Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā TomsPeterson

sveiki! svētdien došos uz velci. ko tu ieteiktu likt galā? gumijas zivtiņu vai vobleri? kas tavuprāt būtu rezultatīvāks tagad pavasarī? mērķa zivs - līdaka.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki, Grūti teikt. Manuprāt abi mānekļi ir gana rezultatīvi. Ņemot vērā ezera specifiku var izdarīt izvēli. Man tomēr sirdij ir tuvāki vobleri.

Atbildēts: 21.maijs 2015, 21:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sandza

sveiki gribetu iegadaties katu prieks mikrodziga, un prieks vobleriem kadu katu ieteiktu un spoli un pito auklu kadu! spiningoju Daugava!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki, Iepriekš nezinot budžetu būs ļoti grūti ko ieteikt. Ja ir vēlme apvienot mikrodžigu un voblerus, tad noteikti jāskatās uz tubular spiningiem. Garuma ziņā 7'6" būs optimāls lai strādātu no laivas un no krasta. Tests - es ieteiktu līdz 8-10 gramiem. Spolei vienīgā pretenija ir lai viņa labi klātu auklu. Shimano Exage ir jau ļoti laba priekš copes. Ja tā ir par dārgu - tad derēs Nexave. Pītā aukla ir obligāta. Diametrs 0.10mm. Tāpat vajadzēs fluorokarbonu. Principā 0.16mm priekš pavadiņām būs labs.

Atbildēts: 21.maijs 2015, 11:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Vilks7

Sveiks,kādu tubular kātu varētu ieteikt asaru džigošanai jūrā(lidz 150 €)?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Principā derēs jebkurš tubular spinis. Garuma ziņā un testa ziņā to jau pēc savas gaumes. Es ņemtu garumu 7' 3", testa augšējo robežu ap 10 gramiem. Konkrēti modeļi - Pontoon21 GAD Chaser ļoti laba sērija. Vai arī tie paši Team Salmo - Tioga - pietiekami labs spinings.

Atbildēts: 21.maijs 2015, 11:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā docis.

sveiks, jautājums kādu microjiga komplektiņu ieteiktu izvēlēties iesācējam līdz 100 eur? kādu auklu mono vai pīto labāk izvēlēties un kāds ieteicamais diametrs? paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Ja budžets ir 100€ tad būs jāņem Salmo Elite Microjig kātiņš. Spole - Shimano Catana 1000 izmērs. Labāk būtu Nexave, bet tad jau budžetā neiekļaujas komplekts. Aukla noteikti pītā ar fluorokarbona auklu. Pītā aukla kādi 0.10mm, fluorokarbons 0.16mm

Atbildēts: 21.maijs 2015, 11:25 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā osis3232

labdien gribeju jautat vai uz lidakam var iet ar rotiniem.. un kada krasa butu labak..

Atbild Mārtiņš Babris

Labdien, Noteikti ir vērts iet! Krāsu ziņā labas ir klasiskās sudraba, zeltītās. Tāpat var ņemt krāsainās lapiņas, vai lapiņas kurām ir vairākas krāsas.

Atbildēts: 21.maijs 2015, 11:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Orange

Sveiks!

Kāda ir īsti starpība starp peldošiem un suspendru vobleriem?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Lai neizplūstu sīkumos. Peldošais vobleris pie pauzes sāk uzpeldēt - citi lēnāk, citi ātrāk. Suspendera ideja ir tāda, ka vobleris it kā sastingst kāda konkrētā dziļumā, teiksim 1.5 metros. Reāli dzīvē tā nav. Ir ļoti daudz faktori kas to ietekmē, bet pārsvarā visi suspenderi ir lēni grimstošie. Ir arī atsevišķi modeļi, kas lēni uzpeld. Idejiski man suspenderi patīk labāk, it sevišķi uz pasīvu plēsoņu, jo viņi atrodas konkrētā dziļumā ilgāk, kā piemēram peldošie.

Atbildēts: 18.maijs 2015, 14:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Relifex

Starp Vakarbuļļiem un jūru tajā mazajā gabaliņā var spiningot (Itkā lielupē nevar īsti saprast) ?

Atbild Mārtiņš Babris

To gan precīzi nezināšu. Labāk pajautā forumā, gan zinošāki cilvēki palīdzēs!

Atbildēts: 18.maijs 2015, 14:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā krabis1234

Sveiks, ko tu ieteiktu darīt iesācējam spiningotājam, kam visu laiku mānekļi kautkur ieķeras kautkur gultnē manuprāt, un nākas raut?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Pirmkārt ir tāda lietā kā atsitējs, ar ko var atkabināt ieķērušos mānekļus. Otrkārt ir jāizvērtē kur, ar ko copē. Ja ir stipri zāļaina vieta jāizmanto gumijas mānekļos pretzāļu āķus vai offset āķus. Ja izmanto voblerus jāskatās kāds ir darba dziļums māneklim, un kādā dziļumā copēsi. Voblerim noteikti ir jāiet virs gultnes.

Atbildēts: 10.maijs 2015, 10:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kalnzz

Klau kurš no kātiņiem būs labāks vidējam džigam - LES76MF vai LTES76MXF2. Pēdējo ražotāja lapā vispār neatrodu.

Atbild Mārtiņš Babris

Klau klau cik sēri zvana... :)) LES76MF ir ar pilnīgi savādāku blanku kā LTES76. LTES jeb Legend Tournament Europe tiek ražots speciāli Eiropas tirgum, tāpēc Amerikas St.Croix lapā diez vai viņš būs. Tournament ir ar extra fast akciju. Tīri akcijas dēļ es tieši viņu izvēlētos vidējam džigam. Jušanas ziņā nedaudz labāka blanka būs Legend Elite, bet man džigam patīk nedaudz asāki spiningi.

Atbildēts: 8.maijs 2015, 18:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pludinsh

Sveiks!

Vai kāts ar testu 3-15gr būtu labs kā universālis?Nesmagiem mānekļiem līdakai,asarim??

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Termins universāls ir visai nosacīts, turklāt apzīmē to ka ar vienu spiningu var strādāt dažādās tehnikās, ar dažādiem mānekļiem. Arī spinings ar 3-15 gramu testu var būt labs universālis, ja izmanto mānekļus attiecīgā testa robežā. Turklāt tikai pēc testa neko daudz nepateiksi par spiningu.

Atbildēts: 8.maijs 2015, 17:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager