Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā jigg

Labvakar!

Apsveru domu paņemt jauno freamu 300lt un kādu no šiem, Major Craft New Crostage Kurodai CRX-T782M/KR vai Ambition-X 2.29 (AXS-762ML).

Kādas atsauksmes tev par šiem kātiem, varbūt pats esi testejis?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Crostage Kurodai jauno modeli neesmu testējis, bet no šīs sērijas esmu vienu mēģinājis. Jāsaka ļoti labas blankas, augsta jutība, metiena attālums. Principā par savu cenu ļoti labs spinings. Ambition-X konkrēto modeli arī neesmu mēģinājis, bet citus gan. Neteiktu ka šī sērija ir ar kaut ko mega labāka, vienkārši labs marketings :) No šiem abiem es paliktu pie Crostage

Atbildēts: 6.aprīlis 2018, 10:50 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā R2RS

Labdien.

Kāda varētu būt alternatīva Jūsu ieteiktajam kātam Favorite X1 802M

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Var skatīties uz Crazy Fish Aspen Stake AS772MH ar testu jau līdz 35 gramiem. Vēl no budžeta spiningiem ir Norstream Invict sērija, 802M modelis

Atbildēts: 6.aprīlis 2018, 10:48 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Amicus

Sveiks!

Vat būt variet lūdzu ieteikt spoli 130mm vobleru twitcham līdz 250 eiro. Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Tvičam būs vajadzīga spole ir jaudīgām iekšām, savādāk ātri vien nokausi. Principā var ņemt jauno Shimano Sustain 3000. vai pat 4000. izmēru, vai arī no Daiwa Ballistic LT 3000. modeli. Abi ražotāji šīm spolēm ir likuši iekšā pastiprinātus zobratus, Shimano gadījumā no Hagane materiāla, Daiwa - pateicoties jaunajam LT konceptam - lielāka izmēra zobratus.

Atbildēts: 6.aprīlis 2018, 10:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kris

Sveiks,

Vēlos sākt spiningot ar big bait tēmas mānekļiem (svarā līdz 50g), tātad vēlējos iegādāties spiningu (līdz 50g tests) komplektā ar multiplikatora spoli (ar kuru man nav pilnīgi nekādas iepriekšējas pieredzes). Vai vari ieteikt kādu budžeta klases sākuma komplektu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Spiningu es ņemtu Fox Rage Prism Pike Cast, ar testu 40-120gr, 2.30m garumā. Šis būs labs lai darbotos ar mazajām cūkām, un jau lielo izmēru. Tevis minētie 50 grami, īstenībā nav nekas daudz, turklāt te vajag rēķināt, ka jauda ir nepieciešama, lai varētu spēcīgi piecirsts, un vēl izvilkt laukā plēsoņu. Par multiem, nu te gan nāksies pirkt vismaz Abu Garcia Revo vai arī lielo mucu C4. Tiesa ar Revo noteikti būs ērtāk darboties, par cik mults ir zemprofila.

Atbildēts: 6.aprīlis 2018, 10:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Mirbahs

Sveiks, Mārtiņ! Man ir jautājums par MJ kātu, precīzāk par CRAZY FISH Perfect Jig CFPJ-76-L-T 7'6, testu no 3-15 gramiem, pats domāju šo kātu braukt aptaustīt, jo iepriekšējā sezonā iegādājos CF Inspire, ar trstu no 0.5-6 grami, kāds tiešām ļoti ērts un jūtīgs, rokā man iegūlās perfekti, tad nu šo sezonu domāju paņemt kātu no tā paša CF, bet plauktu augstāk un ar lielāku testu! Varbūt Jums ir kādi citi piedāvājumi ap tādu pašu cenu kā Perfect Jig no CF. Paldies! :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Perfect jig tiešām ir ar labu blanku, turklāt pamatā domāts džigam. Kaut ko līdzīgu, vari paskatīties Favorite Professional PLS-732ML vai PLS-732M. Šie spiningi arī ir domāti džiga tehnikai, ar jutīgām blankām, Fuji furnitūru. Turklāt pavisam drīz būs pieejama atjaunotā Professional sērija. Kopumā es gan teiktu ka vajadzētu abus divus spiningus apskatīties dzīvē, tīri tā, lai saprastu atšķirību, un tad jau pats izdarītu izvēli.

Atbildēts: 3.aprīlis 2018, 21:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā spinings23

Sveiks ekspert un priecīgus svētkus!!

Līdz sezonas sākumam nav tālu, vajadzīgs jauns komplektiņš - kāts ar testu līdz 20-25g ar kuru var gan džigot, gan uztvičot + spole, budžets līdz 200e.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja godīgi es ņemtu Favorite X1 teiksim 802M ar testu 7-21 grams. Testu par pāris gramiem var pārsniegt. Turklāt metiena attālums būs labs šim, varēs izmantot gan no krasta, gan laivas. Spiningam ir laba blanka, laba jutība. Šim liktu virsū Shimano NASCI 3000. izmēru. Spole labi klās auklu, tāpat tai ir daudz dažādu tehnoloģisku nianšu, kas padara copi patīkamu. Auklu var ņemt jauno Sunline Siglon PE.

Atbildēts: 3.aprīlis 2018, 21:31 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā dim

Sveiks un priecīgas Lieldienas!

Vēlos jautāt par Sunline Siglon FC pavadiņu auklu - kāds būtu lielākais pieļaujamais diametrs, mēģinot nodžigot kādu pavasara asari? (Domāju izmantot kādu tārpu imitējošu 2,5-3,5 collīgu mānekli uz treilerāķa ar čeburašku. Skatoties uz celtspēju diametriem zem 0,2 mm, šķiet, ka tie trūks pie vismazākā zacepa)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Džigam 0.2mm var droši izmantot. Pavadiņu sistēmām es lieku 0.24mm, lai ir drošāk. Bet ar 0.2mm viss būs kārtībā, tikai atceries ik pa laikam pārbaudīt pašu pavadu, vai nav bojāta.

Atbildēts: 3.aprīlis 2018, 21:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lazdas_kats

Sveiks, Mārtiņ!

Kādi ir piemērotākie poperi Babītes ezeram?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Man patīk Megabass Pop-X un Baby Pop-X. Tāpat Jackall Boil trigger ir labs, skaļai Deps Pulsecode, un mazais Duel 3DS popper

Atbildēts: 3.aprīlis 2018, 21:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā onslovs

Labdien ! Jautājumi par tviču. Ja saliekta pavadiņa, cik tas būtiski ietekmē rezultātu? Otrs, vobleriem priekšā ir riņķīts aiz kura kabinam pavadiņu, viens otrs iesaka noņemt, lai labāka spēle. Vai varētu nokomentēt? Paldies par atbildēm.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Saliekta pavada var nozīmēt, to ka kādā brīdī locījuma vietā tā plīsīs. Attiecīgi pavadas ir jāmaina, turklāt gana bieži. Līdakas ar saviem zobiem bojā gan stīgas, gan titāna pavadas. Uz to gan naudu nežēlojam. Riņķīši. Es personīgi ņemu tos nost, jo man tie liekas lieki. Pamatā viņi ir tāpēc, ka Japānā, Amerikā voblerus pie pamatauklas sien pa tiešo klāt, nezimantojot vairāk neko starpā. Attiecīgi ja ir riņķītis to ir vieglāk izdarīt. Vai ņemt nost? Es teiktu ka tā ir katra paša izvēle, es noteikti neuzskatu, ka šis riņķītis kaut kā sagandē mānekli vai palīdz.

Atbildēts: 3.aprīlis 2018, 21:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Bendijs

Sveiks! Kādas domas par šo spoli - FAVORITE SAPPHIRE 4000. Kam būtu vislabāk piemērota?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Manā skatījumā šī ir ļoti labi izmantojama džiga tehnikām, turklāt smagā gala. Tāpat drop šots. Spole labi uzklāj auklu, attiecīgi ir ērti izmantojama ar dažādām auklām. Bremze Sapphire strādā labi, var precīzi noregulēt.

Atbildēts: 3.aprīlis 2018, 21:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager