Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā docis.

Sveiks, ko saki par SKYTZ-762M tvičam/vieglajam džigam (līdz 20 gr) vai tanī cenu kategorijā skatīties uz graphiteleader ?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Skyline ir labs, man šis modelis patīk. Laba Toray blanka 40T. Tvičam man Skyline liekas nedaudz par asu, bet ja meklējam vienu spiningu kā universāli, tad šis modelis der. Graphiteleader krietni dārgāki modeļi būs ar labākām blankām, bet cenu atšķirība arī būs vairāk kā 100 EUR. Jautājums vai ir svarīgi uzraksts Graphiteleader vai nē :)

Atbildēts: 25.oktobris 2021, 12:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janis1997

Nevaru izvēlēties ar kādu testu pirkt mikrodžiga kātu, lai strādātu dropšotā, doma ir par kātu ar testu no 1-10gramiem

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Vai runa ir par asaru dropu? Ja tā, tad tests līdz 10 gramiem ir ok. Lai ko precīzāk ieteiktu būtu jāzina budžets. Kopējos vilcienos tas būtu vismaz 7`6 pēdas garš spinings, ar tubular jeb pilno spici, L jaudas.

Atbildēts: 25.oktobris 2021, 12:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andreika

Sveiks!

Interesējos par Favorit Zander.

90% copēju no krasta,mētāju gumijas+džiggalva no10 līdz 40 gramiem.

Kā Tu domā,vai šik kāts būtu labs un ar kādu testu?

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Zander ir specifiski spiningi ar ielīmēto spici. Es labāk ieteiktu Creed CRD 842H, ar Toray blankām, vai arī pielikt naudu un jau ņemt Skyline SKYA-842H, kurš jau ir klasi augstāks spinings.

Atbildēts: 20.oktobris 2021, 14:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ralflauren

Paldies par atbildi, šī būs īstā? Links no eholotes.lv https://eholotes.lv/kastinga-spoles-multiplikatori/spole-abu-garcia-max-toro-51-left-lp/

Atbild Mārtiņš Babris

Jā, šī

Atbildēts: 20.oktobris 2021, 14:42 | 7 komentāri | Adrese atbildei
Jautā ralflauren

Sveiks, iegādājos kātu abu garcia vendetta casting/jerk 60-100g, esmu apstājies pie multiplikātora iegādes, melna bilde. kādu spoli varetu ieteikt priekš gumijām kā , gator gum, pig shad, utt. un džerkošana sekundārais.

Budžets +-150eur un iegāde latvijā, paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es teiktu ka Abu Garcia Max Toro būtu tas ar ko jāsāk šajā cenu kategorijā. No dārgākām Shimano Tranx 301 vai Daiwa Tatula 300

Atbildēts: 20.oktobris 2021, 09:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Cptoys

Sveiks!

Ja vienā vietā tiek noķertas vairākas līdakas, cik un pēc kāda laika var gaidīt, ka zivs tur atgriezīsies? Jeb, vai viena līdaka uzturas konkrētā vietā, vai arī migrē apkārt? Vai iespējams sekmīgi no krasta ķert vienā vietā vairākas dienas pēc kārtas? Ceru, ka jautājumu saprati. Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ļoti atkarīgs no pašas vietas, kā arī zivs uzvedības. Principā ir bijuši gadījumi, arī sportā, ka vienā vietā tiec pie vienas zivs, pēc kāda laika vēl vienas. Ja konkrētā vieta, reljefa, barības bāzes vai slēpņu dēļ ir zivij tīkama, tā tukša noteikti nebūs. Vēl nedrīkst aizmirst, ka konkrētā vietā līdakas, vai citas plēsoņas, var atrasties, bet copēt tikai konkrētos laikos. Ja trāpi uz šiem laikiem, tad trofeja tava.

Atbildēts: 20.oktobris 2021, 09:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā muhameds

sveiks , saki vai Crazy Fish ASRE902MT , prieks zandarta butu ok, un cope ir tikai no krasta

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, labs spinings. Arion noteikti būs labs zandartam. Metiena attālumam jābūt ļoti labam!

Atbildēts: 20.oktobris 2021, 09:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā arveens03

Sveiki! Gribēju pajautāt, kādus spininga kātus un spoles jūs ieteiktu, universiālu variantu, spiningošanai Daugavā, ezeros un seklākās upēs? Cena spolei un kātam kopā (Līdz 300eur)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Daudz maz universāls būtu 7`6 pēdu garš spinings, ar testu līdz 28-30 gramiem. Ja izvēlamies garāku 8 pēdas (2.40m), tad būs problēmas tvičot voblerus. Toties palielināsies metiena attālums. No Favorite paskaties Creed CRD 762MH. No Zetrix Avalanche ZAS-752M. No spolēm - Shimano atjaunotā Ultegra, C3000. izmērā. Runājot par seklākām upēm, te drīzāk no svara vai tā ir maza upe, vai platāka. Runa tīri par vajadzību pēc tālāka metiena.

Atbildēts: 11.oktobris 2021, 16:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Robiss1

Sveiks,

Pamatā doma copēt līdaku pa zālēm

Gumijas ap 7', retu reizi 9', vobleri 110-130, kādu reizi izmantot arī zanģikam jig/drop.

Uz kādu kātu skatīties?

Ir doma par

Exilon 802h vai 862mh, Avalanche 812h, Creed 842h!?

Varbut vari ieteikt vel kautko, un vai iepriekš minētie būs piemēroti?!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es teiktu ka vobleriem šie spiningi ir par garu, tīri lai varētu pareizi tos tvičot. Džigam, dropam un arī copei pa zālēm faktiski der visi augstāk minētie. Te jautājums par blanku, pašu spiningu, kas labāk patīk. Exilon būs jaudīgs, ar asu blanku, Avalanche un Creed nedaudz ar ne tik asu.

Atbildēts: 11.oktobris 2021, 16:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā docis.

Sveiks, Daugava - zandarts (jig/drop), no ostas rajona līdz tiltiem, ko ieteiktu izvēlēties SKYA-762M vai SKYA-842MH + STRADIC ST2500FL? Doma ar šo pašu kātu ķert lasi/taimiņu... kādas Tavas domas? Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es ņemtu garāko 842MH. Spoli noteikti lielāku, minimums C3000 izmēru, bet es pat ņemtu 4000. Lasis - tā īsti Skyline nebūs labs. Galvenokārt dēļ pašas blankas uzbūves, akcijas. Ķert, protams, var, bet ar mazākiem vobleriem metiena attālums nebūs tas, turklāt es tomēr lasim izvēlos garākus kātus, virs 9 pēdām!

Atbildēts: 7.oktobris 2021, 19:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager