Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā irs

Labvakar,, gribēju pajautāt kādēļ izmantojot abu garcia blue max multiplikatoru ļoti bieži gadās bārdas un arī iemetiens nesanāk nekāds diži tālais, ko daru nepareizi? Varbūt ir speciālas auklas? Ar cieņu raimonds

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki, Viens variants ir ka ir nepareizi noregulētas bremzes. Youtube var atrast video pamācības kā pareizi noregulēt bremzes. Otrs variants, kas man liekas ticamāks, ka pītā aukla strēgst iekšā, respektīvi iegriežas zemākos auklas slāņos. Multam ir svarīgi izmantot salīdzinoši resnu pīto auklu - 1.5 vai 2 PE pēc japāņu klasifikācijas. Metiena attālums no tik resnas auklas necieš, toties aukla nestrēgst iekšā un nenoraujas metiens.

Atbildēts: 13.decembris 2015, 23:12 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā lukinsarturs

Sveiks. Jautājums par pītajām auklām. Ar pītajām auklām man ir maza pieredze, tāpēc nezinu, ko izvēlēties no lielā klāsta. Kādi būtu Jūsu ieteikumi? Auklas diametru pats izdomāšu, bet kādas firmas auklas būtu šobrīd tās labākās. Vēlmes, protams, ir lai ar auklu var pēc iespējas tālāk aizmest, lai ir pēc iespējas klusāka, lai labi tur krāsojumu, un lai ilgi kalpo! Paldies jau iepriekš! :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Principā iesaku lietot auklas, ka ražotas Japānā. Šīm auklām ir augsta kvalitāte, precīzi izmēri. Es lietoju divu zīmolu auklas Sunline un Varivas. Jāsaka ka pēdējā laikā vairāk tomēr sliecos uz Sunline. Konkrēti no modeļiem noteikti nevajag pirkt dārgākos, bet droši var ņemt Sunline Super Braid 5 vai Super PE - auklas faktiski budžeta klases, bet augstas kvalitātes. No Varivas vari ņemt High Grade PE. Tikai jāatceras pītā aukla arī nolietojas. Nav tā ka nopirksi vienu rituli un varēsi 5 gadus spningot. Tomēr ir jāseko līdzi pašai auklai, kuru ietekmē gan dažādi mehāniskie bojājumi zem ūdens, gan auklas uztišanas kvalitāte un cti faktori.

Atbildēts: 2.decembris 2015, 15:33 | 6 komentāri | Adrese atbildei
Jautā skutans

Sveiks, zinu, neesi amerikāņu piekritējs, bet varbūt tomēr. ES86MHF2 ,16tā gada modelis. Pēc parametriem spriežot būs labs- vienu arī gribēju nedaudz garāku ,rupjākām gumijām, ko vairāk no krasta darbināt. Priecē torzīta gredzeni,kas šķiet līdz šim nebija coixiem. Kāds nav šo atvilcis uz LV? Labprāt pačamdītu. Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Jā, šī Elite ir jau krietni uzlabota, tas ir fakts. Nu pats neesmu turējis 2016. gada modeļus, un Rīgā arī neesmu redzējis. Iespējams ka tagad jau šamie ir atvesti. Principā copei no krasta garums labs, tests arī ir gana jaudīgs, lielo gumiju peldināšanai. Diemžēl vairāk neko nevaru komentēt...

Atbildēts: 27.novembris 2015, 09:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā nor4a

Pagaidām skatos sev jaunu spoli ,izvēlos starp Shimano 11 Twinpower 2000s 245gr, un Shimano Complex 13/2500 C14F4 195gr, paldies par atsauksmēm.

Atbild Mārtiņš Babris

Par Twinpower ir skaidrs - tā ir spēka spole, arī mazākajos izmēros. Vismaz vecie twina modeļi bija ļoti labi un nenokaujami. Complex faktiski ir uzlabota Rarenium spole. Complex Shimano ir izstrādājis speciāli basu ķeršanas vajadzībām. Attiecīgi spole ir ar gana jaudīgām iekšām, lai var vilkt zivi laukā ar spēku, forsējot. Iekšu ziņā ir pastiprināti zobrati, bet korpuss palicis tas pats C14+. Grūti teikt kuru būtu labāk ņemt, bet es jau laikam paliktu pie Twinpower, veco laiku vārdā :)

Atbildēts: 26.novembris 2015, 16:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā TomsPeterson

Sveiki! Ir doma pirkt Salmo Elite MicroJig 10. Skatoties google bildes viņš izskatās savādāk, (ar sarkanu ELITE uzrakstu) , bet interneta veikalos bildēs viņš neizskatās tā. Varētu tā būt, ka ir jauni modeļi un veci?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Ja nemaldos, tad vecai, vai labāk teikt pirmā Elite bija sarkana, tagadējās - melnas. Bet precīzi nepatiekšu, te labāk jautām Ingum!

Atbildēts: 23.novembris 2015, 11:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jazra

Labdien! Jau sen ir interese par multiķiem un te trāpījās jūsu raksts copes lietas žurnālā. Gribu pāriet uz multiplikātoriem, bet nav neviena pazīstama cilvēka, kurš varētu ko ieteikt. Var būt jūs varētu man nosaukt kādus pāris multu variantus kuru es varētu apskatīt? Īpatnības:

Tikai džigs (Galviņas 12-24g) + - 2 grammi

Izmantoju tikai pīto auklu

Cenu diapazons: 300-400 euro + -

Būšu ļoti pateicīgs par jebkāda veida atbildi:)

p.s jau sen watching listā ebay'ā stāv Abu Garcia Revo MGXtreme.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki, Jā, multi tā ir laba lieta :) Kā redzams šīs spoles man pašam ļoti iet pie sirds :) Neliels koments par ABU. ABU multi ir visnotaļ labi. Spoles ir kvalitatīvas, ar tehnoloģiskām novitātēm. Pats es ABU izmantoju gaužām maz. Principā vienīgais mans iebildums ir Eiropas modeļu cena. Manuprāt daudziem modeļiem tā ir stipri par augstu. Ir iespējams par šo naudu nopirkt JDM ražotu multu, ar daudz vairāk tehnoloģiskām fīčām. Bet šis ir mans viedoklis, zinu cilvēkus kam ABU ļoti iet pie sirds :) Faktiski ja skatāmies uz augstākminētajām prasībām tad no Daiwa spolēm derētu T3 SV. Magnētiskās bremzes, SV atvieglotā spole, T-wing sistēma utt. utpr. Mults ir viegls, labi regulējamas bremzes. Ja taisies lietot tieši nosacīti mazos svarus (ap 12 gramiem) tad SV spole lieti noder, jo labi tiek galā ar svariem no šāda diapazona. No Shimano varianti ir sekojoši - Aldebaran, Metanium vai mults kas man ļoti iepatikās Exsence ar DC tālmešanas sistēmu.

Atbildēts: 21.novembris 2015, 18:52 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā martinsgrinb

Sveiks!Kādās cenās ir pieejami Crazy fish Aspen stake spinga kāti un kuros veikalos tos var dabūt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Crazy Fish spiningus tirgo jig.lv veikalā Avotu ielā 17. Cena, norādīta 95 EUR, bet domāju ka var kādu atlaidi sarunāt.

Atbildēts: 21.novembris 2015, 00:00 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā martinsgrinb

Sveiks!Ko jūs teiktu par salmo diamond aggresor spininga kātu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Nemācēšu neko komentēt par šo spiningu, par cik neesmu lietojis.

Atbildēts: 20.novembris 2015, 17:52 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Cassini

Vai ir kāda pieredze ar CRAZY FISH Perfect Jig 2.40m/7-28g. spiningu? Kā varat to raksturot? Ir skaidrs, ka ir labs (varbūt pat ļoti labs), bet varbūt ir ko teikt no savas personīgas pieredzes?

Atbild Mārtiņš Babris

Pieredzes nav. Pats neesmu ar viņu copējis. Pēc sausās kratīšanas metodes, sajūtas bija tīri o.k. bet neko smalkāk nevarēšu komentēt!

Atbildēts: 17.novembris 2015, 10:05 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Cassini

Labdien!

Gribu pajautāt par Salmo Elite Jig sērijas kātiem. Man ir interesanti, - ir modeļi Salmo Elite Jig 18, un 20. Atšķirība ir tikai 2 grami, t.i., faktiski neatšķiras viens no otra.

Ar ko tie tomēr atšķiras? Varbūt kāds no tiem ir vecāks modelis vai cits materiāls, cits tips (solid/tubular), cita roktura konstrukcija utt? Kurš modelis ir labāks, ja tā var teikt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Es īsti Salmo inventāru neizmantoju, tā ka nevarēšu pateikt īsto atšķirību. Skaidrs ka tie nav tikai 2 grami. Drīzāk pati blanka. Bet uzjautā šo jautājumu Ingum Dukaļskim!

Atbildēts: 16.novembris 2015, 15:15 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager