Roberts Koļcovs

Roberts Koļcovs

Pēc profesijas ir mākslinieks. Mušiņmakšķeri Roberts ir izvēlējies galvenokārt kā iespēju nodoties sevis meditatīvai pilnveidošanai. Nelokāms “ķer un atlaid” principa piekritējs. Savā nodarbē par vērtīgāko uzskata gadiem noslīpēto pieredzi gan mušu siešanā, gan kātu izgatavošanā, gan arī zivju un citu būtņu pētniecībā un novērošanā. Pēc dabas impulsīvs, bieži aizmirst piedzīvotās nepatikšanas. Ir lietas, ko uzskata par jaunatklājumu, nerespektējot visiem sen zināmo. Visbiežāk Roberts ir sastopams Lielupes un Abavas krastos un, vismaz reizi gadā, pie kādas no skandināvijas ziemeļu foreļupes.

Atbildes

Jautā yuuhuu

Sveiks Robert :) ! Tā kā nēesmu džigotājs( vēmiens vien nāk no tā vārda, nepatīk tā doma kad ar sintētiku piesārņo upes vai ezerus) bet twičotājs, gaidot savu sezonas sākumu un veicot iepirkumus uzskrēju principā mušiņmakšķerēšanas specializētam veikalam, nenoturējos( piepildīju savu 5 gaudu sapni) un par lētām naudām dabūju inventāru ! Mana mīļākā zivs ir asaris, man viņš garšo un starp zivīm ko esmu ķēris, viss labāk jūtams uz kāta or whatever ! Tamdēļ sākot mušiņmakšķerēšanu, izpētes veidā gribētos apjautāties par ASARU mušām, vēl mani interesē kur latvijā var iepirkt dažādas mušas(Es saprotu, tas ir arostikrātisks veids, bet rupnīcai tak jābūt) ! Veikālā kur iepirkās inventārs dabūju WF auklu, prasīju uz asariem ! Īsāk sakot, ir kādi ieteikumi inventāriem, mušām, jeb grimstoši vai peldoši, attiecīgi...... ! Šī laikam ir radošākā un zinošākā ābece par visu makšķerēšanu, bet vienmēr vajag to sākumpunktu

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks! Par Tavu tematiku, ko pats apzīmē ar ASARIS. Domāju, ka uz šobrīdi, apm uz gadu, vari atlikt šo tēmu, un censties pievērsties tematikai, IEMETIENA TEHNIKA, un te nav runa par dropi. Kad savu inventāru būsi novedis līdz stadijai, kur visas sastāvdaļas ir savienotas savā starpā, ieskaitot ārējos apstākļus(atrodies vismaz pļavā). uzskaitot pēc kārtas muša(vilnas diedziņš) bez āķa, konusveida pavadiņa, pamatauklaWF, bekings, spole, kāts, pats makšķernieks, veiksmīgi izvēlētā ūdenstilpne, un vienmēr klātesošā ticība ar tieksmi uz veiksmi, utt. Noteikti ieteiktu uz pirmajām nodarbībām doties ar kādu, kas kaut nedaudz ir centies mušot. Sākt izpēti būtu vieglāk, ja sākuma stadijā pievērstos ūdens virsmai, nevis grimstošajām tehnikām. Manuprāt mušu sortiments nav nepieciešams plašs, Goddard Caddis(10-12)- ūdens virspusei(var vabolīšu paveidus priekš sapaliem), Wolly buger- universālākā slapjā muša. Nu vēl RED TAG- ģeniāla muša var lietot visādos izpildījumos, gan sausu gan nimfu. pagaidām viss, ja nepiemirstam interneta resursus, kas ir ļoti plaši šobrīd, Lai sokas, un rokas ar atlaisto zivju zvīņām. R

Atbildēts: 14.marts 2014, 10:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā eeddiijjss

Sveiks!

Tākā tūlīt sāksies mušiņošanas sezona, vēlētos no interneta pasūtīt indikatorus. Copēšu sapalus un arī foreles. Vari ieteikt kādu interneta veikalu, kur to indikatorus varētu pasūtīt?

Atbild Roberts Koļcovs

http://www.youtube.com/watch?v=JaDEBP2K_Do, varbuut pats jo vienu pašu indikatoru sūtiit no internetveikala, laikam dārgāk būs. Ja neder, tad e-bay, cabelas, orwis, domāju visos atradīsi. Lai izdodas. R

Atbildēts: 12.marts 2014, 15:43 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā eeddiijjss

Sveiks!

Mani interesē, vai tagad ir iespējams noķert kādu foreli jau upēs? Upē tikko izgājis ledus! ;)

Atbild Roberts Koļcovs

Jāatceras par spiningošanas un mušošanas pavasara liegumu. Lai cik tas neizklausās jokaini, bet ar tārpu vari mēģināt. Lai izdodas, jo bieži vien, tieši fiziska atrašanās pie upes mūs padara labākus, nerespektējot copes rīkus. R.K.

Atbildēts: 26.februāris 2014, 09:42 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā danonki

Sveiki! kā varētu piestiprināt uztveramo tīkliņu pie brienamā tērpa, lai to ātri varētu paņemt?

Atbild Roberts Koļcovs

Es stiprinu ar magnetu pie jakas vai vestes krāgas aizmugurē, kur ir cilpa, ja nav tad vajag to ierīkot, bet te runa ir par vieglu foreļu uztveramo, ja tas ir smags, tad nav ērta staigāšana ar spaini uz muguras.R.K.

Atbildēts: 8.februāris 2014, 10:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā odijs232

svieki,es youtube skatos kā taisa sausās mušas es viņas taisu no spālvām ko jurmalā salasu briežu un meža cūku spalvām un filcēšanas vilnu un es uztaisu tās mušas un uzreiz tās grimst kāda ir problēma paldies iepriekš

Atbild Roberts Koļcovs

Tas ir labi, ka darbinam saikni starp smadzenēm un roku. Tā ir vissenākā saikne ar dabu un KOSMOSU, kas piemīt pat putniem, nerunājot jau par zīdītājiem. Konkrēti ieteikumi konkrētajai situācijai būtu tādi. Ja mušai vajag būt peldošai( tas nav vienmēr obligāti, to pierāda praktiskā makšķerēšana), jācenšas lietot vieglu āķi, un materiālam jānodrošina nemirkstošas īpašības. Tātad ja materiāls ir mirkstošs, tas varbūt līdz galam nav piemērots, un jāmeklē cits materiāls, kas aizstāj esošo. Ja, nevar atrast aizvietotāju, jācenšas apstrādāt ar vielu, kas atgrūž ūdeni. (silikona vai cita veida viela, kas dabūjama). Lai sokas un izdodas, ar cieņu R.K.

Atbildēts: 8.februāris 2014, 10:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RobisRobis

Labdien! Šoreiz jautājums ne par copi. Ja nekļūdos, tad Jūs esat tas pats mākslinieks, no kura apgleznotajiem šķīvjiem esmu pieradis ieturēt maltītes. Šodien viens mākslasdarbs dabūja galu, tāpēc vēlētos iegādāties jaunu, bet porcelanadarbnica.lv info tikai par atrašanos Vecpiebalgas novadā. Varbūt ir kāda tirdzniecības vieta Rīgā, iepriekš pirku gadatirgū Carnikavā!

Atbild Roberts Koļcovs

Rito veikals, galerija ISTABA.

Atbildēts: 8.februāris 2014, 10:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Dagins

Čau,

Vai vari ieteikt kādu veikalu, kur iegādāties "mušu sakabes"?

Parastajās makšķerlietu bodēs tādu diemžēl nav. Vēlos izmantot gan ziemā asaru bļitku makšķerei, gan arī Micro Jigam vasarā.

Paldies,

Makšķernieks no Pārdaugavas:)

Atbild Roberts Koļcovs

Kas , tavuprāt , ir MUšU SAKABES. Es lietoju līdaku mušošanai OWNER sakabes, kas nav atveramas, bet āķa acs tiek uzvērta uz tās. priekšrocības ir tajā, ka pie asajiem iemetieniem, karabīne nevar atsprādzēties. Savukārt virpulīši karabīnei ir pakļauti spēcīgam slodzēm, un tādēļ, karabīni vajadzētu bez virpulīša. Tādu vai nu jāloca pašam, vai jāgaida ražotāju iniciatīva. Ar virpulīti nopērkama ir Salmo veikalā, teiksim Daugavgrīvas ielā. Lai izdodas! R

Atbildēts: 25.novembris 2013, 17:03 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Ivars.Z

sveiks kur varētu iegādaties lētu mušiņmakšķeres spolīti un auklas?paldies iepriekš

Atbild Roberts Koļcovs

Man tiešām ir grūti atbildēt konkrēti uz šo jautājumu, centies saganīt kādu praktizējošu copmani un no viņa nopirkt pa puscenu, jo viņš noteikti alkst jaunu, un tev jauna nav nepieciešama, ja vēlies mācīties iemetienu. Bet šobrīd ir labs laiks , jo sezona ir cauri, un internets varētu sezonas precēm rādīt pieņemamas cenas. Tātad , īsumā, interneta veikalu izpārdošanas. R.K.

Atbildēts: 22.novembris 2013, 15:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Marx

Sveiks,vai tagad foreļu upītēs foreles varētu noķert uz ēdamajām gumijām,es domāju par tvisterīšiem un vēžveidīgajiem,un vai tās labprātīgi vēlētos ķerties uz tiem.

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks. Neredzu nevienu fizisku neiespējamību noķert uz augšminētajiem mānekļiem zivi, bet der atcerēties, ka patreiz ir spiningošanas liegums visās lašupēs. R.K.

Atbildēts: 22.novembris 2013, 15:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kristss03

cau.

es zinu,ka tu esi meistars uz mushinj makskeri,bet varbut tu varetu ieteikt kadu labu vobleri forelem,kas labi strada straume? paldies.

Atbild Roberts Koļcovs

Šovasar man ļoti noderēja komplektiņš no ILLY, pavisam mazie voblerīši, favorīts bija chubby apm 2.5cm resnulītis, kam asarīša stripiņas. Tas ir sekli strādājošs, un svars ir pietiekams lai ar viegliem rīkiem iemestu. Cena ārprātīga, bet es ļāvos, varbūt tāpēc arī strādāja, ka noticēju. Straumei iespējams vajag garenos, lēnākstrādājošos. Tas ir manis piedzīvotais, bet domāju, ka svarīgākais ir saglabāt noticēšanas elementu pie jebkura rīka. R.

Atbildēts: 21.oktobris 2013, 13:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager