Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā jurciks66

Sveiki,

Man pāris iesācēja neskaidrības:

1) Ko nozīmē vārds "JIGGING", ko dažiem spiningiem pieliek klāt?

2) Varbūt vari ieteikt kādu spiningu seklajiem ezeriem rudenī uz līdakām? Tādu, lai būtu puslīdz ok, saudzīgs pret pīto auklu, bet nebūtu pārāk sāpīgi salaužot (nu... ap 80ēriki, ja tas iespējams).

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki, Jigging visticamāk norāda to ka spinings ir paredzēts džiga tehnikas izmantošanai. Attiecīgi ir vajadzīgā akcija, laba jutība. BET. Noteikti akli neuzticamies uzrakstiem. Daudzi budžeta spiningi tiek apzīmēti ar dažādiem tehniku nosaukumiem, bet realitātē, ar šiem spiningiem šādā tehnikā nevar strādāt... Te var palīdzēt pārdevējs ar padomu. Vajadzētu saprast kādā tehnikā plāno ķert līdakas, bet par šo budžetu es ieteiktu Pontoon21 GAD Ganchoo spiningu. Modelis gan jāizvēlas pēc mānekļu pielietojuma.

Atbildēts: 21.augusts 2016, 12:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kris

Labdien. Iet runa par Rapala un twich, kādus vobleru modeļus ieteiktu? Copes vieta Burtnieks.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki, Man vislabāk strādā Max Rap un Flat Rap. No Max Rap man vislabāk strādā 13 un 15 cm versija.

Atbildēts: 21.augusts 2016, 12:33 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Juveris

Mārtiņ, kāda garuma, svara un veida (vobleri, krenki, gumija utmL.) ir vislabāk piemēroti copei ar Volkey VKC 762 M ?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Ar 762M neesmu strādājis. Cik esmu lasījis atsauksmes tad spinings ir krietni vien jaudīgs. Turklāt šim Volkey ir regular akcija. Attiecīgi metieni būs gana tāli, pat ar viegliem svariem. Man faktiski, viņš asociējas ar tādu spiningu vairāk krankiem. Smalkāk gan neko nevarēšu pateikt!

Atbildēts: 17.augusts 2016, 11:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Tarakans

Sveiks!

Varbūt vari padalīties ar savām dažām mīļākajām/strādājošākajām/pārbaudītākajām ēdamgumijām asaru copei? Vai kādus ieteikumus gumiju izvēlei, lai nenopirktu "neejošās"?

Sāku nodarboties ar mikrodžigu nelielās, salīdzinoši seklās upēs, ezeros ar svaru 3-6 gr.

Paldies un ne asakas vēlot,

Jānis

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Zini, nabv man īsti tādas strādājošākās gumijas. Mānekļus es piemeklēju atkarība no copes vietas, laika, zivs garstāvokļa utt. utpr. Modeļu ziņā varu ieteikt Bait Breath Bugsy, Keitech Swing Impact, Reins Rockvib Shad, Bait Breath U30 Rush Craw, L Baits L Minnow, FishUP Flit. Šie ir tādi ejošākie. Bet protams, ir vēl vesela gūzma dažādu ēdamgumiju, kuras strādā un ir labas. Vai viņa visas vajag pirkt - nedomāju.

Atbildēts: 12.augusts 2016, 15:26 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Juveris

Mārtiņ, meklēju kastinga kātu Graph.Aspro GAPC-802M. Kur to varētu iegādāties ?

Atbild Mārtiņš Babris

Es teikšu ka nekur :) Latvijā ir pamatā problēma ar kastinga kātiem - reti kurš viņus ieved un tirgo. Neesot pieprasījums...

Atbildēts: 12.augusts 2016, 09:59 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Meistere

Sveiks Mārtiņ!

Interesē parametri pēc kādiem izvēlēties kātu mazajiem rotiņiem. Pārsvarā copei no laivas, tālākiem metieniem.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Jāsaka ka man nav atsevišķs spinings rotiņiem. Bet ja strādā uz asari, un ir nepieciešamība pēc rotiem, tad es izmantoju savu mikrodžigam domātu, tubular spiningu. Pilnā spice un fast akcija ir gana laba mazajiem rotiem. Par cik lietoju 7`6'' jeb 229 cm garus spiningus, metiena attālums sanāk pietiekami labs.

Atbildēts: 12.augusts 2016, 09:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kris

Sveiki. Kādas atsauksmes par Salmo Treno 7-24g ? Vai Salmo Ballist, Salmo Kraft?

Un kādi spoles varianti būtu jēdzīgi šiem kātiem?

Kādu spoli labāk ieteiktu tvičam?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki, Par Treno nemācēšu neko smalki teikt, par cik neesmu copējis ar šo spiningu. Tas pats pat Ballist un Kraft. Par spolēm, lai kaut ko ieteiktu būtu vajadzīgs zināt budžetu, kā arī mānekļu testa diapazonu. Idejiski spole būtu 2500 - 3000 izmēra, vēlams ar seklo kaseti, lai tik daudz auklas nebūtu jātin virsū.

Atbildēts: 9.augusts 2016, 22:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā EdgarsPriede

Sveiks..

Ir kāts salmo elite microjig10 232, aukla sufix 832 0,10mm, vajag jaunu spoli pilnam komplektam. Skatos kko no daiwa: ninja, revros vai legalis. Ņemt 2000, vai 2500 izmēru? Ko vari ieteikt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Es teikšu tā ka Ninja pietiekami labi tiek galā ar smalkajām auklām. Bet protams, ja budžets atļauj, iegādājies par klasi labāku spoli. Mikrodžiga gadījumā es ņemtu 2000 izmēru - lielāku neprasās.

Atbildēts: 9.augusts 2016, 22:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Taiyo

Sveiks!

1) Ir 7 pēdu garš kastinga kāts ar testu līdz uncei, regular fast akciju un mults Daiwa T3 1016H-TW. Iesaki lūdzu fluokarbona auklu tvičam (ražotajs, modelis, tests) mānekļiem 110-130 mm. Kur ieteiksi meklēt/pirkt? Kādu pavadu Tu ieteiktu lietot līdaku kārotājiem (materiāls, garums un t.t.)?

2) Kādu kastinga kātu Tu ieteiktu džigam (12-20 gr.) no laivas.

Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Sākšu ar to ka dažādu zīmolu fluorokarboni atšķiras. Priekš sevis esmu izvēlējies šādus - Seaguar Tatsu. Šis nteikti ir labākais tvičam. Vismaz manā skatījumā. Salīdzinoši ļoti mīksts, kas ir panākts pateicoties speciālai fluorokarbona tehnoloģijai. Kā arī šis ir viens no dārgākajiem fluorokarboniem. Sunline FC Sniper. Nedaudz cietāks, bet metieni ar šo sanāk labi un faktiski nav nekādu problēmu. Lielajām mailēm es izmantoju 12 vai 15lb testa auklu. Mazākām 10lb. Kur pirkt? Tas ir labs jautājums :) Zinu ka Seaguar var dabūt Rīgas veikalos, bet man liekas ka Tatsu nav. FC Sniper varetu būt pie Raivja, Fishbon veikalā.

Pavadas. Faktiski man patīk sienamains titāns - Knot2Kinky. Var izveidot cik garu pavadu gribi, ar savu furnitūru. Garums ap 25cm noteikti.

Džigs un mults labi sader kopā! Pēdējais ko mēģināju bija Aspro GAPS-802M. Man ļoti patika ar viņu džigot! Vēl man godam kalpo mans vecais Major Craft Over Seven ARC-762M. Labs, skanīgs un jaudīgs spinings!

Atbildēts: 5.augusts 2016, 15:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ede999

Sveiks,gribeju pajautat par maneklu iemetienu,tiesi par talumu,kas to ietekme,vai auklai ir liela nozime?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Metiena attālumu ietekmē vairāki faktori, un tas faktiski veidojas no vairāku faktoru kopuma.. Pats māneklis, tā svars. Ja copējam ar vobleriem, tad ir modeļi, kas labi lido, pateicoties dažādām tālmešanas sistēmām, pašā māneklī, bet ir tādi, kas gaužām slikti lido. Aukla arī ietekmē metiena attālumu. Ja izmantojam pīto auklu tad resnākam diametram metiens nebūs tik tāls, kā tievākam. Turklāt ja izmantojam 8-dzīslu pītās auklas, kuras ir ar smalkāku pinumu un gludākas, metiena attālums palielinās. Kādu spiningu izmantojam, precīzāk kāda ir blanka, akcija spiningam? Ja spinings ir ar ātru vai īpaši ātru (extra fast) akciju, tad metiens sanāks nedaudz labāks. Arī spiningam izmantotā furnitūra - gredzeni kaut nedaudz bet ietekmē metiena attālumu. Gan gredzenu izvietojums, izmērs. Un pēdējais, bet ne mazsvarīgākais - iemetiena tehnika. Bieži vien copmaņi pie šīs lietas nepiedomā, met kā māk. Bet ja kaut nedaudz velta laiku kastinga disciplīnai, trenējot iemetienu, rezultāts noteikti uzlabosies.

Atbildēts: 31.jūlijs 2016, 11:12 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager