Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā romualds971

Sveiks Mārtiņ! Kāpēc tieši ultegra 3000, nevis kaut kas kas mazāks vai lielāks spoles izmērā? Vēl gribēju jautāt, kura ir laba spole twičam būtu no multiplikatoru klāsta..???

ar cieņu

Romulads

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Tviča tehnika rada daudz lielāku slodzi uz spoli, attiecīgi tvičojot, it sevišķi lielākas mailes, vajadzētu ņemt arī lielāku spoli. Ja runājam par lielo maiļu tviču, tad manuprāt tieši mults ir optimāla izvēle. Kā jau daudzas reizes esmu teicis, labs mults, manā skatījumā sākas no apmēram 300 EUR. Iemesli tam ir vienkārši. Šādai spolei būs labi gultņi, labas un precīzi regulējamas bremzes. Atkritīs problēmas ar metiena attālumiem, auklu pīšanos. No Latvijā pieejamajiem multiem vari skatīties uz Daiwa Tatula, vai Prorex. Tiesa manā skatījumā abiem šiem prasās pēc uzlabojumiem.

Atbildēts: 10.novembris 2017, 11:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ed_ats

Sveiks Mārtiņ, satiku Tevi Vangažos un iedevi man to foreļu kokongrūbu. Uz tās viss aizgāja un gariem zobiem pēc 3šās kilogramenes pārstāju kaifot. Varbūt vari atgādināt par to Somu lapu kuru ieteici āķu meklēšanā un varbūt kādu veikalu arī mazajām volframam?

Jau iepriekš paldies, Edgars.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, tā bija Fishup Pupa - lieliska kūna :) Somu lapa ir mistpool.com. Āķi tur ir dažādi. Viena opcija ir ņemt Knapek G āķus, vienīgais mīnuss - ātri paliek neasi. Otrs variants Hends BL554. Izmēru ziņā ņem 6 vai 4. Pašas galviņas vari atrast šeit: https://mistpool.com/product_info.php?products_id=1552&cPath=129_24_92 Idejiski vajag ņemt 3.3 mm vai 2.8 mm izmēru. Līmē to visu kopā vai nu ar Moment gelu vai epoksīda līmi.

Atbildēts: 7.novembris 2017, 08:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Iesakiet līdaku vietas Pārdaugavā-Daugavā kur var ķert no krasta ar spiningu.Un kādus mānekļus šajā gada laikā labāk izmantot?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Noteikti ir vērts darboties no salām - Zaķusalas, Lucavsalas. Metode - atvadnoij pavadok. Te lomos mierīgi var trāpīties gan asari, gan zandarti. Es darbotos gan ar tvisteriem dažādiem, gan klasiskas mailes formas mānekļiem. Izmēru ziņā gan es mēģinātu vidējos 3, 3.5, 4 collu.

Atbildēts: 6.novembris 2017, 14:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā romualds971

Sveicināti! Vēlos uzsākt twičot, bet nezinu kādu ņemt spoli. Man padomā Shimano STRADIC C 2500 HG FK vai Shimano ULTEGRA 2500HGFB, kura būtu labāka twičam..? Ar cieņu Romualds

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jautājums paliek cik lielas mailes plāno tvičot? Jo starp 110 un 130mm mailēm ir liela atšķirība. Katrā gadījumā es ieteiktu skatīties uz Ultegra, bet 3000. izmēra spoli. Ultegra ir ar pietiekoši labām iekšām, un ļoti labi kalpos!

Atbildēts: 6.novembris 2017, 14:35 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā krabis93

Sveiks

Vēlējos iegādāties savu pirmo komplektu džigošanai no krasta. Varbūt varētu palīdzet ar izvēli. Blēņojos pa Daugavas attekām un mazām upītēm. Metiena distance nav tāla upīte un attekas nav plašas un dziļumi 2,5 - 4m. Gribētos iekļauties 250 naudiņas. Brendu ir daudz esmu nedaudz apjucis vienīgais ar ko ir ķerts ir Shimano bet ar pludiņu vīnu mačkāti un spolītes kalpo vēl joprojām. Tāpēc vēlejos atrast arī koplektiņu no viņu brenda ir ticība arī kalpos godam arī priekš spininga bet apjuku.

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es paliktu pie Favorite Neo Breeze sērijas. Šie spiningi ir projektēti speciāli džiga tehnikai, ar īpaši ātro jeb extra fast akciju. Pieejami dažādi garumi un testi. Tavā gadījumā es izvēlētos BRS-762M, ar testu 7-32 grami. Varēti lieliski džigot plašu mānekļa gammu, darboties dažādās tehnikās. Kompelktam ņemtu Shimano Ultegra 3000 izmēru. Spole ir salīdzinoši jauna, ar daudzām tehnoloģiskām iestrādēm. Lieliski kalpos, labi uzklās auklu un neredzēsi problēmas lietojot.

Atbildēts: 31.oktobris 2017, 16:02 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā DRozentals

Sveiks!

Ir vēlme nākamsezon pamēģināt lielās gumijas (līdz 100g) un varbūt kādu mazāku džerku. Varbūt vari ieteikt kādu labu kātu un spoli komplektā? Līdz šim esmu mēģinājis tikai bezinerces, tāpēc nezinu kas un kā ar multiplikatoru. Varbūt ir kaut kas iesakāms no abiem variantiem? Kopā būtu gatavs iztērēt kādus 100-150 eiro. Vairāk sanāk makšķerēt nedēļas nogalēs, kas nozīmē, ka neko nenormāli dārgu negribētos.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Lielajām gumijām sevi ir lieliski pierādījuši Fox Rage spiningi. Principā Warrior sērija ir vairāk budžeta varianti, kur ir spiningi 2.4 m gari ar testiem līdz 60 gramiem. Tāpat ir iznākusi jaunā Prism sērija, kas ir dārgāka, bet jau krietni patīkamāka copmanim. Prism ir arī ar testiem līdz 100 gramiem. Ar spolēm ir nedaudz smagāk. Es ieteiktu darboties tikai ar multiem, attiecīgi piemeklēt multiem domātu spiningu. Ar multu ir daudz vieglāk veikt metienus, darboties. Spoļu ziņā es paliktu pie Abu Garcia C4. Manā skatījumā šīs būs tā labākā. Principā Fox Rage Warrior un Abu C4 nedaudz pārsniedz Tevis plānoto budžetu, bet retām copes reizēm būs labi!

Atbildēts: 31.oktobris 2017, 15:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dim

Sveiks!

Vai vari pakomentēt par šādu mānekļu (https://www.angeln-neptunmaster.de/images/produkte/i72/6-Fox-Rage-Fish-Head-Skirted-Jigs-4-0-21g-Fransenkoeder.jpeg) izmantošanu?

T.i., kādās situācijās tie būtu ieteicami un kādas ir iespējamās tehnikas - tikai grunts skrāpēšana, vai arī kāda cita? Kā arī, vai šie vispār ir paredzēti lietošanai ar vai bez papildu gumijzivs uzkabināšanas?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Šie ir sava veida džiga mānekļi. Pamatā šādus izmanto basu ķeršanai. Ar viņiem var veikt dažādas animācijas, gan klasisko džiga, gan grunts skrāpi. Bieži vien uz āķi vēl uzver tiem kādu silikona mānekli, teiksim tārpu vai vēžveidīgo. Principā YouTube var atrast baigi daudz video par šo mānekļu lietošanu

Atbildēts: 31.oktobris 2017, 15:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā runers

Kādu spiningu Jūs man ieteiktu zandartu džigošanai no krasta? Garums ap 2,40 cm, cena ap 200 euro. Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Es ņemtu Favorite Zander. Lieliski spiningi, ar ielīmēto spici. Pamatā ļoti labi der gan džiga tehnikai, gan dropam. Spēcīga apakšējā daļa, var droši pircirst zivi. Testi ir divi līdz 32 un 60 gramiem.

Atbildēts: 31.oktobris 2017, 15:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā nor4a

Sveiks,

Man mieru neliek Abu Garcija japnas tirgum domātie spiningi no Salty Stage -kurodai sērija.Nekādi nevaru saprast kādas akcijs tie ir un vai der džigam?Runa iet par Salty Style Kurodai STKS-832ML-KR un SKS-832PL-AR-KR meklēju ar ko startēt nākamgad stretfishingā!Uzmet aci un pasaki ko par šiem domā.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Vispaŗ kurodai spiningi pamatā ir domāti copei no krasta. Galvenais pluss ir tas, ka šie spiningi met ļoti labi. Pamatā viņi ir ar regular fast vai fast akciju. Attiecīgi šie ir gana universāli spiningi. Ja meklē konkrēti strītam, es teiktu ka šī ir laba opcija. Konkrēti Abu neesmu lietojis. Man ir bijuši Major Craft kurodai sērijas spiningi. Tiesa es gan ņemtu spiningu ar augstāku testu. Ne vienmēr ar 21 gramu pietiks.

Atbildēts: 25.oktobris 2017, 09:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Mazais69

Sveiks, Mārtiņ! Noskatīju sev tviča kātu Favorit Apsolute ABS732ML testā 5-21. Jautājums , vai Rudru pavilks? Pārsvarā darbošos ar mailēm līdz 110 un svariem līdz 14gr. Varbūt jāskatās uz ABS732M modeli.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks ML īsti ar Rudru netiks galā. Turklāt domāju ka ne tikai Rudru, no lielajām mailēm, plāno tvičot. Attiecīgi drošāk tomēr ir ņemt M versiju līdz 28 gramiem.

Atbildēts: 24.oktobris 2017, 19:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager