Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā waffenss88

sveiks Mārtiņ,klau kur rīgā var apskatīt,sapalu krenkus,smith camion,zip baits,jackall,renegade,panton 21 interesē mazie izmēri, ssr versijas, arī rotiņus priekš foreles, mazos izmērus pamatā ko esmu redzējis ir tikai meps,un lucky john??

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Krankiem laba izvēle ir Skaistkalnes ielas veikalā. Vitālijam ir gan Smith Camion dažādās versijās, gan Hickory, Pontoon21 un citi SSR kranki. Ar rotiņiem ir nedaudz čābīgāk. Labus rotus dabūt ir grūti. Var veikalos meklēt Leona darinājumus, man liekas Pļavniekos, Gold Fish veikalā ir. Jelgavas ielā, pie Uģa, ir Smith AR-S, kuri manā skatījumā ir izcili roti. Pašmāju Mario roti lieliski strādā.

Atbildēts: 26.jūnijs 2016, 20:06 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā vobleris12

Sveiks

Nopirku pīto auklu berkley fireline 0.12 metiena brīdi aukla pārplīsa.Kādu pīto auklu pirkt , ja domāju strādāt ar mānekļiem no 5-25gramiem?Spole Mistrall 2000 un kāts Salmo aggressor twitch.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Es pārsvarā lietoju Sunline auklas. Vari pamēģināt Super Braid 5 auklu. Esmu strādājis ar šo pagājušajā sezonā, un esmu palicis ļoti apmierināts.

Atbildēts: 22.jūnijs 2016, 09:58 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā nor4a

sveiks Mārtiņ,

Gribu zināt tavu top 3 spiningiem-japāņi!!!

zandarts (līdaka) Lielupe ,Daugava no krasta.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Daugava un Lielupe ir tādi nosacīti jēdzieni :) Katrā ziņā pieņemu ka ir doma par džigu. Šeit faktiski man vislabāk strādā Evergreen Salty Sensation Poseidon PSSS-82T, tāpat patīk Zenaq Snipe S78XX. Nu un šobrīd vēl viens Vivo EX nāks klāt, smagākam dropam.

Atbildēts: 20.jūnijs 2016, 13:47 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā 4undra

Sveiks! Esu nolēmis pamēģināt foreļu copi! Esu noskatijis 3 kātus:ST. CROIX TROUT SERIES TSS70LXF2 ;Crazy Fish ASPEN Stake, 1.90m, 2-10gr ;Gad Gancho GAN662LLF; Pats vairāk sliecos uz stroix:) Varat dod padomu kādu pirmajam foreļkātam? Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks! No šiem nosauktajiem es tomēr izvēlētos Ganchoo. Spiningam ir fast akcija, optimāls garums bradāšanai pa upēm, un viņš ir viegls. St.Croix neizvēlētos tīri dēļ norādītās extra fast akcijas, kas forelēm neder. Dzīvē neesmu šo spiningu turējis rokās, iespējams ka viņš nav extra fast. Bet nu zinot St.Croix spiningus, man liekas ka tā viss nebūs. Aspen Stake būs nedaudz jaudīgāks, ar jaudīgāku blanku. Manā skatījumā ideālā akcija foreļu spiningam būtu regular fast, ar garumu 185-190 m, tests līdz 5-6 gramiem.

Atbildēts: 19.jūnijs 2016, 20:47 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Skaties_daba

Sveiks!

Jautājums par pīto auklu, pagājušo sezonu novēroju ka copes kolēģim pītā aukla tā kā savērpusies, pārvelkot ar roku arī var just. Pīta aukla Varivas, laba Shimano spole, kāts CRAZY FISH Perfect Jig.

Un man šogad tas pats noticis, nopirku jaunu auklu Varivas 8 dzīslu, jaunu spoli Luvias un kāts arī mazlietots St. Croix LE.

Tagad arī tajā vietā kur vairāk savērpusies ir izteikti skaļāka ietīšana.

Izmantojam 95% džigam, pa retam kāds voberis, rotiņi vispār netiek izmantoti.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Pamatā aukla tiek savērpta vai nu dēļ sliktā auklas uztinējrullīša, vai teiksim izmantojot rotiņus bez griezuļiem. Tāpat var gadīties ka spiningam gredzeni vērpj auklu, kas starp citu ir novērots Fuji gredzeniem ar Torzite ieliktņiem. Bet tai pat laikā man pašam ir bijis ka Varivas 8-dzīslene sāk vērpties, tieši džigojot un to darot straumē, neizmantojot pavadu. Es to izskaidroju ar to ka dēļ straumes māneklis griežas, rotē, attiecīgi aukla tiek vērpta. Kad izmantoju pavadas pie džiga tehnikas, ar griezuļiem, tad šādu problēmu nenovēroju. Ezeros praktiski šādas problēmas neesmu novērojis.

Atbildēts: 17.jūnijs 2016, 14:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Tarakans

Sveiks!

Nopirku Shimano Exage spoli 2500FD. Pirms laika biju eboat.lv veikalā (pirms biju nopircis spoli), tur esot teikuši, ka Exage spoli viņu meisteri var "uztjūnēt" nomainot kaut kādu buksi pret gultni (ja nemaldos. iespējams esmu kaut ko sajaucis terminoloģijā). Varbūt Tu zini, kas tas tāds ir un vai praktiski ir jēga šai spolei to darīt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Jā, buksi ir iespējams mainīt pret gultni. Faktiski lai spoles cena būtu zemāka, ne visās vajadzīgajās mehānismu vietās tiek likti gultņi. Daudzos mezglos tos aizstāj ar plastmasas buksēm. Šajā gadījumā bukses vietā ieliekot gultni, atkarībā no mezgla, spolei būs plūdenāka gaita, vai, piemēram, tāds sīkums, kā rokturim ieliekot gultni, tas griežas daudz vieglāk.

Atbildēts: 17.jūnijs 2016, 14:33 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā launais

Sveiks. Gribēju jautāt tavu viedokli par Crazy fish Aspen stake 5-21 testu. Doma Daugavai. Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Crazy Fish ir salīdzinoši labi, vidējās klases spiningi. Grūti pateikt kādai tehnikai plānoji izmantot spiningu, bet ja runa ir par AS722MLT viņu var izmantot džigam, pavadiņu sistēmām.

Atbildēts: 16.jūnijs 2016, 15:51 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Copmanis10

sveiki! Es vēlejos paajautāt vai līdakas ķeras arī uz ratliniem? nesen tādu nopirku tapēc tāds jautājums:)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki, Ratlini jeb vibration klases mānekļi tiek plaši izmantoti gan līdaku gan zandartu un asaru copei. Faktiski ratlini ir sava veida džiga tehnikas mānekļi. Noteikti var mēģināt animāciju līdzīgu kā džigojot. Pēc metiena ļaujot ratlinam grimt, pēc tam ar auklas ietīšanas palīdzību uzraut mānekli uz augšu, pēc tam ļaut atkal grimt. Smalkām par ratliniem, ķeršanas tehnikām biju izklāstījis savā rakstā Copes Lietu žurnālā.

Atbildēts: 15.jūnijs 2016, 19:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā koshais

Sveiki. Vajadzeetu spoli dzigam. Kadu modeli ieteiktu un izmeru no daiwas. No budzetu klases

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki, No budžeta klases es ieteiktu Ninja. Konkrēti 2500 modelis būs labs. Ja, protams, nav runa par smago džigu, smagajām tehnikām. Tad prasīsies lielāka izmēra spole.

Atbildēts: 15.jūnijs 2016, 19:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Martinsh

Sveiks,

Šovakar biju aizgājis ar spiningu uz līdaku dīķi. Sākumā nebija nekā bet beigās viena līdaka norāvās no āķa. Vēlējos pajautāt uz ko šogad ķeras līdaka? Un kad jāiet makšķerēt no rīta vai vakarā?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Līdakas ķeras uz dažādiem mānekļiem. Gan uz klasiskajiem rotiņiem un karotēm, gan gumijas mānekļiem un vobleriem. Katrā vietā un laikā vajag atrast pareizo mānekli, vai animāciju lai līdaku iekārdinātu. Grūti teikt kad ir jāiet makšķerēt. Es copēju kad varu, attiecīgi es pieskaņojos zivju garastāvoklim.

Atbildēts: 15.jūnijs 2016, 19:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager