Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Copmanis10

sveiks gribēju uzzināt vai uz slieku ir iespējams noķert līdaku??

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Tā īsti par pludiņmakšķerēm nemācēšu teikt, bet man liekās ka uz slieku mērķtiecīgi ķert līdaku nav jēgas. Protams, var pieķerties līdaka, bet drīzāk no plēsoņām asaris pieteiksies. Šo gan labāk zinās Normunds, vai kāds cits pludiņu eksperts.

Atbildēts: 10.augusts 2014, 23:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andis47

Sveiks.Laikam jau noskatījies filmiņu par Andreju Pitercovu.Viņš normālas līdakas un zandartu cēla laivā ar kātu.Kas tas ir?Superkāts?Paļaušanās un pārliecība par rīkiem?Atstrādāta tehnika?

Kāds ir Tavs viedoklis?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Jā, esmu redzējis šo īsfilmu. Skaisti nofilmēts, samontēts, Rinat Muslimov, tiešām ir ķēriens uz šādiem klipiem. Par zivju celšanu laivā. Pirmkārt viņi izmanto kātus ar diezgan lielu testu - PAL sacensības notiek lielās Krievijas upēs, līdz ar ko ir nepieciešams izmantot lielus svarus, dēļ straumes un dziļumiem. Otrkārt Pitercovam ir bassu laiva, līdz ar ko attālums kāda zivs ir jāpaceļ ir relatīvi mazs. Treškārt šādā veidā ceļ zivi, ar svārsta principu, tāpēc ar otru roku papildus pietur pie kāta resnās daļas. Protams, katram kātam ir sava saprāta robeža, turklāt šo robežu neviens nevar definēt, viņu ir jājūt. Tāpēc ja copē ar kādu konkrētu spiningu ilgāku laiku, Tu jau pats jūti robežu, kādā kāts tur. Pats esmu cēlis zandartus no Daugavas, Rīgā, kur ir augstais, betonētais krasts, tur arī esmu jutis konkrēta kāta izturības robežu, ko labāk nepārsniegt :))

Atbildēts: 10.augusts 2014, 20:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā moose

Sveiks

Ko Tu labu vari pateikt par šo te spoli '' DAIWA GEKKABIJIN

MX''?

Ir bijis kādam vecim rokās un darbā pie ūdeņa?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Gekkabijin sērija ir domāta mikrodžigam jeb precīzāk - rockfishing. Pašam šī spole nav bijusi, kaut gan zinu dažus cilvēkus Latvijā kas ar viņu veiksmīgi copē. Pats esmu nedaudz strādājis ar Gekkabijin kātiem, par kuriem varu tikai labi atsaukties.

Atbildēts: 10.augusts 2014, 13:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ReArtLV

Sveiks!

Svētdien braucu uz jūru saulkrastos un gribēju tev pajautāt , vai ir vērts jūrā makšķerēt uz spinninga?

Un ko īsti tur varētu noķert no Hesa , vai no laivas , kā arī uz kā būtu vislabāk jūrā makšķerēt ( Voblera, roterīša , džiga , vai uz kādas relax gumijas zivtiņas? ) Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Jūra lieliski var ķert asarus. Ķert var gan iebrienot no krasta līdz vidum jūrā, gan no mola, gan laivas. Neesmu gan dzirdējis, ka jūrā būtu HESi :) Principā asari var ķert ar visiem Tevis nosauktajiem mānekļiem. Ja asaris ir pasīvāks vari izmantot rotiņu, lai satracinātu viņu. Ja asaris ir atsaucīgs vari ar mikrodžigu pastrādāt.

Atbildēts: 10.augusts 2014, 13:37 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā onslovs

Sveiks !

Pēdejā laikā eksperti un citi ļautiņi auklas diametru iedala pēc japāņu kvalifikācijas, vai nevarētu ielikt ciparus salīdzināšanai ar milimetriem. Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Nav noslēpums ka labākas pītās auklas nāk no Japānas. Līdz ar ko varam aizmirst ka uz iepakojumiem ir norādīti auklu diametri. Japāņiem ir savas mērvienības ko viņi izmanto. Galvenokārt tāpēc ka pītai auklai īsti diametru nevar nomērīt. Vienam ražotājam ir blīvāks pinums, cits izmanto savādāku materiālu utt. Tāpēc uz iepakojumiem ir norādīta tikai izturība (lb) un auklas izmērs #0.6, #0.8 utt. Tādas tabulas salīdzināšanai nav, un ja arī ir tad viņas nav precīzas.

Atbildēts: 4.augusts 2014, 14:42 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā ilmars638

Sveiks.

Kādu pīto auklu iesaki spiningam.

Izmantoju apmēram 10-35g. smagus mānekļus.

Mani varianti ir Salmo Elite Braid, Power Pro, Sufix 832 vai Fireline.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Es izmantoju tikai japāņu pītās auklas. Šīs auklas ir kvalitatīvas, no labām šķiedrām pītas, kā arī japāņi nemelo par diametriem. Ņemot vērā mānekļus ieteiktu ņemt #1 vai #0.8 izmēru pēc japāņu klasifikācijas. Konkrēti modeļi - kaut vai Varivas HighGrade PE, kas ir budžeta klases aukla, vai Sunline Super PE.

Atbildēts: 31.jūlijs 2014, 19:56 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā celms

Čau!

Vari ieteikt kādus mazos voblerīšus uz asariem? Kuru varētu izraustīt ar Calzante Ex.

Ir doma paņemt kādu mazo rigge 35, F un Deep versijas, var būt ka ir kaut kas vēl interesants?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Droši vari mēģināt Zip Baits Orbit 65, vai Rigge 45F, 56F, vai 70F Deep. No Megabass man labi strādā FX6.6, X-70. Tāpat asari labi ņem uz seklajiem krankiem - Jackall Cherry 0-footer, Zip Baits B-switcher 1.0 vai SSR, valkiem - Maria MA-1, Megabass Dog-X Jr., poperiem - Megabass Baby Pop-X.

Atbildēts: 31.jūlijs 2014, 14:51 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Mieriigs

Sveiks, jautājums: Vēlos Braukt Līdakās, bet uz kurieni, lai nav baigi tālu no Rīgas un ar ko labak ķert, jeb kas līdakām labāk patīk? Pats visulaiku lietoju Špinu ar 3 izmēra rotiņiem, jo neko citu īsti neesmu mēģinājis, bet ja vari ko labu ieteikt, pamēģināšu.

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Savā ziņā mums ir paveicies - apkārt Rīgai ir ļoti daudz ūdeņu. Kaut vai tas pats Ķīšezers - zivīm bagāta ūdenstilpne, var izmantot daudz un dažādas tehnikas zivju ķeršanai. Rotiņš līdakām patīk. Vēl vari pamēģināt gumijas zivtiņas - Relax ražojuma, vai kādas citas. Vari iegādāties kādu vobleri - nevajag uzreiz pirkt dārgos, iesākumā pietiks ar kādu no lētāka gala. Galvenais ir mēģināt atrast to zivi, un tad jau pašam būs liels prieks par lomu :)

Atbildēts: 28.jūlijs 2014, 14:51 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā dzhams

Sveiks!

Varbūt zini kādu vietu, kur varētu dabūt spolei Daiwa Luvias 2510 šeibītes, ko liek zem kasetes, lai izlīdzinātu konusu, kas veidojas uztinot auklu?

Paldies par jebkādu info!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Šaibītes Tev nebija kastē, jo tām nemaz tur nevajadzēja būt. Daiwa spolēm ir izmantota speciāla fīča, kad auklas kasete ir apgriezta konusa veidā. Šādā veidā uztīta aukla palīdz veikt tālāku metienu, jo vieglāk noslīd nost. Nekādā gadījumā nevajag likt kaut kādas šaibas zem kasetes, vai vēl trakāk tīt izoleni, kā citi dara! Šādai ir jābūt kasetei! Skaties kāda izmēra aukla un cik daudz uziet virsū, un tādu arī liec!

Atbildēts: 21.jūlijs 2014, 14:36 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā celms

Cik liela atšķirība ir Daiwa Caldia '11 no '14. Ja ir iespēja dabūt tās par attiecīgām summām - 100€ un 150€? Vai tā cenu atkšķirība ir tā vērta?

Atbild Mārtiņš Babris

Manuprāt ir jēga nedaudz piemaksāt, un ņemt jaunu modeli. Reāli jaunā Caldia atšķiras ar uzlabotu rotoru - Air rotor, tagad viņš ir tāds pats kā Luvias vai Certate modeļiem, nedaudz ir izmainīta auklas kasete, nu un krāsa. Principā izmaiņas nav ļoti daudz, bet tavā gadījumā runa ir par 50 EUR, kas arī nav daudz :)

Atbildēts: 21.jūlijs 2014, 12:56 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager