Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Iesakiet micro jig spiningu lidz 60eiro.Ja makskereju no krasta.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Šajā cenu kategorijā es ņemtu Favorite White Bird WB-732UL-S. Šis būs ar ielīmēto jeb solid spici, 1-7 gramu testu. Garums atļaus labi darboties gan no krasta, gan laivas!

Atbildēts: 31.augusts 2017, 13:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā arveid

Ahoi! lieta tada, ka pedeja laika cope esmu atmetis mikro dzigu. Un pieversies vairak lidakam. Sapirku pilnu ar vobleriem rudras, rerengus, ballisong, orbitus un vision one ten voblerus principa izkemmeju youtubi par popularakajiem krievija. :D

Jautajums ir par spoli un auklu. Coms no japanas atveda divas spoles Certate 2500 un Certate 2510RPE-H. Teicu ka padomasu lai pataupa.

Kada no sim spolem der manam izveletajam copes veidam? Vai varbut neviena no sim, jo nesmu tas kurs katru gadu maina rikus. Vairak patik vienreiz izpetit visu sapirkt un lietot lidz sabrukumam. Mani mulsia 2510RPE-H parnesums ir par 12cm vairak neka 2500. Biezi vien meedzu paraustiit ari kadu gumiju seklajos ezeros un lielupe... Un ka ar auklu kadu izveleties un kada biezuma sim spolem? Piemajas veikala teica lai nemu lidakam varivas sea bass 1.5

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Lielākā atšķirība starp šīm spolēm ir tā ka 2510R-PE ir hibrīdizmērs. Attiecīgi šai spolei korpuss un iekšas ir no 3000 izmēra modeļa, bet rotors un auklas kasete no 2500 modeļa. Vienkāršāk sakot, spole ir ar spēcīgākām iekšām. Ja ir runa par tviču, tad es izvēlētos 2510R-PE. Ja neplāno tvičot pāris reizes nedēļā, tad spole kalpos godam. Tas ka spole vairāk tin auklu iekšā, respektīvi pārnesums ir lielāks, tvičam ir labi. Ātrāk varēsi ietīt lieko auklu. Auklu es ņemtu četru dzīslu, teiksim Sunline Super PE, izmērs - jā varētu būt 1.2 vai 1.5

Atbildēts: 31.augusts 2017, 13:39 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Minalgo

Sveiki, iesakiet lūdzu tiešām labu džerka kātu, testā līdz 140g, gribētos nomainīt savu ne pārāk vieglo kātu uz vieglāku, taču tik pat izturīgu. :), paldies jau iepriekš. (budžets līdz 100eur)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Godīgi sakot pat nezinu ko Tev ieteikt :) Šobrīd džerks vairs nav tik ļoti populārs, attiecīgi arī inventārs netiek tik daudz piedāvāts. Man pašam joprojām ir Bromanodell džerka spinings, kas ir ļoti viegls, izturīgs, un kalpo man jau daudzus gadus. Tiesa cena tam bija virs 100 EUR

Atbildēts: 28.augusts 2017, 10:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā AR.AR

Sveiks Martiņ!

Esu jaunos meklejumos lašu katam.Gribetos dzirdet tavu viedokli un padomu kata izvele.esmu te izvelejies dažus kas man pec testa patik bet gribetos ar loti informativu blanku .Daiwa Freams 2,70 5-35g,Daiwa Luvias 2,75 5-28g,Daiwa Prorex XR spin 2,70 5-30.esmu tik rokas turejis Luvias par parejiem nav nekadas jausmas kadi viņi ir.Varbut ko ieteiksi kuru labak no viņiem ņemt?Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Man priekš lašiem ir viens vecs, bet man ļoti mīļšs spinings - G.Loomis, 2.70 m garumā, ar regular fast jeb vidēji ātru akciju. Šis ir vēl no vecajiem Loomis laikiem, un man pašam liekas ka viņš ir lielisks. Manā skatījumā viņš ir pieteikami jutīgs, tai pašā laikā spēj veikt talus metienus, un tikt galā ar spēcīgo zivi. No Tevis minētajiem esmu turējis rokās Prorex XR, bet neesmu ar to copējis. Tā uz roku likās laba blanka, turklāt šim spiningam Daiwa izmanto tiešām savas labākās tehnoloģijas un blankas. Pieņemu ka jutīgums šeit ir augstā līmenī. Bet šajā gadījumā negribu ko konkrēti ieteikt, ja būtu copējis ar šo tad jau man būtu vairāk ko teikt :)

Atbildēts: 28.augusts 2017, 10:06 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā praktikants

Sveiki.

Vai variet ieteikt kātu cenā līdz 60 euro, lai apgūtu tviča pamatus? Cope vidēji 3-5 reizes mēnesī, gan no krasta, gan kanoe laivas. Ikdienā izmantojamu OSP RUDRA, ORBIT 110, Oneten vision +1 110, rotiņus un pa kādam bleķim. Kaut cik izspēlēt izdodas rudra, vismaz rezultātu ziņā. Kādu konkrēti auklu, saprātīgā cenā būtu vēlams nopirkt? uz doto brīdi ir lētā gala: mistrall shiro 4dzīslu 0.13. Vai tvičam var izmantot cietā titāna pavadas?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Konkrētajā budžetā es ieteiktu Favorite Laguna. Ņemot vērā mānekļus es ņemtu LGS702M, ar testu līdz 21 gramam. Auklas - droši vari ņemt Daiwa J-Braid. Priekš budžeta šī ir laba aukla. Pavadas es izmantoju no sienamā titāna. Neteiktu ka viņas ir ļoti cietas, stīvas. Tai pašā laikā es arī izmantoju pavadas no stīgas, kuras ir cietas, bet vieglas. Galvenais lai pavada nesabojā voblerim animāciju.

Atbildēts: 28.augusts 2017, 10:03 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā citizen

Sveiks, kādu spoli tu varētu ieteikt priekš Favorite Blue Bird 1.5-8g, kas labi, lai neteiktu izcili, tiktu galā ar plānajām pītajām auklām. Tagadēja nereti pie metiena uzrauj bārdu, laikam jau tapēc, ka nespēj pareizi uztīt smalko auklu.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es ieteiktu ņemt Shimano Nasci 2000 modeli. Spole ir salīdzinoši jauna, ar dažādām tehnoloģiskām iestrādēm. Spole pietiekami labi tiks galā ar plānākām pītajām auklām, bet es teiktu ka 0.4 vai 0.6 PE būs īstais izmērs.

Atbildēts: 23.augusts 2017, 13:31 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Trio

Sveiks!

Vai ir bijusi saskarsme ar GOFRS-762UL-T, vairāk interese par darba svariem min;max.

Katrā ziņā meklēju kātu džigam ar max svaru 6-8 gr, min 2-3 gr.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Konkrēti šo Finezza RV es neesmu lietojis. Biju mēģinājis garāko modeli - GOFRS-7112UL-L-T. Man pašam likās ka augšējais tests ir gana precīzi norādīts, pārslogot varēja pa kādiem 2 gramiem. Tur pretī apakšējais tests noteikti nav norādītais. Šī Finezza kaut cik sāka darboties ar 1.5 gramiem volframa. Katrā ziņā ja Tevis norādītie svari ir jau kopā ar mānekli, it sevišķi augšējam testam, tad šī RV derēs. Ieteiktu vēl uzmest acis uz Yamaga Blanks Blue Current spiningiem. Ļoti labas blankas, labi nostrādāti spiningi!

Atbildēts: 17.augusts 2017, 22:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā silvesters

Sveiks Mārtiņ!!

Vēlējos jautāt makškereju skumbrijas Lielbritānija uz mākslīgo garneļu sistēmas uz kuras 5 āķi ja laba cope tad paņem uz visiem kādu kātu un spoli tu ieteiktu makškereju no klints balkona un jādabū zivs ātri augšā viduvejais izmērs 500-800 gr!!

Paldies ka uzklausiji !!!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Grūti man būs ko Tev ieteikt, par cik pats neesmu copējis šādā veidā. Katrā ziņā es noteikti ņemtu makšķeri ar krietni lielu testu, lai spētu uzvilkt lomu augšā. Spole attiecīgi arī jaudīga, vismaz 4000 izmēra, ar ātro pārnesumu, lai varētu ātrāk auklu ietīt. Piedod, bet neko precīzāk es nevarēšu ieteikt.

Atbildēts: 17.augusts 2017, 21:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Kur Pārdaugavā var nodarboties ar street fishing?Un uz ko ķeras un kas ķeras?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pārdaugavā ir daudz ūdeņu kur copēt. Piemēram Māras dīķis. Lieliska vieta, kur var nodarboties ar street fishing. Tāpat Arkādijas parks - ļoti piemērota vieta!

Atbildēts: 17.augusts 2017, 21:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā KerisAsaka

Sveiks!

Gribētu kātu universālu - mini džerki, mailes, DS, džigs. 10-35g. No laivas un reizēm no krasta. Ir spole BG2500 un aukla PE 1.2

Ko varētu ieteikt?!

Paldies liels.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pirmkārt jau nosauktie mānekļi un tehnikas, manā uzskatā prasa dažādus spiningus. Ja tomēr ir doma par kaut ko universālu, tad var ņemt piemēram, Favorite Laguna LGS802H. Garums šim ir ļoti labs, gan no krasta, gan copei no laivas. Spiningam ir ātrā jeb fast akcija ar testu 7-35 grami. Šis būs daudz maz universāls, bet vairāk tomēr uz džiga, DS pusi.

Atbildēts: 17.augusts 2017, 21:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager