Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Trio

Sveiks, Meistar!

Spiningošanas sezona jau nāk :)

Jautājums par vobleriem asaru copei, zinu, ka grūti būs tev uzreiz tā uzrakstīt, bet vari uzskaitīt kādas markas un modeļus ieteiktu asaru copei?

Plānā ir līdz Jūnija sākumam kādus padsmit šādus voblerus ( izmērā no 38 - 70 mm) sapirkt :)

Atbild Mārtiņš Babris

sveiks, Jā, asari un vobleris ir interesanta tēma. Izmēru diapazons ir gana plašs :) No tādiem populāriem varu ieteikt Zip Baits Rigge 56, 70, kā arī Deep 70. No Megabass Shading-X, X-80 Trick Darter. Un noteikti nedrīkst aizmirst par krankiem. O.S.P Blitz Max, Evergreen Combat Crank 120 vai 250, Imakatsu Ik-180

Atbildēts: 19.februāris 2016, 21:19 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā EdgarsPriede

Sveiks, kāds ir optimālais vobleru izmērs ejot uz lašveidīgajām zivīm? Vai 110 nav par lielu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

110-tos es gan neizmantoju. Pamatā es eju ar 70, 77, 80, 86 mm mailēm!

Atbildēts: 19.februāris 2016, 10:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā WMakskerniek

Sveiks Mārtiņ!

Gribu tev prasīt ar ko vislabāk makšķerēt līdakas un asarus rotiņiem, gumijas ēsmu un ar ko ķeras vislabāk tev!

GAidu atbildi PAldies ;)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Nav tāda viena mānekļa vai mānekļa veida, uz ko ķertos vienmēr vai ķertos labāk. Ir konkrētas vietas, situācijas, kad viens vai otrs māneklis ir rezultatīvāks. Joprojām asarim patīk rotiņi. Joprojām līdakas lieliski ķeras ar šūpiņiem vai gumijas zivtiņām...

Atbildēts: 16.februāris 2016, 17:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā EdgarsPriede

Sveiks, ko vari teikt par daiwa ninja, kā alternatīvu okuma trio?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Ninja ir faktiski šī gada Daiwa budžeta klases spole. Lai arī budžeta klases, bet ir spolei atvieglotais rotors un citas fīčas. Pat vēl neesmu izmēģinājis Ninja, tāpēc tīri par praktisko pusi nav ko ieteikt.

Atbildēts: 16.februāris 2016, 17:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā EdgarsPriede

Sveiks, ko vari teikt par okuma trio 30fd? Ir bijusi darīšana?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Diemžēl neko, par cik pats neesmu copējis ar Okuma...

Atbildēts: 15.februāris 2016, 23:15 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Jautā celms

Čau!

Vai St.Croix LES70MF2 (7", 5,25-17,5gr) spētu animēt Imakatsu Riprizer 110SP,

Megabass Vision Oneten plus 1,

Jackall Mag Squad115 SP,

O.S.P VARUNA 110 SP?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

St.Croix praktiski visiem kātiem jau no rūpnīcas ir sava veida rezerve. Konkrētais modelis ir ar medium jaudu, līdz ar ko domāju ka noteikti 110 mm mailes viņš ir spējīgs izstrādāt!

Atbildēts: 15.februāris 2016, 14:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kapteinis88

čau meistar. Kādas ir tavas domas par salmo elite x twich 2,10. 10-40gr.

Atbild Mārtiņš Babris

Čau! Domas nav nekādas dižās, par cik ar šo spiningu neesmu copējis. X twitch sērija pamatā tika veidota tvičam, tātad vobleru kustināšanai. Šaubas man rada lielais testa diapazons, jo nedomāju ka ar šo spiningu varēsi izstrādāt gan ar 9 cm maili gan pamatīgu 15 cm maili.

Atbildēts: 10.februāris 2016, 21:54 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā IESACEJSJ

Sveiki! Vaj liela atšķirība ir starp Daiwa Zillion 2015. un 2016. gada modeļiem? Cenā tā ir jūtama.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Nu pirmkārt kataloga cenas abiem Zillion ir vienādas, tā ka ja veikalā 16 Zillion ir dārgāks, tad tas jau ir veikala uzcenojums.

Runājot par atšķirībām, tad lielākā ir SV koncepcijas izmantošana Zillion spolē. Tas nozīmē ka ir izmantota jaunās paaudzes SV auklas kasete, no G1 duralumīnija sakausējuma. Tāpat ir uzlabots T-wing auklas uztinējs. Faktiski ja plāno šo spoli uz tviču ar lielajām mailēm, tad es laikam ņemtu parasto 15 gada versiju. Ja vairāk uz dropa, smagajam džigam - tad laikam jauno SV.

Atbildēts: 10.februāris 2016, 15:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā poppers

Sveiks Mārtiņ. Interesē Shimano Scorpions 7DC. Doma ir pielietot tvičam ar PE auklu- max Rudra, bet pavasarī , arī vimbu makšķerei Ventā. Tā, ka nav man bijusi darīšana ar multu ar elektroniskām bremzēm, lūdzu tavu viedokli par šo modeli. Vai tas būs piemērots minētajām vajadzībām, vai labāk izvēlēties multu ar magnētiskām, vai c.bēdzes bremzēm?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Pagājušajā sezonā pirmo reizi tā nopietni pievērsos Shimano multiem. Turklāt tiem kam ir DC sistēma. Ko es varu teikt. Faktiski manas lietošanas laikā, tikai pozitīvas atziņas. Spoles ar šīm sistēmām ļoti labi met dažādus mānekļus, dažādos svaros. Nav nekādas liekas auklas tīšanās, vai brukšanas. Ja salīdzina ar Daiwa 3D Mag Force, tad DC gadījumā sistēmu var nedaudz vairāk regulēt, piemērot vajadzībām. Tiesa dēļ tā arī no sākuma pašam ir jāiebrauc kurš režīms būs vislabākais. Par režīmiem, un to pielietojumu esmu rakstījs savā blogā, postā par multiem. Daiwa šajā ziņā ir demokrātiskāka - trīs režīmi un miers :)

Ja mēs skatāmies uz jautājumu no tādas puses kā, kas labāks centrbēdze vai magnēts, es teiktu ka abi ir labi. Protams, šeit es runāju tikai par multiem vidējā un augstā gala. Ir mānekļi un situācijas kad cetrbēdze, pareizi regulēta ir labāka par magnētu. Bet tam ir nepieciešams pilnībā izkost šīs bremzes lietošanu. Ar magnētiskajām bremzēm daudz ātrāk var sasniegt maksimālo rezultātu. Ja runājam par pārnesumiem, tvičam es lietoju multus ar 7.1 un pat 8.1 pārnesumu. Ļoti ērti strādāt, minimālas liekas kustības.

Atbildēts: 10.februāris 2016, 08:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pnkainais

Sveicināts,

Vai vari komentēt Daiwa Ballistic EX H 2500H.

Doma ir iegādāties tvičam.

Sākumā skatījos uz Freams un LEXA - vai ir jēga nedaudz pielikt finanses un ņemt Ballistic.

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Ballistic ir Eiropas tirgum domāts modelis. Tīri tehniski viņš ir nedaudz pārāks par Freams - vairāk gultņu, turklāt viens ir CRBB, kā arī ātrais pārnesums. Tvičam svarīgs moments ir cik labi tiek klāta aukla, lai pie rāvieniem viņa neiegrieztos zemākos slāņos, kā arī noder spoles ātrais pārnesums. Turklāt noteikti gribu piezīmēt, ka tviča gadījumā mēs nerunājam par tviču ar lielajām 130+ mm mailēm! Es jau tomēr pieliktu nedaudz klāt naudu un pirktu kaut par kapeiku bet labāku spoli!

Atbildēts: 9.februāris 2016, 17:07 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager