Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Asarnieks

Sveiks! Ko domā par crazy fish aspen stake 5 - 21g kātu, ja ezerā ir jāstrādā ar gumijām, bleķiem un rotiņiem, kā arī ar poperiem? Un kāda diametra auklu ņemt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Aspen Stake priekš savas cenas ir ļoti labi kāti. Blanka ir laba, jutīga. Kāti ir labi nostrādāti, kvalitatīvi. Faktiski tāda viena universāla kāta nav, bet ar konkrēto spini varēsi strādāt gan ar bleķi un rotu. Gumija, ja nav domāta tīri džiga tehnikā tad arī varēsi copēt.

Atbildēts: 24.janvāris 2016, 20:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pikehunter89

Sveiks

Tavuprāt, kura no spolēm būtu piemērotāka džigam?

Daiwa Ninja 2500a

Daiwa Legalis 2500ha

Kuru tu ieteiktu, varbūt ir kāds labāks variants?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jāsaka ka Ninja neesmu pat rokās turējis. Legalis ir laba spole, kurai ir fīčas, kas ir sastopamas arī dārgākos Daiwa modeļos. Principā salīdzinot tīri pēc specifikācijas Ninja ir nedaudz sliktāk komplektēta. Ja spole būs domāta džigam, turklāt nevis mikrodžigam, ar plānu auklu pielietošanu, tad domāju ka abas divas būs gana labas. Aizej uz veikalu, pagriez abas spoles, tādā veidā sapratīsi, kura Tev labāk patīk.

Atbildēts: 24.janvāris 2016, 20:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pnkainais

Sveiki,Meistar!

Gribētos pamēģināt apgūt "Twich", un kamēr vēl ir ziema - sagādāt inventāru (iesācējam),

doma ir par Salmo Team Treno (jau lasīju, ka neesi šo kātu testējis) un Daiwa Lexa vai Daiwa Freams, abas 2500. Vai vari ieteikt, kura no spolēm būtu piemērotāka (atšķiras pārnesumi). Ja mana izvēle ir "garām", varbūt vari ieteikt atbilstošāku komplektu, kurš iekļaujas šinī cenu kategorijā.

Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Ja skatāmies tieši uz bezinercenēm, tad es noteikti ņemtu spoli ar ātrāku pārnesumu. Pamatā šādas spoles daudz ātrāk savāc lieko auklu starp rāvieniem, un tas nav vajadzīgs tikai upēs, kā daži minēja forumā. Tāpat tas ir aktuāli, kad ir spēcīgs vējš, vai, kad izmantojam mailes - džerkbeitus, un ir vajadzīga asa, ātra animācija. Freams ir ātrā pārnesuma spoles, bet ne Eiropas tirgum. Ja ir izvēle starp šīm divām, tad pārnesums ir labāks Lexa, un faktiski Freams ir tikai dažas tehnoloģiskās fīčas, kas šajā gadījumā nav tik būtiskas!

Atbildēts: 19.janvāris 2016, 10:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā yolo

sveiks var but vari ieteikt kadas esmas prieks lidaku copi no krasta?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Ko konkrēti? Voblerus? Ēdamās gumijas? Kādā tehnikā copēsi?

Atbildēts: 17.janvāris 2016, 19:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vasara

Sveiks Mārtiņ!

Esmu līdz šim tikai Shimano spoles iegādājies, bet laiks arsenālu papildināt ar Daiwa.

No Tavas prakstiskās pieredzes, vai ir kādi +/-, ja skatās spoli, kurai ir papildus apzīmējumi, piemēram: F-H, PE-H, PE-DE, PE, RPE-H.

Tas ir tikai mārketinga triks, vai arī tam it kāds specifisks pielietojums? Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Biju savā blogā kādu laiku atpakaļ publicējis šo apzīmējumu atšifrējumus. Šie apzīmējumi nav tikai triks, bet norāda katra konkrētā modeļa raksturlielumus vai īpašības. F-H šāds apzīmējums ir pāris Exist jaunajiem modeļiem. Spoles ir domātas foreļu copei, respektīvi auklas kasete ir piemērota izmantošanai ar fluorokarbona auklām (F) turklāt spole ir ar ātro pārnesumu (H). PE-H. Auklas kasetei ir piemērota tieši pīto auklu izmantošanai (PE) un spolei ir ātrais pārnesums (H). PE-DE, es domāju ka biji domājis PE-DH. PE kasete domāta pītajām auklām, D nozīme dual handle, kad spolei ir dubultais rokturis, H - ātrais pārnesums. R-PE. R nozīmē to ka, piemēram, 2510R-PE modelim iekšas ir no 3000 izmēra spoles, bet pats rotors ar auklas kaseti no 2500 izmēra. Sava veida hibrīds, kas ir ļoti labi izmantojams tvičam, smagajam džigam, lielākām slodzēm. PE - pītās auklas kasete un H ātrais pārnesums.

Atbildēts: 17.janvāris 2016, 14:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Nowa

Sveiks,

Atgriežoties pie spolēm džigam: Exceler vai Legalis?

Doma ir ņemt vidējam, smagajam džigam. Nevar saprast arī par izmēru - 2500 vai 3000, jo itkā mehānisms tām ir viens un vienīgā atšķirība ir kasetes izmērs. Varbūt 2506 seklo vai tā ir domāta tiešām Lightam?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Ar Exceler esmu strādājis, principā neko sliktu nevaru teikt. Man bija 2500 Eiropas izmērs. Vidējam un smagajam džigam faktiski ir o.k. lai gan ja stipri daudz strādā ar smago džigu, tad laikam tomēr ņemtu 3000 izmēru. Slikti ir tas, ka Eiropas tirgum netiek piedāvāti tādi modeļi kā 2510, vai 2510R-PE. Tie faktiski ir optimāli. Bet nu ne Legalis un Exceler modeļu līnijās, viņi nav. 2506 es tomēr lietoju vieglajam džigam.

Atbildēts: 17.janvāris 2016, 14:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā GatGed

Sveiks, šobrīd priekš džiga un vobleriem izmantoju Shimano Stradic 2500FJ Spoli, bet ir iespēja iegādāties pa labu cenu Daiwa Caldia 2500A. Kura tavuprāt būtu labāks varianst? Mani mulsina daiwas caurumi kasetē. Vai nav tā, ka pa viegli iekļūst putekļi un smiltis. Kura no spolēm varētu ilgāk un uzticīgāk kalpot. Vai varbūt tādā paša cenu kategorijā ir kāda uber alternatīva.

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Caurumi kasetē ir domāti tikai un vienīgi lai to atvieglotu. Šobrīd praktiski visām spolēm, kasetēm ir kādi caurumi vai iegriezumi. Nevarētu teikt ka tur ļoti daudz putekļi krātos - spoli tak izmanto regulāri :) Turklāt pa smiltīm spoli arī nevajag mētāt. Ja skatāmies abas nosauktās spoles, tad es gribētu teikt ka Daiwa ir nedaudz advancētāka. Šai spolei korpusā ir izmantots atvieglotais Zaion materiāls, tāpat ir UTD bremzes, kas ļoti labi un precīzi regulējas. Kā arī Mag Sealed magnētiskā eļļa, kas lieliski aizsargā spoles iekšas no ūdens. Tiesa šīs fīčas ir pēdējās paaudzes Caldia.

Atbildēts: 14.janvāris 2016, 18:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sandza

Sveiks. Man jautājums ko saki pa spiningu Team Salmo Treno 762f?? Kadas atsukmes vari sniegt pa šo sēriju?? Velme vinu ir iegadāties??ar testu 7-24 gr džigam bus ok un tvičam?? Spoliti kadu 2500??

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Treno neesmu testējis līdz ar ko nemācēšu precīzi komentēt. Principā džigs un tvičs ir ļoti atšķirīgas tehnikas, kādās strādāt. Un katrai no tām vajag atšķirīgus spiningus. Šis Treno drīzāk varētu derēt džigam. Kaut vai garuma dēļ, tvičot ar viņu būs grūti. Lai gan akcija ir piemērota tvičam. Spoli var likt 2500 izmēru vai nu Daiwa vai Shimano. Spole ar seklo kaseti būs labāka.

Atbildēts: 12.janvāris 2016, 21:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Nowa

Sveiks,

Man nepieciešams padoms saistībā ar spolēm. Es pārsvarā džigoju gana dažādos apstākļos un ir trīs kāti – 2-10g, 5-18g un 7-28g. Šobrīd ir divas spoles: Shimano Catana 3000 SFC un Salmo Elite X-Twitch 2000. Catana ir galīgi nobeigta un Salmo arī iet uz beigām. Vēlos iegādāties kaut ko labāku - vismaz Shimano Exage vai Daiwa Exceler. Te uzreiz rodas jautājums par to vai labāk ir pirkt divas dažādu izmēru spoles – vienu priekš UL, lai smalkāka un vieglāka, un otru vidējām, smagajam, lai tur slodzi; vai tomēr apstāties pie vienas universālas? Kāda izmēra?

Budžets līdz 220EUR.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki, Principā spolei vajadzētu būt samērīgai ar pašu spiningu. Ja vieglam kātam uzliksi 3000 spoli, copēt varēsi, bet balanss nebūs tas un izjutīsi diskomfortu ilgi copējot. Tāpat arī otrādāk - jaudīgam spiningam maza spole īsti nederēs jo neturēs to jaudu ko spinings. Principā es tomēr ieteiktu ņemt divas spoles 3000 izmēru smagajam kātam un 2500 vai 2000 vidējam. Ideāli vieglajam spiningam būtu labs 2000 izmērs ar seklo kaseti vai 1000 izmērs.

Atbildēts: 11.janvāris 2016, 20:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sandza

Sveiks vēlētos iegādāties priekš ziemas kombinezonu kurš nekalaiz vēju un ūdenī?? Cik tāds aptuveni maksā?? Mežezerā esi bijis ziemā uz ledus?? Jā esi vari ieteikt kādi balansieri tur iet?? Un aptuvenās cenas ??

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Nelaiž vēju un ūdeni ir tāds abstrakts jēdziens. Tāpat kā uz apģērbiem norādītās temperatūras. Faktiski katram cilvēkam ir sava salšanas pakāpe, kā arī nedrīkst aizmirst par termoveļām un vispār apģērba pareizu lietošanu. Es pats jau pāris gadus lietoju Team Daiwa peldošo ziemas kostīmu, ar ko man ir ļoti komfortabli sēdēt ziemā uz ledus. Lielu ziemas apģērbu klāstu vari atrast eboat.lv interneta veikalā. Runājot par cenām ar saviem 200 EUR ir jārēķinās, ja vēlies tiešām kvalitatīvu mantu! Mežezerā neesmu bijis. Runājot par balansieriem es pārsvarā izmantoju Rapala, dažādu izmēru, kā arī Kuusamo. Neaizmirstam par lieliskajām bļitkām :)

Atbildēts: 10.janvāris 2016, 20:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager