Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā coperis14

sveiks,iesaki kādu vietu Aizkraukles puse kur no krasta uz MJ pamētāt gribas kādu asarīti zandartiņu

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Precīzu vietu nevarēšu ieteikt. Paskaties kartē vietas, kur var tikt pie krasta, un ej copē, mēģini uztaustīt kur zivs slēpjas :)

Atbildēts: 31.jūlijs 2016, 11:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā coperis14

ko labu vari teikt par major craft kg light rockfish 0,5-7gr un spoli shimano stradic 1000faml?

Atbild Mārtiņš Babris

KG Light man ir bijis, tikai labu laiku atpakaļ. Tubular spinings, ar augstu jutību, mikrodžigam der pat ļoti labi. Stradic FML, pats neesmu strādājis, bet atsauksmes ir dzirdētas labas. Man vienīgais nepatīk 1000 izmērs kā tāds. Man personīgi šīs spoles liekas pārāk mazas. Katrā ziņā ar plānajām auklām Stradic noteikti tiek galā labi.

Atbildēts: 26.jūlijs 2016, 23:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Trio

Sveiks,

Visu laiku interesē kādus kātus, to testus un garums sportisti izmanto :) Pēc manām domām, tas man pašlaik kā ierindas copmanim palīdzētu tikt pie pareiza inventāra. Jo nav jau tādu raidījumu, kur smalkāk pieietu šiem jautājumiem.

Ja Tev tas daudz laika neaizņem varbūt īsi apraksti par sevis izmantojamiem kātiem un tvīčam, t.i., kādu kātu ar attiecīgo testu un garumu Tu izmanto tam un tam.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Sportisti izmanto ļoti daudz un dažādus spiningus. Tie ir piemērot gan dažādiem copes stiliem, gan konkrētām vietām, un apstākļiem. Turklāt tie arī atšķiras starp sportistiem. Nav tā, ka visi sportisti izmanto pēc viena parauga spiningus, viena garuma. Pamatā, kāds katram ir ērtāks, vai liekas piemērotāks, to lieto. Tvičam man šobrīd ir šādi komplekti: Evergreen Kaleido Spin Cobra Q7 TKLS-70MLX - vieglais tvičs - 45-80 mm vobleri, izmantoju ar bezinerceni. Evergreen Combat Stick Light Cavalry CLCC-68ML - multa spinings vobleriem 90-100 mm. Deps Struggle Arts FxxK-70 The Bodycount - multa spinings, 110-120 mm vobleri. Megabass Evoluzione Destroyer Diablo F5.1/2-68Xti - multa spinings, big minnow mailes. Vai ir vajadzīgi tik daudz - tas nav obligāti :) Ja ļoti skrupulozi gribi pieiet šai lietai, tad jā. Džigs: Evergreen Salty Sensation Poseidon PSSS-70S - mikrodžigs, ļoti ass solid spinings. Varivas Violente VLL-73S - mikrodžigs, solid spinings, vairāk klasisks, mīkstāks. Yamaga Blanks Blue Current BLC-76/Ti - vieglais džigs, līdz gramiem 8/9. Graphiteleader Vivo Prototype GVOPS-762ML - džigs 10 - 16/17 gramiem. Zenaq Snipe S78XX - džigs, 15 - 30 grami. Graphiteleader Vivo EX GLVXS-782MH - smagas lietas :) Smagais džigs, džigs spēcīgā straumē, dropšots. Tāpat arī šo izmantoju copei pa zālēm ar gumijām. Varivas Violente VLE-77 - vieglāks drops, atvadnoij pavadok, citreiz džigs 15-20 gramu robežās. Atkal šī ir mana interpretācija par džiga arsenālu, pilnīgi pieļauju ka citiem tā atšķiras :)

Atbildēts: 26.jūlijs 2016, 17:39 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Trio

Sveiks!

Jautāju tev kā japāņu kātu piekritējam :)

Līdz šim izmantoju USA ražotos kātus, bet niez pirksti pamēģināt kaut ko no japāņu ražotā, doma no Graphitleader kātiem tieši tvīčam ar bezinerces spoli, lai varētu strādāt ar no Megabass 110 OneTen līdz, piemēram, OSP Rudrai 130. Budžets +/- 350 EUR. Ko Tu ieteiktu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, No pēdējiem Graphiteleader tviča instrumentiem man patika Aspro sērija. Esmu mēģinājis GAPS-702ML un 702MH modeļus. Jāsaka ka abi ir labi tvičam, akcija viņiem ir standarta fast. Ja ļoti smalki iedziļināmies tvičā, tad šāda akcija ne vienmēr ir laba, bet pamatā strādāt var. ML modelis būs labāks mailēm no 90 līdz 120 mm, MH - 120-130+ mm robežās. MH jāsaka ka ir spinings ar izteiktu augšējo testu, respektīvi esmu licis mini džerkus uz Aspro, kas nedaudz pārsniedz testa robežu, un spinings bija spējīgs izstrādāt šos mānekļus. Nu un noteikti var skatīties uz Vivo EX modeli, GLVXS-702M, ar testu līdz 24 gramiem. Te gan jāsaka ka lielās mailes ar dīp mēli, piemēram, Balisong Longbill būs nedaudz grūtāk izstrādāt, bet kopumā spinings ir uz to spējīgs. Blanka šim ir nedaudz savādāka nekā Aspro, es teiktu mīkstāka. Jutība ir līmenī, kas varbūt tvičam nav tik ļoti izšķiroši.

Atbildēts: 26.jūlijs 2016, 17:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā waffenss88

Sveiks Mārtiņ,domāju ka Tev šajā jautājumā varētu būt vēŗā ņemams viedoklis!

Par sapalu,lieta,tāda ka šosezon esmu pievērsies sapalu spimigošanai,dikti aizrāva tā padarīšana,spiningoju ar Yamaga Blanku 0,3-5 g tubulāru 74II vrdiju garums 221cm,kāts protams gaisīgs un kaifīgs,gļa nav primārais,bet par cik spiningoju gaujas aukštecē un mēmelē,tad zāles tur netrūkst un reizē pietrūkst šim kātam jaudas rezerves,sapals sprigana zivs nereti pagadāš eksmplāri virs kg un tad ir jautri,gribētu dzirdēt k paņemt kā alternatīvu,tā lau labi jūt mazos voblerīšus, šūpiņus lidz max 5 gr svarā,bet bik ar lielāku jaudas rezervi un par blankas akciju,tavas domas,kāda akcija vislabāk būtu sapalu kātam??

es kkā sliecos uz regular fast,bet nu nezinu...........nevaru saprast uz ko tagad skatīties!!!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Kā jau minēju savā rakstā par sapalu copi, es izmantoju divu veidu spiningus. Lielām upēm - Ventai, Salacai es lietoju G Loomis, salīdzinoši vecu spiningu, kuram tests ir līdz 12 gramiem. Šis spinings ir arī garš - 2.6 m līdz ar ko mierīgi varu aizlidināt visus vieglos mānekļus, un labi ar tiem strādāt. Mazajām upēm es izvēlos līdz 7 pēdām garus spiningus, light klases. Pamatā es ņemu fast akcijas, jo kā jau minēji mazās upēs bieži nākas cīnīties ne tikai ar sapalu, bet arī dažādām zālēm, ķērājiem. Un light jaudas spinings ir gana mīksts. Šobrīd esmu ticis pie Graphiteleader Aspro GAPS-702L spininga, tiesa uz sapaliem ar šo vēl neesmu gājis.

Atbildēts: 26.jūlijs 2016, 17:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sasmaka48

pec ka javadas perkot voblerus velcejot zemakajos slanos ja ezeri ir 6 un 3 m ka pareizi izlaist auklas garumu paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Diemžēl ar velcēšanu nenodarbojos, nemācēšu komentēt!

Atbildēts: 19.jūlijs 2016, 12:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā EdgarsPriede

Un tas jautājums arī par šo kātu

Pontoon 21 GAD Fair 2.28m 3-15g FRS762MLF

Paldies..

Atbild Mārtiņš Babris

Par šo neko nevarēšu teikt, neesmu copējis ar Fair.

Atbildēts: 15.jūlijs 2016, 17:23 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā EdgarsPriede

Sveiki!

Pontoon Gad Ganco 702MLF 4-16g, kāds būtu optimālais/komforta svars džigam ar šo kātu un cik lielus/smagus voblerus ar to var izspēlēt?

Saprotu, ka precīzi nav iespējams atbildēt, nezinot vobleru iegrimes utt., bet vismaz aptuveni.

Paldies..

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki, Esmu pāris reizes copējis ar šo kātu. Principā džigam viņš sāk strādāt no 6/7 grami. Attiecīgi augša arī ir nedaudz lielāka, bet tomēr šeit bez fanātisma. Vobleru ziņā faktiski 90 un 110 mailes, bet ne visas, viņš var izraustīt. Kā jau minēji, vobleri ir dažādi, ar dažādām iegrimēm.

Atbildēts: 15.jūlijs 2016, 17:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karpucis

Labdien , es jums vēlējos pajautāt par firmas SPRO micro jig kātiem kādas atsauksmes jums ir par šiem kātiem.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Ar Spro spiningiem neesmu strādājis nevarēšu komentēt. Vienīgais silti iesaku pirms pērc spiningu aizej uz veikalu apskaties to, izkrati. Kaut kādu sajūtu no tā dabūsi, tiesa pilna bilde būs tikai tad kad copēsi.

Atbildēts: 11.jūlijs 2016, 16:25 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Copmanis10

sveiki! mans jautājums diezgan vienkārš kapēc tagad līdaka klusē? Metu uz visu kas man kastē gumijas,bleķi,vobleri un mj. Visapkārt līdakas lēkā bet neņem.Copēju gan dziluma gan pie zālēm.Vai vari ko ieteikt šādā gadījumā?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Bieži vien dēļ laikapstākļiem plēsoņas paliek stipri neaktīvas. Šajos gadījumos nākas nedaudz paeksperimentēt, un piemeklēt vajadzīgo atslēgu lai izprovocētu plēsoņu. Labi varētu strādāt tā saucamais atvadnoij pavadok, tāpat es domāju ka vobleri strādātu. Mēģini pastrādāt ar mānekļiem, kuriem ir dabiskāki, tumšāki krāsojumi.

Atbildēts: 11.jūlijs 2016, 16:19 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager