Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Vaidavietis

Sveiks, lieta sekojoša -esmu sācis nodarboties ar tviču tomēr ir kāda lieta ko vēlējos apspriest vai tu varētu ieteikt kādus lētākus tviča mānekļus pēc iespējas dažādākus? Vietā kurā spiningoju ir dziļa, dzidra un nav īpaši zāļaina, mērķazivs- zandarts, līdaka vairāk kā piezveja.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Teikšu tā, ka es pamatā izmantoju tikai oriģinālos voblerus no Japānas. Ir daudz iemeslu kāpēc viņi maksā, tik cik maksā. Ja lētākus, Kosadaka ir salīdzinoši laba. Zinu ka daudzi pērk Ķīnā ražotas vobleru kopijas - Bearking un daudzas citas. Tsu Yoki vobleriem ir daži ļoti veiksmīgi modeļi nokopēti.

Atbildēts: 17.janvāris 2018, 22:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pikijs

Sveiks!

Vēlos iegādāties spoli priekš tviča mailes līdz 130 un vidējā džiga.Bet nevaru izlemt kuru no šīm, jauno ultegru 3000 vai stradic ci4 4000.Vai labāk ņemt 15 gada stradic 3000?Iespējams tava atbilde varētu palīdzēt izlemt.

Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ultegra noteikti būs izturīgāka nekā Stradic. Tiesa ja bieži tvičosi lielās mailes slodze spolei būs gana liela. Iesaku noteikti sekot līdzi spoles stāvoklim!

Atbildēts: 17.janvāris 2018, 09:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā rolers

Sveiks! Gribu nopirkt kātu vasarai,mērķa zivs Zandarts,Asaris,Līdaka dziļums 3-7m , ir mikrodžigs,bet vēlos kaut ko jaudīgaku,vai varētu kaut ko ieteikt? budžets līdz 100 euro. Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Domāju ka x1 Tev ļoti patiks. 802M ar testu līdz 21 gramam, un vēl ar nelielu pārslodzi, būs labs gan no krasta, gan laivas.

Atbildēts: 16.janvāris 2018, 10:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Edgars8787

Sveiks! Esmu ķēris pārsvarsā līdakas, bet gribu pamēģināt kaut ko jaunu...Sapalus, asarus,meža vimbu. Nezinu kadu kātu vajag, spoli un auklu. Skatijos spoli favorite blue bird 2000s vai 2500s kadu labak? Kātu arī no blue bird tikai nezinu kuru , copešu ar mazajiem vobleriem piemeram yo zuri L minnow 33 , zp rigge 35ss jackall chuby utt... gan no krasta gan no laivas. Par auklu skatijos FAVORITE SMART PE X4 zaļa, 150m izmers #0.4, 0.104mm, 3kg, 6.5lb šitā der? vai labak monofilo?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Būtu gan jāsaprot ko Tu gribi īsti ķert, jo visas šīs zivis ar vienu spiningu ķert būs kā būs. Ņemot vērā voblerus, ko norādīji pieņemu ka pamatā tie būs sapali un asari. Spoli vari ņemt 2500S modeli ar seklo kaseti, tā būs laba. Ja iesi uz sapalu, tad vajag saprast kādās upēs - lielās vai mazās. Ja lielās, tad attiecīgi spiningam ir jābūt garam, ar mazu testu. Ja mazās - īsākam, teiksim līdz 14 gramiem. Ja Blue Bird tad divi varianti BB-762L-T vai BB-732ML-S. Principā voblerim ir labāk tubular spinings, jeb tāds kuram spices daļa ir no vienas blankas. 732ML-S ir solid ar ielīmēto spici. Aukla jā, 0.4 izmērs ir pietiekams, vienīgi asariem der likt fluorokarbona pavadiņu, lai zivs mazāk baidās.

Atbildēts: 16.janvāris 2018, 10:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bebrs666

Sveicināti. Vai varētu ieteikt kādu līdzekli,lai mikrodžigam nesaltu ciet riņķi? Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es lietoju SFT silikonu aerosolā. Ērti lietojams, tiesa ja ir stiprs sals tad nākas biežāk lietot. Es parasti mēģinu apsmidzināt auklu jau mājās, un atstāt, lai iesūcas. Vēl izmantoju silikona zīmuli, tiesa ar to ir ilgāk apstrādāt spiningu.

Atbildēts: 14.janvāris 2018, 15:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā biged

čau,

šovasar sāku nodarboties ar džigu, asarus ar mikrodžigu, uz nākamo gadu gribas mācīties piemānīt zandartus, vari ieteikt kādu kātu līdz 100 eiro, kas būtu labs, gan džigam, gan dropšotam(ja nu izdomāšu apgūt arī to ) un varbūt ir kāda viltība mānot zandartus, kas jādara savādāk nekā asaru copē?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja līdz 100 EUR, tad es ieteiktu vai nu Favorite Cobalt vai X1 sēriju. Cobalt būs garāki, ļoti labi derēs copei no krasta. X1 atkal varēsi izvēlēties vai nu 2.70m garu vai 2.40m garu. Pēdējam tests būs mazāks līdz 21 gramam. X1 salīdzinoši būs smalkāka blanka, bet spinings savu jaudu nebūs zaudējis. Zandartu manuprāt, ir svarīgi papriekšu atrast. Turklāt bieži vien nākas izkost pareizās vietas, kur zivs atrodas, kā arī saprast laiku kad zandarts barojas. Eksperimenti ar mānekļiem un animāciju noteikti būs vajadzīgi.

Atbildēts: 12.janvāris 2018, 13:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mga

Sveiks,

Vai ir sanācis testēt Favorite Smart PE auklu? Plānā iegādāt jaunu auklu, tik nevar saprast vai palikt pie Sunlaine vai pamēģināt ko jaunu.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nē, vēl es neesmu ticis līdz Smart PE. Jaunajā sezonā noteikti to izmēģināšu, tāpat kā vēl pāris jaunumus no Favorite un Sunline. Par pēdējo runājot, aukla ir ļoti laba, un noteikti laba izvēle, kas neliks vilties!

Atbildēts: 10.janvāris 2018, 16:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dim

Sveiks!

Šoreiz vēlētos lūgt tavu viedokli par mānekļu caurspīdīgumu. Kā Tev šķiet pēc savas pieredzes - vai puscaurspīdīgi mānekļi (piemēram, šādi https://i.ebayimg.com/images/g/L2YAAOSw8lpZEXcD/s-l1600.jpg) mūsu ūdeņos ir efektīvi un puscaurspīdīgums neapgrūtina to pamanāmību?

Vai arī drošāk būtu izvēlēties klasiskāku krāsojumu, piemēram, https://i.ebayimg.com/images/g/dQ8AAOSw-K9ZEXcD/s-l1600.jpg ? (cik saprotu, šie krenki primāri ir domāti copei JP apstākļos, kas zināmā mērā varētu atširties no LV)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Labs jautājums! Japāņi izmanto daudz dabiskos, tumšos krāsojumus, kā arī caurspīdīgos voblerus. Iemesls tam ir viens - ūdens krāsa, dzidrums. Japāņiem pamatā ir dzidrs ūdens, attiecīgi zivs labāk reaģē uz dabīgām, vai tumšām krāsām. Kas attiecas uz šiem caurspdīgajiem, vai pus caurspīdīgajiem, cik man ir tādi vobleri bijuši, es nevarētu teikt ka viņi ķertu ļoti labi. Es tomēr izvēlētos divu krāsu tipus - vai nu spilgtās, provocējošās, teiksim labi zināmais matt tiger, vai arī dabiskās, spīdīgās - maile, asaris utt.

Atbildēts: 10.janvāris 2018, 16:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā EdgarsPriede

Sveiks, kurš no šiem kātiem būtu piemērotāks tvičam ar mazām mailēm. 7-9cm deepus ieskaitot. FAVORITE BALANCE BLC-732ML vai GAD Gancho GAN702MLF. Un cik resnu auklu parasti izvēlas tik maziem mānekļiem?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Teikšu tā dīpiem labāks būs balance, jo akcija tam ir mīkstāka, turklāt pats spinings garāks. Dīpi bieži vien slikti lido, dēļ lielākām mēlēm. Kā arī ar garāku spiningu var dziļāk iedzīt mānekļus. Tvičojot dīpus labāka ir mīkstāka akcija. Veicot rāvienus māneklis netiks izrauts no sava darba dziļuma. Dīpiem es cenšos lietot plānāku auklu 0.6, bet parastām mailēm maksimāli 0.8 PE.

Atbildēts: 9.janvāris 2018, 21:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Elmars17

Sveiks!

Esmu gājis spiningot uz visādām upēm, dīķiem un ezeriem, mētājis vairāk kā 3 stundas, bet ļoti bieži nekas neķeras, pat nav nekādas copes...

varbūt Tu kā eksperts varētu man ko ieteikt, varbūt kādi laikapstākļi ir piemēroti utml. parasti cenšos noķert līdakas un asarus.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es drīzāk teiktu ka vajag nedaudz papētīt vietu uz kurieni dodies copēt. Vajag saprast ar kādu tehniku labāk darboties, un tad jau piestrādāt pie tā. Jāmēģina dažādi mānekļi. Ja darbojies džiga tehinkā, jāmēģina dažādi svari, ātrākas un lēnākas animācijas. Vajag nedaudz eksperimentēt.

Atbildēts: 9.janvāris 2018, 20:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager