Roberts Koļcovs

Roberts Koļcovs

Pēc profesijas ir mākslinieks. Mušiņmakšķeri Roberts ir izvēlējies galvenokārt kā iespēju nodoties sevis meditatīvai pilnveidošanai. Nelokāms “ķer un atlaid” principa piekritējs. Savā nodarbē par vērtīgāko uzskata gadiem noslīpēto pieredzi gan mušu siešanā, gan kātu izgatavošanā, gan arī zivju un citu būtņu pētniecībā un novērošanā. Pēc dabas impulsīvs, bieži aizmirst piedzīvotās nepatikšanas. Ir lietas, ko uzskata par jaunatklājumu, nerespektējot visiem sen zināmo. Visbiežāk Roberts ir sastopams Lielupes un Abavas krastos un, vismaz reizi gadā, pie kādas no skandināvijas ziemeļu foreļupes.

Atbildes

Jautā LiidaksG

Sveiki, atkal es. Biju aizbraucis uz āraišu ezeru. Nū viena karpiņa nāaca arāa bēt par mazu āaķis bija. Nū kkur ap 5 kg bija.Un labākais ir tas ka man ir 12 Gadi un gandrīz jau 5 kg Karpa.

Atbild Roberts Koļcovs

sveiks. nu tagad tu beidzot saproti, ko tie veči var dirnēt ūdens malā, dienām. pēc apm 20 gadiem ievērosi, ka ūdens tuvums sakārto tramīgo prātu, un ka no šīs nodarbes uz pasaules ir vairāk labuma, kā nepatikšanas. lai izdodas un ieraksti cietajā diskā par āķi, neaizmirsti arī, ka auklai jātur mezglos, tad kāts , spole un tikai tad tu, sākumā vēl visam ir veiksme, ko arī tev novēlu. roberts

Atbildēts: 17.augusts 2012, 09:14 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā davidsonsd

sumināts maistar!biš rauj besi–manam konfūteram nevar uzlikt slāvu šriftu līdz ar to googlē nevaru atrast vienu fišku.izstāsti lūdzu skudras recepti.vai izmanto tikai diegu un spalvu vai arī formas izveidei lieto kādu citu matriņu?

Atbild Roberts Koļcovs

man ir receptes no foma (blīvs porloninsh). tātad nogriež sērkociņa diametra loksnīti, sien pie 14 nr. āķa, dala trijos posmos, dibens lielāks(pašu pakaļgalu beigās mazliet noapaļo ar šķērēm, var ar šķiltavām), tad galva, vidiņš mazākais pie tam pie vidusposma uzsien vēl trīs tinumus gaiļa spalvu, kā kājas. var taisīt brūnas un melnas(ar spārniem) skudras, uzdevums lai līdzīgas dabīgajām, un lai pašam rodas pārliecība. skudra ir ļoti universāla muša, īpaši pēc lietus, arī vējā, un tādai jābūt katram mušotājam. tas īsumā un bez vizualizācijas. meisters

Atbildēts: 16.augusts 2012, 19:35 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā DanielsB

Sveiks. Vai vari pateikt ko spiningam nozīmē tie testi? un kas ir labāks lielāks vai mazāks tests? un ja piemeram tests ir 20-40 vai var izmantot mazāku svaru mānekļus vai nebūs tas efekts? Paldies D.B.

Atbild Roberts Koļcovs

sveiks. tests tiek dots svaram, ko lieto māmeklim. tātad , ja esi paredzējis mētāt sīkus rotiņus līdz 10gr. tad tev nepieciešams kāts ar testu līdz 10.gr. ja esi paredzējis mētāt 30.gr šūpiņus, un ir iespējami konkrēti zacepi, kur iespējams būs jāatliec āķi, tev vajag kāta testu līdz 50.gr, jo aukla arī būs resnāka, bet tas būs mazāk jūtīgs. tas īsumā. r

Atbildēts: 14.augusts 2012, 22:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā LiidaksG

Sveiki, Ko sakat par āraišu ezeru? Daudz zivis? Paldies jau iepriekš!

Atbild Roberts Koļcovs

Esmu bijis Āraišos, bet neko par ezera īpatnībām un specifiku nespēšu atbildēt. r

Atbildēts: 14.augusts 2012, 13:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā salvixxx

Sveiki! Velos apgut copi ar musinmakskeri, vai varetu ieteikt kaadu literatuuru par so copes veidu?

Atbild Roberts Koļcovs

ja esi angļu val. lietotējs, neredzu problēmas internetā atrast visu nepieciešamo, ieskaitot filmas. Ja esi latv-kriev runājošs(mana prioritāte) ir mazliet grūtāk. copes lietās ir arhīvos mūsu instruktoru(R.R. un E.C.)raksti, kas stipri un vispārīgi var ieviest skaidrību teorētiskajā plāksnē latv val. krieviem ir vairāk literatūras, pat grāmatas, bet tas ir grāmatu tirgotāju informācijas lauks, jāmeklē krievu val. literatūras āderes mūsu valstī. nāk ziema, nekasies, jo inventāra atlaides nav aiz kalniem. rudenī vajag iesākt, ziemā trenēties un vasarā viens mušīņmakšķernieks vairāk, ko arī novēlu, lai izdodas. r.k.

Atbildēts: 11.augusts 2012, 11:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā beris

sveiks. esmu nesen iekāpis mušošanas takā, un esmu sapratis ko vēlos, vēlos mazas upītes, smalku vieglu kātu, un brīnišķīgas zivis. varbūt tu man varēto ko ieteikt, par normālu cenu.

pašam vēlmes ir 4#klase, kāts 8feet.

bet kā ir ar auklu, man ir no resna uz tievu, uz abiem galiem, bet varbūt ir kāda aukla ar kuru ier vieglāk veikt metienu šaurās robežās.

padies.

Atbild Roberts Koļcovs

viss ir atkarīgs no summas, ko esi nolēmis tērēt. salmo veikalā daugavgrīvas ielā jau sen redzu stāvam vision šķiet 4-3 klases kātu(pasaka), bet bija padārgs. Ja pareizi saprotu, tev ir DT aukla, bet neapšaubāmi vieglāk ir operēt ar WF(auklas svars ir priekšpusē ar konusu) auklu, klasi vajadzētu atbilstoši kātam. r.k.

Atbildēts: 2.augusts 2012, 22:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pludinsHH

sveiks~!

Vari lūdzu visu man par līņiem istastīt svarīgāko

Atbild Roberts Koļcovs

augstas kulinārās vērtības zivs(tinca-tinca. lat.)

Atbildēts: 2.augusts 2012, 22:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā seinass

sveiks!

vai šis mušiņ kāts der iesācējiesm uz sapaliem http://shop.salmo.lv/products/8079?

Atbild Roberts Koļcovs

domāju, ka kāts ir labs, pa to cenu. mazliet var traucēt tas, ka divi posmi, jo ir garš transportējamais izmērs, bet nu ir atkal mazāk salaidumu, kur nokļūt smiltīm. Sākt apgūt mušu ar šo kātu neredzu konfliktu ar prātu. Lai izdodas, bet pievērs uzmanību auklas klasei, jo kāta klase ir 5-6, auklu laikam vajadzētu 6klases, lai aprodi ar sajūtām, ko vieglākai auklai vari sākumā nejust, bet tas ir ļoti individuāli. Sapalu laiks ir jauks laiks, un tas sen jau ir klāt. r.k.

Atbildēts: 21.jūlijs 2012, 18:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā danonki

Sveiks! varbūt tu varētu pateikt kur Liepajā varētu iegādāties foreļu uztveramo tīkliņu? un vai būtu laba doma to pašu tīkliņu taisīt no pvc rorēm?

Atbild Roberts Koļcovs

Pēdējo reizi Liepājā pirku VESPA motorolleri, un tas bija gadu atpakaļ. Copes veikalu neievēroju, jo biju apskurbis no jaunā braucamrīka. Īsāk, nezinu, kur liepājnieki pērk zivju uztveramos tīkliņus. Rīgā zinu, mēģini internetā. Par to, vai vajag uztaisīt pašam- nešaubies ne mirkli, jo viss ko Tu izgatavosi pats savām rokām, nesīs Tev prieku, padarot Tavu ikdienu par pilnvērtīgas dzīves sastāvdaļu.Par kaprona cauruli nav slikta ideja, tas būs viegls, izturīgāks par finiera, vēl tik vajadzētu kur izrakt silikona tīkliņu, kas saudzē foreli. ar c. R.K.

Atbildēts: 14.jūlijs 2012, 19:01 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā sancess

Sveiks!

Kādu kātu labāk ņemt shimano catana vai shimano nexave,vēlos ķert foreles un asarus,un cik garu kātu ņemt?

Atbild Roberts Koļcovs

sveiki. Man pašam ir nexave divu garumu, 210 un 270. domāju, ka tas ir cenas un vajadzību kompromiss, bet esmu arī pārstāvējis to cilvēces daļu, kas ja nevar iegūt labāko un dārgāko, neņem vispār. Par garumiem domāju, ka garais kāts tālāk met, bet pa krūmiem ir ērtāks īsais. Ja nemaldos Salmo, Daugavgrīvas ielā, bija laba atlaide, kura iespējams vēl nav beigusies, tieši Nexave, tas ir labs kāts. ar cieņu R.K.

Atbildēts: 14.jūlijs 2012, 14:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager