Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Gribulis

Paldies par atbildi. Par riņķiem neaizdomājos. Sistēmu " pītā+ FC" jau mēģināju, tādēļ aizdomājos par tīro fluorkarbonu. Par pārējo aprīkojumu jau izlobīju no Tevis iepriekš rakstītā. Atliek mēģināt. Būs jautri ar tik smalkiem štrumiem mēra ( un cerams lielāku) meženi vilkt !

Atbild Mārtiņš Babris

Uz smalkiem rīkiem vilkt lielas zivis ir baigais kaifs :)) Mežene noteikti būs lieliska trofeja!

Atbildēts: 12.oktobris 2016, 19:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gribulis

Ko saki par fluorkarbona auklas izmantošanu mikrodžigam, ja kātam XF akcija. It kā zaudē jutīgumu, bet vai neiegūst izvadot zivi? Un nav tik staipīgs kā parastais monofils. Doma sākt pavasarī nodarboties. mērķis-Abava-sapals, mežene.

Atbild Mārtiņš Babris

Esmu eksperimentējis ar FC mikrodžigam, tāpat kā licis plānu FC uz multu. Teikšu tā. Es tomēr palieku pie pītās + FC pavadas. Īpašības Tu uzskaitīji pareizi, aukla nav tik staipīga, turklāt grimst, un turklāt ir lieliska noturība pret abrazīvu. Tai pat laikā es neievēroju ka būtu ieguvis stipri daudz, salīdzinot ar pīto auklu. Vēl atceries ka tomēr pat vislabākais FC ir nedaudz, bet ciets. Attiecīgi mikrodžigam domātajiem spiningiem, parasti tiek likti virsū salīdzinoši maza diametra gredzeni, bet FC noteikti prasās pēc lielāka diametra. Attiecīgi metiena attālums norausies. Vēl ir moments par spoli. FC noteikti piemērotāks ir mults. Bezinercenei FC brūk nost, un te nav jautājums vai spole ir dārga vai ne. Bet eksperimentēt vajag noteikti, bez tā nenotiek progress :)

Atbildēts: 7.oktobris 2016, 10:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā spura

Sveiki,

Par cik vēlos jaunajā sezonā nopietnāk mēģināt tviču, kuru tviču kātu no ekonomiskā kāta iesaki?

80-120mm mailes... ezers 2.5-4.50m dziļums.

Galvenais jautājums- kurš no tviču kātiem no demokrātiskiem kātiem būtu ok? nav tik svarīgi vai 50-75-100eur.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Viens variants būtu Pontoon21 GAD Gancho. Sērijā ir vairāki modeļi, es ņemtu ar testu 7-25 grami, tā lai būtu rezerve, ja gribēsies tvičot dīpus. Vēl ir variants Norstream Rebel RBS-662MMH. Akcija šim ir norādīta regular, kas ir vidēja, bet reāli drīzāk regular-fast - vidēji ātra. Faktiski labākā akcija tieši tviča tehnikai.

Atbildēts: 7.oktobris 2016, 09:26 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Taiyo

Sveiks, Mārtiņ un paldies par Taviem lietderīgiem padomiem!

Ir 2 spiningi (džigam ar testu līdz 12gr; tvičam līdz 18gr kuru izmantoju mailēm līdz 100mm) un uz abiem viena 15’ Shimano Stradic 2500S spole. Džigoju un tvičoju 50%/50%. Iesaki lūdzu kādu pīto auklu (marka, modelis un # pēc japāņu klasifikācijas) uztīt uz spoles.

Paldies jau iepriekš.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Prieks ka kādam varu palīdzēt :) Es dodu priekšroku šādam dalījumam - 8-dzīslu auklas priekš džiga, 4-dzīslu priekš tviča. Tavā gadījumā es laikam tomēr ņemtu 4-dzīslu kvalitatīvu auklu. Piemēram, Sunline PE EGI ULT, Gosen W PE. Tiesa paliek jautājums par izmēru. Džiga vajadzībām es labāk ņemtu 0.6, bet tičam prasītos 0.8, tīri dēļ tā lai aukla ir izturīgāka, varētu forsēti vilkt zivi laukā...

Atbildēts: 6.oktobris 2016, 16:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Rama

Sveiki! Vēlos iegādāties jaunus rīkus, lai varētu patvičot voblerus,varbūt, varat ieteikt kādu kātu labāk izvēlēties(tests,garums), žilku?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Lai kaut ko konkrēti ieteiktu ir jāzin budžets kādu var tērēt. Savādāk būs grūti ieteikt modeļus, jo cenu gamma ir plaša - no 40 EUR līdz 800 EUR:)

Tīri idejiski vēl ir jāsaprot ar kādiem vobleriem ir plānots tvičot - izmērs, svars. Attiecīgi būs vajadzīgs spiningam atbilstošs tests. Auklu būs jāņem pītā, 4-dzīslu!

Atbildēts: 6.oktobris 2016, 11:40 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Jautā citizen

Sveiks!

Vēlos iegādāties kātu vieglajam/mikro (kā nu kurš uzskata) džigam un

esmu noskatījis DAIWA Megaforce Jigger 2,2m ar testu 1-9g, varbūt vari dot kādas atsauksmes ja esi lietojis, un kādu spoli tu ieteiktu šim kātam?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Esmu vienu reizi copējis ar šo spiningu. Jāsaka ka jutība ir laba, metiena attālums arī. Protams šīs lietas ir nosacītas, bet kopumā ņemot vērā cenu, šis ir gana labs variants! Spoli es ņemtu vai nu Daiwa Ninja 2000 vai arī 2500 izmēru vai no Shimano Exage modeli.

Atbildēts: 5.oktobris 2016, 16:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā rks

Sveiks, vai vari ieteikt kādus voblerus(minnow tipa) 50-90mm izmēra, kam iegrime ir līdz 0,3-0,5m?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

No šāda izmēra, noteikti mani favorīti ir divi Megabass - FX9 un FX6.6. Nedaudz jāpiešaujas animācijai, bet kad to izdara tad šie abi spējīgi iekārdināt gan līdakas, gan asarus. Tāpat lieliski sevi pierādījis ir Jackson Dead Float 80

Atbildēts: 4.oktobris 2016, 11:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Tarakans

Sveiks!

Gribēju uzjautāt tev varbūt vari pakomentēt augstā gala nexus RB-111 kostīmu? Tavuprāt, ir savas naudas vērts? Un kādos apstākļos ar viņu ir komfortabli? Vai var nosegt temperatūras diapazonu sākot ar agru rudeni līdz vēlam pavasarim?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Labs apģērbs copes procesā ir ļoti svarīgs! Tapēc cenšos izvēlēties tādu, lai es būtu sauss, pēc vajadzības siltumā, kā arī pats apģērbs būtu ērts. Šobrīd varu teikt ka Nexus noteikti ir tāds, kas izpilda visas prasības. Gore Tex membrānas auduma kostīmi ir salīdzinoši viegli, ar lielu mitrumizturību un elpotspēju. Katrā ziņā šis ir vislabākais materiāls, manā uztverē. Kā zināms Shimano izmanto savu indeksu sistēmu lai apzīmētu konkrētā modeļa komforta temperatūras - STRV. Jāsaka ka tas nav vienkārši tādi cipari izdomāti, viņi atbilst patiesībai. Protams, jāņem vērā ka ir cilvēki, kas ir salīgāki, ir kas ne tik ļoti, bet nu te jau jāpielāgo savām vajadzībām kostīms. Šim konkrēti ir gan virsjaka, gan nedaudz plānāka jaka, ko var vilkt, un var arī nevilkt zem virsjakas. Ja velk visu kopā tad STRV indekss ir +9, kas nozīmē +3 līdz +9 grādi, ja tikai virsjaku tad +7 - temperatūras ziņā +3 līdz +9 grādi. Un protams, ir opcija iegādāties labas termoveļas, kas attiecīgi palielina šo indeksu un temperatūras režīmu. Es teiktu tā, ka šis noteikti ir ļoti universāls kostīms, ko droši var lietot gan rudenī, gan arī pavasarī. Faktiski tāds tipisks starpsezonu modelis.

Atbildēts: 4.oktobris 2016, 11:16 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā AR.AR

Sveiks Martin!

Nevaru izveletie starp diviem tvicha katiem TAILWALK Salty Shape Dash "Bay Twitcher" 68L vainu DAIWA Generation Black TWITCHIN' STICK, 11920 parsvara stradaju sakot no 12-24g smagiem un 80-120mm vobleriem.varbut varetu ieteikt kurš butu labaks maniem vobleru parametriem.parsvara makškereju ezeros,gauja un salaca.Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Bay twitcher man ļoti patika tviča tehnikai. Bet ir viens bet :) Šo spiningu japāņi izmanto nedaudz cita veida copei, attiecīgi norādītais tests nav klasisks, tā kā mēs to saprotam. Teiksim tviča tehnikai ir jārēķina, ka šim spiningam reālais tests ir aptuveni puse no norādītā testa. Es teiktu tā, ka Bay twitcher lieliski tiks galā ar 80-100 mm mailēm. Iespējams ka ar dažām 110 mm arī, bet ar lielākām noteikti nē. Tavā gadījumā Daiwa spinings noteikti tiks galā ar lielajām mailēm.

Atbildēts: 2.oktobris 2016, 14:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Raimis1980

Sveicinati. Gribētos pamēģināt Jigu. Vai varētu ieteikt kāda garumā spiningu vislabāk būtu, kāds tests būtu labs, kādas auklas jāliek, ka jig galvu sien piauklas ar vai bez pavadas? Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Džiga tehnika ir ļoti rezultatīva un interesanta. Tiesa gan ir vajadzīgs saprast dažas konkretizējošas lietas, piemēram, kāds ir budžets spiningam, pārējam inventāram? Kāds ir plānotais džigošanas dziļums? Zinot šīs lietas varu jau konkrētāk ko ieteikt...

Atbildēts: 1.oktobris 2016, 22:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager