Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā bublik

Sveiks,

kādu labāk izvēlēties spoli mj ( 20-40 copes reizes pa sezonu) ?

Daiwa revros 2000 vai legalis 2000, jo starp viņiem ir neliela cenu starpība.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Es paliktu pie Revros. Spole ir salīdzinoši jauna, ar daudzām tehnoloģiskām fīčām.

Atbildēts: 7.marts 2017, 15:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā _EKA

Sveiks!

Gribēju pavaicāt padomu, kuru no šīm spolēm izvēlēties vieglajam džigam: NASCI 2000 SFB vai DAIWA REVROS EA 2000? Cenas viņām ir ļoti līdzīgas.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Šis ir tas gadījums, kad vajadzētu abas spoles pamēģināt, paturēt rokās, un tad kura iepatīkas - jāņem. Es izvēlētos Nasci tīri dēļ izskata, un tehnoloģijām, kas ir pārņemtas no Shimano augstāka plaukta spolēm. Tiesa arī par Revros neko sliktu nevaru teikt - par konkrēto cenu spole ir ļoti laba!

Atbildēts: 6.marts 2017, 16:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā deniss1990

Sveiki.

Jautājums-Drīz sāksies sapalu sezona upēs un doma šosezon pamēģināt sapalu paķert uz mazajiem voblerīšiem...

Varētu lūdzu īsumā aprakstīt piemērotāko inventāra komplektu šāda veida copei-KĀTS;SPOLE;AUKLA;VOBLERI. cenā līdz 150eur Upe visticamāk Aiviekste.

Paldies jau iepriekš

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Sapalu copei būtu vēlam spinings ar testu līdz apmēram 10 gramiem, vidēja izmēra spole, pītā aukla teiksim 0.8 pēc japāņiem. Tāda lai noturētu spēcīgo zivi, un vēl tiktu galā ar dažādiem ķērājiem upē, zālēm. Spinings varētu būt Daiwa Megaforce Jiggerspin 2.2m, 1-9 grami. Spoli var ņemt jauno Shimano Sedona, un auklu - Sunline Super Braid 5.

Atbildēts: 6.marts 2017, 16:47 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā andzs90

Sveiks! Gribēju noskaidrot taas domas vai ar Salmo Vantage 8-28g k'tu būtu iespejams normāli darbināt 130 izmera voblerus?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Neesmu strādājis, bet cik zinu tad Vantage ir ar rezervi un 130 mailēs var izraustīt.

Atbildēts: 6.marts 2017, 15:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā nesaulens

Sveiks

Kādam ir jābūt auklas biezumām, džigojot ar 14-18 gramīgu ēsmu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ir ļoti daudz, dažādi faktori pēc kā izvēlos pītās auklas diametru. Ar Tevis norādītiem svariem, atkarībā no situācijas, lietoju 8-dzīslu 0.6 PE, vai 4-dzīslu 0.8 PE.

Atbildēts: 5.marts 2017, 19:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā AR.AR

Sveiks Martin!

Gribetos dzirdet tavas domas par šo katu NEW 2017 Daiwa Trout Area Commander 2m 1-7g priekš asaru trenkašanas bus gana labs vai palikt pie GAMAKATSU AREATRY UL?Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Grūti teikt, šo Daiwa neesmu mēģinājis, līdz ar ko nevaru salīdzināt ar Areatry...

Atbildēts: 5.marts 2017, 19:10 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā waffenss88

Sveiks Mārtiņ:)

JAutājums par spoli Shimano SOARE BB C2000PGSS,viss jau liekas ļoti jauki viņai seklā sporta kasete un tā,vajadzētu būt labai priekš vieglajiem mānekļiem,tikai baida mazais auklas ietīšānas apjoms,kas ir nu diezgan mazāks,kā standartam uz vienu apgriezienu,58 cm nav par mazu,saprotu ka priekš MJ tāda auklas ietīšana varētu būt patpluss bet priekš voblera,nav nekad bijusi spole,kas iettin tik maz auklas vienā apgriezienā,,nesanāk baigi kruķīt viņu traki,ko vari pateikt par šõ???

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, šai Soare ir 4.3 pārnesums, kas nemaz tik bieži nav sastopams. Ir situācijas un tehnikas kur šī lieta ir tikai pluss. Vobleriem, pieļauju ka Tu domā tviču. Šajā gadījumā jā, biki nāksies griezt rokturi savācot lieko auklu :) Bet es nedomāju ka būs ļoti uz to jāiespringst. Tai pašā laikā, piemēram, area foreļu copē, vobleriem šis pārnesums ir ļoti labs, tīri dēļ tā ka nepieciešams monotoni ietīt auklu, turklāt ļoti lēni.

Atbildēts: 26.februāris 2017, 15:22 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā GatGed

Sveiks, iepriekš bija rakstijis, ka multam priekš gumijām der Daiwa Zillion SV 6.3, bet nesen lasīju, ka SH jeb 7.3 ir twičam.

Kas vai kāds pārnesum tad būtu labāks, ja spoli vairāk gribu universālu. Un kkad noteikti vēlēšos arī pamēģināt jerka māneklus. Man šī spole derēs?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Tvičam ātrāks pārnesums ir labāks ar to, ka pēc rāvieniem daudz ātrāk un ērtāk var ietīt brīvo auklu. Tāpat tvičojot straumē, pēc rāvieniem auklu nes projām, bet ar ātrāku pārnesumu to var ātrāk ietīt. Džigam lēnāku pārnesumu es izvēlos, lai mānekļa animācija būtu lēnāka, plūdenāka. Bet principā viss ir atkarīgs vai Tu veic vienu pilnu apgriezienu ar spoles rokturi, vai divus. Ja gribi ko vairāk universālāku tad es laikam paliktu pie 6.3, Zillion nav paredzēts džerka mānekļiem. Ja runājam par mini džerkiem, teiksim līdz gramiem 50, tad vēl ir o.k., bet ja pa lielajiem 100+ grami, tad šis mults tam nav domāts. Ir citi zemprofila multi, kas speciāli paredzēti smagiem mānekļiem - Abu Garcia Revo Toro Winch, Daiwa HRF utt.

Atbildēts: 26.februāris 2017, 15:16 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā ede999

Sveiks Martin,kadu pito auklu ieteiktu uz sapalu un mezeni,pats skatos no varivas high grade kaut ko,kads izmerins butu piemerotaks? Un ja apaksa monofilo uz kasetes tin,tad ir taa,ka nevar biezaku pa 0,20 tiit? Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es lietoju PE 0.6, Sunline PE EGI ULT. Bet arī High Grade būs gana laba šai disciplīnai. Par bekingu runājot. Es parasti vispār netinu bekingu bet piemeklēju konkrētai spolei attiecīgu auklu. Ja tomēr vajag bekingu tad esmu tinis arī 0.3 mm mono auklu.

Atbildēts: 26.februāris 2017, 15:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andreiko

Labdien, Mārtiņ! Nelielas pārdomas par dažiem smāķiem. Vai piemēram, tu kādreiz izmanto "Megastrike" un, ja - jā, tad kuros variantos. Daudziem copmaņiem viedoklis nav viennozīmīgs, dažkārt, džigojot asarus (mazaktīvus), iespējams, ir nošancējis. Uz kurām zivīm un kādos apstākļos tas var noderēt? Vai esi mēģinājis "ieeļļot" kādreiz arī voblerus?

Atbild Mārtiņš Babris

Labdien, Teikšu godīgi - neizmantoju. Neilgi pēc tam kad Megastrike parādījās apritē, pasūtīju sev vienu versiju no Amerikas. Jāsaka ka tā bija domāta basiem, ar izteiktu ķiploku aromātu. Mēģināju, bet nejutu ietekmi uz rezultātu. Pēc kāda laika Megastrike parādījās Latvijas veikalos, ar savādāku smaržu. Iegādājos, bet atkal bez jūtama efekta. Smērēju silikona mānekļus, arī voblerus. Palasot dažādus rakstus, par marinēju silikona mānekļus, maisiņā ar Megastrike. Bet nu nekā... Līdz ar ko es neiespringstu uz šo smāķu lietošanu. Bet varbūt tā ir tikai mana pieredze, un citiem copmaņiem ir savādāk.

Atbildēts: 23.februāris 2017, 19:45 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager