Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā celms

Čau!

Ko no kātiem vari ieteikt priekš lielajām gumijām? Westin vai ir kādas alternatīvas ar ko mētāt lielās?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Alternatīvas ir. Šobrīd viens no pupulārākajiem modeļiem ir Fox Rage Ultron 2 - Pike Spin, kas ir paredzēts bezinerces spolēm vai Big Lure - paredzēts multiem. Ņemot vērā cenu, tad šie ir ļoti laba izvēle lielajām gumijām!

Atbildēts: 8.jūnijs 2017, 16:52 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Girts12345

Svieks Martin.Velos atrast piemerotu katu gigam(zandartam). Doma stradat 3-15g smagiem manekliem. Skatos uz extra fast katiem, nezinu vai ta ir pareiza izvele. Gribetos ari lai katam spicite ir elastiga.Cena varetu but aptuveni lidz 100eiro. Kadu spoli pec tam piemeklet?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Te būtu vēl svarīgi saprast vai darbosies no krasta vai laivas. Bet nu izejot no vēlmēm, es tomēr ņemtu Favorite Extreme spiningu. Modelis varētu būt EXTS802L. Tests viņam ir stipri lielāks 5-28 grami, bet ir jāsaprot, ka zandartam vajag stiprāku pieciršanu, spēcīgāku izvadīšanu. Cits variants ir Favorite Jig Gun - JGN-662ML, bet šis noteikti ir pamatā domāts copei no laivas. Krstam īsti nederēs, jo ir pārāk īss. Manā skatījumā džigam vislabākā akcija ir extra fast. Šādiem spiningiem lokās tikai pati spice.

Atbildēts: 8.jūnijs 2017, 12:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā citizen

Sveiks Mārtiņ!

Šogad radusies vēlme padarboties arī ar vobleriem, jautājums sekojoš, kādu kātu, spoli un auklu ieteiktu?

Pārsvarā Venta, un dažādi ezeri, budžetā līdz aptuveni EUR 150 .

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nu šajā budžetā komplekts varētu būt šāds - Favorite Laguna LGS702M, pieņemu ka līdz 21 gramam, bet tad ir jāprecizē ar kādiem mānekļiem vēlies strādāt. Spole Shimano Sahara C3000FI un aulu ņemtu SUnline Super Braid 5. Kopumā labs komplekts, voblerus varēsi labi izstrādāt, turklāt plašu gammu.

Atbildēts: 8.jūnijs 2017, 12:47 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā dim

Sveiks!

Plānoju pamēģināt noķert kādu sapalu uz Salmo Lil Bug (maijvaboles imitāciju). Man ir pats māneklis, spole ar Shimano spiningošanas monofīlo auklu (0,3 mm) un ir 25 cm gara fluorkarbona pavada (0,45 mm) - vai šādā gadījumā labāk izmantot arī to paīso pavadu, vai arī kabināt mānekli uzreiz pie pamatauklas ar griezuli un karabīni?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Viss atkarīgs kādos apstākļos copē. Es parasti sienu fluorokarbonu, jo ķeru sapalus vietās ar akmeņiem, zālēm, vietās kur auklu bez pavadas var traumēt, turklāt lietoju pīto auklu. Ja lieto mono, tad principā var iztikt arī bez pavadas.

Atbildēts: 8.jūnijs 2017, 12:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā buttele

sveiks.jūsu domas par kātu major Craft N-one NSL-S742AJI un spoli SHIMANO rarenium c14+ 2500fb.ir doma iegādāties šādu komplektu.paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks N-One ir ļoti labi mikrodžigam/vieglajam džigam. Šiem kātiem ir izmantotas labas blankas, turklāt viņi ir ar ielīmētajām jeb solid spicēm. Par Rarenium vieglajām tehnikām neko sliktu nevaru teikt, laba lieta! Spole auklu klāj labi, ar plānākām pītajām arī nebūs problēmas.

Atbildēts: 8.jūnijs 2017, 11:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā EdgarsPriede

Sveiks, kāda diametra titāna pavadas izvēlēties tvičam ar 110-130mm mailēm? Derēs 0.35mm?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es izmantoju sienamā titāna Knot2Kinky pavadas. Lielajām mailēm es lietoju 18lb jeb ap 8kg testā. Pēc diametra tas ir aptuveni 0.30mm. Mazākām mailēm es ņemu nedaudz plānāku pavadu.

Atbildēts: 5.jūnijs 2017, 09:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sandza

Sveiks kadu spoli ieteiktu dzigam , pārsvarā es džigoju Daugava ezeri.. cena ap 100 euro ! iesaki titana pavadinas arī!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Vari droši ņemt Shimano Nasci 3000 FB, vai arī ja vari nedaudz palielināt budžetu tad Shimano Ultegra 3000 FB. Abas spoles ir salīdzinoši jaunas, ar daudziem tehnoloģiskiem risinājumiem, kas copi padara patīkamāku :) Tīri no praktiskā viedokļa, spoles labi klāj auklas, ar labu gaitu. Principā džigam būs ļoti labi. Tītāna pavadas es pats sienu no Knot2Kinky materiāla. Manā skatījumā šīs pavadas ir vislabākās.

Atbildēts: 5.jūnijs 2017, 09:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Tarakans

Čau!

Tev varbūt ir bijusi pieredze ar Shimano Exage 2500FD spoli saistībā ar plānajajiem diegiem (0.3, 0.4 pēc japāņiem). Tiek galā vai tomēr nē?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es teiktu tā, ka ne plānāku par 0.4. Šobrīd daudzi Japāņu ražotāji piedāvā arī 0.5 izmēru, kas ir ļoti laba izvēle tieši spolēm, kuras varbūt neklāj tik ļoti labi auklu.

Atbildēts: 30.maijs 2017, 13:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā waffenss88

Sveiks Mārtiņ!

Tēma sapals,pēdējās 2 sezonās esmu diezgan aktīvi medījis šõ plēsēju ar spinningu,saprašana ir kas un kā un kur!!

Ir izmeiģināta kaudze ar mānekļiem,,pamatā darbojos ar krenkiem mazajiem un rotiņiem...

Jautājums,,ko vēļ vari ieteikt no mākslīgajiem mānekļiem,poperus,vokerus,minov,,,ar šiem īsti nēsmu mētājis,kāda ir tava pieredze ir vērts kko iegādāt arsenāla ,jeb tomē palikt pie krenkiem??

un ja nav grūti iemet savu top 5 krenkiem tieši uz sapalu.. :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Teikšu tā, es sapalus pamatā ķeru tikai ar krenkiem. Mainot modeļus, krāsas, viedu kā pasniedz mānekli, sapalu var noķert. Mans TOP nav nekāds pārsteidzošs - Smith Camion, Zip Baits Hickory, Zip Baits B-Switcher, Jackall Chubby, Jackall Aska, Lucky Craft Clutch. Ko es pats šogad gribu mēģināt, un eksperimentēt, ir silikona zirnekļi, vaboles. Zinu ka ir Latvijā cilvēki, kas ar šādiem mānekļiem ķer sapalus. Krievijā šobrīd šis ir ļoti populārs veids kā ķert sapalu. Bait Breath BJ Bug, un daudzi citi vaboļveidīgie, kā arī dažādas variācijas par vardēm - šis viss sapalam varētu tīri labi garšot. Tā ka, mēģināsim :)

Atbildēts: 29.maijs 2017, 13:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā docis.

Sveiks, skatos kātińu priekš Mj, šobrīd divi varianti - crazy fish perfet jig 0.5-5 gr vai favorite rockfish 2-7 gr, spolīte padomā daiwa legalis 1500, ko saki, kādi Tavi komentāri, strādāju ar 5-7 gr jig galvam!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pirmkārt abiem pluss, vismaz manā skatījumā, ir solid jeb ielīmētās spices. Manuprāt ar šādiem spiningiem mikrodžigs ir krietni vien interesantāks :) Tīri par modeļu izvēli. Abi ir tiešām labi. Crazy Fish izmanto Toray blankas, Favorite - pašu veidotās blankas, ar X-wrap tehnoloģijām. Abiem ir Fuji furnitūra, ar jaunā tipa gredzenu izvietojumu. Tīri tesa ziņā, ja plāno darboties ar 5-7 gramu galvām, tad Crazy fish pietrūks jaudas, ir sevišķi 5 gramiem. Jo noteikti vēl ir jārēķina paša mānekļa masa klāt... Ieteiktu doties uz veikaliem un pašam paturēt rokās spiningus, saprast, kāds ir katrs, un kurš pašam patīk labāk.

Atbildēts: 29.maijs 2017, 13:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager