Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā vildboy

Sveiks!

Kādu kātu izvēlēties foreļošanai pa salīdzinoši mazām upītēm? Budžet līdz 100 eiro. Gribētos tubular tipa, jo vobleri varēs uzraustīt un ar rotiem ar domāju, ka problēmu nebūs. Vēl, kādu testu izvēlēties un kāta garumu? Mans augums 1,92m

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Šajā budžetā var iegādāties vai nu Team Salmo Troutino TSTRO-602M vai arī Crazy Fish Aspen Stake AS602ULT. Abiem gan garums, gan tests ir līdzīgi. Ņemot vērā upju konfigurāciju, sevišķi garus spiningus neiesaku izvēlēties. Garumam noteikti jābūt līdz 2 metru atzīmei. Es parasti lietoju spiningus, kas ir nedaudz garāki par 1.9 m. Testa diapazons apmēram no 1 grama līdz kādiem 5-6 gramiem.

Atbildēts: 7.marts 2016, 18:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā microsoft26

Sveiki.

Gribeju pajautat kadu spilingu un spoli pirkt,jo esmu iesacejs. Zvejot gribas visu un no krasta. Varbut ir kada unversala bet ne darga.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki, Visu un no krasta būs ļoti grūti apvienot. Ieteiktu aiziet uz tuvāko copes bodi, kur pārdevējs noteikti pakonsultēs, un varēsi izvēlēties sev piemērotāko inventāru, pēc dažādiem parametriem. Lielos vilcienos derēs spinings ap 2.3 m garumu, 2500 izmēra spole, pītā aukla.

Atbildēts: 7.marts 2016, 18:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zivs22

Kas jāievēro spiningojot lidaks mazajās upēs?

Atbild Mārtiņš Babris

Jāņem vērā fakts ka upes pārsvarā nav dziļas. Jāizvēlas piemēroti mānekļi, turklāt noteikti vajag dažādot savu inventāra kasti. Jābūt vismaz pāris vobleriem, vēlams suspenderiem, ar darba dziļumu ap vienu metru. Silikona mānekļi. Zivtiņas ar aktīvu astes spēli, apjomīgi tvisteri. Neaizmirstam par vecajiem labajiem rotiņiem un šūpiem.

Atbildēts: 7.marts 2016, 18:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zivs22

Kāda veida gumijas ziutiņas labāk izmantot līdaku spiningošanai mazās upēs?

Atbild Mārtiņš Babris

Vajag izvēlēties gumijas kurām ir aktīva astes spēle, piemēram, Keitech Easy Shiner 4 collu izmērā. Tāpat var lietot apjomīgus tvisterus Swing Impact Fat 3.8 collu izmērā.

Atbildēts: 7.marts 2016, 18:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Fishfinder

Sveiks, Mārtiņ!

Vieglajam džigam un mazo vobleru raustīšanai izmantoju Shimano Rarenium 3000, bet neapmierina tas, ka lietojot 0,6 un 0,8 auklas jātin padaudz backings. Tā nu internetā uzdūros Shimano SEPHIA C3000S (tas japānas mājas lapā), šī spole iekrita acīs ar to, ka 0.6-200、0.8-150、1-110, svars 190 g un max drug 9kg.

Jūs varētu nokomentēt šo spoli, varbūt ir bijusi pieredze.

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Konkrēti ar Sephia neesmu strādājis. Principā ja runa ir par vieglo džigu, tad es laikam ņemtu 2500. izmēra spoli ar seklo auklas kaseti. Piemēram, Complex C14+ 2500S modeli. Spole ir tikpat viegla, un vieglajam džigam nav nepieciešams pēc ļoti jaudīgas spoles. Tāpat var ņemt Daiwa 2506 izmēru.

Atbildēts: 4.marts 2016, 19:09 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā sasmaka48

sveiks gribu pieversties dzigam asariem zandartiem no laivas ezera dzilums 3m domaju katu aspen stake 2 20 5-21 gr kadu spoli ieteiktu ar kadu parnesumu no leta gala kada diametra piteni firmu krasu

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Principā vari ņemt 2500 izmēra spoli. Es laikam izvēlētos tomēr klasisko pārnesumu, nevis ātro. Manuprāt spoles ziņā vajadzētu tomēr iespringt uz Shimano Exage. No pītām auklām varu ieteikt Sunline Super PE 8-dzīslu vai arī Super Braid 5 4-dzīslu modeli. Faktiski 0.8 PE vajadzētu derēt!

Atbildēts: 3.marts 2016, 14:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā TomsPeterson

Sveiki! Man radās jautājums par Team Salmo Treno 4-18g. Vairāk makšķerēju no krasta. Vai šis kāts būs labs pasmagam džigam, dropshotam un pa kādai reizei pavasarī šūpiņam?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Diemžēl par Treno neko īsti nevarēšu komentēt. Testa ziņā dropšotam man šis kāts liekas ar pārāk mazu testu.

Atbildēts: 3.marts 2016, 13:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā EdgarsPriede

Sveiks!

Jautājums, par vobleru iegrimi. Cik dziļās vietās ir jēga strādāt ar vobleriem, kuru iegrime ir pus metrs, metrs, divi utt..? Cik daudz zivs var pacelties pakaļ māneklim, ja atrodas pie grunts?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Pirmkārt tas cik daudz zivs celsies pakaļ māneklim, pirmkārt ir atkarīgs no pašu plēsoņu aktivitātes. Manā praksē ir bijuši gadījumā kad līdaka ceļas pat vairāk par 3 metriem. Bet tie ir izņēmumi. Es gribētu teikt ka robeža ir no 1-1.5 metriem. Salīdzinoši reti zivs celsies augstāk. Bet kā jau minēju ļoti daudz kas ir atkarīgs no pašām plēsoņām. Protams, neaizmirstam par pašiem mānekļiem. Ir vobleri uz kuriem zivs reaģē ļoti labi, un tieši pateicoties voblera spēlei izlemj uzbrukt.

Atbildēts: 2.marts 2016, 21:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā erzelis5

Sveicināts!

Ir 2 kātiņi-Okuma Lure Mania 185 cm 3-12g un Favorite BB-682SUL-S 0,5-5g. Mērķa zivs-Okuma (forele) un BB(asaris). Jautājums par spoli līdz 120EUR. Gribētos jau protams kautko universālāku,lai var izmantot uz abiem kātiņiem. Doma ir par Favorite Sirius. Tavs skatījums par manu variantu.Vai tomēr labāk skatīties ko citu un katram kātiņam savu spolīti-Daiwa vai Shimano. Aukla -pītā(0,6 PE) Esmu tāds vairāk kā svētdienas copmanis. Cope vairāk pa mazām upītēm.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Ja budžets ir līdz 120EUR, es laikam ņemtu Exage 1000 izmēru. Spole laba, nav šaubu. Vienīgais kur varu piekasīties ir pats izmērs, jo tas man liekas par mazu. Toties šajā cenu kategorijā optimāls spoles izmērs praktiski nav sastopams. Ja ņemsi 2500 izmēru, spole būs par smagu pašam spiningam.

Atbildēts: 2.marts 2016, 21:03 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Juveris

Ko saki par MAJOR CRAFT Volkey VKC 762M ? Vai tvičam ar mailēm līdz 130 mm būs labs ? Tomēr medium, regular..! Izskatās viegls un skanīgs kāts.

Atbild Mārtiņš Babris

Volkey nav ne vainas, bet šis modelis ir par garu tvičam. Ja lielajām mailēm, tad drīzāk VKC-692MH vai VKC-702H. Pēdējais būs stipri jaudīgāks.

Atbildēts: 2.marts 2016, 20:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager