Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā buttele

Sveik.

Gribetu zinat jusu viedokli par katu.

Major craft kg light.no 1-10gr.

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Ir man bijis KG Light, izmanoju es viņu vieglajam džigam. Principā blanka ir laba, es uzskatu ka ļoti laba izvēle.

Atbildēts: 19.aprīlis 2017, 11:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vegner

Labdien!

Kādu multiplikatora spoli ieteiktu priekš MJ Arrival Over Seven ARC-802H (tests 10.5-42), ja cope pārsvarā notiek upē, pie vidējas straumes, bieži sarežģītajos apstākļos, kompakta ēsma (šūpiņi, džigs) svarā no 16 līdz 32, nepieciešams tāls iemetiens? Cik saprotu, pie kompaktām ēsmām labāk der multiplikatori ar magnētiskajām bremzēm? Cenas diapazons no 150 līdz 250 eiro.

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki

Jā, tā ir. Multi ar magnētiskajām bremzēm tomēr labāk met kompaktos mānekļus. Vobleriem ir pretēji - te labāk der multi ar centrbēdzes bremzēm. Par pašiem modeļiem. Vienmēr esmu teicis, ka lai tiešām cope ar multu būtu laba un spole netaisītu visādus jokus - ir jāpērk dārgi multi. Manā uztverē vismaz 300 EUR vērtībā. It sevišķi tas attiecas uz multiem ar magnētiskām bremzēm - principā cenu kategorijā līdz 250 EUR manuprāt, nav spoles, kas tiešām būtu labas. No vēlamās cenu kategorijas ir pieejams Daiwa Lexa mults, ar Magforce-Z sistēmu, kas ir jau nedaudz novecojusi. Vēl var skatīties uz ABU Garcia Max Toro spoli, bet šī ir stipri jau pietuvināta smagākam testa diapazonam. Labāka opcija būtu ņemt atjaunoto Tatula SV, bet šo spoli var tikai pasūtīt no Japānas - Eiropas tirgum šis modelis pagaidām netiek piedāvāts.

Atbildēts: 19.aprīlis 2017, 11:14 | 6 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Alfreds112

Sveiks gribeju pajautat par dzigu us ofseta.Man Copene ir no0,5 lidz 0,25g ar vinu var asarus bagaret.ta ir maiko diskavery baron copene

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Piedod, bet tiešām nesaprotu jautājumu...

Atbildēts: 17.aprīlis 2017, 20:27 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā mazkalns

Labdien! Vai atbildot uz kolēģa jautājumu par spolēm,Jūs domājat to Ultegra c3000,kas patreiz ir eboat.lv cenu lapā?Vai pareizi uzrādītie parametri,man liekas ka 3000 ar seklo kaseti,bet varbūt kaut ko jaucu.Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Jā, Ultegra ir C3000 izmēra. Spolei nav seklā kasete, bet gan pats korpuss ir mazāks, kompaktāks. Rotors un auklas kasete ir pilna 3000 izmēra.

Atbildēts: 17.aprīlis 2017, 20:26 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā rasa303

Labdien, Mārtiņ! Uz jauno sezonu gribu sevi iepriecināt ar jaunu spininga spoli, bet skatoties uz spoļu plauktu veikalā, iestājas zināms apjukums. Man kā nespeciālistam grūti atšķirt labu mantu no krāma ar skaļu vārdu. Skatos uz Salmo Confidence 3000 izm. Copmaņu forumos esmu lasījis dažādas atsauksmes. Gribētu zināt Tavu viedokli par šo spoli. Varbūt ieteiksi ko labāku šajā cenu kategorijā, piem. kādu no Daiwa klāsta. Negribētu iegrābties, spole - viendienīte nederēs.

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Internetā apskatījos ka šī spole maksā apmēram 90 EUR. Attiecīgi par šo naudu ir divas labas alternatīvas no Shimano - Nasci vai Ultegra. Abas divas ir jauni modeļi, ar daudzām tehnoloģiskām novitātēm. Tīri no izturības viedokļa es ieteiktu ņemt Ultegra. Spolei ir izmantoti Hagane materiāli, kā arī, piemēram, Coreprotect tehnoloģija, kas nodrošina to lai ūdens neiekļūtu spoles iekšpusē. Lai arī spole ir dārgāka, bet nu šī ir ļoti pat laba izvēle.

Atbildēts: 17.aprīlis 2017, 20:25 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā dim

Sveiks!

Lūdzu padomu par spininga riņķiem - vai titāna oksīds būtu saderīgs ar pīto auklu?

Skatos uz Cormoran I-Cor 6 (2,28 m, 7-42 g) kā iesācēja kātu, kuru varētu izmēģināt uz līdakām un ne tikai, bet nav skaidrs par "High frame titanium oxide single leg guides". (http://www.daiwa-cormoran.info/co/en/products/spinning_rods/i-cor_6_ultra_fast_spin_1/20,1,62,63,1,4__products-model.htm?ovs_prdrows2=10)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Šajā gadījumā ir runa par materiālu no kāda ir izgatavots gredzena rāmis. Paši ieliktņi noteikti ir saderīgi ar pītajām auklām!

Atbildēts: 17.aprīlis 2017, 20:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sandza

SVEIKS, ko vari patekt pa so komplektu butu okey? kats Crazy Fish Aspen Stake tests 5-21 gr , spole DAiwa ninja A 2500? Parsvara Daugava dzigs. iesaki gumijas zandartam ludzu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Principā džigam šis derēs, bet ir jautājums par testiem. Daugavā dēļ dziļumiem un straumes, bieži prasās izmantot gan lielākus mānekļus, gan arī attiecīgi džiggalvas. Es tomēr skatītos spiningu ar augstāku testu, piemēram, Favorite Laguna LGS802H modeli. Tests šim ir 7-35 grami, ar ātro akciju. Garums arī 2.4 m, attiecīgi varēsi veikt tālus metienus.

Mānekļu ziņā vari ņemt Fox Rage Spikey, Pro Shad, Reins Bubring Shaker, Keitech Easy Shiner, Swing Impact, Bait Breath Bugsy. Šie ir populārākie.

Atbildēts: 10.aprīlis 2017, 16:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Amicus

Sveiks!

Iesakiet lūdzu spoli krasta džigam līdz kādiem 200e. Kāts 2.7 tests 10-35. Māneklis 15-25g. Nevaru tikt skaidrībā ar izmēriem... Vai ņemt pēc shimanno klas. 3000 vai 4000? Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Man ir ļoti iepatikusies jaunā Ultegra, C3000 izmērs. Spole ir jaudīga, ar labu gaitu, daudz dažādām tehnoloģiskām niansēm. Un galvenais cena - manuprāt ļoti adekvāta!

Atbildēts: 10.aprīlis 2017, 16:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kirsa

Sveiki, vēlētos pakonsultēties! Meklēju krasta jig kātu ar kuru pārsvarā plānoju copēt daugavā. Atradis itkā esmu, bet nēesmu pārliecināts, par viņa testu GAD Chaser CRS862MHXF vai nebūs prieks zaņdjika par jaudīgu? nebūšu apdalīts ar jūtīgumu? vai tomēr varat ieteikt, ko labāku?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Džigojot no krasta ir svarīga spininga blanka, lai varētu maksimāli tālu aizmest mānekli. Tikpat svarīga ir jutība un jauda, jo zandarts ir gan jāpiecērt, gan vēl jāspēj izvilkt laukā no lielāka dziļumu. Turklāt upē vēl ir straumes faktors. Konkrētais spinings ir jaudīgs ar extra fast akciju. Domāju ka šis būs gana labs džigam.

Atbildēts: 10.aprīlis 2017, 16:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Mirbahs

Veiks, Mārtiņ!

Pagaišo sezonu iemēģināju mikro džigu un tā lieta aizgāja, ļoti iepatikās. Lietoju Salmo Elite Microjig10, kāds ļoti mīksts, kas džigam der, bet šosezon gribu izmēģināt ko cietāku, lai arī ar to pašu kātu varētu izvadīt kādu mazāku voblerīti, poperu, bet pamats, tomēr būtu džigs šim kātam. Tests ne lielāks par 10g, vēlams ex. fast. Ko jūs man ieteiktu?

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Šajā gadījumā es varu ieteikt atjaunoto Favorite Blue Bird spiningu. Atjaunotajam modelim ir savādāka blanka, kas ir palikusi gan vieglāka, gan ieguvusi nelielu stīvumu. Faktiski Blue Bird ir palicis nedaudz universālāks. Tāpat ir pamainījusies furnitūra un rokturi. Tavām vajadzībām ir divi modeļi - BB16-762UL-T vai BB16-792L-T. Testi viņiem ir līdzīgi, bet lielākā atšķirība ir tieši jaudā, attiecīgi pašā blankā. Ja plāno vairāk strādāt ar mikrodžigu, vobleriem teiksim ap 5 grami, tad es ņemtu BB16-762UL-T. Ja tomēr ir doma biki smagākus voblerus likt, jau ar 5/6/7 gramu džiggalvu strādāt un vēl pie reizes darboties ar pavadiņu sistēmām, tad BB16-792L-T būs tieši laikā. Abiem garumi ir optimāli, lai varētu gan no krasta strādāt, gan no laivas! Un akcija ir extra fast :)

Atbildēts: 6.aprīlis 2017, 10:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager