Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā doks1959

Vēlreiz sveicināts!
Gaidot atbildi ir mājās Westin W6 195cm; 49-130g.
Negaidīju, ka kāts ar šādu testu var būt tik viegls -164g!
Klāt skatos Sh. Calcuta spolīti. Viss lietots, bet o.k. -labāk drusku lietota kvalitāte nekā lētais gals. Ceru, ka apgūšu ātri tehniku Mānekļi līdz 100g plānoti - vai, tiešām vaig' 0,4 mm pīto? Norvēģijā mencas situ ar 0,32mm un 700g pilkeri... .

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

W6 ir lieliski spiningi. Jāsaprot ka jo dārgāks spinings, jo ražotāji izmanto labākas blankas, tehnoloģiski attīstītākus materiālus. Ar to arī skaidrojams spininga svars un testa diapazons. Calcutta - ļoti labs mults. Šis komplekts bija veidots jau uz lielākiem svariem. Noteikti būs ilgmūžīgs. Par auklu. Multam nav no svara cik resna aukla. Tas neietekmē metiena attālumu. Es lietoju 0.40mm džerkam!

Atbildēts: 15.februāris 2024, 09:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā doks1959

Sveiks!
Līdz šim esmu darbojies līdz Rudras lielumam. Tagad gribas paaugties līdz 100g džerciņiem. Džerkos tikai teorētiskas zināšanas no youtobes.
Noskatīts šāds:
Daiwa Powermesh Baitcast Jerk- divdaļīgs, 1.95 m, 60- 120 gr. Spole Abu Garcia Revo Beast 41.
Spole, laikam, būtu o.k. Bet kāts??
Vēl skatos Westin W6 kātu tādā pašā kategorijā (garums, tests).
Lūgtu komentāru. Arī par spoli vai labāk būtu ziepene vaiu vaļējā, ņemot vērā, ka diez vai par 100g pāri iešu.
Paldies, ja būs laiks atbildei!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Džerku kātus kādu laiku neesmu izmantojis. Bet laikos, kad aktīvi džerkoju es izmantoju viendaļīgos spiningus, līdzīgos garumos. Ja neplāno iet pāri 100 gramiem tad šis Tevis norādītais izskatās kā labs variants.

Spoles ziņā, es vienmēr esmu bijis par multiem. Atkal ja līdz 100gr tad var zemprofilu, Tevis noskatītā Abu ir laba opcija. Vecajai paaudzei bija 51 izmērs, kurš būtu ideāls.

Atbildēts: 15.februāris 2024, 09:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.
Vai ir jēga ķert Gaujā līdakas no krasta ar multa spoli un kātu kad būs pavasaris,vasara?Un kādu auklu izmantot?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Jēga vienmēr ir, it sevišķi eksperimentiem. Gauja ir liela upe, un ir vietas kur vajag metiena distanci, bet ir vietas, kurām nemaz tik ļoti to nevajag. Attiecīgi šādā veidā ķert var, bet ir jāizvērtē kurā vietā upē ķersi.

Atbildēts: 31.janvāris 2024, 11:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gronnsak

Sveiks!
Kāds ir Tavs komentārs par FAVORITE WHITE BIRD NEW WBR1-802L-T no krasta gumijām no 3g un kāds rotiņš vai vobleris līdz 15g?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Visnotaļ universāls spinings. Krasta copei būs labs. Šim ir tubulārā spice, attiecīgi varēsi gan iedžigot, gan arī izmantot voblerus, rotiņus. Jāsaka ka reālais apakšējais tests ir nedaudz augstāks, es teiktu 5 grami, un arī līdz ar ko augša ir jaudīgāka aptuveni 15 grami, tas jāņem vērā!

Atbildēts: 25.janvāris 2024, 08:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā traktorisccc

Sveiks! Lasu šeit ieteikumus BB un džerka tēmā un redzu, ka daudziem iesaki SG2 sēriju. Kādēļ ne jaunāku SG4? Pats lietoju SG4 un esmu dikti apmierināts. SG2 neesmu lietojis, tādēļ interesē.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Es neesmu darbojies ar SG4, tāpēc nevaru to komentēt. Pieņemu ka spinings varētu būt labāks par SG2, bet pašam nav pieredzes ar to. Varbūt padalies komentāros par saviem iespaidiem ar SG4!

Atbildēts: 24.janvāris 2024, 14:51 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Leonards2008

Sveiki! Kāda izmēra flurokarbona pavadiņas jūs izmantojat līdakām? Un kur tāda izmēra flurokarbonu var nopirkt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Es izmantoju 1-1.2 mm resnu fluorokarbonu. Pat sūtu no Japānas, Varivas vai Sunline zīmolu. Pie mums zinu ka var Westin fluorokarbonu dabūt šādos diametros.

Atbildēts: 22.janvāris 2024, 09:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Leonards2008

Sveiki!
Jautājums par spiningošanu.
Vai 1.2mm monofīlā aukla derētu pavadiņām priekš līdzkām un zandartiem? Vai pavadiņām tomēr der tikai flurokarbons?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki

Es izmantotu tikai fluorokarbonu, jo šis materiāls ir izturīgs pret abrazīvu. Neilons nav izturīgs, attiecīgi arī tik resnu līdaka pieveiks. Tiesa neko nevar apgalvot par 100%, jo arī resnos fluorokarbonus līdakas mēdz pārkost

Atbildēts: 22.janvāris 2024, 08:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bonis99

Sveiks Mārtiņ. Plānoju iegādāties vēl kādu multa spoli. Vēlējos pajautāt kura jūsu prāt ir labāka? Revo toro beast 61 vai tranx 301?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Šīs abas ir labas, tiesa izmēros dažādas. Ja nemaldos tad Abu 61 izmērs būs tuvāks Tranx 401 izmēram. Vēl noteikti uzmet aci uz Tatula 300 vai 400 izmēru!

Atbildēts: 18.janvāris 2024, 10:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā chip22

Ko sakat par auklu Spiderwire STEALTH SMOOTH X8 priekš džerka? Un kāda ražotāja titāna pavadas iesakat?

Atbild Mārtiņš Babris

Par titāna pavadām es vairs neatminos, kuras lietoju. Šobrīd pat grūti būs ko ieteikt. Zinu ka Savage gear ir, arī mūsu Lucky John taisa. Aukla - nezinu par šo neko konkrētu. Es gan neņemtu 8 dzīslu, jo tomēr džerkojam vietās ar zālēm, un šādas auklas dils labi ātri.

Atbildēts: 11.janvāris 2024, 14:52 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā chip22

Un kāda ražotāja pīto auklu džerkam iesakiet?

Atbild Mārtiņš Babris

Man agrāk bija Strike Wire no Strike Pro. Tāpat zinu ka lieto Power Pro daudzi. Ir arī opcijas no Japānā ražotām auklām, bet džerkam, ja godīgi īsti neredzu jēgu no tādām.

Atbildēts: 11.janvāris 2024, 14:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager