Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Jaaniss

Sveicināts.

Kuri pēc tavām domām , no Latvijā iegādājamiem kātiem, vislabāk atbilstu šādiem nosacījumiem.

Mērķzivs sapals, divdaļīgs, garums 2,4 maksimums 2,7m, tests līdz 14 maksimums 16 grami, spoles turētājs ar augšējo uzgriezni, cenu diapazons 100 līdz 150 euro.

Jau iepriekš paldies par atbildi.

Jānis.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Godīgi sakot, es uzreiz pat nevaru iedomāties, kurš kāts varētu iekļauties šajos kritērijos. Pats sapaliem izmantoju nu jau gana vecu, bet leģendāru G. Loomis spiningu, 8 pēdas garu, ar augšējo testu līdz 12 gramiem. Jāsaka ka sapalus ķert ar viņu ir tīrais kaifs :) Sliktā ziņa, ka šos modeļus vairs neražo, kā arī ka viņš neierakstās budžetā...

Atbildēts: 10.janvāris 2016, 20:19 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā skutans

Sveiks, kāda ir tava pieredze spiningojot zemākās t , neesmu ar šo pārāk aizrāvies. Interesē tehnika (spoles) , un ,vai kādu iespaidu atstāj uz grafītu (kāti) ? Paldies, un NE ASAKAS JAUNAJĀ 2016 !

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Pieredze ir laba :) Interesanta cope ir ziemā no krasta, kad visapkārt ir sniegs un auksts :) Principā tīri uz pašu kātu neesmu novērojis kaut kādas ietekmes, protams, nelieku viņu sniegā, bet turu visu laiku rokās :) Tas pats par spoli - neliec sniegā, nemērcē ūdenī un būs labi. Cita problēma ir ar spininga gredzenu aizsalšanu kā arī ar pašas auklas sasalšanu. Ir dažādi līdzekļi kā ar to cīnīties, bet uzreiz varu teikt ka pilnīgi 100% no šādas problēmas izbēgt nevar. Es pamatā lietoju silikona zīmuli ar ko ieziežu gredzenus, vēl ir laba Johnsons bērnu eļļa. No tādām jaunākām lietām noteikti varu ieteikt SFT ražojuma līdzekli aerosolā, kas ir paredzēts pītajām auklām un novērš šo auklu sasalšanu zemās temperatūrās. Principā šis tiešām strādā, lai arī ne pilnībā, bet noteikti ir efektīvāks par parastu pūšamu silikonu, ko daudzi izmanto. Tiesa man priekš ziemas copes ir atsevišķas pītās auklas, tīri dēļ tā lai pārējā sezonā nebūtu jālieto sasmērēta aukla ar dažādiem līdzekļiem :) Ne asakas jaunajā gadā!

Atbildēts: 31.decembris 2015, 17:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pikehunter89

Sveiks, Mārtiņ!

Ir iepirkti 2 kāti, un prātu nodarbina neskadrība, kādas spoles, un kāda izmēra, būtu viss piemērotākās.

Tādēļ vajag lietpratēja padomu un ieteikumus:)

Budžets katrai ap 50 eur

Kādas ir tavas atziņas par Daiwas spolēm? Dzirdēts, ka diezgan kvalitatīvas...

Te arī vaininieki:

Favorite, New spirit 9-28g tvičam

Daiwa, Megaforce 2-14g džigam

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Es pats lietoju tikai Daiwa spoles, gan bezinerces gan multus. Jā, viņas ir kvalitatīvas, manā skatījumā labākās :) Jāsaka ka 50 EUR ir tāds pieticīgs budžets, it sevišķi ja gribās atrast spoli, kas ilgi un labi kalpos. Idejiski šajā cenu kategorijā no Daiwa īsti neko nevaru ieteikt. No Shimano vari ņemt Catana vai Nexave, bet manā skatījumā minumums būtu Exage!

Atbildēts: 29.decembris 2015, 14:31 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā sandza

Sveiks vēlētos kātu tvicam un lai var izmētāti blekus kadu ieteiktu?? Hmm kādu gumiju varētu izmētāti pa zālēm, jaadu sistemu ieteiktu??

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Tvičam es lietoju 7' jeb 213 cm garus spiningus, vēlams ar medium fast akciju. Bleķus var mētāt arī ar šāda garuma kātiem, bet tas nebūs tas :) Bleķiem vajag nedaudz garāku spiningu. Pa zālēm var labi strādāt ar veco labo Relax un pretzāļu divžuburiem, vai ar offset āķiem, un palielām gumijām - 5 - 7'' izmēram.

Atbildēts: 28.decembris 2015, 18:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sandza

A un palldies kur ieteci komplektinu nopirku vnk ideali katru mazako sitienu vaar just!! Ideali spolite notin pito perfekti!! Paldies nenozeloju ka nopirku :-) :-) :-)

Atbild Mārtiņš Babris

Lūdzu, prieks ka viss strādā kā vajag! :)

Atbildēts: 28.decembris 2015, 15:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sandza

Sveiks ir doma aizlaizt paspiningot uz karieramm, thd ir verts braukt vispar ka minusi ir pa dienu, nju planots kadu lidaku asaru pakert un uz ka lababak tgd kert lidaku asaru?? Kadas krasas izmantot gumijam un cik lielas gumijas nemt??

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Ziema sāk parādīties, bet cope jau nebeidzas :) Šobrīd ļoti labi var ķert no krasta. Tiesa gan es lielāku uzsvaru lieku uz dažādiem gumijas mānekļiem. Džigs, dažādas pavadiņu sistēmas šobrīd strādā. Krāsu ziņā strādā dažādas, es gan nedauz vairāk uz spilgtiem krāsojumiem sliecos. izmērs skatoties uz ko plāno iet. Faktiski līdz 4'' būs o.k.

Atbildēts: 28.decembris 2015, 15:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā arn12345

Sveiks!

Man jautājums par kātiem.

Kādu kātu man izvēlēties priekš mūltiplikatora spoles ar testu līdz 40g.

Es gribu universālu kātu ar kuru var mētāt gan gumiju gan voblerus.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Latvijas veikalos vēl arvien ir gana grūti iegādāties kātu multam. Ir salīdzinoši ļoti maza izvēle. Pirmkārt vajag saprast par kādu budžetu runājam? Pieņemu ka ne par dārgo galu. Ja runājam par vobleriem tad es palieku pie 7'' jeb 213 cm gara spininga, protams, vēlams viendaļīga, medium fast akcijas. Ar šādu spinini ļoeti labi varēsi iztvičot mānekļus. Arī gumijām viņš derēs. Vari apskatīties Anglers studio veikalā, Matīsa ielā, viņi piedāvā Yokozuna baitcast spiningu, par salīdzinoši labu naudu, labu mantu :)

Atbildēts: 28.decembris 2015, 15:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Asarnieks

Sveiks!

Kad varam gaidīt aizvadītā gada apskatu?

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Ja domā tieši inventāra ziņā, tad esmu jau sācis apkopot savas domas. Visticamāk ka Janvāra pirmajā nedēļā savā blogā parādīsies apskats.

Atbildēts: 26.decembris 2015, 23:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā tomciks11

sveiks Mārtiņ!

Es gribetu no tevis dzirdet kadu padomu par spolem.

Meklēju kadu labu spoli un apmeram ap 45-50 eiro apmērā.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki, Laba spole ir tāds visai stiepjams jēdziens :) Šajā cenu kategorijā iesaku ņemt Shimano Nexave, kas gan nedaudz pārsniedz budžetu. Vēl labāk būtu izvēlēties Exage.

Atbildēts: 15.decembris 2015, 22:30 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā cygyxfeejk

Sveiks Mārtiņ,

Jautājums ir par vobleriem priekš Daugavas. Doma ir paralēli jigam, vēl ar vobleriem pastrādāt..mērķzivs ir zandiks un asaris. Kātam tests nav ūberliels (18gr.), tāpēc mega mailes man atkrīt. Gribēju tavu viedokli uzzināt par dažiem grabuļiem, varbūt esi mētājis..vai varbūt pats man vari kko ieteikt. Paldies jau iepriekš.

1)LC POINTER 78SP MS MJ HERRING

2)DUEL HARDCORE JERKBAIT JB-90 PHSH (SP)

3)DUO REALIS JERKBAIT 110SP

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki, Ļoti pareiza doma :) Daugavā ir ļoti daudz vietas, kur vobleris ir rezultatīvs! Pamatā gan es izmantoju Daugavā dīpus - voblerus vismaz ar 2 metru iegrimi. Tiesa tie bieži vien prasa jaudīgāku kātu, par cik ir šis vobleris jāiztvičo salīdzinoši lielā dziļumā, kur ir gan ūdens gan straumes pretestība. Tagad par vobleriem. Pointer 78SP šis man labi strādā uz asariem. Iegrime ir kaut kur 1.5 metrs, bet atkarībā no pītās auklas resnuma var nedaudz mainīties. Pamatā izmantoju tādu klasisku, nesteidzīgu tviču. Pie pauzēm māneklis lēni uzpeld, līdz ar ko vajag nedaudz ilgāk pauzēt. Duel jau vairāk patīk līdakām. Principā šis ir salīdzinoši klasisks 90 mm vobleris. Suspenders - tātad atkal vairāk domājam par pauzēm. DUO Realis man visvairāk patīk tieši 120 modelis. 100tais kaut kā man līdz galam nav iepaticies. Katrā ziņā Realis patīk kad viņu rausta, rausta bez izteiktām pauzēm. Tad šim māneklim parādās raksturīgās sānu kustības.

Atbildēts: 13.decembris 2015, 23:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager