Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā ArturoDo

Labdien, Mārtiņ!

Vai varat ieteikt jaudīgu spoli lašiem? Vēlams nedaudz lielāks izmērs, lai varētu uztīt ap 200 m pīto, piem., tāds kā Daiwai ir 3000. Varētu būt vai nu Daiwa vai Shimano. Budžets 120 EUR

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Šajā budžetā es laikam ņemtu Daiwa Fuego LT 4000D-C. Spole ir viegla, bet izturīga, turklāt ar dziļo auklas kaseti. Lasim būs tieši laikā.

Atbildēts: 16.septembris 2018, 18:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dim

Sveiks!

Varbūt esi kādreiz saskāries ar Major Craft Dangan Braid auklām? Pašreiz skatos uz vienkāršo Major Craft Dangan Braid 4dzīslu auklu, bet drusku mulsina uzrādītie parametri - piemēram, Sunline Siglon 4X PE 2 parametri ir 0,242 mm/15,5 kg, bet Dangan Braid PE 2 ir uzrādīti 0,19 mm un 12,8 kg.

Vai šādas parametru atšķirības pie vienāda PE skaitļa ir skaidrojamas ar materiālu un/vai tehnoloģijas atšķirībām? Vai arī Major Craft šajā gadījkumā būtu "izskaistinājis" Dangan Braid rādītājus?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pats neesmu ar šo auklu darbojies. Par testiem - šobrīd ir daudz un dažādas šķiedras, no kurām tiek veidotas pītās auklas. Attiecīgi var būt tā ka ražotājiem atšķiras slodzes testa izturība. Tā vidēji #2 PE vajadzētu būt 0.235 mm, bet kā jau minēju tas ir aptuveni. Pītai auklai principā nevar precīzi izmērīt diametru, tieši šī iemesla dēļ Japāņi ir atteikušies no mm un apzīmē ar # jeb go.

Atbildēts: 15.septembris 2018, 14:23 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā zibsnis1

Sveiks Mārtiņ!

Man nav īsti skaidrs spar jauno stellu japanas modeli - 2500s un vacijas modeli 2500

kada vinjam ir starpiba iznemot seklo kaseti un cenu?

spoli mekleju prieks aspro katina lidz 24grami. gumiju vilksanai, rotiniem seklajos ezeros un dzigam, vobleriem lidz 110mm lielupe. Ta spolite ar seklo kaseti man deretu?

Un ka ar exist lt 3000s-c varbut labak so?

Lidz sim bija 3000 twins, bet sajutas ka varetu nedaudz mazaku un vieglaku.

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pirmkārt Stella, tīri tehniski, ir identiska - gan tā kas tiek tirgota Eiropā, gan tā kas Japānā. Lielākā atšķirība ir modeļu klāsts. Kā jau minēji 2500. modelis ir ar standarta kaseti, bet 2500S - ar seklo. Tavām vajadzībām - es ņemtu C3000. izmēru, kura faktiski ir 2500. korpusa spole, ar lielāku rotoru un auklas kaseti. Stella ir vieglāka par Twin Power. Exist - izmērs labs, spole viegla, šis arī derētu. Bet ar spoles vieglumu nevajag pārspīlēt. Vislabāk ir paņemt spiningu līdzi un piemērīt abas spoles. Tīri tā lai saproti, ar kuru labāk spinings sader kopā.

Atbildēts: 15.septembris 2018, 14:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kausss1

Sveiks,

Vēlējos uzznāt viedokli par to, kādu kātu labāk izvēlēties Džigam ar lieliem svariem Daugavā. Zinu ka Japānis būs jūtīgs, bet nu gribas arī kādu reizi ar tādu pa zāli ar gumijām līdakas paķert. Mēģināju biedra Vivo ex ,super kāts, redzot sajūtas kuras ir viņa seja rāda,nelielu triecienu kātam dabūjot, tādas negribu, tapēc skatos uz Croix. Esot daudz izturīgāks pret kko tādu, bet nu lauzt jau netaisos vai tīšam nomest. Viss sterili, bet nu lai mazāk, kaut kādas blakus domas baudot copi. Vai tomēr labāk pagaidīt jauno sezonu? Budžets sirdslietai nav tas noteicošais, et vai ir jēga pa 500e pirkt kaut ko, Ja to pašu sniedz kāts pa 300e. Vēlētos viedokli. Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pirmkārt, noteikti nevajag pārspīlēt ar Japāņu trauslumu. Jā, pamatā Japānā ražotie spiningi ir no augstas modularitātes oglekļa, attiecīgi blankas ir jutīgas, bet arī parādās sava veida trausluma elementi. Croix notieikti nav slikti spiningi, tiesa viņiem praktiski visiem modeļiem ir testa rezerve. Personīgi man tas ne sevišķi patīk. No Croix man mīļakā sērija ir Legend Elite. Lieliskas blankas, lieliska jutība. Džigam šie ir superīgi spiningi. Galvenais saprast kādos testos vēlies. Tiesa Latvijā cena šiem nav sevišķi lēta - ja nemaldos virs 500 EUR. Pats daudz izmantoju Zenaq Snipe spiningu, kurš ir "tīrs" japānis, ar rokām likt kopā. Man viņš ir ļoti universāls - varu džigot, dropot, pie vajadzības arī voblerus tvičot. Blanka ir ļoti skanīga, un nejūtu nemaz trausluma. Vēl Breaden, arī japāņi, ar pirmklasīgām blankām, super jutīgumu un metiena attālumiem. Nevarētu teikt ka ļoti trausli. Principā ir no kā izvēlēties, vislabāk, protams, ir pašam pārliecināties kā konkrēts spinings darbojas.

Atbildēts: 11.septembris 2018, 10:36 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Kādam jābūt spiningam ar kādu testu cik garam un cik smagiem mānekļiem un kādiem jābūt mānekļiem kastītē spiningojot Andrejostā?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Spiningu es ņemtu vismaz 8 pēdas, jeb 2.40m garu. Ar tādu pietiekami tālus metienus varēsi veikt. Tests - gana klasisks 28-30 grami būs labs. Ja plāno ķert pašā līci, var ņemt otru spiningu, daudz vieglāku, tīri asarim. Mānekļi - visdažādākie. Noteikti gumijas no 3.5 collām līdz kādam 4.5-5, dažādu formu, krāsu. Vobleris noteikti strādās, tāpat vecie labie rotiņi. Svariem arī vajadzētu būt līdz kādiem 16 gramiem. Tiesa tas viss ir atkarīgs, kāda ir straume, kur tieši copē.

Atbildēts: 11.septembris 2018, 10:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Indioz

Sveiks, ir vēlme pievērsties lielākiem mānekļiem cerībā uz lielākiem lomiem :) Ir pieejama Spole SHIMANO TWIN POWER XD 4000XG, gribētu piemeklēt atbilstošu kātu, tests varētu būt līdz kādiem 120 gr., cena līdz 200 eiro. Noteikti vajadzēs arī izturīgu auklu, kas šinī jomā iesakāms?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks No spiningiem apskaties Fox Rage Prism Pike Spin, ar testu 30-100gr, 2.4m garo versiju. Principā lielajām gumijām būs labs spinings, varēs veikt spēcīgus piecirtienus, kā arī tests atļauj darboties ar praktiski visiem populārākajiem gumiju modeļiem. Aukla - pītā, izmērs kaut kur uz 0.4mm. Principā manuprāt četru dzīslu aukla būs optimāla.

Atbildēts: 11.septembris 2018, 10:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Kā var pieteikties un kāda ir dalības maksa Andrejostas streetfishing sacensībās,cikos sākas un cikos beidzas?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Plašāka informācija par šiem mačiem ir vai nu Facebook grupā, vai arī vari iebraukt veikalā pie Uģa, Jelgavas ielā!

Atbildēts: 11.septembris 2018, 10:22 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā pnkainais

Sveicināts!

Vai ir nācies pamēģināt FAVORITE BLUE BIRD BB-792L-T (2 - 10g)? Kāds Tavs viedoklis par šo kātu?

Ja vari, pakomentē.

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Labu laiku atpakaļ meģināju, tiesa tas vēl bija vecais modelis, kuram nebija atjaunota blanka. Kopumā priekš mikrodžiga labs kāts. Var dažādās tehnikās darboties, arī mazie roti un vobleri ir pa spēkam šim. Laba jutība, metiena attālums optimāls. Atjaunotajam modelim ir savādāka blanka, plānāka, līdz ar ko jutība lielāka.

Atbildēts: 6.septembris 2018, 16:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dim

Sveiks!

Kāds ir tavs viedoklis par MARIA The First Pike Lure un tā piemērotību LV ūdeņiem?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ir tāds manā krājumā. Godīgi sakot neteiktu ka viņš man ir ļoti veiksmīgs, bet priekš sava izmēra samērā masīvs māneklis. Izmantoju Maria Ķīšezerā, Alūksnes ezerā.

Atbildēts: 5.septembris 2018, 15:08 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Doma šodien aizbraukt uz Dubultiem Lielupē paspiningot no krasta moliņiem,bet ko labāk ņemt līdzi Favorite new spirit NSP6102MH vai favorite X1-902MH.Kurš kāts būs piemierētogs?Un kādā tehnikā labāk spiningot?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Protams, viss atkarīgs kādā tehnikā plāno darboties. Man ļoti patīk vobleri un tvičs, tādēļ ņemtu New Spirit. Ja tomēr vairāk ar gumiju, bleķiem, tad drīzāk X1. Tam būs daudz tālāks metiens.

Atbildēts: 5.septembris 2018, 15:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager