Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā K._brizga

Man tāds jautājums kur ezerā ar pāris mazām un vienu lielāku salu meklēt līdaku un kur zandartu.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja runājam par līdaku, tad tās noteikti būs apkārt salām, pie zālēm, krasta kantes. Zandartam vairāk patiks dziļuma kantes, bet naktīs tas nāk uz sēkļiem baroties. Arī bieži pie krasta zandarts iznākt. Vislabāk būtu ar eholoti izbraukāt un saprast ezera reljefu.

Atbildēts: 13.jūlijs 2021, 08:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kriid

Sveiks

Muļķīgs iesācēja jautākums, bet nu, pārsvarā mērķa zivs ir līdaka, taču gribās asarus pacopēt vairāk un gribēju uzzināt vai un cik ļoti ietekmē tas, ka izmanto arī uz asariem pavadiņu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es teiktu ka neietekmē tik daudz cik liekas. Ja ir iespēja ka līdaka paņems, tad es lieku īsas 10-15 cm garas sienamā titāna pavadas. Asarim netraucē, bet ja līdaka pieķeras var izvilkt

Atbildēts: 30.jūnijs 2021, 16:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā veersits

Sveiks, šodien tvičoju un iemetot vobleri (nepaspēju pat ietīt/uzraut) paņēma laba līdaka (protams, ka aizgāja), reāli kāda sekunde pagāja kopš vobleris atsitās pret ūdeni. Tā bieži gadās? Vai tas viņai ir kāds reflekss vai arī viņa to uzskata par barību?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Grūti teikt vai bieži, bet gadās. Vienkārši iemeti ļoti precīzi pie pašas plēsoņas, un attiecīgi viņa noreaģēja uz plunkšķi un uzbruka. Līdakas bieži uzbrūk, un medī, tieši šādā veidā, kad ēsmas zivtiņas šaudās uz visām pusēm. Attiecīgi Tavs vobleris arī līdzīgi uzvedās, un plēsoņa bija agresīva. Tvičā vienmēr ir no svara, lai aukla nepaliek brīva, respektīvi, lai ir nostiepta, jo līdakas cope var būt jebkurā brīdī, un negaidot!

Atbildēts: 17.jūnijs 2021, 08:13 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Babillon

Paldies par atbildi,

Es pirms jautāju Jūsu viedokli biju sazinājies ar Digitakas komandu, lai apvaicātos par Daiwa jauno Caldia Lt spoli- viņi rekomendēja ar to pagaidīt ,jo Daiwa esot atsaukusi šo modeli dēļ tehniskam problēmām. Ieteica Luvias 2500 lt bet baidos ka tā vairāk paredzēta mikrodzigam un foreļošanai . Cena jau vilinoša bet kā ar pielietojumu dzīvam nezinu

Atbild Mārtiņš Babris

Es biju uzdūries uz šādu info, ka Caldia LT tiek atsaukta, bet man nav smalkākas informācijas, kas tieši spolei ir noticis, un kur ir problēma. Luvias LT es īsti neņemtu, man liekas ka šie modeļi nedaudz vieglākām tehnikām domāti.

Atbildēts: 9.jūnijs 2021, 08:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Babillon

Sveiks,

Uz doto momentu spiningošanai izmantoju Daiwa infinityQ kātu 2,7 ar testu 10-30. Diemžēl esošā spole savu mūžu nokalpoja Tagat meklēju jaunu - ko ieteiksi līdz 200 eur budžetā. Piedāvājums plaš ka var apjukt. Cik noprotu ja no shimano tad varētu būt 3000 klase , Daiwai 2500 . Pārsvarā izmantoju bradājot pa Liepājas ezeru līdakām.

Un otrs jautājums , gribētu noķert savu 1 zandartiņu , kādu kātu ieteiktu ar kādu testu un kādu spoli klāt. Ir sen pirkts robinson Cortez lightj jig ar testu 7-20 garumā 2,4 - cik tas būs piemērots. Makšķerēšanas vieta Liepājas kanāls , jūra

Paldies jau iepriekš

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es teiktu ka no modeļiem vērts būtu skatīties uz Stradic FL. Šis modelis ir uzdevies, ar daudz labām tehnoloģijām, lielisku gaitu! Izmēru ziņā C3000 būtu rekomendējamais. Ja no Daiwa - es iespringtu un atvestu no Japānas Caldia LT jauno modeli. Atsauksmes no lietotājiem ir ļoti labas, un es domāju, ka tas būs liels konkurents tam pašam Stradic FL. Modeļu ziņā ņemtu 3000C, vai 3000. kurš būs nedaudz lielāks. Pamatā Daiwa ir fiziski lielākas spoles par Shimano. Par zandartu. Es ņemtu spiningu virs 8 pēdām jeb 2.40m garumā. Jūsu spinings principā der, jautājums tikai ar kādiem svariem plānojiet darboties. Idejiski es skatītos uz spiningu ar 28-30 gramu augšējo testu. Spole - tā pati C3000. izmēra, un modelis attiecīgi pēc budžeta!

Atbildēts: 8.jūnijs 2021, 09:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bezdarbnieks

Sveiks !

Meklēju jaunu kātu zandartam. šobrīt saktos uz favorite kātiem dažados cenu līmeņos, x1 , profesional un skyline... crazy fish perfect jig ...vai iesaki kko citu cenās līdz 200e

cope pārsvarā ar 10-14g+4-5collas no laivas !

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja līdz 200 EUR, tad no Favorite Creed vai Skyline. Abiem ir ļoti labas blankas, augsta jutība. Akcija ir "pareiza" lai labi piecirstu zandartu. No Skyline - SKYA-842MH vai SKYA-762MH. Creed - CRD 842MH vai CRD 762MH. Ja no lētākām sērijām, tad X1 802MH būs gana labs! No Crazy Fish Perfect Jig ir labs. Arī japāņu blankas, laba jutība. Džigam labs aparāts. Kopumā ieteiktu aiziet uz veikaliem, paturēt rokās abus, un kurš patiks to ar ņemt. Vēl apskaties Zetrix Avalanche ZAS-862M.

Atbildēts: 7.jūnijs 2021, 10:12 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā kronis

Sveikis!

Vai tu varētu ieteikt kātu dropšotam uz zandartu no krasta Daugavā? Summās līdz 150eur.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Uzmet aci Favorite Creed CRD 842MH, ar testu līdz 32 gramiem, ar labu blanku. Vēl Zetrix Avalanche ZAS-882MH ar testu līdz 45 gramiem. Principā ar abiem varēs dropot, gan vasarā, gan rudenī, kad vajadzēs lielākus mānekļus un smagākus svarus!

Atbildēts: 7.jūnijs 2021, 10:05 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Houston

Sveiks Mārtiņ!

Kā jau zinam esi eksperts uz dropshot. Man radās daži jautājumi:

1. Ja izmanto lielās gumijas 7-9 collas, tad kā pareizi izvēlēties svina svaru. Tas ir tikai atkarīgs no dziļuma vai ir arī jāņem vērā mānekļa svars?

2. Uz tām pašām lielajām gumijām (7-9 collas) kādu izmēra āķus izmantot?

Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Svina svaru es neizvēlos pēc mānekļa svaru. Svarīgāki faktori ir dziļums, straume (ja dropo upē) un kopējais zivs noskaņojums. Bieži vien nākas izmantot ļoti vieglus svinus, lai tik daudz neķertos tie ķērājos, kā arī pati animācija sanāktu daudz plūdenāka. Bieži vien tieši tas izprovocē zandartu. Bet Daugavā, bieži pie lielas straumes, nākas likt 40 gramus smagus svarus. Āķus izmantoju 4/0 un 5/0 izmērā. Ja lietoju 10+ collu gumijas, tad lieku vēl papildus āķi

Atbildēts: 3.jūnijs 2021, 14:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā IvarsT

Sveiks.

Nepieciešama konsultācija.

Meklēju atbilstošu multu šim kātam - Evergreen Orion OCSC-71H+ Black Rose, tests 7-84g. Izmantot paredzēts pārsvarā ar swimbaitiem (35-70g), gumijām (30-60g) + kādreiz pamētat arī kādu vieglāku vobleru vai gumiju.

Esmu noskatījis SLP Ryoga (1016), DAIWA 2018 CATALINA TW un Calcutta Conquest DC 101 (2020).

Līdz šim kātam ar līdzīgu testu izmatoju Daiwa Prorex TW 100 SV, diemžēl smagajam galam

tā nav gluži piemērota!

Kuru no šīm spolēm Tu ieteiktu? Vai varbūt ir kāda atbilstošāka, kuru ieteiktu šim svaru diapazonam?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Lielisks spinings! Orion ir riktīgi laba sērija Evergreen sanākusi! Multu ziņā, šādiem testiem, 3 Oz, es ņemtu apaļos, muciņas tipa multus. Jau pieminētā Ryoga (ar SLP tūningu vai bez) vai Calcutta Conquest. Ryoga gadījumā lielas atšķirības korpusos starp 1016 un 1520 nav, tikai pirmajai ir seklāka kasete. 1520 varēs uztīt nedaudz vairāk auklas, kas ir svarīgi pie lieliem mānekļiem. CC gadījumā, it sevišķi ja ņemam DC versiju, es ņemtu 200. izmēru. Šiem multiem auklas kasetes ietilpība arī ir salīdzinoši maza. No zemprofiliem, es skatītos uz Daiwa Z2020 Black Ltd. 2012. gada Shimano Antares ir lielisks mults šādām vajadzībām. To var lietotu Japānas izsolēs dabūt, par salīdzinoši normālām cenām. Protams, vislabāk būtu kādu no šiem piemērīt, lai saprastu, kurš ieguļas rokās, kurš ne. Ja ir interese, raksti privāti!

Atbildēts: 2.jūnijs 2021, 15:04 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Brekshazobi

Favorite spices posmu var atsevišķi kaut kur dabūt? Salūza..

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Uzzvani uz eBoat veikalu, viņiem ir spices!

Atbildēts: 1.jūnijs 2021, 09:15 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager