Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā arveens03

Sveiki!
Kādu kātu iegadāties priekš spiningošanas Aiviekstē uz sapalu ar maziem voblerīšiem?
Cenā līdz 150 eiro.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Uzmet aci Creed 762ML ar testu līdz 18 gramiem. Vēl var apskatīties Major Craft Crostage sēriju vai Zetrix Avalance ZAS-782ML

Atbildēts: 14.jūnijs 2022, 18:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Mundo

Sveiks,

Kāda diametra, brenda un x4 vai x8 pīta aukla būtu optimālais variants džigam ar testu 7-28g? Paredzēts lietot pamatā Daugavā, šad tad kādos ezeros dziļumos 4-10 m.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Ar Daugavu nav vienkārši. No vienas puses man džigā patīk 8x auklas, bet Daigavā ir daudz dolomīta klintis, un pret šādiem abrazīviem 8x ātri dilst. Tiesa 8x var izmantot plānākus diametrus. Es ņemtu Sunline Jigger ULT 4 1.2 PE izmērā. Ja vairāk budžets tad Siglon PE 4 arī 1.2PE. Ja tomēr 8x, tad budžets būs Siglon PE 8 1PE vai arī 1.2PE. Ja kas dārgāks tad pamēģini Career High, kura ir 6 dzīslu aukla. Vairākas sezonas lietoju, man patika!

Atbildēts: 31.maijs 2022, 17:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ralflauren

Sveiks. Vai vari ieteiikt spininga kātu ap+-100g testu līdakai priekš multiplikatora un ir nopērkams uz vietas LV, cena vidusmēra. Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Jāskatās uz Savage Gear SG2 vai Svartzonker Black series. Pēdējais būs labāks, jo blanka vieglāka. Vēl ir Pro versija šim, kas ir cenā dārgāka, bet būs patīkamāk darboties! Es ieteiktu tomēr pielikt nedaudz naudiņu un ņemt vieglāku spiningu. Starpība noteikti būs jūtama, it sevišķi ja plāno mērķtiecīgi darboties ar lielajām gumijām.

Atbildēts: 31.maijs 2022, 17:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jurciks66

Sveiks, Esmu nolēmis pievēsties asaru copei ezeros no laivas. Ne pārāk lielos dziļumos, ap 2m. Ar kādu komplektu (+/-300eur), tehniku un mānekļu topu ieteiktu sākt? Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Sākumā var ņemt Blue Bird BB1-732L-T. Ar šo varēsi gan lietot silikona mānekļus, gan rotiņus, voblerus tvičot. Spole - Shimano Ultegra, es ņemtu 2500. izmēru. Auklu var ņemt Sunline Siglon 0.4 PE. Pavadiņu no fulorokarbona Sunline Siglon 0.18. Mānekļi - no Keitech Easy shiner, Swing Impact. Bait Breath - Bugsy, Curly grub. Lucky John - Ballist. Rotiņi Mepps otrais vai trešais izmērs. Vobleri - Zip Baits Rigge 70S vai Deep 70S. Ar šo noteikti pietiks lai sekmīgi ķertu asarus :)

Atbildēts: 31.maijs 2022, 17:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Sahramandzi

Sveiks Mārtiņ!
Palīdzi lūdzu ar virzienu jaunam mikrodžiga kātam. Pirmais kāts - Daiwa Megaforce Jigger 1-9gr, 2.20m. Veiksmīgi nolauzu spicīti. Tā lieta patika, tāpēc plānoju iegadāties jaunu, jau labāku. Budžets 100-150 Eur. Domāju, ka vajag solid tipa, mērķa zivs asaris Liepājas pusē, max svars līdz 7/8 grami, garums 2.20m līdz 2.40m.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

No tiem, kurus es esmu lietojis varu ieteikt vai nu Favorite Blue Bird sēriju, kura būs budžetā līdz 100 EUR, vai arī jau daudz labāku Impulse, kurš nostāsies kaut kur 150 Eiro. Ja runājam par modeļiem, tad piekrītu ka solid jeb spinings ar ielīmēto spici ir piemērotāks dažādu silikona mānekļu animācijām. Impulse IMP-732L-S principā būs atbilstošs modelis. Ja gribās garāku, tad nāksies tomēr ņemt tubular jeb ar pilno spici spiningu. Garāks variants būtu šis IMP-832L-T

Atbildēts: 10.maijs 2022, 09:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marex1

Sveiks. Kādus mezglus izmanto visbiežāk, pavadām, mānekļiem?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Pītai auklai lietoju palomar mezglu (google var atrast pēc nosaukuma). Fluorokarbona pavadiņām, ar maziem diametriem, clinch mezglu. Lai savienotu fluorokarbonu ar pīto FG mezglu vai mahin knot jeb tā saukto burkānu.

Atbildēts: 4.maijs 2022, 11:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā egilss

Labdien,
Vajag iegādāties universālu budžeta spininga kātu 2,1m.
Ir interese par Ryobi. Nekur nevaru atrast kāda atšķirība ir starp Virtus, Zauber Excia un Ecusima.
Atradu tikai, ka Excia ir extra fast akcija un Ecusima fast. Vai arī pārējiem ir atšķirība galvenokārt kāta akcijās.
Jau iepriekš paldies par atbildi.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Neesmu pazīstams ar Ryobi spiningiem. Tīri bez akcijas ļoti no svara būs arī pati blanka, tās konstrukcija. To gan vislabāk ir saprast uz vietas veikalā, apskatot visus trīs modeļus.

Atbildēts: 30.aprīlis 2022, 18:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Spuras

Labdien. Pirmā lieta- meklēju multiplikātora spoli priekš Savage gear XNLT3 ( līdz 100gr) strādāt ar gumijām un “pelēm”.
1) Abu Garcia 5601JB
2) Abu Garcia revo beast 40
3) BFT Instinct x7
4) Shimano Tranx 301
5) Daiwa Tatula 300
Cik noprotu tad šie ir arī mani iespējamie varianti. Jautājums ir kura no viņām ir cenas/kvalitātes, tāds kā zelta vidus ceļš un kuru Tu ieteiktu? Un kā ar tiem HL un HSL utt.-nesaprotu, jo neesmu iedziļinājies. Varbūt ir vēl kāds mults, ko esmu palaidīs garām. Cena ap 250€.
Otrā lieta- meklēju jaunu, vairāk kā universālu, spininga kātu priekš Stradic C14+ 2500 (cik saprotu kasete šai tikpat liela kā 3000 versijai). Spinings paredzēts līdaku ķeršanai ezeros no laivas (Babīte, Kaņieris, Engures ezeri) un šad tad no krasta, arī džiga un dropa tehnikā. Ēsmas-lielākoties gumijas, šūpiņi, kāds virsmas māneklis, retu reizi vobleri. Cik es lasīju būtībā varianti ir sekojoši:
1) Favorite Creed CRD 842M 7-21gr
2) Favorite Creed CRD 842MH 10-32gr Īsti nevaru izlemt kurš būtu optimālāks un daudzpusīgāka, droši vien jau 10-32gr.
3) Zetrix Avalanche ZAS-812H Drusku mulsina tas, ka itka spinings ir megauniversāls ar testu 14-50gr-nav takā pārspīlēts?
4) Zetrix Avalanche ZAS-862M 7-28gr pagaidām šis ir favorīts. Vienīgais gribētos Favorite spiningu, jo tam spices ir pieejamas eboat nezinu ka ir ar Zetrix spicēm Latvijā.
5)Favorite Sentinel SNS832M 7-28gr tests ir labs, bet šis vairāk paredzēts vobleriem, kā būs džiga tehnikā?
Kā Tu domā kurš īsti no spiningiem būtu universālākais darba zirgs un kuru ir vērts iet lūkot ar spoli rokās, lai aptaustīt dzīvē. Varbūt ir kāds cits spinings, kas nāk Prāgas un esmu palaidīs garām?
Paldies jau iepriekš!!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Pirmkārt ir jāsaprot vai vēlies muciņas tipa multu, vai zemprofila. Ja skatāmies uz spiningu, un testu, es teiktu ka var lietot zemprofilu. Konkrēti no nosauktajām es izvēlētos vai Shimano Tranx vai Tatula 300. Abas ir uzticamas spoles, labi veidotas. Fundamentāla atšķirība ir tālmešanas sistēmas bremzes - Shimano ir centrbēdzes, bet Daiwa - magnētiskās. Es teiktu tā, ka vieglāk darboties būs ar magnētiem, bet labāks rezultāts, ieguldot zināmu darbu metiena tehnikas noslīpēšanā, būs ar centrbēdzi. HL, XSL utt. norāda uz pārnesumu. H būtu 6.3 (bet tas var mainīties atkarībā no ražotāja), XS - 8.1. Lielajiem mānekļiem, es izvēlos drīzāk 6.xx pārnesumu. L burts norāda kurā pusē ir rokturis, jo multam roktura puses nevar mainīt.

Ņemot vērā vietas specifiku, es ņemtu noteikti ar testu vismaz 30 grami. Darbojoties pa seklākiem ezeriem, zālēm, bieži vien vajag forsēti vilkt līdaku, attiecīgi lielāks tests noderēs. Creed 842MH ir laba izvēle. Testa diapazons pietiekams, jaudas ar. Par spicēm - jā ir iespējams tās dabūt eboat. Zetrix - labi spiningi. Testa diapazons nav pārspīlēts. Mūsdienās spininga blanku veidošana ir krietni vien attīstījusies, attiecīgi šāds testa diapazons ir pieļaujams. Par Zetrix spicēm nemācēšu teikt, kāda ir situācija. Kas attiecas uz ZAS-862M, es tomēr skatītos uz lielākas jaudas spiningu, drīzāk MH modeli.

Atbildēts: 20.aprīlis 2022, 08:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bezdarbnieks

Sveiks !

Iesaki lūdzu kātu twicham pārsvarā 110 orbits, retu reizi kāds 130.
cena ~150e

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

No Favorite uzmet aci uz New Spirit NSP-6102MH. Laba blanka, un pareiza akcija, lai vobleri ļautu izspēlēt. Ja kaut kas dārgāks, tad Exclusive Special EXST-662M. Vēl noteikti uzmet aci uz Major Craft spiningiem.

Atbildēts: 14.aprīlis 2022, 09:08 | 8 komentāri | Adrese atbildei
Jautā kipaps367

Labdien! Vai ņemot vērā lielo duļķi Gaujā, ir jēga doties meklēt "spožos"? Un ja jā, kādas krāsas mānekļus ieteiktu izmantot duļkainajos apstākļos?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki

Jā, šobrīd ir liels duļķis upē. Meklēt noteikti var, it sevišķi var atrast kādu maliņu, kur mazāk duļķis. Bet viegli nebūs. Mānekļi - noteikti spoži, spilgtāku krāsu!

Atbildēts: 13.aprīlis 2022, 08:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager