikumiem labai copei ir atrašanās tādas ūdenstilpnes krastā, kurā ir zivis. Vēdzeles vasaras laikā, nav jau neiespējami, taču ļoti tuvu. Vēdzelei vasarā ūdens temperatūra ir pa augstu, un tā veģetē pa upju gultnēm, sākot aktivitāti tikai rudenī, kad ir jau ziemas režīms, tad uz gruntenes ar nēģu, renģu vai naktstārpu uz ēķa vari veiksmīgi iegūt lomā Vēdzeli. Upēs spiningojot rudenī arī vari uzrauties. Taču, ja esi spītīgs, un atstāsi kā mērķa zivi Vēdzeli, tevi izbrīnīs tas zivju daudzums un dažādība ko nāksies noķert paralēli savam sapņu lomam. Lai izdodas un neatlaiž! R.K.

Atbildēts: 14.maijs 2014, 10:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gugalens

Sveiks! Iesaki ko uztiis uz spoles lai pītā aukla būtu tā kā vairāk uz spoles pie malām, citādi uztinu, a liekas ka vinjas maz, kaut gan aizgāja virsū visa ko pirku ( 120m) ?/ Paldies

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks, uztin veco auklu, lai gan ja aukla ir pa tuvu malām, man parasti kautkas gadās( bārda), ja spolē aukla ir minimāli, vēl atliek 1/3, man ļoti patīk. R

Atbildēts: 10.maijs 2014, 20:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā coperis14

Sveiki,iesakiet kādu mušu priekš vimbas copei Ventā,paldies:)

Atbild Roberts Koļcovs

Ar mušu noķert VIMBU, tā nav sistēma, drīzāk nejaušība un laimīga sagadīšanās. Sveiks. Esmu šim procesam veltījis laiku, jo tas bija skaisti, bet tas bija nārsta laikā, un iespējams tāpēc mana nimfa, jo gar grunti, tika apsolūti ignorēta, lai gan zivju blīvums vietā kur tas notika bija kā koservu bundžā, mugura pie muguras. Skats pasakains, bet rezultāts tā arī palika tikai skats. Kad vimba ir aktīva ēdāja, ūdens līmenis ir augsts, un cope ar mušīņmakšķeri atgādina copi ar Tiroles nūjiņu, vai grunteni, un šāda veida sistēmas pat neesmu sācis veidot priekš sevis. Teorētiski varētu ar lašu sistēmu, kur ir ļoti smagas auklas galvas, gar grunti(un vēl uz iebarotas sliedes), bet tad jau jāņem pludiņmakšķere, jo tā ir cita cope. Savukārt sapals jau trako un šiverē pa upēm, ir sācis ēst zāli, un ir nonārstojis pa 80-90 %. Sakarā ar laiku vabole vēl nav prioritāte, Wolly Buger un straumē, kur jaunie dzinumi. Lai sokas, un laid atpakaļ ja nevari noēst, jo sapals aug lēnām.

Atbildēts: 10.maijs 2014, 11:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā koshais

Sveiki Kaadu spininga kaatu tu vareetu ieteikt Man forelem gribeetos taadu unversaalaaku lai var gan vableriiti izraustiit gan gumiju pameetaat:) nu lidz kaadiem simts eiro. Paldies jau ieprieksh.

Atbild Roberts Koļcovs

Neko citu, kā meklēt kātu veikalā ieteikt nevaru, jo man nav favorītu šajā segmentā. Pats mazajiem voblerīšiem šad tad lietoju paša sietu kātu, kas uzzsiets uz mušas 9klases blanka, bet te vairāk iedvesmo pats kāta tapšanas process nevis tehniskie parametri. Veikala priekšrocība ir tā, ka vari pataustīt mantu. ne asakas. R

Atbildēts: 2.maijs 2014, 21:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Cassini

labdien, man ir jautājums - kādas nimfas ieteiksiet "balto" zivju mākšķerēšanai (ar mušīņmākšķeri, protams)

Atbild Roberts Koļcovs

Klasika, klasika. RED TAG, visdažādākajās konfigurācijās , gan grimstošas, gan peldošas un dažādos izmēros. lai izdodas! R

Atbildēts: 30.aprīlis 2014, 14:16 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā artursg2002

Sveiki!

Man ir privātdīķis kurā ir foreles un kas man butu jaizmanto lai tās noķertu jo ar pludiņu sanāk ļoti reti .Zinu ka dīķī ir foreles jo tās lēkā ka pametu barību.Tatad gribu zināt kas par ēsmu/vobleri man jaizmanto

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiki, Mana pieredze, kuru varētu saukt par kvintesenci receptei privātos foreļu dīķos ir tāda. Ņemam granulu, ar ko tiek barotas zivis, uzsienam identiskas formas (kauns teikt mušu) veidojumu no brieža spalvas. Viss, tā ir ideālā muša ar barību piebarotos foreļu dīķos. Cik saprotu darbība notiek ar spiningu, tad jālieto bombarde. Taču ja izlaiž visu iepriekš teikto, apsveicu ar lielisko poligonu, kur vari nodoties mušiņmakšķernieka tehnikas apguvei, jūtot arī zivs klātbūtni. Tā ir vienreizēja iespēja, un ir fantastiska piedeva tehnikas apguvei. Sargi dīķi no gārņiem, ūdriem un idiotiem, lai sokas. R

Atbildēts: 12.aprīlis 2014, 18:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager