Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā prickdick

Sveiks, Mārtiņ!

Lūdzu palīdzi,nekādīgi nevaru izdomāt, kādu kātu un spoli pirkt. Zinu,ka šie vienveidīgie jautājumi Tev noteikti ir apnikuši,bet būtu ļoti pateicīgs par speciālista padomu. Vajadzīgs kāts, zandarts/asaris un tam atbilstoša spole,džigošanai,pārsvarā daugava vai ķīsis,cenā ne vairāk kā 250eur. Tavai bagātīgajai pieredzei, noteikti ir kādi padomi, jaunam makšķerniekam.

Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Tātad ja runājam par 250 EUR komplektu, tad es ņemtu Shimano NASCI 3000 izmēra spoli, un liktu klāt Favorite Professional PLS-732M spiningu. Šis komplekts faktiski būs gana universāls - varēsi džigot, dropot, izmantot dažādas pavadiņu sistēmas. Tests spiningam ir 4-20 grami, fast akcijas. Professional ir gana jutīga blanka, Fuji furnitūra. Principā testa diapazons ir plašs, un jārēķinās ka īsti ar 4 gramiem šis spinings nesāks strādāt, bet drīzāk ar 6-7 gramiem. Manuprāt šis būtu gana labs komplekts!

Atbildēts: 28.aprīlis 2017, 11:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Juveris

Mārtiņ, kādu kātu iesaki priekš Pig Shad jr. ? Lai garums nav zem 2,40 m, un cena ir atbilstoša gumiju kātam.

Atbild Mārtiņš Babris

Teikšu tā ka lielajām gumijām ļoti optimāls variants ir Fox Rage Warrior spinings. 2.4m garš, ar testu 20-60 grami + pieļauj nelielu pārslodzi. Cena viņam ir laba, pats spinings - atbilstošs. Blanka nav tā vieglākā, bet ja gribam jau kaut ko nedaudz labāku tad Fox Rage Ultron 2 Pike Spin, ar testu 30-100 grami.

Atbildēts: 28.aprīlis 2017, 11:46 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Trio

Iesakiet kātu džigam ar kuru varētu strādāt 5gr līdz max 9;10 gr. Cenā +/- 200 eiro.

Atbild Mārtiņš Babris

Es ņemtu Favorite Exclusive EXS-792UL-T. Spinings ir veidots speciāli džigam, ar jutīgu blanku. Turklāt ir viegls, izmantota augstas klases Fuji titāna gredzeni. Turklāt spinings ir spējīgs mest ļoti tālu pat vieglus svarus. Augšējais tests ir 8 grami, bet pēc pieredzes varu teikt ka var nedaudz pārslogot konkrēto spiningu. Par attiecīgo cenu šī ir ļoti laba opcija.

Atbildēts: 28.aprīlis 2017, 11:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Fishfinder

Sveiks,

Pēdējā laikā ir diezgan daudz iepircies dažādi silkona mānekļi džigošanai un nu esmu nonācis pie organizēšanās problēmas, jo nevaru saprast kur viņus ēri salikt ejot uz copi, lai ērti varētu strādāt.

Varbūt vari ieteikt kādu foršu, ērtu somu kur viņus smuki salikt ar visiem citiem sīkumiem.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Jā, mānekļi šobrīd ir palikuši ļoti daudz, attiecīgi ir vienmēr jautājums par to organizēšanu. Varu pateikt kā es to daru. Pērku Meiho kastes, un lieku pa nosacītajiem izmēriem. Viena kaste man ir tīri mikrodžigam - līdz kādām 2.5 collām, nākošā lielākam asarim + zandartam - no 2.8 līdz 3.5 collām, pēc tam nākošā jau 4-6 collas un tad jau nāk lielās gumijas 7+ collas. Attiecīgi šīs kastes iet somā iekšā. Laivā man tā ir ērti. Kad copēju no krasta, noteikti neņemu līdzi šādu kvantumu, bet gan formēju vienu kasti ar dažādiem izmēriem. Bet nu zinu ka daudziem copmaņiem ir dažādas sistēmas, un katram sava liekas ērtāka :)

Atbildēts: 28.aprīlis 2017, 11:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Marx

Sveiks . Skatos videoklipus no krievu kanāliem youtubā un redzu,ka tagad Krievijā meženes ķer. Būtu jēga mēğināt ķert?Es tikai zinu ,ka pēc būtības mēžavimbas parasti vasarā,kad karsts laiks ķeras.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Sāksim ar to ka makšķerēšanas noteikumos ir rakstīts ka aizliegts lomā paturēt salates un mežavimbas no 1. marta līdz 15. maijam. Līdz ar ko, es tomēr šobrīd meženes netramdītu :) Krievijā ķer šīs sportiskās zivis, turklāt daudzi copmaņi tieši uz to specializējas.

Atbildēts: 24.aprīlis 2017, 09:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā guinness

sveiks vari pateikt kādas akcijas.spiningi ir priekš drop šot

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Tas nav viennozīmīgs jautājums. Zinu cilvēkus, kas dropo ar extra fast akcijas, jeb īpaši ātrās akcijas spiningiem, tajā pašā laikā citi izmanto fast jeb ātros, vai pat regular fast spiningus. Es teiktu ka tas arī ir zināms gaumes jautājums. Man pašam vairāk patīk extra fast akcijas spiningi, lai viņi būtu salīdzinoši asi, varētu labi piecirst zandartu, un būtu viņiem jauda, ar ko izvilkt laukā zivi no daudzu metru dziļuma.

Atbildēts: 24.aprīlis 2017, 09:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā valdis1

Sveiks.

Līdz šim velcēju ar senu Salmo multiplikatoru, līdz tai pienāca gals. Skatos uz kaut ko ne pārāk dārgu. Acīs metas divu veidu multiplikatori kā:

AbuGarcia Black Max

AbuGarcia Ambassadeur C4

Dizainiski atšķirīgas spole, kāda ir galvenā atšķirība un vai ar Black max tipa spolēm būtu korekti iet uz velci un kādu savu uz kvoka piemānīt?

Firma tīri ilustratīvi.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Es šajā gadījumā ņemtu apaļo multu, un C4 viennozīmīgi ir ļoti laba spole. Ar to droši varēsi velcēt un arī cīkstēties ar lielajiem samiem! Laba izvēle!

Atbildēts: 21.aprīlis 2017, 13:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pnkainais

Sveiki, Mārtiņ!

Izvērtušās asas diskusijas par ievietoto video:

"Līdaku cope lieguma laikā! (Orbit 110 rullē!)".

Viedokļi visdažādākie. Man šķiet, ka lieguma laikā nebūtu ētiski karināt virsū Orbit 110 ar "atmazku" - "līdaka iznārstojusi un es tak atlaidu". Kāds ir Tavs - eksperta viedoklis?

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Šis jautājums vienmēr ir tāds "slidens" un principā tiešām balstās uz katra copmaņa goda prāta. Es personīgi līdakas šobrīd neķeru - ne speciāli, ne ar domu ka eju uz asariem utt. utpr. Personīgi es uzskatu ka jāliek līdakai miers, nu vismaz līdz 1. maijam, un tad jau var doties copēt uz nebēdu. Par nārstu tas arī nav tik vienkārši. Nārsta laiku ietekmē daudz un dažādi faktori - gan ūdens temperatūra, gan gaisa u.c. Nevar viennozīmīgi pateikt ka šeit līdaka ir iznārstojusi un tur nav. Līdz ar ko šobrīd dodu svētu mieru šiem plēsējiem. Ir tak tik daudz citas zivis ko ķert! Bet kā jau minēju, te ir jautājums katram priekš sevis - ir vai nav iekšējie pārmetumi.

Atbildēts: 21.aprīlis 2017, 13:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā SR1

Sveiks,

iepirku kātus un spoles džigam. Paliek mānekļi. Biju veikalā apjuku no klāsta. Vēlētos saprast kādi izmēri gumijas uz džigu un dropšotu, asarim/līdaka, zandars.

Kā arī interesanti kā pareizāk apmakšķerēt perspektīvo vietu, ja ir atrasts sēklis vai bedre.

Nekad mūžā nav noķers vel asaris Daugavā, liekas ka to nav, kur šamējos meklēt.

Līdz šim pārsvarā ķēru brekšu, un samus uz kvoka, kaut ko gribas tomēr pamainīt.

Vieta daugava, līdz 14 m pāris vietās.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Šobrīd ēdamgumijām ir liela izmēru izvēle. Turklāt nevar pateikt ka konkrēts izmērs der tikai uz līdaku. Mainoties gadalaikiem, copes apstākļiem, vietām, ir jāpiemeklē savs mānekļa izmērs, animācija. Asarim ēdamgumijas var būt no 2 līdz par 4 collām, zandartam - no 3 līdz pa 6 collām, un līdakai - 4-8/9 collas. Bet tas nenozīmē, ka līdaku nevar ķert uz 2.8 vai 3 collu gumijas.

Par konkrētām vietām, te arī nav tādas vienas receptes. Noteikti ar eholoti ir jāsaprot vietas konfigurācija, jācenšas atrast pieturas punkti, kur zivs varētu uzturēties, slēpties. Tīri tehniski, sēkļa gadījumā, es sāktu džigot, velkot mānekli no seklās vietas uz dziļo. Bet tas nenozīmē, ka nevajag mēģināt strādāt gar sēkļa pašu malu. Copē ir ļoti daudz eksperimentu momentu. Ir jāmēģina!

Atbildēts: 20.aprīlis 2017, 09:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Amicus

Labdien!

Kādas ir jūsu domas par kātu Crazy fish perfect jig 0.6-7g 2.40? Kādu spolīti varētu viņai piemeklēt līdz kādiem 200e?

Paldies par savlaicīgām un kvalitatīvām atbildēm!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Perfect Jig ir konstruēts tieši džiga tehnikai. Blanka ir asa, pietiekami jutīga. Konkrēti spoli es laikam ņemtu jauno Shimano Ultegra. Spolei ir ļoti daudz tehnoloģisko risinājumu, un par savu cenu spole ir tiešām laba!

Atbildēts: 19.aprīlis 2017, 16:39 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager