Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā bezdarbnieks

Sveiki, kādas pavadas ieteiktu priekš twich tehnikas ? https://sargofish.eu/l-220/l-22003/PRO-X-WL-35-20_lv šāda pavada vai nu atsējās, vai pārplīsa mezglā pēc neliela zacepa zālēs.... Orbits atstāts ūdens dieviem... negribētos lai tas atkārtojas ! iesakiet kko drošāku !

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es lietoju tikai paša sietās. Pērku Knot2Kinky sienamo titāna materiālu, kvalitatīvu furnitūru, Bassday sakabes un NT Swivel griezuļus, un lieku visu kopā. Nekas, nekad nav atsējies vai plīsis. Tiesa pavadai arī jāseko līdzi, vai nav salocīta un vai neprasās nomainīt.

Atbildēts: 5.maijs 2021, 10:05 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Deadmunds

Sveiks!

Vēlos nopirkt twitch kātu cenā līdz 150 €. Vēlētos ērti strādāt ar 110-130mm vobleriem.

Šim pašam kātam arī būs nepieciešama spole - līdz 180 €

Un varbūt vari ieteikt arī spoli priekš micro jiga - līdz 150 €.

Paldies , jauku dienu!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Spinings - Zetrix Avalanche 702M vai 702MH būs labs. Spole - es ieteiktu ņemt Shimano Stradic FL. Es ņemtu 4000. izmēru, bet ja tomēr negribi tik lielu, un katru dienu netvičosi vari ņemt arī C3000 izmēru. Ja skatāmies par mikrodžigu - jaunā Ultegra. Man nepatīk galīgi mazās spoles, līdz ar ko izvēlot 2500. izmēru. Ja ir opcija, ņemu ar seklo kaseti.

Atbildēts: 5.maijs 2021, 10:03 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā kronis

Sveiki!

Esmu spoles meklējumos un ceru, ka varēsiet ieteikt kādu spoli. Kāts Skyline New 762mh, pārsvāra jigs/drop shots uz zandartu no laivas. Patlaban izvēle krīt starp Stradic FL vai Ultegra 3000 izmēra. Cena diapozons būtu līdz tiem 200 eur. Varbūt ir kāds ieteikums par šīm spolēm vai arī vēl kāds cits spoles variants, ko varat ieteikt izskatīt?

Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja ir iespēja, es ņemtu Stradic FL. Lieliska spole, ļoti laba gaita. Daudz tehnoloģijas no dārgākiem modeļiem. Jaunā Ultegra nav slikta, bet ja ir iespēja ņemt Stradi FL - ņem :) Izmērs - C3000 būs labs.

Atbildēts: 3.maijs 2021, 21:48 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā survival

Jautājums profiņam, grasos iegādāties daiwa fuego lt 3000 sērijas spoli, kuru vis labāk būtu izvēlēties no visam kas pieejamas C vai CXH, spēlējos ar gumijām un vobleriem pa retam kādu rotiņu iemetu, zināšana šinī visa daudz nav copeju jau ilgi, bet tā kārtīgi iedziļinos tik pēdējo gadu

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Abas versijas atšķiras ar pārnesumiem - 5.3 un 6.2:1. Tātad XH versija ir ar ātro pārnesumu. Ja pamatā copē upē, straumē, vai vairāk darbojies ar vobleriem, tvičo, tad es teiktu ka pat labāk būtu XH versija. Mazāk vajadzēs spoles rokturi griezt. Kopumā 5.3:1 tiek uzskatīts par sava veida standarta pārnesumu.

Atbildēts: 29.aprīlis 2021, 08:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lukinsarturs

Sveiks! Kādas būtu tavas domas par certate 5000d. Cik gramus var mest? Salīdzinājums ar TP 4000pg? Doma fīderim.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Grūti teikt. Cik ir lasīts dažādos forumos, tad 4000PG šobrīd liekas nedaudz izturīgāks. Kaimiņos ar šo spoli metā arī 70-80 gramu džiggalvas. Bet vai vajadzētu viņu lietot fīderim neesmu drošs.

Atbildēts: 29.aprīlis 2021, 08:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zigaams

Sveiks, vai pēc pieredzes vari padalīties un ieteikt, kādu brienamkostīmu labāk izvēlēties, neoprena vai elpojošu, ar ielimetu zabaku vai atsevišķi? Varbut ir kāds ieteikums budžetā līdz 200e.?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es noteikti ņemtu no elpojoša materiāla, ar atsevišķiem zābakiem. Materiāls ļaus nesvīst un komfortabli brist gan aukstā, gan karstā laikā. Brienamie zābaki atkal ir labi, jo var tos mainīt, izvēlēties ar savādākām zolēm, vai ja viņi saplīst ņemt citus. Šajā cenu kategorijā vari skatīties uz Norfin brienamajiem, kuri ir pietiekami labi. Turklāt Norfin piedāvā arī pašus zābakus, vairākus veidus!

Atbildēts: 28.aprīlis 2021, 14:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bezdarbnieks

Sveiks !

cik resnu pīto auklu ieteiktu twicham 110 vobleriem

un varbūt iesaki pāris budžeta klases auklas !

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja 110 vobleri, tas PE 1 var ņemt. No budžeta laba būs Varivas High Grade PE vai Sunline Siglone PE

Atbildēts: 28.aprīlis 2021, 13:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janax27

Sveiki Mārtiņ kādu spoli jūs ieteiktu cena no 90-120eiro priekš dziga

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es ņemtu jauno Ultegra vai arī no Daiwa - Fuego LT. Izmēra ziņā 3000. izmērs būs labs.

Atbildēts: 28.aprīlis 2021, 13:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Dadzis12

Sveiks, vai šī aukla būs OK, lai sāktu tādas daļējas BigBait gaitas lēniem,lēniem soļiem? Doma ir ne vairāk par 100gr bet pamatā 50-80gr

Strike Wire Extream X4

Vai tie testi kas ir uzrakstīti tiešām atbilst patiesībai. Patestēju Sufix auklu ar svariem, tests 27kg bet plīst jau pie 9kg, bail tādu lietot ar smagākiem mānekļiem.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Strike Wire ir normāla aukla. Es lietoju 0.41 mm diametru. Īsti plānākai jēgu neredzu. Man ir bijis Strike Wire, apgalvot negribu, bet pēc sajūtas liekas, ka auklai tests ir lielāks nekā norādīts. Lielajiem mānekļiem ar auklas resnumu īsti neko nevar sagandēt, tāpēc arī var droši ņemt resnus diametrus!

Atbildēts: 26.aprīlis 2021, 10:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asaris7

Sveiks, Mārtiņ!

Jautājums par Westin W4 Powershad kāstinga kātu līdz 90g. Vai šiem kātiem ir testa rezerve? Vai augšējais tests un apakšējais ir norādīti precīzi? Jerku arī iespējams izspēlēt ar šiem kātiem?

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Rezerve viņam ir, tiesa neliela. Bet es džerkam viņu neizmantotu, jo spinings ir par garu. Ar tik garu nesanāks pareiza džerka animācija. Powershad sērija ir domāta tieši lielajiem silikona mānekļiem. Tīri džerkam speciāli kāti ir W3 sērijā!

Atbildēts: 26.aprīlis 2021, 10:06 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager