Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Bekonss

Sveiks, es velejos noskaidrot , - vai tev ir bijusi kāda darīšana ar šādu kātu ??

Favorite WHITE BIRD WB 732UL-S 2.19m 1.0-7.0gr

Varbūt ir kādas atsauksmes?

Un vai kautko vari ieteikt, sakarā ar microjig kātiem?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks White Bird ir labs budžeta klases mikrodžigam domāts spinings. Blanka ir atbilsotša, pietiekami jutīga. Spiningam ir solid spice, kas man liekas tikai pluss mikrodžigojot. Principā ja neplāno ieguldīt lielākus līdzekļus inventārā, tad šis ir ļoti optimāls variants!

Atbildēts: 3.oktobris 2017, 16:11 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā sasmaka48

makskernieka portala ir akcija katiem no ukrainas vai ta ir galiga cena vai vel sutijums no turienes velos sanemt riga

Atbild Mārtiņš Babris

Nemāku teikt par kuru akciju ir runa, es neesmu saistīts ar šāda veida piedāvājumiem

Atbildēts: 30.septembris 2017, 11:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Mazais69

Sveiks! Vobleru lieta man masveša, tādēļ esmu tai nolēmis pievērsties vairāk. Jautājums par spolēm- ir kastē Abu Garsia Cardinal STX 30 un Daiwa Revros 2500. Kura būtu vairāk piemērota vobleru līdz 110mm dancināšanai? Vai jāskatās citas virzienā.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja runājam par vobleriem līdz 110 mm, principā abas spoles derēs. Šiem vobleriem nav pārāk liela pretestība tvičojot, līdz ar ko spoli nenoslogos. Esmu darbojies ar Revros, kopumā spole man likās laba, auklu klāja labi.

Atbildēts: 30.septembris 2017, 11:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā martinsgrinb

Sveiks!Kādu mj kātu ieteiktu copei no krasta budžetā līdz 70 EUR?Nu asarim,es teiktu,ka labāk būtu garumā no 2,15 m uz augšu.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Par cik plāno no krasta darboties tad es sāktu ar White Bird WB-732ML-S, ar 4-14 testu. Garums ir 2.19m, kas no krasta ir gana labs. Spinings ir ar ielīmēto jeb solid spici, attiecīgi labi redzēsi copes, būs informātīvs spinings džigam.

Atbildēts: 28.septembris 2017, 13:28 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā sasmaka48

sveiks ko teiksi par Favorite laguna lgs katu zandartiem asariem

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Laguna ir diezgan plaša un universālu spiningu sērija. Attiecīgi var piemeklēt modeļus gan asariem, gan zandartiem. Jautājums, ar kādām tehnikām darbosies, kādiem svariem? Tā tīri uz ātro varu teikt ka modeļi LGS802M un LGS802MH būtu piemēroti šim mērķim.

Atbildēts: 27.septembris 2017, 09:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dim

Sveiks!

Vai spiningu Salmo Elite Jig 20 (2-20 g) varētu izmantot ne tikai džigam, bet arī cita veida vieglajiem mānekļiem ~ 3,5-12 g diapazonā, piemēram, šūpiņiem, roteriem un krenkiem? (Esmu iesācējs un meklēju "budžeta" kātu vieglajiem mānekļiem, kas būtu +/- universāls, t.i., ar kuru varētu izmēģināt vairākas spiningošanas metodes)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Cik atminos Jig 20 bija tīri tendēts uz džigu ar salīdzinoši informatīvu spicīti. Principā jau var izmantot arī citus mānekļus. Es domāju konkrētā diapazonā, varēsi gan ar rotiem darboties, gan arī mazākiem vobleriem.

Atbildēts: 26.septembris 2017, 20:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā cupix

Hey jautājums par spoli Nasci 2500 fb , uz doto brīdi uztīta ELITE brand #06 ( 0,09mm). Vai ši aukla nav par tievu dotajai spolei? Izmantojot šo auklu esmu pamanījis ka divreiz tā ir itkā pārrīvējusies nez kapēc..

Atbild Mārtiņš Babris

Spolei būtu jātiek galā ar šo auklu! Ja aukla ir bijusi pārrīvējusies, tad drīzāk ir jāskatās spininga gredzeni, vai spoles uzklājējrullītis.

Atbildēts: 26.septembris 2017, 20:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Menga

Sveiks specialist!Man jautajums par velci!Pedeja laika sanacis braucot uz velci,nokjert lielu zandartu...scenarijs visas reizes vienads...velku lidz laivai salidzinoshi viegli...pievelkot pie laivas zivs sak aktivi pretoties...uz vietas pilnigi aiziet dziluma,ta vairakas reizes lidz no udens izlec tikai vobleris!kas varetu but pie vainas tam ka pat nevaru pavelt zivi tik augstu lai kaut to redzetu?!citi saka ka pedejais akjis voblerim jamaina uz lielaku,kads cits saka ka spole jaatlaiz valigak!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nu pirmkārt es ar velci nenodarbojos. Bet Tevis minētā situācija jau nav tikai velcei. Ja zivs izpurina āķi laukā, tad vai nu nav pietiekami labi uzsēdusies uz āķiem, respektīvi vai nav piecirsts vai āķi ir neasi, attiecīgi jāmaina nost. Pie paša izvadīšanas procesa ir svarīgi darboties ar spoles bremzi. Respektīvi zivs ir jānokausē, bet nedrīkst dot pārāk lielu brīvību, savādāk izkratīs āķus laukā.

Atbildēts: 25.septembris 2017, 15:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sasmaka48

veletos pieversties asaru zandartu copei kats ir CRAZU FISH ASPEN STAKE 210 m 3-15gr no laivas videjais dzilums ezera 2-4m kada spoleun diametra firmas pitene un flur pavadu ieteiktu PALDIES

Atbild Mārtiņš Babris

Konkrētam spiningam es ņemtu Shimano Nasci 2500 vai Daiwa Revros 2500 modeli. Abas spoles ir ar daudzām tehnoloģiskām niansēm, attiecīgi gan labi klāj pīto auklu, gan ir pietiekami uzticamas. Pīto auklu es ņemtu pēc japāņu standartiem 0.8, fluorokarbonu liktu 0.26 mm

Atbildēts: 25.septembris 2017, 15:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā docis.

Sveiks Mārtiń, doma iegādāties vidēji universālu spiningu priekš jig un dropsota - vieta Lielupe, Memele, Venta, galvas pārsvarā ap 10 gr. Ir varianti crazy fish perfect jig 3-15 g un favorite professional 3-14 g, komplektā ar daiwa legalis2000, ko saki par šādu variantu? Ja pamataukla ir 0.8 PE, tad prieks dropsota ir jāsuen fluorcarbons vai sistēmu var siet pie pītās? Paldies !

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Abi divi spiningi ir labi. Abiem blankas ir jutīgas, ar džigam piemērotu akciju. Spoles ziņā es varbūt tomēr ņemtu 2500 izmēru. Man vismaz tāds liktos labāks. Kādu izvēlēties? Es ieteiktu doties uz veikaliem un abus divus fiziski paturēt rokās, pielikt spoles, un tad jau pieņemt lēmumu. Dropam ar pīto auklu, es sienu klāt fluorokarbonu un attiecīgi arī āķis tiek siets uz fluorokarbona.

Atbildēts: 20.septembris 2017, 20:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager