Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā augustszz

Sveiks, vēlos paspiningot kaut kur Tukuma, Rīgas Novada tuvumā, vai vari ieteikt labas vietas ?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Rīgas apkaimē ir tik daudz un dažādi ūdeņi. Vari spiningot no krasta Ķīšezerā, var doties meklēt lielās līdakas Babītes ezerā. Lieliskā Lielupe ar saviem asariem un zandartiem. Neaizmirstam par Daugavu! Turklāt šīs vietas mēdz būt tik dažādas, jādarbojas ar dažādām tehnikām.

Atbildēts: 20.novembris 2017, 19:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Renars01

Sveiki! Man ir vajadzīgs jauns spininga kāts. Bet nevaru saprast kādu izvēlēties no milzīgā piedāvājuma. Varbūt varat kautko ieteikt? Vajadzētu kautko universālu, patīk ekspermentēt un metat dažāda veida mānekļus. Cenā līdz 80€.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Tev būs vajadzīgs vairāk vai mazāk universāls spinings. Vari skatīties kaut ko no jaunās Favorite X1 sērijas. Piemēram, 802M, ar testu līdz 21 gramam. Garums ļoti labs lai darbotos ko krasta vai laivas. Šim spiningam vislabāk derēs džiga, dropa tehnikas. Vēl ir universālā Laguna sērija. 802MH, ar testu līdz 28 gramiem, bet šim spiningam ir ātrā akcija, līdz ar ko blanka salīdzinoši mīkstāka. Noteikti iesaku doties uz veikalu pirms pirkuma, un kārtīgi izpētīt, ko pērc, kas pašam patīk.

Atbildēts: 20.novembris 2017, 19:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā durixxxx

Sveiciens Latvijas svētkos Mārtiņ!

Jautājums varbūt primitīvs, bet tomēr ir. Kāda būtu optimālā āķa izmēra saderība ar gumijas mānekļa izmēru collās? Esmu mēģinājis atrast netā kādus salīdzinājumus, bet īsti līdz galam nav skaidrības. Iespējams kādos no raidījumos ir par to runāts. Un ja noprotu pareizi tam tomēr ir nozīme kur āķis iznāk ārā no mānekļa muguras. Pateicos jau iepriekš.

Ar cieņu,

Aigars

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiciens svētkos! Arī šai lietai nav tāda noteikta formula. Katrā ziņā āķim, manā skatījumā, ir jābūt maksimāli tuvu astes daļai. Džigojot zandartus, āķis var atrasties arī ne tik tālu, jo zandarts parasti tēmē galvas rajonā. Ja āķis netraucē mānekļa animācijai, astes kustībai tad noteikti nekautrējamies ar izmēru. Piemēram, Easy Shiner 5 collu versijai es lieku 6/0 offset āķi. Cita problēma ir ka džiggalvas ar liela izmēra āķiem ir salīdzinoši grūti dabonamas.

Atbildēts: 18.novembris 2017, 19:45 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā runers

Labdien!

Vai Fox Rage Prism Zander Pro ir džigošanas spinings, vai var izmantot arī vobleriem.

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, ar šo spiningu noteikti var džigot. Pie vajadzības arī vobleri varēsi iztvičot, bet pamatā šis ir domāts džiga tehnikai.

Atbildēts: 18.novembris 2017, 19:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.

Vai ar spiningu Salmo ELITE Spin 38 270cm tas ir testu 8-38gr un ar vidēju ātru akciju varēs izraustit 130mm voblerus.Ja ne tad kurus voblerus vares?Un kadi manekli Lielupe tagad strada viss labak?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Nu pirmkārt man liekas ka šis spinings ir pārāk garš, priekš tviča. Lai vai kā bet ar tik garu spiningu neredzu jēgu tvičot - ērti noteikti nebūs. Lielupē man ļoti labi darbojas Deps Balisong SP, Jackall Rerange 130SP. Protams, neaizmirstam par silikona mānekļiem!

Atbildēts: 18.novembris 2017, 19:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā cupix

Sveiks ekspert ! Ir doma iegādāties ultra light spiningu nelieliem mānekļiem.

Ideja ir copēt : sapalus, asarus , kādu forelīti padzenāt. Protams viss process notiek no krasta un dažkārt ar veideriem pabradāt.

mānekļi : mazie rotiņi ~ 2 izmēra , mazie voblerīši.

Budžets 50-100 . Kādi būtu tavi ieteikumi par kātu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ņemot vērā budžetu, varu ieteikt apskatīties jauno Favorite X1 sēriju, kurā ir vieglās, un super vieglās klases spiningi. Principā es ņemtu ne garāku par 1.90 spiningu, liktu vieglu spolīti, un plānu pīto auklu vai neilonu. Konkrēts modelis - X1-662L.

Atbildēts: 15.novembris 2017, 15:38 | 8 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Sandzeis

Sveiks, gribēju jautāt, kur labākar spiningu meklēt līdaku šajā laikā, kad upēs līmenis ir diezgan augstu un ir paliela straume. Doma ir par tādām upēm kā mēmele, mūsa un lielupe. Vai zivs jameklē aizstraumē gar krasta kanti, kādos līcīšos (ielokos), vai bedrēs aiz kantīm? Domāju, ka straumē diezvai līdaka sēdēs!? Paldies par atbildi!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es noteikti meklētu dažādas reljefa izmaiņas, kantis, mikroreljefus. Faktiski visu aiz kā varētu aizķerties līdaka. Tāpat svarīgi ir saprast kur atrodas plēsoņas barības bāze. Upēs noteikti arī mierīgāki līcīši strādās.

Atbildēts: 15.novembris 2017, 15:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Minalgo

sveiki, es te pieslēdzos ar citu jautājumu par šo tēmu lielās gumijas: kā ar mānekļa "spēli", strādaju ar mr.greedy + 7.0 offset, izņemot vienu 2kg jūlijā, vairāk ne piesitiena, varbūt ir īpaša spēles tehnika, ko es nedaru tā? :)) runa iet par Babīti.

Atbild Mārtiņš Babris

Seviki Es nedomāju ka dari ko nepareizi, varbūt vienkārši konkrētā mānekļa spēle nepatīk plēsoņai. Tās pašas cūciņas, Pig Shad, man ļoti labi strādā lēni ietinot auklu. Brīžam ļooti lēni. Domāju ka te vajag nedaudz paeksperimentēt ar dažādiem mānekļiem, animācijām

Atbildēts: 14.novembris 2017, 19:30 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā tomsalbergs

Sveiks, tagad esmu saskatījies kārtējos copes raidījumus un radusies kārtējā iedvesma pamēģināt paķert līdakas ar lielajām gumijām kā pig shad jr. u.c. Vai tu varētu ieteikt kādu komplektiņu (kāts + spole) līdz 150 naudiņām, ja tur ietilpst, var arī nedaudz dārgāk.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Lielajām gumijām es izmantoju multu, man tas liekas daudz ērtāk. Varu ieteikt spiningu no jaunās Forx Rage Prism sērijas - Pike Cast. Sērijā ir divi spiningi 235 cm gari, ar testiem 40-120 un 80-170 grami. Attiecīgi ar šo testu varēs nosegt visas populārās lielās gumijas - cūkas, Svartzonkerus, zušus utt. Spoli es ieteiktu ņemt Abu, vai nu C4 vai Toro modeli. Tavam budžetam vairāk derēs C4. Lielie multi varbūt uzreiz neliksies tik ļoti ērti, bet toties tajos ir jauda :)

Atbildēts: 14.novembris 2017, 13:51 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā rolishr

Sveiks! Vai pie mums ir iepējams kaut kur iegādāties Atemi Wing Minnow mānekli?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Daudzus gadus atpakaļ šo Atemi pirku Ēsmas veikalos. Vai tie tur ir arī tagad nemācēšu teikt. Oriģināls šim ir Smith Niakis, un to var nopirkt gan Skaistkalnes ielas veikalā, gan pie Uģa, Jelgavas ielas un Vienības gatves krustojumā esošajā veikalā.

Atbildēts: 14.novembris 2017, 10:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager