Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā bukurags

Sveicināti! Pašlaik esmu Baltkrievijā, kur par patīkamām cenām var iegādāties CRAZY FISH "ēdamgumijas". Kuras ietektu džigošanai Daugavā un Dubnā uz asari un vimbu? Kādas krāsas?

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks No Crazy Fish esmu darbojies ar Scalp Minnow un Vibro Fat mānekļiem. Abus lieliski var izmantot džiga tehnikai, gan ar džiggalvām gan ausainēm.

Atbildēts: 13.jūlijs 2017, 22:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā omarauskis

sveicināts!

esmu tā teikt iesācējs, iegādājos ultra lightu,kādi būtu tavi ieteikumu, ar kādu mānekli sākt strādāt lai noķertu asari?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Varu ieteikt nosacīti mānekļus, kas strādā salīdzinoši labi - Bait Breath Bugsy, Keitech Easy Shiner, Swing impact. Noteikti vari ņemt arī Lucky John Tioga dažādos izmēros un krāsās. Optimāli iesaku 2, 2.5 collu izmēru māneklim.

Atbildēts: 13.jūlijs 2017, 22:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā nesaulens

Kāds būtu labs kāts priekš tādām gumijām ka Pig shad jr. Budžets 120 eur.

Atbild Mārtiņš Babris

Gorzi kā gribi bet labākais šajā cenu kategorijā ir Fox Rage Ultron 2 Pike Spin. 240 cm, 30-100 grami tests. Tiesa šis ir paredzēts bezinercenēm, lai arī man vairāk patīk cūkas mētāt ar multu.

Atbildēts: 13.jūlijs 2017, 16:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā tomsalbergs

"Sveiks, mēneša beigās vēlējos iegādāties džiga komplektiņu, par cik šajā jomā esmu iesācējs, kādu inventāru tu man ieteiktu iegādāties? Mikrodžigu gluži negribu, bet negribu arī makšķerēt uz gumiju, kas ir baļķa izmērā. Pats skatījos uz Favorite blue bird 3-12g, extra fast, daiwa ninja 1 1500 spoli un sufix ghost 0.13mm. Pamatā cope mazos dīķīšos un no laivas. Budžets līdz 180 eiro apmēram. Ko tu ieteiktu :)?"

Paldies par atbildi, pie šī paša jautājuma - Ja es ņemu Blue Bird BB-732ML-S un Sahara C2000, tad kādu auklu man vajadzētu izvēlēties? Pamatā cope notiks 2m dziļumā. Un vai es ar šo komplektu varētu arī strādāt Gaujā, vietās kur nav baigi lielā straume.

Atbild Mārtiņš Babris

Es ņemtu tomēr 4-dzīslu auklu, viņa ir daudz izturīgāka pret abrazīvu. Laikam paliktu pie Sunline Super Braid 5, izmēru ziņā laikam tomēr 0.6 pēc japāņu klasifikācijas. Auklai būs ap 4kg tests, kas manuprāt ir pietiekami. Principā ar šo komplektu vari darboties upēs, pat vietās kur ir mērena straume. Jo šo lielumu pamatā jau nosaka spininga tests, attiecīgi cik smagu mānekli vari darbināt. Lielajās upēs, kad ir straume, citreiz pat ar 40 gr džiggalvu ir par maz :)

Atbildēts: 13.jūlijs 2017, 10:36 | 8 komentāri | Adrese atbildei
Jautā herkuless77

Kādu kātu ieteiktu pirkt 60EURO robežās universālai makšķerēšanai upēs un ezeros, lai varēru i uz vobleri,i rotiņu un gumiju?

Atbild Mārtiņš Babris

No universāļiem varu ieteikt Favorite Laguna sēriju. Nemāku teikt kādos apstākļos plāno copēt, un ar kādiem mānekļiem, bet pieņemu ka LGS802M ar testu 5-21 gr būs labs. Ar šo varēsi gan padžigot, gan darboties ar rotiem un šūpiem, kā arī ar vobleriem.

Atbildēts: 13.jūlijs 2017, 10:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā prickdick

Sveiks,Mārtiņ! Varētu lūdzu ieteikt kādu budžeta spoli(2500) asarim,līdakai! Iesācējam,makšķerē 2 reizes mēnesī,kaut ko vienkāršu,bet lai varētu tīt 0,12 pīto auklu,un kaut cik jēdzīgi klātos virsū! Tik daudz visādu variantu,nevaru nekādīgi izlemt. Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Man ir grūti spriest, kas konkrētajāgadījumā ir budžets, bet es teiktu ka šajā gadījumā vai nu Daiwa Ninja vai Shimano Sahara. Abas šīs spoles pietiekami labi klāt pīto auklu, Sahara turklāt, ir gana jauna spole, ar dažādām tehnoloģiskām iestrādēm.

Atbildēts: 13.jūlijs 2017, 10:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kuldiga12

Sveiks! Vari ieteikt kadu kātu džerkam un lieliem manekliem no 60g-100g? Cenās līdz 80€? Un kadu spoli vajadzetu izmantot parasto beznercer vai multiplikatoru?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Spoles ziņā es uzskatu ka tikai un vienīgi multi ir piemēroti džerkam. Mānekļi ir smagi, paliela slodze uz spoles, vajag kaut ko izturīgu. Spiningu varu ieteikt Fox Rage Ultron 2 Jerk ar testu 30-80 grami. Divdaļīgs, multam paredzēts spinings, 1.80m garš. Testu šim var nedaudz pārsniegt, attiecīgi būs vajadzīgajā testa diapazonā.

Atbildēts: 13.jūlijs 2017, 10:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marcus32011

Sveiks Martin jautājums šāds vai ir jūtama atšķirība spolei par 30g smaguma atšķirība.man uz mikro jiga kāta bija spole Pflueger Supreme XT kurai svars ir 170g sanāca tā ka pārdodot mašīnu ar spole aizgāja līdz bet jaunais saimnieks to noliedz.(ieteikums nelikt spoles mašīna speciālās kabatinas) un tu man iesaki Shimano ultegru 1000 kuras svars ir 200g vai ir jūtama tā svara izmaiņas.?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Spoles svars, vai arī tās vieglums, vienmēr ir temats par ko diskutē. Pēc savas pieredzes varu teikt ka es neizvēlos pārāk vieglas spoles. Jāatceras, ka būtu vēlams, lai spinings un spole veidotu nosacītu balansu. Ja tā būs tad būs daudz vieglāk darboties, roka nenogurs. Attiecīgi priekš mikrodžiga 200 gramus smaga spole noteikti der. Pats esmu izsecinājis, ka maniem spiningiem vislabākais balanss ir ar 190 gramus smagu spoli. Visas super vieglās spoles, kas sver 155 gramus un nedaudz vairāk, es principā neizmantoju. Tavā gadījumā es domāju ka 30 gramus Tu jutīsi, bet jutīsi pozitīvā ziņā - būs labāk nobalansēts komplekts!

Atbildēts: 11.jūlijs 2017, 21:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā tomsalbergs

Sveiks, mēneša beigās vēlējos iegādāties džiga komplektiņu, par cik šajā jomā esmu iesācējs, kādu inventāru tu man ieteiktu iegādāties? Mikrodžigu gluži negribu, bet negribu arī makšķerēt uz gumiju, kas ir baļķa izmērā. Pats skatījos uz Favorite blue bird 3-12g, extra fast, daiwa ninja 1 1500 spoli un sufix ghost 0.13mm. Pamatā cope mazos dīķīšos un no laivas. Budžets līdz 180 eiro apmēram. Ko tu ieteiktu :)?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Blue bird 3-12 ir tāds izteikts vieglā džiga instruments. Idejiski pieņemu ka darbosies diapazonā 2.5-4 collu gumijām. Attiecīgi manā skatījumā tests šim ir par mazu. Viens variants būtu ņemt Blue Bird BB-732ML-S, ar testu 4-14 grami. Bet arī šeit ir jāceras ka mānekļa kopējais svars iekļauj paša mānekļa svaru un arī džiggalvas vai ausaines. Es teiktu ka šeit var darboties ar 10 gramu galvām + māneklis. Grūti teikt kādi ir copes apstākļi, respektīvi dziļumi kādos darbojies. Attiecīgi man ir grūti pateikt vai ar šo ir pietiekami. Spoli es ņemtu Shimano Sahara C2000 izmēru.

Atbildēts: 11.jūlijs 2017, 21:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā spura

Sveiks,

Vai vēl ar vien iesaki Favorite Laguna LGS702M kā prātīgu pirkumu priekš tviča? ( Skatos, Tu daudz iesaki Favorite kātus, ja nav noslēpums- kāpēc?)

Vēlos paņemt kātu, kas būs paredzēts tikai un vienīgi tvičošanai, ideāli līdz 50eur, bet ja teiksi, ka X kātiņš pa 99eur būs daudz prātīgāka izvēle, tad protams "piemetīšu" klāt... :)

99% būs ezers, laiva, dziļums 1-4m, mānekļi droši vien klasiskie 80-130mm

Pateicos jau iepriekš.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ar Favorite ir vienkārši - šis zīmols spēj piedāvāt ļoti plašu modeļu klāstu, kurš nosedz principā visas copes tehnikas, turklāt spiningi ir plašā cenu diapazonā - no budžeta līdz stipri dārgiem. Turklāt, pats esmu darbojies, ar prakiski visām Favorite modeļu sērijām, un varu teikt ka šie spiningi nostrādāti ir ļoti labi, attiecīgi savas naudas vērti. Jā, Laguna der šai lietai. Protams, ja var palielināt budžetu tad var skatīties uz New Spirit sēriju, kurai ir savādāka blanka, furnitūra un, kas pats svarīgākais - akcija. Priekš tviča man vislabāk patīk moderate fast, jeb vidēji ātrā akcija. Spinings ļauj ļoti smuki izspēlēt voblerus, nenokaujot tiem oriģinālo spēli. Attiecīgi New Spirit gadījumā - NSP-6102H. Bet te ir jāatceras, ka diapazons 80-130mm ir ļoti plašs, un reti kurš spinings spēs izstrādāt visus šos mānekļus. Man pašam šis diapazons tiek nosegts ar 4 spiningiem. Attiecīgi arī New Spirit, būs labs 110-130mm mailēm. 80-100mm mailēm jau prasās vieglāks, teiksim NSP-662ML. Jautājums, ar kādām mailēm vairāk darbosies? Ja ar smago galu, tad H modelis, ja ne, tad es stipri padomātu par otru spiningu...

Atbildēts: 10.jūlijs 2017, 15:12 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager