Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Brumann

sveiks! man ka iesacejam tads stulbs jautajums- ar ko atciras meles velcejamiem vobleriem no parejiem citiem?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Cik es zinu nav tādi speciāli velcējami vobleri. Ir vobleri kurus izmanto vairāk vai mazāk velcēšanai. Voblerim mēle, dod iegrimi attiecīgā dziļumā. Kādā leņķī ir novietota mēle, tādā arī māneklis iegrims.

Atbildēts: 18.oktobris 2014, 21:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā osis41

Labdien.Gribēju pajautāt par pītām auklām.Nopirku Daivas kātu,kur aukla iet cauri kātam.Kādreiz strādāju ar Shiro auklu,bet tā ir nenormāli skaļa.Ko varat ieteikt no auklām? Ķeru vairāk upēs līdakas,būtu labi lai tests būtu vimaz 9-10 kg. Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Klusākas auklas ir noteikti ar 8-dzīslu pinumu. Bet šīs auklas es lietoju vienīgais džigam, un tad ne vienmēr. Ja skatāmies no 4-dzīslu pītajām - es iesaku Varivas Avani Sea Bass auklu. Aukla pietiekami labi sapīta, pietiekami gluda. Protams, nav viņa pilnīgi klusa, bet domāju ka salīdznot ar citām viņa ir pietiekami klusa! Izmērs - 0.8 vai 1.0 pēc Japāņiem.

Atbildēts: 17.oktobris 2014, 11:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā humors

Sveiks, veco zēn, kur ieteiktu Rīgā pamētāt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Nu ir gana daudz vietas, kaut vai Daugava. Krasta ielas promenāde, Lucavsala, Zaķusala. Ir ko darīt :) Tāpat Ķīšezers, cope no krasta ir gana rezultatīva.

Atbildēts: 15.oktobris 2014, 11:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Spriditis30

Sveiks cienītais vēlos iegādāties sev mikroģigu.

Kādu man spoli,kātu un auklu labāk ieteiktu...

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Pirms kaut ko ieteikt, vajadzētu zināt vismaz budžetu, kādu esi plānojis iztērēt.

Vispārīgos vilcienos varu ieteikt spiningu, ar ielīmētu spici (solid), teiksim 2.21 m garu, spoli ar seklo auklas kaseti - 2004 izmēra pēc Daiwa, vai teiksim 1000FML pēc Shimano. Auklu #0.4 PE pēc Japāņu klasifikācijas, fluorokarbonu 0.14 mm vai nedaudz resnāku...

Atbildēts: 14.oktobris 2014, 13:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā juris10

Sveiks! Domāju iegādāties voblerus asaru-zandartu copei dziļumos 3-4m, kastingā. Skatos uz OSP power dunk un MB spindrive. Vai esi tos dzenājis? Kādi iespaidi? Varbūt vari ko citu ieteikt augstāk minētajiem dziļumiem. PALDIES!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

O.S.P Power Dunk ir ļoti laba lieta. Es teiktu ka priekš manis šis ir labākais šad vobleris. Ļoti laba spēle, bet lielākais ieguvums - šo var aizmest ļoti tālu. Turklāt viņš darbojoties nostājas labā leņķī pret gultni, kas palīdz izvairīties no dažādiem ķērājiem. Spindrive esizmantoju, bet godīgi sakot neteiktu ka esmu ļoti lielā ekstāzē no viņa... Ko vēl ieteikt? Labi strādā Megabass Deep-X 200 un 300. Imakatsu Super Killer Bill ļoti laba maile, iegrime ir ap 3 metriem, bet principā var dabūt viņu arī dziļāk. Tsunekichi Hama Shad iepriekšējā sezonā sevi labi parādīja. Un šim visam klāt vēl vesela čupa ko nenosaucu :)

Atbildēts: 7.oktobris 2014, 11:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā natureboy

Sveiki!

Gribētu uzjautāt Jums, kam pievērst uzmanību, izvēloties jaunu kātu līdaku copei. Doma izmantot gumijas mānekļus (Mr.Greedy utt tipa)un rotiņus (tuvi pie sirds), tātad kaut kas uz universāla pusi. Copēju parasti ezeros no laivas. Ko tieši skatīties izvēloties kātu?

Paldies jau iepriekš.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki, Principā daudz maz universāls kāts ir vajadzīgs, lai gan es esmu šī termina pretinieks. Testa ziņā ir jāizvēlas spinings, izmantojamo mānekļu svara diapazonā. Garuma ziņā - 2.29 m jeb 7'6'' ir gana piemērots. Ja izmanto laivu no vienas puses garāku spiningu nevajag, bet ir vietas kur garāks noderētu. To jau varēsi manīt praktiskajā copē. Kātam akcija, fast jeb ātrais būtu augšējā robeža. Ja neplāno ar Mr. Greedy vai citām gumijām džigot. Protams, atkarībā no budžeta vajadzētu izvēlēties spiningu, kurš ir aprīkots ar labāku furnitūru vai kuram ir labāka blanka - pašam būs lielāks prieks no copes :)

Atbildēts: 5.oktobris 2014, 19:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā slipknot45

Vai Buļļupē var tagad vēl spiningot? Kad tur sākas liegums?

Atbild Mārtiņš Babris

Apskaties Makšķerēšanas noteikumus, tur ir rakstīts viss par liegumiem!

Atbildēts: 3.oktobris 2014, 09:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā edvinss

Sveiks,Gribu iegādāties vobleri no šādas sērijas O.S.P. RUDRA 130MM SUSPEND.Varbūt vari ieteikt kādi krāsojumi labāk strādā.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Man no SP Rudra vislabāk strādā M-14 - matt tiger klasiskā krāsa, H-09, H-68. Bet zinu ka citiem paziņām labi strādā citas krāsas, tā ka negribētu teikt ka šīs ir vienīgās, vislabākās!

Atbildēts: 1.oktobris 2014, 11:21 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā mastrojani

Apsveicu Tevi ar lielisku uzvaru - pagājušajā nedēļas nogalē izcīnīto LATVIJAS ČEMPIONA TITULU spiningošanas divcīņā!!!

Kā pēc Tavas ilgadīgās personīgās pieredzes Babītē ir bijis rezultatīvāk: spiningot ar vobleriem sēžot laivā vai tos pašus voblerus mētājot stāvus?!

p.s. pie tam, mētājot sēdus, taču zūd precizitāte...

Atbild Mārtiņš Babris

Paldies!

Principā Babīte, kā arī citos seklajos ezeros, labāki rezultāti ir sēžot laivā. Par cik ūdens tur ir maz, respektīvi ir sekls, zivs ir gana tramīga. It sevišķi ja ir zems ūdens līmenis, spīd saule, bezvējš. Ja stāv kājās, tad ir jāveic maksimāli tāli metieni, lai zivs neredz copmani.

Atbildēts: 30.septembris 2014, 15:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Mr.Juris

Sveiks, pēdējā laikā esmu sācis novērtēt japāņu vobleru kvalitāti, vai pats arī tos izmanto un kur Latvijā tos ieteiksi meklēt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Jā, ķeru gana daudz ar vobleriem, un lielākā daļa man ir Japānā ražotie. Liela izvēle šiem ir veikalā Profi Tackle, Skaistkalnes ielā 1A. Dorši vari doties turp, palīdzēs Tev izvēlēties voblerus kompetents pārdevējs!

Atbildēts: 28.septembris 2014, 21:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager