Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā tomsalbergs

Sveiks, zinu, ka saņem kādus 100 šāda veida jautājumus mēnesī, bet izpalīdzi lūdzu :)

Varbūt vari ieteikt man kādu komplektu (aukla, kāts , spole), lai es varētu darboties ar lielajām gumijām un vobleriem kā rudra. Īsti nekad neesmu strādājis ar tik lieliem mānekļiem, tāpēc jautāju. Būtu labi, ja varētu robežās no 150-200 eiro. Pamatā cope no krasta, kā arī dažreiz no laivas.

P.S. Paldies, ka pagājušo reizi ieteici kātiņu džigam, nopirku. Tagad jau diezgan labi sanāk un asari ķerās pa pirmo!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Lieli mānekļi, repsektīvi, pieņemu ka domā lielās gumijas. Jo lielie vobleri un lielās gumijas ir biki dažādas lietas. Piemēram, lielie vobleri ir robežās ap 30-35 gramiem, gumijas pat pāri pa 100 gramiem. Un manā skatījumā šīm abām lietām ir vajadzīgi dažādi spiningi. Lielajām gumijām vislabāk ir lietot multiplikatora spoli, attiecīgu spiningu, vismaz 2.4m garumā. Varu ieteikt Fox Rage Warrior vai Ultron 2 sērijas spiningus. Warrior būs ar nedaudz savādāku blanku, smagāks. Ultron 2 jau ir vieglāks. Lielajiem vobleriem es ņemtu spiningu ar testu līdz 30 gramiem. Turklāt ar nedaudz savādāku akciju nekā spinings lielajām gumijām. Var skatīties no Favorite New Spirit vai jaudīgākasExtreme sērijas. Starp citu no Extreme sērijas modelis EXTS802MH ar testu līdz 45 gramiem teorētiski varētu lietot arī lielajām gumijām. Spiningam vienīgi ir īpaši ātrā, jeb extra fast akcija. Kopumā ar šo no krasta droši varēsi darboties.

Atbildēts: 23.oktobris 2017, 13:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lauma

Nesen nokeru ap 50+ zivju mazulus. Kad panem rokas vai jutas apdrauderi, sanos un augsa izliek asas spuras. Varbut zini kas si ir par zivi?

Atbild Mārtiņš Babris

Varbūt tie ir kazaragi? Vispār jau grūti ko teikt ja nav attēla :)

Atbildēts: 23.oktobris 2017, 13:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Elvijs1

Sveiks!

Vakar ar kolēģi copējot radās jautājums.

Ja džigojot tiek nogulēts piecirtiens bet zivs ir galā.. vai ir vērts piecirst vēlreiz ar visu zivi galā?

Paldies, Elvijs.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Vislabāk ir uzreiz piecirst :) Otreiz cirst, te manuprāt būs svarīgi, kā zivs jau sēž uz āķa. Var gadīties ka otreiz cērtot izrauj mānekli laukā. Piecirtiens vispār ir ļoti svarīgs, un vislabāk cirst uzreiz! Vēl atceramies, ka ar spoles bremzi arī ir jādarbojas. No sākuma var pievilkt nedaudz stingrāk, lai piecirtiens sanāk asāks. Pēc tam jau kad zivs galā un pretojas, nedaudz atslābināt. Bet abas lietas daram ar prātu!

Atbildēts: 23.oktobris 2017, 13:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RobisRobis

Jautājums foršo rotaļlietu faniem...

Ir doma par jaudīgu spoli, mānekļiem virs 30-40g..., bet ar uzsvaru - bezinercene...(ir arī multiplikators, bet tagad tieši bezinercene...)

Priekšroka Daiwām, bet arī Twins tiek izskatīts par variantu...

Tātad Twinpower 4000PG vai 17TP XG C3000HG/XG?

Certate, Morethan, Exist 3012??? Varbūt kāds lieto arī Saltiga, teiksim 3500H?

Ziemassvētki tuvojas, vajag kolekcijas papildinājumu, ko palikt sev zem eglītes :D

Atbild Mārtiņš Babris

Viens variants ir uzmeklēt veco 11 gada Twin Power 4000 izmēru. Spole zvērs, nenokaujama :) Bet nu šobrīd viņus atrast ir grūti un nav baigi lēti. Es šādām lietām lietoju Morethan. Sole ir jaudīga, ar bronzas zobiem iekšā. Paredzēta smagiem darbiem. Man principā šādām lietām ir 3012H modelis. Turklāt vari skatīties gan iepriekšējās paaudzes Morethan, gan jauno. Vēl opcija ir Certate HD. Pats neesmu ar viņu darbojies un mazākais izmērs ir 3500, kas man jau liekas par lielu/smagu. No Shimano es ņemtu Biomaster SW 4000 jūras sēriju. Spole ir jaudīga, turklāt ar spēka knobu - apaļo, kurš ne visiem patīk. Bet nu kārtīgs zirgs smagām lietām.

Atbildēts: 23.oktobris 2017, 13:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā badapiicka

Sveiks!

Tā kā ar džerku nepatīkamu apstākļu dēļ nepaguvu iepazīties, tad tā doma joprojām "niez". Runa ir par mānekļiem 30~60gr. svarā- džerki, swimbeiti, gumijas, varbūt kāds smagāks šūps- mans budžets liek man skatīties apmēram uz Abu Garcia black max-Pro max- tas derēs/pavilks? No kātiem Daugavpilī uz vietas gandrīz vispār nekā nav- tam man budžets 60~80 naudas. Kas būtu jēdzīgākais, ko manam variantam varētu skatīties?

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja konkrēti ir runa par šiem modeļiem, tad es tomēr ņemtu Pro Max. Šim multam vismaz ir pastiprināti zobrati, attiecīgi spolei ir lielāka jauda. Protams, pie intensīvas lietošanas šis mults noteikti ilgi neturēs. Jāsaprot, ka šādu mānekli raustot, pretestība ir liela. Lielās gumijas, ja plāno vienmērīgi ietīt, tad te nav tik ļoti liela slodze. Spiningu ziņā šajā cenu kategorijā vislabākais ir Fox Rage Ultron 2, tiesa cik zinu tad šobrīd tas ir izpirkts.

Atbildēts: 17.oktobris 2017, 14:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pikeman

Sveiks.

Kādu mikrodžiga kātu garumā 2,20-2,45 m ar vidēji ātru akciju un maksimāli maz gramiem testā līdz 200 eur vari ieteikt? Viegli tādu atrast ar ātru akciju, bet tādu paraboliskāku pagaidām esmu taustījis tikai Salmo Tioga Small Game vai parasto Tioga. Gribētos ko citu.

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Faktiski tāds spinings, kā vēlies, ir klasisks solid modelis. Japāņi vēl joprojām izmanto šādus savu mazo zivju ķeršanai. Tavā gadījumā ieteiktu aizbraukt uz Skaistkalnes ielas viekalu, apskatīties Major Craft Speedstyle modeļus.

Atbildēts: 17.oktobris 2017, 14:41 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā buttele

Sveiki.Kāts StCroix AVS96HF2 būs ok lašu copei?ja nē, tad kādu kātu ieteiktu.paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Šis Avid ir no lašiem paredzētās modeļu sērijas. Garumā ziņā viss ir labi, ar testu tas pats. Mani vienīgais mulsina šī spininga akcija, kura ir norādīta kā ātra. Lašiem es parasti izvēlos vidēji ātru jeb regular fast akciju. Pamatā, lai varētu veikt tālus metienus un paša zivs izvilkšanas procesa dēļ. Bet ja šis Avid Tev ir iepaticies - droši ņem!

Atbildēts: 16.oktobris 2017, 14:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā docis.

Mārtiń ko ieteiktu daiwa legalis 1500 vai daiwa revros 1500 - komplektā ar favorite professional 2-7gr?

Atbild Mārtiņš Babris

Ja no šīm divām, tad es ņemtu Revros. Spole ir vieglāka, ar daudzām tehnoloģiskām niansēm, turklāt, kas pats svarīgākais - spole ļoti labi klāj arī plānas pītās auklas.

Atbildēts: 16.oktobris 2017, 14:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marts.asums

Sveiks,

Veikalā ieteica Favorite Variant VRN-802M dropšotam un maskavas sistēmai, taču, kaut kā līdz galam nesajutu viņu rokā. (varbūt jāprovē vēlreiz :))

Ko Tu varētu ieteikt vēl no kātiem paskatīties šīm sistēmām, šajā cenu kategorijā. Gribētos 2.40 m garumā.

Kā arī vai kādā no šīm, Ŗevros 2500, Sahara 2500, spolēm būtu piemērota šīm sistēmām?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja runa ir par šo cenu segmentu tad nemaz nav tik daudz spiningi, kurus var ieteikt. Variant manā skatījumā ir labs variants dropam un maskavas sistēmai. Vēl vari apskatīties Norstream Invict, bet tam ir stipri augstāks augšējais tests. Spoļu ziņā es noteikti ņemtu 3000 izmēru. Šajā gadījumā laikam Sahara, jo šim modelim ir C3000 izmērs pieejams. Spole būs ar kompakto korpusu, bet lielo rotoru un auklas kaseti.

Atbildēts: 12.oktobris 2017, 14:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Abavnieks

Ko vari teikt par

Carrot stick wild wild black ( ar ražotāja norādīto testu līdz 17.5g)

Un Daiwa Ballistic x spin ar norādīto testu līdz 30g

Kurš būtu labāks twicham un retai lielo gumiju paraustīšanai?

Atbild Mārtiņš Babris

Carrot Stix ir tipiski amerikāņu basiem domātie spiningi. Viņiem blankas ir ar lielāku jaudas rezervi, arī tests ir augstāks nekā norādīts. Daiwa ir nedaudz smalkāka blanka, ar savādāku akciju. Es laikam tomēr paliktu pie Daiwa, jo jeņķu bomīgie spiningi man ne visai! Ja runājam par lielajām gumijām, tad manuprāt neviens no šiem spiningiem neder. Bet ja retu reizi gribēsi uzmest, nu tad testa robežās to izdarīsi arī ar Ballistic

Atbildēts: 12.oktobris 2017, 14:44 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager