Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Juveris

Mārtiņ, iesaki kastinga kātu universālu no 70-130mm mailēm, no 7gr līdz rudras svaram. Tvičam, pa retam džigam.

Atbild Mārtiņš Babris

Noteikti būtu jāsāk pirmkārt ar budžeta noskaidrošanu. Otrkārt es teiktu ka šāds spinings, kas pilnvērtīgi var iztvičot gan 7 gramu mailes, gan lielās, dzīvē ir sastopami reti. Vismaz tādi, kas manas prasības apmierinātu. Kā minimums te prasās pēc diviem spiningiem. Jautājums vai vairāk strādāsi ar smagākām mailēm, attiecīgi jāizvēlas jaudīgāks spinings, ar augstāku augšējo testu, vai tieši otrādi - ar vieglākām mailēm un zemāku testu. Piemēram, Aspro sērija - GAPS-702ML un GAPS-702MH. Pirmais 3-14 grami, otrais 9-33 grami. Šajā gadījumā pirmais var iztvičot mailes no 60mm līdz kādiem 100 ml, otrais no 100/120 mm līdz par 130/140mm mailēm. Vienu spiningu, kas pilnvērtīgi tiktu galā ar visu diapazonu es ieteikt nevaru. Džiga gadījumā vispār prasās citas akcijas spinings, blanka...

Atbildēts: 30.decembris 2016, 12:19 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā irs

Labs vakars, sāksim ar lielu paldies par ieteikumu lietot flurocabon uz multa, viss ir perfekti.. Jautājums būtu tāds.. Sadomāju pabaidit arī asarus un prasītos kāds labs kāts vieglākiem vobleriem, crank un varbūt arī kādu gumiju pametat kaut gan man ir jig kāti, tests varētu būt līdz kādi 14 gr, varbūt ir kas iesakams? Un arī kādu labu spoliti šādam komplektam, otrs noskatījos apskatu par abu garcija elite 8metot nu fantastiski tālu jums ir kāda pieredze ar šādu multu? Liels paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Prieks ka noderēja :)

Vajadzētu saprast kāds ir budžets. Pašam ir bijis Graphiteleader Veloce Neo, kurš labi tika galā ar vobleru raustīšanu. Manā skatījumā pareizā akcija blankai. Vai biji domājis komplektu multam?

ABU multu gan neesmu lietojis.

Atbildēts: 29.decembris 2016, 14:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā artig

Sveiks!Man jautajums par spiningu St.Croix Legend Elite,2,13m garums,tests 5-17,5gr.,cik varetu katu parslogot,lasijis esmu dazadas versijas,ka pat lidz 35.grami,bet liekas,ka biku pa daudz,lidz kadi 25-27varetu but?Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Pirmkārt pārslogot spiningus neiesaku :) Tiesa St.Croix spiningus pamatā var izmantot arī ar smagākiem mānekļiem, nekā norādīts. Konkrētajāgadījumā ir svarīgi arī saprast kādā tehnikā būs izmantots spinings. Pieņemu ka tvičam pamatā domāts? Ja tā tad domāju ka kādi 23 grami varētu būt augša, jo lielajiem vobleriem ir pavisam savādāka pretestība tvičojot. Nedaudz paeksperimentējot var atrast augšējo robežu, bet nu tomēr uzmanīgi :)

Atbildēts: 29.decembris 2016, 14:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ede999

Sveiks meistar!

Vari ieteikt kadus maneklisus uz mezeni un sapalu,tadus vieglakus lidz 10gramiem,kas butu tadi piemerotakie? Paldies jau ieprieks

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Par meženēm baigi neko negribu ieteikt. Jāsaka ka šīs zivis esmu salīdzinoši maz mērķtiecīgi ķēris, un arī tad pamatā uz kastmasteriem, kas ir stipri smagāki par 10 gramiem. Pretēji ir ar sapaliem. Šīm zivīm es pamatā izmantoju seklās iegrimes SSR krankus. Mīļākie modeļi man ir Smith Camion, Jackall Chubby, Zip Baits B-Switcher SSR. Šie kranki peld zem pašas ūdens virsmas, radot spēcīgas vibrācijas. Turklāt par cik sapali tiek ķerti stipri vien krāčainās vietās, tad šie mazie kranki lieliski tiek galā arī ar spēcīgu straumi.

Atbildēts: 26.decembris 2016, 21:17 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Copmanis10

Sveiks! Vispirms sveiciens svētkos!

Man jautājums sāku iepirkt rotiņus iepatikās pontoon21. Tikai kurš izmērs ir līdakām ejošākais?

Es nopirku 3 bet tagad sāku šaubīties liekas pamazs.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Priecīgus Ziemassvētkus! Rotus parasti izmantoju 4 izmēru, arī daži ir 5 izmēra. Bet principā arī 3 izmērs ir labs - līdakām patiks :)

Atbildēts: 26.decembris 2016, 21:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā akacis

Sveiks!

No kurienes Tu sūti Nories voblerus? Konkrēti interesē Boss Pupa.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Pats vedu no Maskavas. Daudzus Nories voblerus ir grūti dabūt caur internetu, Maskavā toties lielāka izvēle gan krāsu, gan modeļu ziņā.

Atbildēts: 22.decembris 2016, 08:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Tarakans

Sveiks!

Gribēju pajautāt vai ir gadījies lietot major craft benkei spiningu? Varbūt vari kaut ko par viņu pastāstīt? Kā ar cena/kvalitāte? Vai UL vai L versija būtu piemērota asaru copei? Internetā nekur neuzgāju kādu atsauksmi par šiem spiningiem.

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Ar Benkei nav sanācis darboties. Tiesa gribētu, jo man ir iekirtuši acīs multam domātie spiningi, faktiski tviča tehnkai. Norādīta ir ļoti laba akcija, manā skatījumā pareizā. Tiesa kā ir dzīvē ar šiem nemāku teikt! Būs jāmeklē rokā un jātestē :)

Atbildēts: 20.decembris 2016, 12:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā skutans

Sveiks,

Gribēju jautāt par grafīta moduļiem ST.Croix blankām, (SC 4,5,6), vai esmu pareizi sapratis, jo augstāks cipars, augstāks grafīta % blankā. Mazs piemērs -LTWS70LF /SC4 un LXS70LF/ SC5, parametri identiski kātiem, ja nerunājam par grafītu un svaru, kas nedaudz atšķirīgs dēļ furnitūras, ja nemados arī riņķu izkārtojums ir identisks šiem modeļiem. Štukoju par ES70LF, kas atšķirās ar blanku (SC6 apakšējā daļa un SC5 augšējā) ,protams arī gredzeni un ieliktņi (torzīts). Paldies un NE ASAKAS !

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Tur nav viss tik vienkārši. Faktiski šīs blankas atšķirās gan ar oglekļa daudzumu, kā arī ar izmantotajām tehnoloģijām. Sīkāk apraksts par katru ir šeit:

http://stcroixrods.com/products/rod-building/blanks

Par SC6 gan ir rakstīts ka šo materiālu neizmanto par pamatu blankām, bet gan pievieno citam materiālam.

Atbildēts: 14.decembris 2016, 14:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā AR.AR

Sveiks Martin!

Paldies par atbildi.Vel tads jautajums vai varetu ieteikt kadu lašu PE auklu ziemai un ari izmeru?Un otra lieta cik garu flurika pavadu likt tieši uz lašiem?paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Sen neesmu braucis uz lašiem :) Ceru ka tas drīz mainīsies. Katrā ziņā pamatauklu, pīto ņemu 1.2 vai 1.5 pēc Japāņiem, un sienu fluorokarbonu. Fluorokarbonu arī resnu 20-25lb, kas būtu 0.36-0.4 mm.

Atbildēts: 13.decembris 2016, 18:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Rama

Kādu žilku jūs džerkam ieteiktu?

Atbild Mārtiņš Babris

Es lietoju tikai pīto auklu. Ņemu resnu diametru - 0.42 mm.

Atbildēts: 13.decembris 2016, 18:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager