Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā celms

Sveiks!

Varbūt zini kur Rīgā var nopirkt "Imakatsu Javallon". Atceros ka rakstīji par viņām savā blogā, vai varbūt arī zini kur var dabūt alternatīvu šīm gumijām?

Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, Javallon man pašam ļoti patīk. Cik zinu tad Imakatsu šos mānekļus vairāk neražo. Un Rīgā neesmu viņus redzējis. Alternatīva ir Lake Fork Live Magic Shad, bet arī šis ir jāpasūta no Amerikas. Vēl ir pieejamas dažādas Ķīnas kopijas, caur to pašu Aliexpress var pasūtīt.

Atbildēts: 24.maijs 2017, 10:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā nesaulens

Sveiks?

Vēlējos tev pajautāt, vai ir iespējams nopirkt āķus priekš voblera- lucky john anira 49?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Noteikti ir iespējams nopirkt atsevišķi āķus. Precīzu izmēru nepateikšu, bet pieņemu ka 10 vai 12.

Atbildēts: 24.maijs 2017, 10:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asaris15

Sveiks. Ir pienācis laiks pirkt jaunu spininga kātu, spinings pārsvarā priekš gumijas zivtiņas, nelieliem vobleriem, vizulīšiem. Makšķerēju pārsvarā nepārāk dziļās vietās, tuvumā pārsvarā upes zāļainas. Ko vari ieteikt, tests, garums.. Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Noteikti vajadzētu zināt kāds ir aptuvenais budžets pirkumam. Bet nu uz ātru roku varu ieteikt Favorite Variant VRN-762M, ar testu 7-25 grami. Šis būs universāls spinings, ar ko varēsi gan gumijas mānekļus izstrādāt, gan darboties ar šūpiem, rotiem.

Atbildēts: 22.maijs 2017, 21:10 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā AR.AR

Sveiks Martiñ!

Ir pilnas kastes ar vobleriem bet kas nav kaste tas ir popperu.varbut varetu ieteikt kadus popperus kas tev ir topa no japaniem 10g un uz augšu.Parsvara spiningoju lidakas,meženes un sapalus,gauja,salaca un ezeri.paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks No poperiem noteikti iesaku Megabass Pop-X un lielo Pop-Max. Tāpat patīk Deps Pulsecod, Zip Baits Skinny Pop, Duel 3D Popper un noteikti Evergreen Showerblows hibrīdu. Cope ar šiem ir ļoti aizraujoša :)

Atbildēts: 22.maijs 2017, 20:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janni

Sveiks!

Šogad plānoju padzīvoties pa upēm, kur varētu noķert kādu foreli un gan jau kādu asari. Kādi būtu Tavi ieteikumi kāta izvēlē ap 100-150 mūsu naudām?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ņemot vērā budžetu viens variants ir Favorite Varita VRT-662UL ar 2-7 gramu testu. Spiningam ir laba blanka, kopumā jutīgs kāts. Turklāt mazajām upēm diži liels metiena attālums nav vajadzīgs, toties bieži noderēs nedaudz niknāka blanka, lai varētu pašu zivi izvadīt. Vēl no jaunumiem drīz būs pieejamas Favorite Arena Stream spiningu sērija, kas faktiski ir radīta tieši foreļu copei upēs, straumē. Asarim principā derēs augstāk minētie spiningi.

Atbildēts: 14.maijs 2017, 19:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā PikeAndMore

Sveiks! Izskatu iespēju no japāņiem sūtīt: Daiwa Zillion SV TW 1016SV. 1. Kādas Tavas domas, zinu iepriekš par šo modeli esi pozitīvi izteicies. 2.Kādu auklu un biezumu iesaki tam likt virsū, vai vispār var par PE domāt? (pārsvarā copēju seklos ezeros līdz 1,5-2,5m ar 100-130 mailēm). 3.Kā ar voblera svariem, kādi, tavuprāt, šim būtu teorētiskie griesti? (7.3:1 ar 5kg drag, iespējams var un vajag domāt par zemāku pārnesumu).

4. Ar ko tas īsti atšķiras no tā paša 2016.gada Zillion TW HLC?

Veiksmi, Mārtiņš

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Zillion tiešām ir labs mults. No manas puses tikai pozitīvas atsauksmes! Mults faktiski ir pietiekami universāls, protams, Zillion nav paredzēts darboties ar ļoti viegliem svariem. Man šis mults labi strādā no 18-20 gramiem un uz augšu. Vieglākām lietām man ir vieglie multi. Auklu vari likt PE 2 pēc Japāņiem - būs ļoti labi! Cik saprotu Tu domāji par fluorokarbonu kā pamatauklu? Es izmantoju fluorokarbonu daudz tieši uz multiem. Man patīk kā šī aukla iet kopā ar spoli un galvenokārt ar vobleriem. Neteiktu ka vienmēr vajag darboties tikai ar fluorokarbonu, bet principā vobleris + fluorokarbons ir ļoti labs savienojums. Ar Zillion esmu darbojies ar 150 mm mailēm. Tiesa neteiktu ka visu laiku. Manā skatījumā 30-35 grami ir optimāli. Par pārnesumiem. Tvičam es noteikti ņemtu 7.3, lai būtu vieglāk savākt lieko auklu. HLC versijā Zillion ir izmantota G1 duralumīnija sakausējuma auklas kasete. Kasete ir salīdzinoši vieglāka, un Daiwa apgalvo, ka tas dod metiena attālumu. Turklāt šī auklas kasete ir nedaudz seklāka.

Atbildēts: 14.maijs 2017, 18:56 | 8 komentāri | Adrese atbildei
Jautā artig

Sveiks!Gribu lūgt padomu saistībā ar vobleriem,varbūt vairāk minnow tipa,tādus ejošākos modeļus,līdz 2 metri,skatos uz Jackall,Zip bait,Megabass,Duo, copes vieta-Ķīšezers,Vecdaugava,Lielupe,zivs-asaris,līdaka!Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Vobleri ir ļooti daudz un dažādi :) Ieteikt varu tos, kas pašam labi strādā. Zip Baits Orbit 80, 100, Megabass OneTen, OneTen +1 un OneTen Magnum 130. O.S.P Varuna, Rudra, Jackall Rerange 130, Deps Balisong 130F un SP versijas. Ar šiem noteikti noķersi plēsoņas :)

Atbildēts: 14.maijs 2017, 18:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā halibute

Gribētu iegādāties kātu. Pārsvarā sanāk džigot un ķert ar dropšotu Daugavas lejtecē, tur jālieto pasmagi mānekļi. Reizēm lietoju arī voblerus, piemēram Liepājas ezerā. Kād sbūtu jūsuprāt piemērotākais kāts šādām vajadzībām?

Atbild Mārtiņš Babris

Ja runa ir par džigu, tad noteikti ņemtu vismaz 244 cm garu spiningu, ar testu vismaz ap 30 gramiem. Es ņemtu spiningu ar extra fast jeb īpaši ātro akciju. Šādi spiningi man ļoti patīk tieši džiga tehnikai. Turklāt spiningam būs gana jaudas, lai tiktu galā ar zivs izvadīšanu, straumi un citiem faktoriem. Konkrētu modeli varu ieteikt ja ir zināms budžets. Uz ātro varu ieteikt Favorite Laguna sēriju, kurai ir modeļi pietiekami gari, ar augstiem testiem.

Atbildēts: 14.maijs 2017, 18:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Trio

Sveiks,

Vai ir kādreiz nācies darboties ar Zetrix kātiem?

Paskatījos ru lapās un acīs iekrita Zetrix Ambition-X AXS-732MH. Vienu brīdi biju domājis par Aspro, bet varbūt šis bez Graphiteleader vārda nav nemaz sliktāks? Vajag kātu mailēm 130 un gumijām.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, esmu darbojies ar Ambition-X. Es teiktu ka par attiecīgu cenu šie spiningi ir pietiekami labi. Aspro un Ambition-X noteikti nevar salīdzināt. Aspro ir pilnīgi savādākas blankas. Ambition-X faktiski ir tāda virsbudžeta klases sērija, ar plašu modeļu gammu. Ja vajag tieši tvičam, lielajām mailēm, es ņemtu AXS-702M. Man tomēr šāds garums liekas daudz labāks tvičam. Bet ja plāno darboties arī ar 140 un 150mm mailēm, mini džerkiem tad gan labāk AXS-732MH.

Atbildēts: 14.maijs 2017, 18:41 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā irs

Sveiki vēlreiz, varbūt vari ieteikt labus crank un pāris poperus līdz 14gramiem??? Dziļumi mums gan ļoti dažādi no 1.5m līdz pat 11m bedrēs. man ir ļoti lielas aizdomas ka jābūt pamatīgiem asariem bet pagaidām par puskilo lielāku nejēdzu izmanit. Pie mums zivi mājas ne viens neņem tātad viņiem taču ir jābūt :-D

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks No krankiem mani favorīti ir Evergreen CombatCrank. Var izvēlēties dažādus modeļus pēc iegrimes. Tiesa viņi sver vairāk par 14 gramiem... Noteikti vajag pastrādāt ar O.S.P Dunk un Power Dunk - šie ir lieliski ne tikai asaru kacinātāji. No poperiem noteikti iesaku Megabass Pop-X. Šis ir jau leģendārs māneklis un man ļoti labi strādā. Vēl varu ieteikt Deps Pulsecode. Interesants, trokšņains popers :)

Atbildēts: 6.maijs 2017, 22:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager