Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā rks

Sveiks, varbūt esi makšķerējis ar gad chaser? Vēlētos uzzināt vai modelis CRC662MMHF 1,98m 10,5-35,0g, kasting spinings būtu piemērots tvičam 130mm mailēm. Vari arī ieteikt kādu citu kastinga spiningu lielajām mailēm?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ar šo Chaser neesmu darbojies. Bet principā Chaser der tvičam. Akcija ir diezgan asa, bet vēl lietojama.

Atbildēts: 12.oktobris 2017, 14:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jsvr

Praktiskas dabas jautājums par āķiem un mīkstajām ēsmām: vai copes laikā vairāk maini uz viena un tā pat āķa gumijas, vai sagatavo vairākas gumijas ar āķiem? Jo ja copes laikā bieži uz viena āķa maina mānekļus, tad tomēr gumija pēc laika tiek sadurstīta. Un otrs jautājums - vai āķus atstāj pēc copes ēdamgumijā? Jo novēroju, ka pēc laika tādā gadījumā āķis apsūbē/ aprūsē...

Atbild Mārtiņš Babris

Es daru gan tā, gan tā. Parasti zinot konkrētu copes vietu, apstākļus, iepriekš sagatavoju vairākus mānekļus, ar dažādu svaru āķiem. Bet, protams, copes gaitā mainās situācijas, attiecīgi mainu mānekļus/galvas. Protams, mānekļi šādā veidā bojājas, bet nu neko darīt - silikona mānekļi tomēr ir izejmateriāls, kas salīdzinoši ātri izlietojas. Īsto ēdamgumiju sastāvā ir sāls, attiecīgi ja āķi atstāj māneklī, tas var apsūbēt, rūsēt, palikt neass. Īstenībā ja āķi nerūsē, tad tas parāda ka mānekļa sastāvā ir pavisam maz sāls.

Atbildēts: 10.oktobris 2017, 09:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā herkuless77

Sveiks! Kādu spoli ieteiktu priekš SALMO Kraft Jigging KR2200-220, makšķerēju no krasta ar jigu atvadu un DS, dažreiz no laivas. Budžets līdz 50 EURO.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es ieteiktu tomēr pielikt nedaudz naudiņu un nopirkt Shimano Sahara C3000 izmēra spoli. Šī jau būs spole ar salīdzinoši jaunām iestrādēm, un godam kalpos!

Atbildēts: 10.oktobris 2017, 09:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā CopManis_13

parsvara lietoju mikrojigam 1gramu

Atbild Mārtiņš Babris

1 grams, protams, ir jauki, bet šādam var likt klāt arī 3 collu mānekli, kas uzreiz dod pavisam savādāku kopējo svaru. Kā jau rakstīju, vari droši doties uz veikalu, apskatīties N-one, Rockstar spiningus.

Atbildēts: 7.oktobris 2017, 10:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Bekonss

Sveiks velreiz! Gribējo pajautāt par velvienu micro-jig kātiņu - DAIWA MEGAFORCE 2.20m 1-9gr . - Kadas atsauksmes , ieteikumi ?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Par šo gan nevarēšu komentēt, neesmu darbojies!

Atbildēts: 7.oktobris 2017, 10:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā CopManis_13

kadu microjig

katu ieteikt lidz 200€

Atbild Mārtiņš Babris

Lai ko ieteiktu vajadzētu zināt ko nedaudz vairāk par budžetu. Uz ātro varu ieteikt Major Craft N-One sērijas spiningus, vai Favorite Rockstar

Atbildēts: 5.oktobris 2017, 11:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jurkakulaks

Sveiks, Mārtiņ!

Jautājums sekojošs. Kuru no spolēm labāk ņemt priekš smagā džiga un twicha ar 110-130mm mailēm! Shimano TwinPower15 4000PG (saprotu, ka twicha būs grūtāk ietīt lieko auklu, bet smagajā džigā atkal jauda būs labāka) vai Daiwa certate. Ja daiwu, tad kādu izmēru?

Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks PG jā ir pazemināts pārnesums. Auklas ietīšana tvičā - es teiktu ka tas ir pieraduma jautājums. Jā, ar ātro pārnesumu ir ērtāk to darīt, bet pie PG var pierast. Principā ja ir runa par smago džigu un tviču, tad no Certate es paliktu pie 3012 modeļa, turklāt H jeb ātrās versijas. Certate šajā gadījumā būs nedaudz mazāka izmēra. Ja runājam no izturības viedokļa tad faktiski vecās paaudzes Twin Power vai Biomaster ir nenokaujami. Tiesa vecos 4000 modeļus dabūt ir grūti...

Atbildēts: 5.oktobris 2017, 11:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā natureboy

Sveiki.

Nav lielas pieredzes līdaku spiningošanā ar gumijām pa zālēm. Lūdzu pastāsti kādu svaru džiggalvas ir optimālas un kādu tehniku izmantot ( vienmērīga ietīšana vai ar pauzēm)?

Šobrīd liekas, ka kaut ko daru nepareizi, jo gumija nevis "sitas" cauri zālēm, bet ceļas virspusē. Līdz ar to ir sajūta, ka gumija nepieciešamajā dziļumā nemaz netiek.

Paldies jau ieprieks.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Līdaku cope pa zālēm, ar gumijām, ir iespējama ar gana daudz variācijām. Es parasti izmantoju veco labo Relax Kpyto 4L, kuram lieku iekšā vai nu pretzāļu divžuburus, un neizmantoju vispār atsvarus. Māneklis attiecīgi iet nedaudz zem ūdens virsmas, un brīvi slīd cauri zālēm. Tiesa ar realizāciju šeit nav tik labi. Vēl ir variants izmantot vieglas džiggalvas, kurām ir lieli āķi. Bet tad šī montāža netiks cauri biezajām zālēm. Lietojot lielās gumijas, Sawamura 5, 6 vai 7 collu, Keitech Swing Impact Fat lielos izmēru vai Easy Shine 5 collu, var ļoti labi padarīt mānekļus smagākus ar volframa vai svina naglām, kuras tad ievieto mānekļa ķermenī. Bieži vien šādā copē ir svarīgi, lai māneklis lēni grimtu, un viņu varētu gremdēt lēpju lapu logos.

Atbildēts: 5.oktobris 2017, 11:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā durixxxx

Sveiks Mārtiņ!

Jautājums par drop shot tēmu.

Kāds būtu ieteikums par kātu ar garumu ap 230cm. Biju aizbraucis vakar līdz Buļļupei ar domu visu dienu darboties tikai ar drop shot(darbojos pirmo reizi-vispār). Kāts bija TS Tioga 3.5-22 gr. Viss jau bija ok, asari nāca, ka prieks. Tikai ar to driblu bija nu tā tā. Izskatās, ka vajag ātrākās akcijas kātu, tieši uz šo paveidu.

Pateicos jau iepriekš.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Teikšu tā ka dropam nav tik viennozīmīga animācija. Pirmkārt es pats pamatā izmantoju spiningus ap 2.4 m garus. Principā manuprāt tas ir optimāls izmērs, gan dēļ mietiena, gan animācijas. Es lietoju gan extra fast jeb īpaši ātrās akcijas spininguu, gan regular fast, jeb vidēji ātrās. Kad zandarts ir aktīvs, droši var dropam izmantot asāku driblu, attiecīgi zandarts droši uzbrūk, un šāda akcija ļauj piecirst zivi un vēl izvilkt no lielāka dziļuma. Otrs spinings jau ir paredzēts daudz līganākai animācijai. Kad zandarts nav īpaši aktīvs, bieži vien vajag līgani izspēlēt mānekli, un tikai uz tādu animāciju zandarts reaģē. Asaru dropam principā Tava spininga tests ir o.k., bet zandartiem es gan lietoju spiningu ar stipri lielāku testu. Bieži vien dēļ straumes nākas izmantot svinus 30, 35, 40 un pat vairāk gramus. Turklāt rudens sezonā zandartam patīk lielāki mānekļi, kas arī sver gana daudz. No spiningiem man labs variants liekas Favorite Extreme EXTS802M vai EXTS802M. Abi ir jaudīgi spiningi, ar extra fast akciju.

Atbildēts: 5.oktobris 2017, 11:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā fazator1

Sveiks,

iesaki lūdzu kātu vobleriem 110, 130 varbūt pat divus variantu kaut ko ap 100 eur un kādu labāku.

liels paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Principā varu ieteikt Favorite Varita. Tavām vajadzībām ir vairāki modeļi - VRT-702M vai VRT-702MH. Šis būtu vairāk domāts 120-130mm vobleriem. Turklāt abi divi modeļi būs tādi nedaudz asāki. Mazākiem vobleriem derētu VRT-662ML ar testu līdz 16 gramiem un vidēji ātro akciju. Faktiski šī akcija ir optimāla tvičam, vismaz manā skatījumā. No lētākiem variatni ir Norstream Rooky RKS-702MMH, vai Favorite Laguna LGS702M.

Atbildēts: 3.oktobris 2017, 16:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager