Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā sigi

Sveiks!

Vai Tev kādreiz ir nācies saskarties ar mobilajām GPS un karšu aplikācijām android telefonos. Domāju atrast sev piemērotu applikāciju, kur būtu redzamas ūdenstilpnes LV. Tas man būtu kā papildus palīgs copē ar garmin striker eholoti, kurai var atlikt punktus, bet nav cardplotter.

Redzu, ka Navionic Europe piedāvā HD kartes, bet cena ir 50 eur. Vai tam ir kādas alternatīvas?

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Ņemot vērā ka pats brienu pa foreļupēm, sanāk lietot GPS. Pats lietoju Garmin GPSmap 64s LM. Telefonā, kad nepieciešams lietoju Baltic Maps. Tās ir karšu idevniecības Jāņa Sēta kartes. Ļoti labas topogrāfiskās. Tiesa, lai izmantotu pilnu funkcionalitāti, ir vajadzīgs maksāt abonēšanas maksu, kas bija laikam 10 EUR gadā...

Atbildēts: 11.aprīlis 2016, 14:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gudis

Sveiki, dzīvoju rīga un darba dienas vakaros dodos "street fishing " uz asaru copi. Varbūt ir kāds unversāls kāts kas derētu micro jigam un mini vobleriem kuru svars ir apmeram 5 grami. Gribas vienu varbūt dargaku kātu , lai apvienotu tagadējos divus.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Ja gribās vairāk universālu, tad noteikti jāskatās uz tubular spiningiem. Grūti ko ieteikt nezinot budžetu, bet no tādiem dārgākiem vari skatīties Major Craft Truzer TZS-T762L ar testu līdz 7 gramiem, vai 15 gada Finezza modelis GNFS-762L-T.

Atbildēts: 11.aprīlis 2016, 14:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā esjauneko

Sveiks!

Nesen lasīju, ka Tev ir sanācis testēt Daiwa Ninja spoli. Kādas ir Tavas atsauksmes? Džigam līdz gramiem 15-18 būs gana laba?

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Vēl neko konkrētu nevaru teikt. Pārāk maz laika esmu ar šo spoli copējis. Pirmās sajūtas ir labas, it sevišķi ņemot vērā spoles plaukta cenu. Kaut ko vairāk varēšu pateikt tikai kad jau sāksies aktīvā copes sezona. Spoli izmantoju tieši džigam, vismaz pagaidām.

Atbildēts: 6.aprīlis 2016, 11:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marcus3201

Sveiki Martin es velos iegadaties 2 katus viens mikro dziga katu otru tadu itka unversalu lidz 15gr maximums 20 gr manekli. bet katus velos majorcraft . varbut vari ieteikt kurus modelus kurs kam ir domats jo ir tik daudzi vini tur. busu loti pateicigs par info.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Ja tieši no Major Craft, tad mikrodžigam N-One NSL-S732UL solid modelis, vai no dārgākas sērija Truzer - TZS-T762L tubular modelis vai TZS-S752UL solid modelis. No tādiem vairāk universāliem vari skatīties uz Dodger DGS-752M ar testu līdz 23 gramiem un extra fast akciju. Būs labs džigam.

Atbildēts: 5.aprīlis 2016, 14:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Aivaho

Sveicināts! Ko Jūs varētu teikt par Major Craft Rizer sērijas kātiņiem? Vajadzīgs džigam esmu noskatījis 742ML lasījīs par Rizer krievu forumus utt. Bet te man interesē Jūsu viedoklis... paldies jau iepriekš

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Rizer sērija man ļoti patīk! Tiesa gan tvičam. 7 pēdu garie spiningi joprojām ir lieliski tviča instrumenti. Kas attiecas uz džigu, tad džiga tehnikai man Rizer blanka nepatīk. Lai arī extra fast modeļi ir pieejami, tomēr man pašam, kaut kas nepatīk līdz galam. Es teiktu ka Rizer bik pietrūkst jutības. Tai pat laikā zinu copmaņus, kas džigo ar Rizer un ir ļoti apmierināti.

Atbildēts: 5.aprīlis 2016, 14:42 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Sairon

Sveiks Meistar! Ko jus sakat par akara Effect series ultra light 1-6g kartu prieks asariem, un kadu spoli izmantot labak un cik biezu pito auklu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Grūti man ir ko teikt par šo spiningu, jo neesmu ar viņu copejis :) Spole smalkiem spinigiem prasās attiecīgi smalka :) Principā es dotu priekšroku 2000 izmēram. Domāju ka tīri dēļ budžeta, spoli prātīgāk būs piemeklēt kādu no Salmo sortimenta. Auklu arī vari budžeta ietvaros ņemt Salmo Elite Braid, vai YGK G-soul X3 0.13mm.

Atbildēts: 4.aprīlis 2016, 16:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sandza

Sveiks ir tada lieta, hmm dzigoju jutu piesitienu uz gumijas piecertu bet pa sauso? kapec nevar piecirst copi? sienu pie pitas fluriku ka tu teici ap 60 cm.. kuz ka lidakas tgd nemtu, kuras vietas vinas vairak uzturas? vairak ar dzigu copeju?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Es domāju ka nevajag steigties ar pieciršanu. It sevišķi ja lieto ēdamās gumijas. Zivij ir jāatļauj nedaudz ierīt māneklis. Vēl, protams, ir virkne variantu kāpēc ir tukšās copes. Iespējams pa stipru piecērt. Asariem citreiz vispār nevajag piecirst - zivs pati uzsēžas uz āķa. Ja spinings ir ciets, pārāk ass, tad ar pieciršanu vienkārši izrauj zivij no mutes mānekli. Svarīgi ir paši āķi. Ja izmanto džiggalvas, tad ir ļoti svarīgi lai āķis būtu ass. Offset āķiem ir svarīgs gan asums, gan liekums, forma. Līdakas tagad gan varētu kādu brīdi likt mierā. Lai zivs mierīgi iznārsto. Pavisam drīz jau varēs no laivām līdakas medīt, tā ka domāju ka šobrīd varam ļaut viņām nedaudz mieru :)

Atbildēts: 3.aprīlis 2016, 19:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sandza

Sveiks gribeju pajautata cik garu fluriku likt prieks asariem???

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Es parasti lieku gana garu. 60-80 cm robežās. Ir reizes kad pat vēl garāku.

Atbildēts: 31.marts 2016, 14:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vobleris12

Sveiks

Kuru spoli spiningam labāk pirkt?

Daiwa ninja?

Shimano nexave?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Grūti teikt. Ar Nexave esmu ļoti sen atpakaļ copējis, turklāt ar pirmās paaudzes modeli. Šobrīd spole arī ir tikusi uzlabota. Ninja man ir šobrīd, testēju viņu. Vēl ir par ātru man dot jebkādus iespaidus par šo spoli.

Atbildēts: 31.marts 2016, 14:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Saldsabols

Labdien.

Ir sekojošs jautājums-kādu makšķerkātu ieteiktu iesācējam džigošanai?

Ir doma par- Salmo Elite Jig 2-15g

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki, Elite Jig ir visnotaļ laba džiga kātu sērija iesācējam. Faktiski ja mērķis ir vidējais džigs, līdz gramiem 14 tad Elite ir labs variants, konkrētā cenu kategorijā.

Atbildēts: 30.marts 2016, 19:23 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager