Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Aigarinsh15

Sveiks.Iegadājos šodien Lucky John one sensoric 2,28 ar testu 7-24.Paņēmu kātu rokās,pavicināju drusku veikalā vēl.Kaut kā iepatikās manta uzreiz.Bija jau vajadzigs kāts ar tādu testu.Izvelējos šo....jūs jau domāju kad kaut ko zinat vairāk.Vai būs labs?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja šis konkrētais spinings Tev ir iepaticies, tad man tur īsti nav ko piebilst. Spinings ir pietiekami labs, attiecīgi lai labi kalpo!

Atbildēts: 17.augusts 2017, 21:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Girts7

Sveiks ekspert.

Gribu pirkt ehaloti un gribu lai butu ieliekamas kordinates vai copes punkti bedres. Ko jus ieteiktu un kam lai pievers uzmanibu. Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Punktu atlikšana šobrīd, manuprāt ir pieejama pilnīgi visās eholotēs. Noteikti vajadzētu ņemt eholoti ar Downscan tehnoloģiju, ar kuras palīdzību daudz precīzāk varēsi redzēt grunti tās cietību, noteikt kas ir zivs, kas akmens vai zāle. Par pārējām tehnoloģiskajām niansēm daudz labāk varēs pakonsultēt specializētos veikalos.

Atbildēts: 17.augusts 2017, 21:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Vai rīt pa dienu ir vērts spiningot līdakas?

Ja jā tad uz ko?

Spiningošanas vietas Ratnieki vai Jūdažu ezers.

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Doties uz copi ir vērts jebkuros laika apstākļos. To vai līdakas ķersies es pateikt nevaru, vēl jo vairāk uz ko viņas varētu ķerties. Dodies uz ezeru un darbojies, gan atkodīsi sakarības uz ko līdakas labāk reaģē.

Atbildēts: 13.augusts 2017, 12:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā nesaulens

Sveiks.

Kur Lielupē , varētu labi paķert asarīšus?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Upe ir gana liela, un asaru vietas arī ir daudz. Turklāt zivs pārvietojas, līdz ar ko ir jāmeklē. Es parasti asarus meklēju Lielupes grīvas rajonā.

Atbildēts: 13.augusts 2017, 12:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Arkso

Laba diena!

Jautājums ir par lielomaiļu danciāšanu, tas ir 130 mm+. Sākumā gribēju pirkt spiningu no St.Croix, bet neatradu pietiekami jaudīgu kātu tādu maiļu dancināšanai.

Man ieteica ņemt castinga kātu, nekad neesmu ar tādu strādājis. Doma ir par Avid castinga kātiem un Daiwa Tatula multu, vai šis komplektstiks galā ar Rudru, Balisong, Rerange, Kanata, MagSquad 128?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Jā, lielās mailes, manā uztverē, vislabāk ir raustīt tieši ar multa komplektu. Plusi šim ir salīdzinoši daudz. Par Avid kastinga kātiem nemācēšu teikt. No Croix kastingiem esmu darbojies ar Legend Xtreme LXC70MHF2. Bet principā AXC70MHM vajadzētu tikt galā ar lielajām mailēm, turklāt šis ir viendaļīgais modelis, kas man īpašī patīk. Pievērs uzmanību ka Avid X ir divi kastingi AXC70MHF un AXC70MHM. Pirmajam ir ātrā jeb fast akcija, otram ir moderate, jeb vidējā akcija. Man pašam tvičam tuvāka ir vairāk moderate akcija. Darbojoties ar pītajām auklām šī akcija nesabojā voblerim paredzēto animāciju. Par Kanata jāskatās, vobleris ir apjomīgs. Avid X gadījumā, spiningam ir ielikta rezerve testā, līdz ar ko domāju ka tomēr tiks galā ar Kanata. Tiesa jāatceras, ka ja gribēsi darboties ar lielajiem dīpiem, tad šis Avid gan nederēs. Piemēram, ar Balisong Longbill šis Avid īsti netiks galā. Tatula nav slikts mults, tvičot ar viņu var. Tiesa cik zinu, lai sasniegtu pilnu prieku, tad bieži vien Tatula tiek mainīti gultņi, kas attiecīgi maksā. Manā uztverē labākais variants būtu Daiwa Zillion SV TW, kurš gan ir dārgāks, bet manā skatījumā ir savas cenas vērts!

Atbildēts: 7.augusts 2017, 12:42 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā herkuless77

Es spiningoju karjerā ar kūdras grunti dziļums līdz 4 m, ļoti maz aizaudzis, praktiski tīrs. Kur labāk meklēt līdakas un uz ko?

Atbild Mārtiņš Babris

Pirmkārt vajag saprast grunts reljefu, jo pieņemu ka šim karjeram ir kaut kādas dziļumu maiņas. Attiecīgi atrodot šādas vietas, var izvēlēties mānekļus un tehnikas. Es noteikti darbotos ar atvadnoij pavadok, kā arī vobleriem, tviča tehnikā.

Atbildēts: 7.augusts 2017, 12:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Kādus mānekļus izmantot labāk ķerot līdakas Ratnieku ezerā no krasta?

Atbild Mārtiņš Babris

Arī šeit neesmu copējis, bet darbotos ar vobleri, gumijas mānekļiem pusūdenī. Arī vecie labie šūpi noteikti šeit strādā.

Atbildēts: 6.augusts 2017, 16:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Kādus mānekļus labāk izmantot priekš līdaku ķeršanas ar spiningu no krasta Jūdažu ezarā?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Neesmu copējis šajā ezerā, precīzi nemācēšu teikt. Bet izskatās ka ezers ir pietiekami dziļš, ar dūņainu gultni. Attiecīgi es meklētu ar eholoti dziļuma maiņas, visticamāk darbotos ar šūpiem, vobleriem, un gumijas mānekļiem pusūdenī.

Atbildēts: 6.augusts 2017, 16:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marex1

Sveiks.

Ar kādiem mezgliem parasti sien pīto auklu pie pavadiņas/mānekļa?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es izmantoju dubulto palomaru - nekad, nekādas problēmas nav bijušas

Atbildēts: 6.augusts 2017, 16:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā nesaulens

Sveiks.

Cik jābūt garam kātam, priekš džigošanas no laivas Daugavā?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Man pašam vislabāk patīk 2.29 jeb 7'6 gari spiningi, vai 2.4m jeb 8 pēdas gari. Pēdējie ir universālāki, jo var darboties arī no krasta. Galvenais, lai pašam ir ērti :)

Atbildēts: 6.augusts 2017, 16:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager