Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā IvarsT

Sveiks.

Nepieciešama konsultācija.

Meklēju atbilstošu multu šim kātam - Evergreen Orion OCSC-71H+ Black Rose, tests 7-84g. Izmantot paredzēts pārsvarā ar swimbaitiem (35-70g), gumijām (30-60g) + kādreiz pamētat arī kādu vieglāku vobleru vai gumiju.

Esmu noskatījis SLP Ryoga (1016), DAIWA 2018 CATALINA TW un Calcutta Conquest DC 101 (2020).

Līdz šim kātam ar līdzīgu testu izmatoju Daiwa Prorex TW 100 SV, diemžēl smagajam galam

tā nav gluži piemērota!

Kuru no šīm spolēm Tu ieteiktu? Vai varbūt ir kāda atbilstošāka, kuru ieteiktu šim svaru diapazonam?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Lielisks spinings! Orion ir riktīgi laba sērija Evergreen sanākusi! Multu ziņā, šādiem testiem, 3 Oz, es ņemtu apaļos, muciņas tipa multus. Jau pieminētā Ryoga (ar SLP tūningu vai bez) vai Calcutta Conquest. Ryoga gadījumā lielas atšķirības korpusos starp 1016 un 1520 nav, tikai pirmajai ir seklāka kasete. 1520 varēs uztīt nedaudz vairāk auklas, kas ir svarīgi pie lieliem mānekļiem. CC gadījumā, it sevišķi ja ņemam DC versiju, es ņemtu 200. izmēru. Šiem multiem auklas kasetes ietilpība arī ir salīdzinoši maza. No zemprofiliem, es skatītos uz Daiwa Z2020 Black Ltd. 2012. gada Shimano Antares ir lielisks mults šādām vajadzībām. To var lietotu Japānas izsolēs dabūt, par salīdzinoši normālām cenām. Protams, vislabāk būtu kādu no šiem piemērīt, lai saprastu, kurš ieguļas rokās, kurš ne. Ja ir interese, raksti privāti!

Atbildēts: 2.jūnijs 2021, 15:04 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Brekshazobi

Favorite spices posmu var atsevišķi kaut kur dabūt? Salūza..

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Uzzvani uz eBoat veikalu, viņiem ir spices!

Atbildēts: 1.jūnijs 2021, 09:15 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Houston

Sveiks Mārtiņ!

Plāns ir doties vakara/nakts copē uz zandartu. Kādā tehnikā labāk strādāt jig vai dropshot? Un kādas krāsas naktī labāk izmantot gaišas, tumšas vai spilgtas?

Varbūt vari ieteikt kādu konkrētu gumiju ar kuru vērts būtu mēģināt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, zandartu laiks ir klāt. Ir dažādas tehnikas kā ķert - gan drops, gan džigs. Tāpat nevar aizmirst voblerus. Konkrēti kā labāk ķert tā uzreiz nevar pateikt, ir jāskatās no vietas, apstākļiem, kāda zivs ir, uz ko labāk reaģē. Naktī man labi strādā blatās, rozā, UV krāsas. Bet arī dabīgās ar gliteriem ir pilnīgi ok. No modeļiem - Keitech Easy Shiner un Westin Shad Teez slim

Atbildēts: 31.maijs 2021, 13:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā cope3000

Sveiks, Mārtiņ.

Vēlos iegātāties spininga kātu džigam kaut kur ML vai M robežās 240 - 280cm, pamatā zandartam, bet pa reizei nedaudz arī līdakai.

Šobrīd esmu apstājies pie Major Craft Crostage sērijas, taču netieku gudrs ar viņu testa apzīmējumiem, tie ir kaut kādi savādāki kā citiem ražotājiem.

CRX-T902MH Major Craft New Crostage 2.75m 1.2-20g Moderate Fast

CRX-T862L Major Craft spininginė meškerė New Crostage 2.59m 7-23gr Fast

Vai Tev ir bijusi pieredze ar kādu no šiem un vai pietiks jaudas zandartu Lielupē piecirst un izvadīt?

Paldies jau iepriekš! Vienmēr ar interesi lasu Tavas atbildes!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks ML un M nozīmē jaudu. Testa diapazons tiek apzīmēts ar gramiem. Crostage ir laba sērija, tiesa ja runājam par zandartu ieteiktu nedaudz niknāku spiningu arī pēc jaudas. Teiksim Zetrix Avalanche ZAS-782MH vai ZAS-752M. Ar šiem labāk varēsi piecirst zivi, it sevišķi tas ir svarīgi zandartam! Crostage gadījumā modreate fast un fast apzīmē akciju. Tīri džigam man labāk patīk fast akcija, bet Tevis norādītam kātam jauda ir pārāk maza. Tas ir specifiskāks spinings, ne džigam.

Atbildēts: 29.maijs 2021, 14:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Guntis86

Sveiki. Vai ar 4000 shimano ultegra var mest mānekļus līdz 70 gramiem? Un vai būs ērti strādāt ar big baitiem?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Ja runājam tikai par lielajām gumijām, un vienmērīgu auklas ietīšanu, tad jā. Tiesa ar bezinerceni nav tik ērti darboties ar tik lieliem svariem. Mults būs ērtāk!

Atbildēts: 20.maijs 2021, 10:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā stonedrider

Sveiki,

interesē kats twich un jig tehnikām. Vai pastāv tāds universāls variants? Parasti twičoju ar 110-130 vobleriem. Jig 12-35g. Izmantoju bezinerceni 4000 izmērā. Budžets varētu būt līdz kādiem 130-140EUR

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Zināmā mērā universāli var piemeklēt, tiesa džigam man prasās garāki spiningi - 2.40m jeb 8' un uz augšu. Ar šiem tvičot būs grūti. Es teiktu ka jāskatās 7'6 vai 7'8 garums. Uzmet aci Favorite Creed CRD 762MH ar testu līdz 32 grami, bet ar pieļaujamu nelielu pārslodzi. Vai arī uz Zetrix Avalanche ZAS-782MH ar testu līdz 40 gramiem.

Atbildēts: 13.maijs 2021, 09:49 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā yasha

Sveiks!

Kādu kostīmu ieteiktu +- 250EUR budžetā? Primāri lai no lietus un vēja labi pasargā, bet nav gluži plēve vai gumija :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Uzmet aci jaunajai Norfin kostīmu kolekcijai! Vēl labi ir Remington Fishing II kostīmi, no labas membrānas un ar labiem rādītājiem

Atbildēts: 12.maijs 2021, 12:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kiolam

Sveiks,

Saprotu ka mazliet varbūt muļķīgs jautājums, bet esmu pamatīgs iesācējs un domāju labāk paprasīt nevis salauzt visu un mest mieru.

Ja māneklis smagāks nekā spininga tests vai kāts pārlūzīs un beigta balle, vai tomēr tests ir vairāk kā ieteikums? Manā gadījumā nolūkotais māneklis ir par 4g smagāks nekā testā pieļaujams.(tests 23g - 35g, māneklis 39g)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Reāli ir tā, ka lielāko daļu spiningu var pārslogot, bet tas paliek uz katra paša risku. Ja kāts lūzīs, tad pats vien dabūsi labot. Normāli būtu, ka mānekļa svars būtu norādītā testa robežās. Tiesa precīzi arī ražotājs, nevar noteikt šo robežu, līdz ar ko veidojas rezerve. Es neieteiktu lieki riskēt!

Atbildēts: 10.maijs 2021, 14:02 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā biged

Sveiks, vai var kaut kur iegādāties x1802exh un cbl 902m atsevišķi augšējos posmus?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Sazinies ar eBoat, viņi izplata Favorite, attiecīgi spices arī var iegādāties tur!

Atbildēts: 5.maijs 2021, 10:08 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā bio-r

Sveiks! Vai gadījumā Tev nav informācija, kad Latvijā varētu būt pieejamas Shimano Exsence vai Complex spoles?

Un otrs- vai varētu būt tā, ka mūsu tirgum neieved Shimano Stradic FL 2000 izmērā?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Complex XR nedomāju ka būs, jo Complex XR faktiski ir Vanford spole, tikai ar savādāku vizuālo izskatu, izmēriem un nedaudz atšķiras bremzes. Exsence - iepriekšējās paaudzes modelis bija Eiropā, līdz ar ko domāju ka jaunais arī būs. Diemžēl precīzāka informācija nav manā rīcībā! Par Stradic FL jā, man liekas ka Eiropai bija 1000. un 2500. izmērs. 2000. nebija paredzēts!

Atbildēts: 5.maijs 2021, 10:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager