Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Lapsens

Sveiks. Man tāds jautājums kāda ir atšķirība starp diviem spininga kātiem shimano catana dx sērijas un shimano catana ex? Man bija dx bet pēc garantijas maiņas man iedeva ex kātu

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Shimano savu spiningu modeļu paaudzes apzīmē ar burtiem, attiecīgi EX ir jaunākā Catana paaudze. Atšķirības noteikti ir pašā spininga blankā. Katrā ziņā EX būs par gramu labāks nekā DX :)

Atbildēts: 2.jūlijs 2018, 10:04 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Labdien.

Iesakiet spiningu ar testu 3-15.gr priekš džiga un lai var mētāt arī rotiņus cenā līdz 50eiro tādu kas derēs strīt fišingam.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Viens variants - Laguna LGS802ML, ar testu līdz 14 gramiem, bet reāli būs kādi 16/17 grami. Ja tomēr domā par strītu, tad laikam es pieliktu naudiņu un paņemtu X1-802M, ar testu līdz 21 gramam. Strītā bieži vien jāizmanto gan džigs, gan dažādas pavadiņu sistēmas, un tomēr ir jāņem vērā arī straume, ja plānosi darboties Daugavā. Attiecīgi 15. gramu tests ir nedaudz par mazu.

Atbildēts: 1.jūlijs 2018, 20:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā stonedrider

Labdien!

Esmu iesacējs spiningošanā, bet baigi patīk šis makšķerēšanas veids. Es sev nopirku Shimano Scimitar AX210MH katu, jo spiningoju 100% no laivas. Kādu nedārgu vidējas klases spolīti ieteiksiet šim katam? Šobrīd man stāv antikais RYOBI RSX2, bet ar to nav iespējams strādāt ar pīto auklu. Izmantoju pārsvara koļebalkas un vertuškas

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki No Shimano Sedona vai Sahara, pēdējā būtu manuprāt, labāka. Izmērs - 2500. vai 3000. Abas spoles labi klās pītās auklas, būs gana izturīgas, ar labu gaitu. Sahara ir nedaudz vairāk tehnoloģiskās nianses, attiecīgi spolei ir mīkstāka gaita. No Daiwa klāsta - Ninja, arī 2500. vai 3000. izmērs.

Atbildēts: 1.jūlijs 2018, 20:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bezdarbnieks

Sveiki!

Kas notiek ar zandartu ? Pēdējās copes reizes šiš mūs ar kolēģi pamatīgi ignorē! Vietās kur iepriekšējos gados nebija problēmas pa pāris mēriņiem un daudziem sīkajiem varēja noķert, šobrīd pamatīga 0!

Vieta - Daugava starp hesiem !

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Visas zivis ietekmē dažādi apstākļi, gan atmosfēras spiediens, ūdens temperatūra, līmenis utt. Principā katru gadu zivs mainās uzvedība, vieta, kurās tās atrodas. Tāpēc jau tas arī ir interesanti. Šobrīd zandartu var ķert, zinu, ka dažās vietās tas joprojām nav aktivizējies, bet ir vietas kur viss notiek. Noteikti ieteiktu nesēdēt tikai uz vienām vietām, vajag meklēt plēsoņu, tad arī rezultāti neizpaliks!

Atbildēts: 1.jūlijs 2018, 20:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.

Iesakiet lūdzu spiningu kas paradzets tvicam ar vobleriem sākot no 90mm līdz 130mm.Lai var droši izraustīt Rudru 130mm un pārējos lielos voblerus.Un lai var ari dzigot.

Naudiņās no 60 lidz 80eiro.Iesakiet vairākus variantus.Un lai der no krasta un laivas.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Principā tvičs un džigs nav pilnvērtīgi apvienojami vienā spiningā. Bet nu daudz maz var atrast universālu, piemēram, X1-762MH. Garums būs labs no laivas, bet arī no krasta var darboties. Tvičot 90mm mailes būs kā būs, drīzāk no 110 līdz 130/140 mm varēsi raustīt. Vēl varētu būt Extreme EXTS-802M, tiesa šis spinings ir ar krietni cietāku, jaudīgāku blanku. Pamatā šis būs vairāk džigam piemērots, būs labs metiens no krasta.

Atbildēts: 27.jūnijs 2018, 09:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā EdgarRubuli

Čau. Ir 120Eur. vajag vieglo džigu (max jiggalva 10gr) + aukla.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Viens variants varētu būt Blue Bird BB-732ML-S, ar ielīmēto spici un testu līdz 14 gramiem. Vēl varētu skatīties uz Crazy Fish Inspire I-662L-T, ar testu līdz 12 gramiem. Tiesa šis ir salīdzinoši īss spinings, no krasta ar šādu būs grūti darboties!

Atbildēts: 27.jūnijs 2018, 08:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā tepatalise

Sveiki .

Vai nevarat iespējams padalīties ar info kur Liepājas apkaimē varētu būt vēži ?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Diemžēl nav man tādas informācijas...

Atbildēts: 27.jūnijs 2018, 08:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā fazator1

Sveiks, iesaki lūdzu kadu tviča kātu (ari 130 rudrai) budzeta ietvaros ap 150 eur. paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Varētu būt Varita VRT-702MH, ar testu līdz 28 gramiem un ātro akciju. Varita būs salīdzinoši cietāka blanka. Vēl ir variants par New Spirit NSP-6102H, kuram manuprāt, ir piemērotāka blanka, un akcija moderate fast. Ar šo varēsi gan Rudra, gan arī daudz lielākus voblerus izraustīt.

Atbildēts: 26.jūnijs 2018, 09:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā DanielsJan

Labdien, es gribēju zināt ar ko sākt ultra Light spiningošanu.

Kāts, spole, aukla ir, bet nezinu kādas gumijas, svinus, utt. vajag pirkt.

Budžets pagaidām tikkai 20€ pēc tam skatīšos.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Iesākumam vari nopirkt dažas paciņas ar ēdamajām gumijām. Teiksim Lucky John Ballist vai Tioga, Magic vai Purple Plum krāsās. Šie modeļi lieliski strādā. Var arī ņemt dārgākus Keitech Swing Impact 2 collu izmērā vai Bait Breath SL Remix Chiby vai Bugsy mazos izmērus. Svinus - te ir atkarīgs kur plāno darboties. Pamatā vajadzēs 3-5 gramus. Āķus vari ņemt Owner S-59 sērijas vienžuburus, vai arī mazās džiggalvas, jau ar āķiem.

Atbildēts: 26.jūnijs 2018, 09:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Elvijs1

Sveiks!

Ko Tu varētu pateikt par firmu Yamatoyo!?

Pašlaik skatos uz viņu pītajām auklām.

Patīk man pašam YKG bet apstākļu dēļ paņēmu Varivas 8x auklu. Aukla tiešām labi slīd un ir super jūtīga. Bet mīnuss ka tomēr neizutrīga pret abrazīvu salīdzinoši ar citiem ražotājiem.

Aukla paredzēta džigam pārsvarā.

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Yamatoyo auklas man liekas labas. Es neteiktu ka viņas ir ar kaut ko stipri pārākas, par lielajiem milžiem - Sunline, Varivas un YGK. 8-dzīslu auklas noteikti būs neizturīgākas pret abrazīvu. Bet tām ir daudz citas priekšrocības, kuras ir jāņem vērā. Tāpēc arī izvēloties auklu ir jāpievērš uzmanība, kur, kādā tehnikā plāno copēt. Manuprāt džigam, 8-dzīslu auklas ir ļoti pat labas.

Atbildēts: 18.jūnijs 2018, 13:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager