Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Fisherz

Sveiks, doma kaut kad iegādāties komplektu lielo gumiju un džerku mētāšanai, BFT instinct x7 un BFT Roots g2 Impact 254cm līdz 140g, komplekts būs labs?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, lielisks komplekts lai darbotos ar lielajām gumijām. Pricipā atliek tikai doties un ķert lielās :)

Atbildēts: 29.oktobris 2018, 11:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pucejanis95

Sveiks,man tads stulbs un tizls jautajums,vai pazvadina loti ietekme silikona manekla speli kas ir uz 5cm ! Tiesi saja vieta ir daudz asaru bet gadas ar kada lidaka un man tiesi gribas asaru copi bet uztraucos pa to ka lidakas varatu paraut auklu ja bez pavadas makskereju

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Darbojoties ar mikrodžigu, noteikti ir ietekme. Vairāk gan tādā ziņā, ka asaris bieži vien ir uzmanīgs, attiecīgi titāna pavada var zivi darīt uzmanīgu. Mikrobam es lietoju fluorokarbonu, un ja tiešām ir skaidrs, ka konkrētā vietā ir līdakas, tad lieku plāno flexonit materiāla pavadu.

Atbildēts: 26.oktobris 2018, 10:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Anduleens

Sveiks! Ko tu varētu pateikt par Meredith brenda auklām, vai ir vērts iegādāties?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pirmo reizi dzirdu par šādām auklām, grūti ko komentēt. Es izvēlos iegādāties pazīstamu zīmolu auklas, kas ir ražotas Japānā. Šobrīd ir daudz budžeta klases modeļi, kas ir lieliski. Attiecīgi labāk izvēlos tādus iegādāties!

Atbildēts: 26.oktobris 2018, 10:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gundars60

Sveiks Mārtiņ!

Man uzdāvināja Abu Garcia ProMax3-L spoli, kādu kātu Jūs man ieteiktu iegādāties? Mērķa zivs Līdaka, zandarts, pārsvarā spiningoju ar bezinerces spolēm no krasta.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Šis ir multiplikators, attiecīgi savādāka spole nekā bezinercene. Pirmkārt jau ir nepieciešams spinings, kas ir paredzēts multiem. Mūsu veikalos nosacītā budžeta klasē nav mega liela izvēle. Šobrīd var atrast kaut ko Salmo veikalos, kaut ko no DAM zīmola. Principā ar multu var darboties dažādās tehnikās, bet laikam populārākā ir vobleru tvičs. Attiecīgi pieņemu ka tvičojot līdakas gribēsi to darīt ar lielajām mailēm. Līdz ar ko spininga augšējam testam vajadzētu būt kaut kur 28gr. Ar multu var arī džigot, bet tad vajadzēs garāku spiningu, nekā tvičam, turklāt arī ar nedaudz savādāku akciju

Atbildēts: 22.oktobris 2018, 10:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lapsens

Sveiks. Vai Daiwas 8 dzīslu pītā aukla ir laba?kādas ir atsauksmes?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pats neesmu copējis ar šo auklu, bet kopumā priekš salīdzinošas budžeta klases aukla ir laba.

Atbildēts: 22.oktobris 2018, 10:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Fishfinder

Sveiks!

Internetā pasūtīju SFT silikona pūšamo pītajām auklām, bet virsū nebija lietošanas instrukcija. Varbūt Jūs esat lietojuši šo vai citu un varat pateikt kā lai panāk to, lai vairāk vai mazāk visa aukla dabon silikona pārklājumu? Pietiek ar to, ka uzpūš uz kasetes vai jātin visa aukla ārā un jāsmērē ietinot ...

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, SFT es lietoju. Es principā pirms copes apsmidzinu auklas kaseti, un ar to principā pietiek. Atkarībā no laika apstākļiem, copes laikā vēl pāris reizes apsmidzinu.

Atbildēts: 22.oktobris 2018, 10:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Mielavs

Gribēju pajautāt par traper gold series barības piedevu, kā pareizi viņu lietot?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Šo gan pajautā Normundam!

Atbildēts: 22.oktobris 2018, 10:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā norberts7

Sveiks. Vēlēlo iegādāties džiga&dropshot (zandarta, asara un līdakas) komplektiņu.

Kā tev šķiet, kāts - Konger Stallion Black Heron 244 cm, 7-28g tests un spolīte Daiwa Fuego 2500 LT būtu labs starta komplektiņš?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Tīri pēc raksturlielumiem spinings izskatās gana klasisks. Pieņemu ka derēs džigam un dropam. Spoli es gan ņemtu 3000. izmēra, būs lielāka jaudas rezerve un ērtāk darboties.

Atbildēts: 18.oktobris 2018, 10:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Trofejnieks

Sveiks iegādajos kātu Major Craft Crostage Boat Seabass Crx-702mh-s domāju ar to kātu twičot ar vobleriem jo tests 15-45 un garums 2.13 bet ir viena ķibele kad metu voblerus viņi vairs tālu nelido un udeni visu laiku sapiņkerējas pēc metiena ar pavadiņu ar iepriekšejo kātu un spoli tāda ķibele nebija un vobleri udeni ielidoja normāli saki vai tas deļ ta kāta ta ir mētaju dažādus voblerus megabass ito shiner deps ballisong megabass one ten plus utt kuriem pec idejas būtu smuki tālu jalido un japiezemējas udeni normāli!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Šis ir seabass spinings, attiecīgi viņš ir veidots lai spētu tālu mest. Es pieņemu ka te ir vainīga metiena tehnika. Spinings ir ar regular fast akciju. Metienam būtu jābūt daudz līganākam, jo spinings pats strādā kā sava veida katapulta. Nevajag taisīt asus metienus

Atbildēts: 18.oktobris 2018, 10:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā biged

Sveiks, tāda lieta, izmantoju divus x1 kătus, 4-14 un 5-21 abus 2,4m, viss bij ideāli džigojot ar testa zemākās puses svariem, pēc spicītes labi redzēja un tā, nolēmām săkt apgūt alūksnes asarus, atrodot strīpainos 12-14metros arī svarus izmantojam 12-16g, bet spicīte tik smuki vairs nestrādā un kad svars nokrīt uz grunt, tā iztaisnojas ļooooti lēni , nekas traks jau nav, bet komforts zūd :) kas pie vainas varētu būt kāti vai grunts? Jo zem bara ar supermūsdienīgu eholotu grunti saprast nevar un tur jau labot tāpat neko nevar, bet ja kāts varbūt vari kko ieteikt? Paldies :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Parasti ražotāji grēko tieši ar apakšējā testa norādīšanu, respektīvi norādot to zemāku, nekā spiningi var reāli darboties. Ar augšējo testu nevajadzētu būt problēmām. Tas ka spice neiztaisnojas, var būt dēļ grunts cietības, jo ja apakšā ir mīksta smilts, vai teiksim zāles, spice diez ko daudz neiztaisnosies. Ja ir cieta grunts, tad gan pēc spices vajadzētu saprast visu.

Atbildēts: 15.oktobris 2018, 11:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager