Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā fishing1

Sveiks.

Gribētu dzirdēt Tavu viedokli ko Tu labākā izvēlētos.Makšķerēt ar dropu vai makšķerēt ar džerkiem?

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nu kā lai saka - šie ir divi pilnīgi dažādi copes viedi, ar pilnīgi dažādu inventāru, mērķa zivi! Šādā perspektīvā es nevaru atbildēt uz jautājumu. Dropot man ļoti patīk zandartu, džerkot - seklajos ezeros līdakas. Ko es labāk izvēlētos? Abus :)

Atbildēts: 19.jūnijs 2017, 09:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Levaks

Sveiks ! Kā būtu pareizi uzsēdināt uz ofsetāķa tvisteri? Āķa smaile atiecībā pret tvistera asti. Astes gals vērsts uz leju vai augšu ?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es tvisterim asti lieku uz leju. Pie animācijas tvistera aste var ieķerties āķī, līdz ar ko sabojāt māneklim spēli.

Atbildēts: 14.jūnijs 2017, 09:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā fishing1

Kādu testu labāk ņemt dropšotam?

Atbild Mārtiņš Babris

Atkarībā ar cik smagu dropu strādā. Ja pats svins ir 25-30 grami, tad es ņemu 1.2 PE pīto auklu, ja mazāks tas 1 PE.

Atbildēts: 14.jūnijs 2017, 09:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā fishing1

Sveiks.

Vai tvičam un dropšotam der kāts ar testu 5-15g un vai vasarā ir vērts mēģināt noķert ko uz dropšota?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Zinot tikai spininga testu ir grūti pateikt vai der dropam un tvičam. Principā es uzskatu ka abas šīs tehnika prasa savādākus spiningus. Tvičam mānā skatījumā, spiningam ir jābūt ar mīkstāku akciju, lai voblerus varētu izspēlēt. Dropam pretēji, vajag asāku spiningu, lai varētu piecirst zandartu, un vēl izvilkt laukā zivi. Vasarā dropot var, gan asarus, gan zandartus. Nedaudz mainās pielietojamie mānekļi, izmēri un krāsojumi , bet plēsoņas var noķert.

Atbildēts: 13.jūnijs 2017, 14:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā fidels

Sveicināti, kurā veikalā var aptaustīt un iegādāties Power Phantom pītās auklas?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Cik zinu SIA "Ieroči" veikalā ir šīs auklas.

Atbildēts: 13.jūnijs 2017, 11:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā KKaarlis

Sveicieni,

iepriekšējos pastos lasāmi ieteikumi lietot multi spolei florkarbonu kā pamatauklu. Kāda būtu saprātīgi stipra / ieteicama FC aukla Tatula HD200HSL spolei, kāts 1,95, 10-35, xxfast. Doma par vidējiem un pat lieliem vobleriem. Cope Daugavā virs Jēkabpils no laivas...

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Teikšu tā no auklām ko esmu pats lietojis manā skatījumā vislabākā FC multam ir Seaguar Tatsu aukla. Šis noteikti nav lēts FC, bet toties Tatsu ir mīksta, super gluda aukla. Noteikti iesaku. Tiesa Rīgā man liekas, ka šī aukla nav nopērkama, un nāksies sūtīt. Otra ko varu ieteikt ir Sunline FC Sniper. Arī labs FC, domāts kā pamataukla. Izmēru ziņā uz lielajām mailēm es lietoju 14 vai 16lb auklas. Multam auklas resnums neskādē, metiens no tā necieš. Bet toties var neizmantot pavadas un ērti darboties ar vobleriem. Ja mailes ir 110mm vai mazākas, tad jau 12 vai 10lb.

Atbildēts: 13.jūnijs 2017, 11:44 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā nesaulens

Sveiks

Ko tu domā par auklu- Berkley Nanofil?

Vai šī aukla ir kvalitatīva, daudzi saka, ka ir viegli plistoša?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, Nanofil ir problēmas ar abrazīv izturību. Esmu šo auklu lietojis, bet ja godīgi, mūsu copes apstākļiem, es izmantoju pītās, fluorokarbonu vai neilonu. Nanofil ir ļoti augsta izturība, savienojumā ar plānu diametru, un super jutība. Bet citas īpašības šai auklai nav tik labas.

Atbildēts: 12.jūnijs 2017, 13:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jurkakulaks

Sveiks, Mārtiņ!

Saki lūdzu, ko domā par Shimano twinpower15 c3000 izmērā, priekš twicha līdz 130mm mailēm (pārsvarā 90-110mm) un džiga līdz 20gramiem.

Paldies jau iepriekš par atbildi.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, der. Mailēm zem 130mm noteikti šī būs laba spole tvičam. 130+ mailēm, es teiktu ka ir svarīgi cik bieži plāno tvičot, repektīvi kāda spolei būs slodze. Ja plāno lielās mailes darbināt katras brīvdienas, tad noteikti spolei ir jāseko līdzi, jātaisa apkopes un jāvēro vai neparādās jel kādas pazīmes, kas liecina par konkrētu mezglu neizturību. Bet normālā lietošanā šī spole būs laba. Džigam vispār nav problēmu, par cik ir stipri mazākas pretestības, 20 grami noteikti būs o.k.

Atbildēts: 12.jūnijs 2017, 11:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā fishing1

Sveiks.

Vai nezini kur var nopirkt kātu džerkošanai?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Vari skatīties Gold Fish veikalā Pļavniekos, vai Skaistkalnes ielā. Kaut kas šajos veikalos ik pa laikam parādās no džerka tēmas.

Atbildēts: 9.jūnijs 2017, 14:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Fishfinder

Sveiks,

Visu laiku strādājot ar tvīču esmu izmantojis gatavās pavadiņas, bet tagad nopirku sīgas. Tagad ir jautājums par stīgas uzlikšanu, saprotu, ka pie voblera uztinu viņu, bet kas notiek auklas galā, likt man tur kaut kādu griezuli, karabīnu vai auklu siet pa tiešo pie pavadiņas?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Tvičam es sienu stīgas pa taisno pie auklas. Neizmantoju nekādus griezuļus vai karabīnes. Vienīgais, kā es uzlaboju stīgas ir tas, ka tam galam, kurš tiek siets pie pamatauklas, es uzlieku termotrubiņu, tieši pāri pinumam. Ir gadījies, ka pēc līdaku copes pinums nedaudz pajūk, un aukla iecērtas iekšā. Uzliekot trubiņu šī lieta tiek atrisināta.

Atbildēts: 9.jūnijs 2017, 14:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager