Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā artig

Sveicināti!Gribu lūgt padomu par spolēm,ir doma iegādāties vienu spoli tādu jaudīgāku,lielākām slodzēm un svariem,uzraustīt kādu vobleri,dzigam līdz 20gr,atvadnojam!Ko Jūs ieteiktu šinī gadījumā,vidējās klases līmenī,no Šimaņa un Daiwas?Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Ar vidējo klasi un jaudīgākām spolēm diez ko labi nebūs. Lai spole būtu jaudīga un izturīga, ir vajadzīgi labi zobrati, iekšas, rotors utt. Visas šīs lietas attiecīgi sadārdzina spoles cenu. Noteikti nevajadzētu pirkt spoles ar izteikti atvieglotiem korpusiem, vieglas. Pie tviča ar lieliem vobleriem ātri vien viņas nokausi. Principā, manuprāt, spole ar ko var sākt domāt par šādu smagu lietu kustināšanu ir Stradic, turklāt jaunais ar hagane zobratiem. Tiesa cena viņam nav vidējā klasē... Vari mēģināt to pašu Exage 3000 SFD modeli, bet jāseko spoles stāvoklim.

Atbildēts: 8.februāris 2016, 17:58 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā edss

Sveiks!

Esmu nolēmis pievērsties foreļošanai (upītēs). Nepieciešamas pirmais kātiņš. Noskatījos jig.lv DAIWA Megaforce Jiggerspin 2.10m 1-9g un CRAZY FISH Aspen Stake 1.9m 2-10g.. Vai tie der tādai foreļošanai, kur pamatā izmantots rotiņš un džigs, nu tāds daudz maz universāls? Vai vari ieteikt, ko citu? Budžets līdz +/- 100 Eur..

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Ja plāno brist pa upēm, tad es tomēr ņemtu īsāku spiningu - līdz 2 metru atzīmes. Testam vajadzētu būt līdz kādiem 6-7 gramiem, bet viss ir atkarīgs no paša spininga. Daiwa un Aspen stake man liekas nedaudz pa rupju forelēm, arī ar visu mazo testu. Konkrētā budžeta robežās, vari droši apskatīties Team Salmo Troutino spiningus.

Atbildēts: 6.februāris 2016, 19:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā waffenss88

sveiks Mārtiņ!

jautājums par Mitchell Mag pro Extreme 5oo izmēra spoli,doma ņemt priekš mikrodžiga darba aukla domāta 0.3# pēc japošku skalas,ko saki par šīm spolēm,jeb labāk par to naudu skatīties kkko no šimaņa?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Mag Pro ir laba alternatīva gan Shimano, gan Daiwa spolēm. Bija man Mag Pro uz testu kādus divus gadus atpakaļ. Neko sliktu teikt nevaru, spole ir maza un viegla. Ja sekosi līdzi viņai un veiksi apkopes domāju ka būs viss kārtībā. Ar smalkajiem diegiem principā spole tiek galā. Tavā gadījumā smalkāk par 0.3 toč nevajadzēs!

Atbildēts: 1.februāris 2016, 16:08 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Jautā AustrisF

Sveiks ekspert!

Jautjums , man ka iesacejam 1 gadu esmu padarbojies ar spiningu roka tadu galiga budzeta klases , salmo agresor kats plus salmo force spole , kas salikuma nokalpoja (vel joprojam kalpo) godam diezgan aktivi copejo,bet uz nakamo sezonu esmu noskatijis citu salikumu , ko vari pateikt par sadu salikumu : Crazy Fish Aspen Stake + 2500 Shimano Exage spole ! Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Principā grūti ko teikt izejot tikai no spininga un spoles modeļiem. Jautājums drīzāk kam tu plāno izmantot šo komplektu - tvičam, džigam vai mēģināsi visu pēc kārtas :) Faktiski Aspen Stake ir labi kāti, to pašu varu teikt par Exage spoli.

Atbildēts: 1.februāris 2016, 15:58 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā coperis14

sveiks,kādas atsauksmes par tnryu lunakia sonic kātiem http://www.fishbon.lv/site/product/lv/5540/

kolēģim ir tāds,un pāris reizes ar to pacopēju,copi jūt lieliski,ir doma priekš asariem Venta,ko jūs par to sakāt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Lunakia ir lieliski spiningi! Pats lietoju vairāk kā sezonu, ļoti patika. Priekš mikrodžiga un vieglā džiga lieliski spiningi. Laba blanka, ļoti augsta jutība. Turklāt man patīk spiningu garums. Ja ir iespēja iegādāties - droši, uz priekšu :)

Atbildēts: 31.janvāris 2016, 16:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sigi

Sveiks! Nelūdzu Tevi analizēt eholotu funkcijas, bet velējos vienkārši noskaidrot, kādu Tava komanda izmanto medījot asaru barus un zandartus pie grunts? Kādus skatus visbiežāk izmantojiet?

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Izmantojam gan down scan gan side image. Abi divi ir vajadzīgi, pēdējais ir īpaši noderīgs, lai pareizi nostātos uz točkas.

Atbildēts: 31.janvāris 2016, 12:27 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Asarnieks

Sveiks! Vēlētos pajautāt par tviču. Nākamai sezonai domāju sarūpēt kātu priekš vobleriem ar testu līdz 25 gramiem, ar kuru var arī pamētāt arī rotiņu vai šūpiņu. Budžets varētu būt līdz 100 eiro, bet var būt arī nedaudz vairāk. Ir varianti?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Ja plāno tvičot mailes līdz 25 gramiem, tad spiningam ir jābūt ar augšējo testu vismaz līdz uncei, jeb 28 gramiem. Ņemot vērā budžetu, es ieteiktu Favorite New Spirit NSP-610MH. Tests spiningam ir līdz 32 gramiem, garums labs tvičam 2.08, turklāt medium hard un kas pats svarīgākais - regular fast akcija. Esmu ar šo strādājis, priekš tādas virsbudžeta klases ļoti labs instruments.

Ja tomēr vairāk izmantosi mailes līdz 20 gramiem, tad var ņemt arī New Spirit NSP-692M. Tests viņam ir 7-24 grami, ar medium jaudu, bet tādu pašu akciju. Šis būs nedaudz mīkstāks kāts.

Atbildēts: 27.janvāris 2016, 09:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Trio

Sveiks!

Jautājums par Daiwa spolēm.

Nopirku St. Croix LXS70LF2 kātu, tagad domāju par spoli, kā Jums liekas, Daiwa Luvias 2508pe-h būs piemērota šim kātam? Šis kāts man paredzēts tvīčam līdz 9gr, kā arī džigam.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Vieglajam džigam es izmantoju 2506 spoli. Tiesa Exist un Certate, kas ir jaudīgākas par Luvias. Vieglais džigs priekš manis ir +/-10 gr maksimums. Bet ņemot vērā, ka ir paredzēts arī tvičot mailes, tad faktiski 2508PE-H būs laba. Spolei ir ātrais pārnesums, labi varēs auklu savākt pēc rāvieniem. Faktiski spole būs gana jaudīga arī lielākiem svariem.

Atbildēts: 26.janvāris 2016, 10:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā celms

Čau!

Skatos tev arī kolekcijā ir "Megabass Live-X Margay", vienīgi man nav tungsten, bet gan parastā versija. Paskatoties vobleru katalogos pie animācijas variantiem vinam redzu tviču, gribēju uzzināt vai tu pats arī viņu tvičo vai arī izmanto stop&go, varbūt abus? Pats viņam nevaru atrast īsto spēli un mēle nedaudz liekās par lielu, netīšām sanāca iegrābt ebayā un nu jau gadus divus mētājās pa kasti, vajadzētu iekustināt.

Atbild Mārtiņš Babris

Čau, Jā, Margay man ir pāris krāsojumos. Pamatā es viņu tvičoju, bet ne ar asiem rāvieniem. Faktiski veicu kādu divu līdz trīs rāvienu sēriju un pauzi. Stop&go salīdzinoši reti pielietoju. Bet ir reizes, kad tieši ar agresīvo tviču varu Margay iedarbināt - līdakai patīk kad vobleris tiek agresīvi izraustīts. Megabass vobleri nav no tiem vieglākajiem. Zinu daudzus copmaņus, kuri nevar iedarbināt vienu vai otru modeli. Turpini strādāt ar Margay, maini spēles, noteikti vobleris nostrādās!

Atbildēts: 24.janvāris 2016, 20:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā cygyxfeejk

Sveiks Mārtiņ,

tuvojoties pavasarim vēlējos dzirdēt tavus ieteikumus attiecībā uz crankiem. Mērķzivs ir asaris..shadi visadi ir, bet tiesi gribas kadus paris krenkus iegadaties sportinam! tests man katam ir 4-16 gancho! darbadzilums lidz 1,5m, vēlams floatingus! varbut kadus 5 gab. varetu ieteikt, kurs tiesi asari satricina..tehniku lietosu asarim leni ietinot! skatijos voblery.ua , bet tur nekaz pratigs nebija, parak daudz viedoklu! paldies iepriekš.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Prieks ka ar krankiem kāds arī grib mērķtiecīgi copēt :) Noteikti mēģini Imakatsu IK-180, Evergreen Combat Crank 120, O.S.P Blitz un Blitz Max un DUO Realis Crank. Faktiski ar vismaz pārīti no šī saraksta Tev pietiks. Visi šie ir lieliski kranki, ar stabilu vibrāciju. Ejot uz asari iesaku ne tikai vienmērīgu ietīšanu, bet arī mainot ietīšanas ātrumu. Bieži tas palīdz izprovocēt asari!

Atbildēts: 24.janvāris 2016, 20:39 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager