Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā DavisSe

Sveiks!

Varētu ieteikt kātiņu light jigam?Pamata dziļums 3-10m. Cenās līdz 150 eiro. Pagaidaam ir doma par Pontoon21 Gad chaser 4-14. 228 garumā. Ko vispār vari teikt par šiem Pontoon21 kātiem. Istādē Ķīpsalā paņēmu rokā pakratiju. Likās tīri ok.

Paldies jau iepriekš!:)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Ar Chaser esmu vienu reizi ķēris, tīri tā testam aizņēmos no kolēģa. Kāts ir gana interesants, ar gana informatīvu blanku. Light džigs vispār ir tāda džigošana, kas prasa ļoti jutīgu kātu, plānas auklas, jo lai arī ir lielāks dziļums, bet tāpat strādāsi ar maziem svariem. Ja runājam par cenu kategoriju 150 EUR, godīgi īsti citi varianti nenāk prātā. Ir daudz dažādu, un ļoti labu kātu kuru cena stipri pārsniedz Tavu budžetu. Cik zinu tad šos kātus izmanto kolēģi no Krievijas, un diezgan daudz arī džigam. Ja Tev kāts ir pašam iepaticies ņem ciet. Procesā manīsi vai patīk vai ne.

Atbildēts: 7.maijs 2014, 20:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā as-r

Sveiks,

Esmu dilēmas priekšā, nezinu kādu Daiwas Luviasa izmēru lai pērku 2004 vai 2506. Likšu uz Finezzas Neo GOFES-7112UL/L-T, džigošu ar 8gr+gumija(max), aukliņa 0,6 PE, mērķa zivs asars un zandarts.

Kādas slodzes ir šīm spolēm optimālas, lai nepārslogotu un nenokautu? It kā doma par 2004, bet varbūt kļūdos? Tāpēc derētu Tavs viedoklis.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Light džigam pats izmantoju un iesaku lietot 2506 izmēru. Manuprāt ļoti optimāla ir Luvias 2506 nu ja vari atļauties Exist 2506. Šīs spoles ir pēc svara vieglas, ļoti labi sadzīvo ar tievajiem Japāņu diegiem, precīzi var noregulēt bremzi. Drags viņām ir vienāds - 3 kg, kas ir absolūti pietiekami. 2004 ir izteikta mikrodžigam domātā spole.

Atbildēts: 7.maijs 2014, 20:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andreiko

Tvičā esmu iesācējs, pagaidām mazos un vidējos vobus mēģinu kustināt ar St.Croix Eyecon (3-10 g, bet faktiski kā jau visi kroji teju divreiz jaudīgāks). Dabiski, ka jāpērk atsevišķs kātiņš tieši tvičam. Briest doma par Lamiglas Excel II Bass EXL 714 S (lure weight 3/8 - 3/4, fast, line weight 8-17). Tā kā dzīvē lamiglīšus neesmu promējis, jautājums - vai tvičam arī ar dūšīgām vobmailēm (līdz 20 vai pat 25 g) būs ģeldīgs? Vai lamiglas tāpat kā tēvocis Lumis un kroikši ir sastellēti ar amerikānisko dubulta rezervi? Īsāk sakot, vai būs gannnna laps?

Atbild Mārtiņš Babris

Lamiglas tā pat kā St. Croix būvē Amerikā, līdz ar to kātiem ir jaudas rezerve. Pats lietoju Lamiglas Excel pirmās paaudzes modeli. Jaunais Excel II ir ar daudz labāku blanku, modernāku Fuji spoles turētāju, gredzeniem un moderno EVA materiāla rokturi. Tāpat arī ir stipri palielinājies modeļu klāsts. Savu lamiku izmantoju tvičam 110 – 120 mm garām mailēm. Manam kātam augšējais tests ir 17 grami, bet viņš tiek galā ar vobleriem 20 gramu smagiem. Jāsaka gana jutīgs kāts, man patīk. Turklāt ir jau ļoti no svara kādu maili tvičo. Ir tādas, kas tvičojas mierīgāk, bez lielas ūdens pretestības, ir tādas, kuras ļoti pretojās…

Atbildēts: 7.maijs 2014, 19:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ymk

Laba diena un oficiāls apsveikums sakarā ar "Copes lietu Guru" jeb eksperta statusa iemantošanu!

Man šodien Ķīšezerā bija švaka cope....vien pāris labi asari... kas par vainu?!?

Atbild Mārtiņš Babris

Paldies :)

Grūti teikt, daudz faktori ietekmē copi/necopi. Iespējams ka vējš, iespējams ka nebija īstais dribls MJ :) Iespējams ka copmanis... :)

Atbildēts: 7.maijs 2014, 16:06 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā rupucis64

Shogad pirmo reizi savos 50 gados pieveersos forelju spiningoshanai. Dotajaa briidii izmantoju 2,1 m sameeraa cietu spininga kaatu ar palielu bezinerces spoli /ieprieksh spiningoju liidakas un asarus ar sho inventaaru/.

Ko ieteiktu izveelei kaata un spoles spiningoshanai (spiningoju parsvaraa ar 2 izmeera Mepps rotinjiem). Varbuut arii kaadu auklu labaak? Patreiz izmantoju 0,2 monofilo.

Visas zivis atbriivoju un taas dziivo dzimtajaa stihijaa upiitee. Tas nav LV.

Buushu pateiciigs par informaaciju.

Atbild Mārtiņš Babris

Foreļu ķeršana nudien ir patīkama cope :)

Nezinot budžetu ir diezgan grūti kaut ko konkrēti ieteikt. Bet lielos vilcienos varu pastāstīt par vajadzīgo inventāru. Es izvēlos spiningus, nedaudz garākus par 2 metriem. Principā ar 2.1 metru garumu ari var strādāt. Garāks kāts dod iespēju veikt daudz precīzākus metienus, turklāt mānekli ir iespējams aizmest tālāk. Ir savas neērtības pārvietojoties ar šādu kātu, bet kad iemanās tad nav ne vainas. Tests kātam varētu būt līdz 5 gramiem. Kāta akcijas ziņā ieteiktu izvēlēties regular fast kātu, it sevišķi ja pārsvarā plāno strādāt ar rotiņiem. Šāds kāts nav sevišķi ass, un dod iespēju labāk noturēt zivi straumē. Spoles ziņā nav sevišķi specifiskas lietas, galvenais lai spole un kāts būtu sabalansēti, un pašam būtu ērti copēt. Es izvēlos 2004 izmēra spoles, pēc Daiwa klasifikācijas. Runājot par auklām, neiedziļinoties sīkumos, mono aukla ir laba izvēle. Pats ķeru pārsvarā ar mono auklu. Vienīgais ko iesaku izvēlēties labas kvalitātes auklu. Es pats lietoju Varivas Super Trout Advance auklu, ar 6 lb izturību, kas ir apmēram 0.18mm diametrā.

Par zivju atbrīvošanu, uzslava no manis!

Ne asakas!

Atbildēts: 7.maijs 2014, 10:37 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager