Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā tomass01

Sveiks! Kuru no okuma octana spolēm tu ieteiktu priekš favorte blue bird 4-14gr? 20nieci vai 30nieci?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Es laikam tomēr Octana vispār neieteiktu, par cik neesmu dzirdējis labas atsauksmes. Ja tomēr par konkrēto spoli, tad šim Blue Bird labāk derētu 20niece!

Atbildēts: 1.aprīlis 2015, 10:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā error404

Sveiki. Šobrīd (kopumā kādus 3 gadus) spiningoju ar Salmo Supreme (XTS5 RD) spoli un Salmo Power Stick FIGHTER SPIN (tests 10-60) kātu. Tā kā esmu tāds svētdienas makšķernieks, tad sākotnēji neko labāku pat nevēlējos + problēmas ne ar spoli ne ar kātu nav bijušas :). Šobrīd gribētu pakāpties kādu solīti augstāk un nokomplektēt budžeta klases komplektu. Spoli esmu noskatījis Shimano Catana 3000 SFC, bet ar kāta izvēli gan man iet grūtāk :(. Sākotnēji biju domājis arī kātu izvēlēties no Shimano Catana sērijas, bet pretēji spolēm, par kātiem īsti atsauksmes neizdevās ātras … varbūt varat ieteikt kādu atbilstošu kātu (garums 240-270, tests 10-30, ātras vai vidēji ātras akcijas)? Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Tevis nosauktie svara diapazoni liecina ka vēlies gana universālu spini. Skaidrs ka to vēlētos visi, bet reālitātē ir tā ka vajag tomēr nedaudz specializēt. Domāju vari skatīties uz tiem pašiem Salmo spiņiem - Jig 18 vai Jig 20. Tie ir lieliski darba spiņi, ar salīdzinoši labām blankām. Par cik budžets nav liels, tie būs laikā. Paši Catana spiņi nav slikti. Pats daudzus gadus atpakaļ lietoju vienu - ļoti labs kātiņš, pamata vajadzības viņš nosedz, it sevišķi ja izvēlas attiecīgā testa un garuma. Tā ka domāju ka Catana DX sērijas spiņi arī būs labi.

Atbildēts: 31.marts 2015, 14:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā saulite

Ir iegādāts spininga kāts Salmo Diamond Aggressor 2,4m 5-25 gr tests un Shimano Alivio 3000SRC spole kā dāvana dārgajam, kas nav praktiski spiningojis.

Kādu auklu izvēlēties?

Mērķa zivs: vējenes, Ventas līdakas.

Vai Rīgā ir kāds veikals, kur tirgojas firmas Lungo rotiņi?

Atbild Mārtiņš Babris

Uz līdakām pīto auklu. Par vajadzīgo diametru, domāju pietiks ar 0.14 mm vai 0.8 vai 1 pēc japāņu klasifikācijas. Konkrēts modelis var izvēlēties, to pašu Salmo Elite Braid, vai Varivas High Grade PE. Lungo rotiņus - tādus nemaz nezinu, nemācēšu teikt kur viņus Rīgā var nopirkt.

Atbildēts: 26.marts 2015, 19:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā cure

Sveiks!

Kur lai dabuu par sapratiigu cenu labas kvalitaates 0.06 mm pito auklu mikro dzigam?!?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Es teiktu ka nekur. Ja gribi tik smalku pīto, tad ir jārēķinās, ka lēta viņa nebūs. Vari skatīties Team Salmo, vai Varivas pītās, bet kā jau minēju nekas lēts tas nebūs.

Atbildēts: 25.marts 2015, 10:04 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā akacis

Sveiks!

Meklēju kātu sapalu copei Gaujā, kas tiktu galā ar krenkiem sākot no ZipBaits hickory, Nories spin shallow, Jackall Chubby utt. un beidzot ar Ecogear CK40F07, Nories boss pupa, Lucky Craft flat mini respektīvi ar krenkiem no 3,5-7g. Līdz šim lietoju Varivas VLSL-73AM-FS 7'3",(2.21m), (0.5-6g), bet šis tomēr ir džiga kāts un arī krenkus virs 5g īsti nevelk. Varbūt vari ieteikt kādus variantus, kuri būtu piemēroti manam copes veidam un mānekļiem.Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Sapals ir ļoti skaista, spēcīga zivs. Priekš sapaliem man ir gana vecs G Loomis kāts - ar testu līdz 14 gramiem. Sapalus man patīk ķert ar garākiem spiņiem - manējais ir 2.74. Galvenokārt tāpēc ka ķeru viņus platās upēs. Šis Loomis ļoti labi met krenkus, jo spices daļa viņam ir salīdzinoši plāna, bet apakšējā daļa jaudīga, kas lieliski notur sapalu.

Atbildēts: 24.marts 2015, 21:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā eerls

Sveiks !

Kādiem copes veidiem būtu piemērotas šis spoles

Daiva Legalis LGL 1500SH un 2500SH,

un kādas būtu alternatīvas?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Legalis ir ASV tirgum domātie Daiwa modeļi. 1500SH vairāk ir domāts mikrodžigam, 2500SH ir klasiska spole - var džigot, arī tvičot, bet ne lielās mailes. Labas budžeta klases spoles. Alternatīvas manā skatījumā varētu būt Favorite Hurricane vai Sirius.

Atbildēts: 24.marts 2015, 20:52 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Leopolds

Sveiks, Mārtiņ!

Zinu kad esi Daiwa fans, bet saki kāds iespaids par 2015 gada Twin Power? Ja ne rokās turējis, tad noteikti esi pētījis, vai ne?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Zini rokās vēl viņu neesmu turējis, bet zinu cilvēku, kam pēc pāris dienām viņam vajadzētu būt :) Tad arī droš vien iemēģināšu :) Kas attiecas uz Twin Power kā tādu, tad daudzus gadus atpakaļ man bija viens - principā nenokaujams verķis, spēka spole. Ja viņai seko līdz, tad twinu var lietot bez problēmām, un raizēm. Manuprāt noteikti ir vērts iegādāties. Es viņu redzu uz tviču, mazākie izmēri arī uz džigu, bet tai pat laikā iekšu dēļ ar viņu var darbināt arī big minnow. Es gan, kā jau pats minēji, esmu sen aizslīdējis uz Daiwa pusi, līdz ar ko man ir Certate un Exist :)

Atbildēts: 17.marts 2015, 09:35 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Jautā saps

Sveiks.

Gribēju uzzināt jūsu viedokli.Gribu nopirkt jig sākuma komplektu, tā līdz 500eur.Nevaru izdomāt,ko labāk ņemt vai nu vienu augstākas klases kātu piem. Graphiteleader CalzanteEx 2.21m (0.6-8g), spoli, vai nu Mitchell Mag Pro Extreme 500, vai Shimano Rarenium 1000 FB. Pēc naudas iznak ,ka varētu nopirkt 3 gabalus Blue Bird 0,5-5g,1.5-8g,4-14g.Kas būtu prātīgāk,vienu labākas klases brenda kātu, vai trīs mazliet ...savādākus?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Pirmkārt jau Tev pašam jāsaprot, kur džigosi, ar kādiem svariem utt. Arī Tevis uzskaitītie Blue Bird pārklājās, jo viņiem testi nav pilnīgi precīzi. Turklāt ja tas ir sākuma komplekts nedomāju ka vajadzētu uzreiz pirkt ūber spini. Calzante EX ir pat ļoti laba lieta, bet vairāk uz mikrodžigu. Tāpat ir jāsaprot kādu kātu ņemsi tubular vai solid? Atšķirās viņi diezgan daudz.

Atbildēts: 16.marts 2015, 14:45 | 6 komentāri | Adrese atbildei
Jautā akacis

Sveiks!

Vai Latvijā ir iespējams kaut kur iegādāties firmas Vanfook āķus?Intresē konkrēti krankiem domātie vienžuburi.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Būs iespējams. Principā jig.lv vari meklēt Vanfook. Cik zinu laikam no nākošās nedēļas tiks atvērts rekonstruētais veikals, kā arī būs stends Ķīpsalas izstādē. Precīzāk par modeļiem, kas ienāks, gan vajadzētu precizēt pie jig.lv. Zinu tos konkrētos vienžuburus, lieta laba, ļoti labi, vismaz man, viņi būs uz sapaliem!

Atbildēts: 13.marts 2015, 19:26 | 6 komentāri | Adrese atbildei
Jautā bukurags

Labdien!

Kura no spēlēm labāk derētu Major Craft Solpara SPS-902ML 10-30 g : RYOBI zauber 3000 izmēra vai Shimano EXAGE 2500 FD? Pamatā džigošu no krasta. Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Es pat varbūt labāk izvēlētos Ryobi. Ne dēļ izmēra, bet dēļ pašas spoles. Viņas ir ļoti izturīgas, labi kalpo. Turklāt džigam nav liela slodze uz spoli. Es gan ieteiktu pameklēt kādu spoli ar seklo auklas kaseti, lai nebūtu jātin auklai bekings apakšā, līdz ar ko rodas čakars, un liekas kustības.

Atbildēts: 12.marts 2015, 20:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager