Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā lucius2

Labdien.

Esi mēğinājis ķert mūsu līdakas uz ploperiem(basu virsminieks kam rotē aste un taisa ļoti īpatnēju troksni pļek,pļek)kā viņu labāk vadīt,vienmērīgi,vai ar pauzēm?

Upēs virsminiekiem maijā vēl par agru??

Paldies par atbildi.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Pieņemu ka doma prop beitus. Jā, esmu mēģinājis ķert uz tiem, pamatā seklajos ezeros. Principā tajā brīdī, kad plēsoņa aktīvi reaģē uz virsmas mānekļiem - poperiem, valkiem, strādā ar prop beiti. Es neteiktu ka šīs klases mānekļi ir ļoti rezultatīvi, toties katra līdakas cope ir ļoti pat baudāma. Var maijā ķert, tiesa, es uz virsmas mānekļiem pamatā darbojos Babītē, attiecīgi jūlijā/augustā

Atbildēts: 7.maijs 2018, 09:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Copmanis10

Sveiks,ko saki par shimano sedona spoli spiningam?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Principā laba spole par savu cenu. Hagane korpuss, salīdzinoši laba gaita. Ja cena apmierina, izvēlies izmēru un vari ņemt!

Atbildēts: 3.maijs 2018, 13:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Abavnieks

Tavs zandartu twicha, deep twicha top 5 vobleriem?

Vairāk Lielupes variants.

Džigs un ds vairs nedod tās emocijas, ko tesiens pa vobleri :) vajag ko jaunu

Ne asakas

Atbild Mārtiņš Babris

Nosacītais TOP būtu šāds: Megabass Live-X Revenge un Leviathan, Evergreen Sledge, Deps Balisong Longbill, Lucky Craft Staysee 90SP ver.2. Cik man ir bijuši zandarti uz voblera, tad tikai uz dīpiem. Starp citu tēma šī ir interesanta, noteikti ir vērts ieguldīt laiku, lai kārtīgāk izpētītu to!

Atbildēts: 2.maijs 2018, 14:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā juris10

Labdien! Pēdējā laikā tiek diezgan daudz rakstīts par grimstošajiem ratliniem. Bet eksistē arī vibreišn tipa mānekļi, kuru peldamība ir SP vai SF . Tāpēc ir sekojoši jautājumi: 1. Vai tādus pielietojat (domāju SP vai SF)? 2.Ja lietojat, kāds būtu Jūsu mānekļu TOP 3? 3. VAi jūs domājat, ka mānekļu kastītē būtu jābūt ratliniem ar augstāk minēto peldamību? 4. Ja jā, tad paskaidrojiet kāpēc? PALDIES, ne asakas!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, SP un SF ratlini sāk parādīties ar vien vairāk. Tāpat kā parādās divdaļīgi vibration maņekļi, vai tādi ar priekšējo mēlīti, sava veida simbioze ar swimbeitiem. Pats ar šādiem neesmu daudz darbojies, man ir tikai viens Megabass SP ratlins. Man ratlins, atskaitot copi no ledus, kalpo kā māneklis ar ko ļoti labi var pārbaudīt plašu teritoriju, un atrast aktīvu plēsēju. Pamatā darbojos ar ratliniem vai ar vienmērīgu auklas ietīšanu, vai klasiskā džiga tehnikā. SP versijai manā skatījumā noteikti ir tiesības būt, par SF neesmu drošs. SP lielākā pievilcība ir tā, ka māneklis maksimāli ilgi atrodas vienā ūdens horizontā, attiecīgi plēsoņas redzeslokā. SF principā arī būs tendēts uz aktīvu plēsoņu, jo ja zivs ir neaktīva, viņa negribēs celties pakaļ māneklim.Turklāt bieži vien SF vobleri, realitāte tādi nav, jo mēs izmantojam pavadas, kuru dēļ bieži vien māneklis nepeld. Mans rezumē - ratlins man kalpo kā lielisks izlūks, un pamatā džiga māneklis. Pārējās vajadzības man nosedz dažādi mailes vobleri.

Atbildēts: 30.aprīlis 2018, 20:29 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā MMB

Sveiks,

Līdaku sezona nav aiz kalniem, doma atjaunot inventāru.

Tatad mērķa zivs līdaka. Doma komplektēt Shimano Stradic 2500 + kautko St Croix (pašlaik skatos kautko no AVID 6`9) .

Ko vispār saki par tādu duetu un vai sader kopa un nešauju galīgi auzās?

par Stradic domāju to kur 1:5 ātrums, tomēr patīk nedaudz lēnāks tinums

par kātu gribās kautko no fast

ne asakas,

MMB

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Spriežot pēc spininga, tuna ir par tviču. Attiecīgi es Stradic neņemtu. Stradic ir viegla spole, no viegliem materiāliem veidota, spole nav mega izturīga, it sevišķi, kad runājam par ilgtermiņu. Es drīzāk ņemtu Shimano spoles, kurām ir Hagane materiāla iekšas, korpusi. Attiecīgi divi varianti, lētāks Ultegra, un tieši 3000 modelis, dārgāks Sustain C3000. Abas spoles būs ar krietnu izturību un rezervi. Par pārnesumu, es ņemtu ātrāku, tieši tīri dēļ tā, lai varētu ātrāk savākt lieko auklu. Bet tas ir tīri gaumes jautājums.

Atbildēts: 30.aprīlis 2018, 20:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Girtuks

Sveiks Mārtiņ! Dāvanā ieguvu Salmo Elite Micro Jig 10, 2-10g , jautājums tāds, vai ar šo kātu var darbināt mazos voblerīšus vai rotiņu un kāds varētu būt optimālais mānekļu svars? un kā mJ iesācējam varbūt ir kāds vērtīgs padoms no tavas puses. Par auklu- nopētiju LJ Basara pīteni 0.6 ja nemaldos vai ar šo varētu strādāt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Teikšu godīgi, ar Salmo spiningiem man ir sanākusi salīdzinoši maza darīšana, attiecīgi nevarēšu pilnīgi precīzi to komentēt. Pieņemtu ka šis tomēr ir vairāk tendēts uz džiga tehniku, bet visticamāk ka ar rotiņiem varēs darboties. Par testu, pieņemu, ka šim var pārsniegt kaut kādus gramus norādīto testa robežu, bet ar šo gan vienmēr prātīgi. Aukla 0.6 lietot var, manuprāt ja tīgi mikrodžigam tad labāk paņemt 0.4. Par padomiem - mikrodžigs ietver ne tikai klasisko animācijas veidu, džigošanu. Nedrīkst aizmirst, ka bieži asariem patīk lēna skrāpēšana pa grunti, ar pauzēm. Tiesa ne visās vietās to varēs izdarīt. Neaizmirsti par pavadiņu no fluorokarbona, vai plāna flexonit materiāla, vai titāna. Bieži vien uz mirkodžga nāk ne tikai asari, bet arī lielās plēsoņas!

Atbildēts: 30.aprīlis 2018, 20:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zivs22

Labdien!

Tā kā drīdz atkal drīkstēs lomā paturēt līdakas, vēlos doties paspiningot. Kāds ir labākais laiks kad to darīt (rīts, diena, vakkars, saule mākoņi)?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Tad kad ir Tev laiks, tad ir pats piemērotākais brīdis doties uz copi :) Tādas vienas receptes noteikti nav. Vasarā agrie rīti bieži ir labāki, bet tas arī nav viennmēr. Manā skatījumā ja diena ir mākoņaina, plus vēl vējš, tad šie apstākļi veicina līdaku copi. Galvenais doties copēt, tad būs rezultāts!

Atbildēts: 27.aprīlis 2018, 10:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā cupix

Sveiks , vai nezini kur kvalitatīvi varētu nodot veidersus uz remontu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Godīgi sakot nezinu. Pašam ir bijušas šādas problēmas. Mazus caurumus pats lāpu ar Loon UV līmi. Arī tekošas šuvas pārlīmēju ar to.

Atbildēts: 27.aprīlis 2018, 10:25 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Popersss

Sveiks Maartin ,iesaki luudzu kaadu vairak unversaalu spining kaatu no 50 liidz 100 eiro ,cope paarsvaraa ezeros no gumijas laivas ,maanekli ar ko copeju- vobleri rotinni gumijas dazzaadas metodes vairaak metasana + velce

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Viens variants X1 802M, ar testu līdz 21 gramam, un šis spinings pieļauj nelielu pārslodzi. Garums būs labs, gan no krasta, gan laivas copējot. Princpā ar šo var gan džigot, gan pēc vajadzības, tvičot, vai arī izmantot šūpiņus, rotiņus. Par velci īsti neņemos spriest, jo pats ar to nenodarbojos. Pieņemu ka arī velcei, šo var izmantot. Ar lielāku testu jau ir Crazy Fish Aspen Stake AS772MH, līdz 35 gramiem. Šis jau būs krietni niknāks gan pēc testa, gan jaudas.

Atbildēts: 27.aprīlis 2018, 10:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Copmanis10

Sveiks! Gribas pamēģināt mikro džigu. Vai vari ieteikt iesācēju komplektiņu-kātiņš,spolīte,aukla.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Varianti varētu būt šādi - Favorite White Bird WB-732UL-S, ar testu līdz 7 gramiem, spole - Shimano Sahara C2000, aukla - Sunline Siglon PE X4 0.5 izmērā. Otrs variants ir mainīt spiningu uz Crazy Fish Inspire I-762UL-S. Abiem spiningiem ir solid jeb ielīmētās spices, kas manuprāt ir vislabākās tieši mikrodžigam. Varēs veikt ļoti delikātu animāciju ar viegliem svariem.

Atbildēts: 27.aprīlis 2018, 10:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager