Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Zikivators

Sveiks vēlreiz! Kur Latgales pusē būtu labas bļitkošanas vietas?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks No ledus neķeru jau sen, nemācēšu teikt!

Atbildēts: 6.janvāris 2021, 21:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Tigeris

Sveiks! Ir doma aizbraukt uz Lasi, varat ieteikt kātu? Pats skatos uz x1 vai cobalt, paldies:)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Man labāk X1, 902MH. Cobalt ir nedaudz jaudīgāks, patīkamāk būs ar X1 darboties!

Atbildēts: 6.janvāris 2021, 12:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ssup

Kuram meistaram Tu uztici savu Daiwa spoļu apkopšanu un servisu?

Atbild Mārtiņš Babris

Īstenībā man Daiwa spoles paliek ar vien mazāk arsenālā :) Bet tas nav svarīgi. Savas spoles nesu pie Māra, eBoat uz apkopēm

Atbildēts: 6.janvāris 2021, 09:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zikivators

Sveiki! Vai varētu ieteikt labas zvejas vietas Kurzemē?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pilns ar vietām - Venta, Irbe, Liepājas ezers, Usmas ezers, Puzes ezers

Atbildēts: 5.janvāris 2021, 09:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā BigJay

Sveiks, Mārtiņ!

Laimīgu un lomiem bagātu jauno 2021.gadu!

Kuru spoli ieteiktu labāk priekš smagā jig/drop 30+gr un 7-9" gumijas.

Skatos uz: Shimano Twin Power C4000PG un ST4000XGFL. Kuru labāk ieteiktu? Bija uzlikta STC3000FL, bet pie 30gr svina un 9collam nav konforts.

Paldies jau iepriekš par atbildi.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jaunais Twin Power ir lieliska spole. Izturīgs korpuss, jauda, ļoti samtaina, patīkama gaita. Lielākā daļa no niansēm ir aizgūta no Stella pēdējās paaudzes, tā ka ja budžets atļauj noteikti var ņemt! Vai es ņemtu PG modeli, grūti teikt. Pie PG ir jāpierod. Savā ziņā dēļ zemā pārnesuma nāk klāt zināma izturība, bet ir brīži kad laikam tomēr es izvēlētos standarta pārnesuma spoli, nevis lēno PG

Atbildēts: 5.janvāris 2021, 09:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā VilnisL

Sveiks, vai ir kāda informācija par Shimano Dialuna S kātiem? Interesē kā līdaku spinings no krasta, svari ap 40g max. Un kā ir ar viņu dārgo galu Yasei LTD asarim? Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nē, nebūs komentāru. Neesmu copējis ar Dialuna. Yasei man sen atpakaļ bija, bet ne LTD versija. Es teiktu tā, ka Shimano ir daudzas labas un interesantas kātu sērijas, bet tās ir Japānas tirgum. Eiropā diemžēl spiningu izvēle Shimano nav tik daudzveidīga

Atbildēts: 5.janvāris 2021, 09:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asaris7

Sveiks!

Laimīgu Jauno gadu!

Kādu auklas biezumu un modeli ieteiktu 40 izmēra multam? Darba svars vidēji ap 55g.

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Multam vispār nav jāiespringst par auklas diametru. Es lietoju 2 PE pēc japāņiem. Manuprāt šobrīd viena no labākajām izvēlēm ir Sunline Cast Away PE. Var arī izmantot lētās auklas, bet bieži var novērot ka ir problēma ar to, kā auklas iecērtas zemākos slāņos.

Atbildēts: 4.janvāris 2021, 13:59 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Bekons1991

Labdien,

Sāku copēt pagaišo gad martā tieši ar taimiņiem, man iepatikās un līdz šim brīdim gandrīz katru nedēļu spiningoju! Man uzdāvināja šādu komplektu ar ko es sāku spiningot un vēljoprojām to daru:

Shimano CATANA 2.10 m 10-30 g un CATANA spoli 2500 , spoli gan esmu nomainījis uz 4000 Ninja! Tā kā esmu bērnu dārza līmeni ar šo komplektu mēģinu copet visus plēsējus ,un ar visa veida mānekļiem ,tehnikām ko atrodu interneta! Vai šis kāts DAIWA NINJA X SPINNING 2.70M 15-50G būtu piemērots taimiņu un zandartu copei un vai tas uzlabos iemetiena attālumu?

Paldies ja atbildēsiet!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Ja runa ir tīri pa lasi un taimiņu, es izvēlētos spiningu vismaz 2.70m garu, ar testu kaut kur uz 30 gramiem. Tavs spinings principā der. Metiena attālumu uzlabos gan spininga garums, blanka, auklas izvēle un protams, arī paša prasmes. Par zandartu copi es neesmu īsti pārliecināts, tīri pēc testa derēs, bet vai būs pietiekami stingra blanka, lai labi piecirstu, to nemācēšu teikt.

Atbildēts: 4.janvāris 2021, 13:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Eliam

Labdien,

Nesen ar draugu sarunajos par zveju. Ieteica lai uzrakstu Jums. Uzreiz atvainojos ka nerakstu gramatiski pareizi un iztrukst garumzimes, gramatika klibo jo jau 15 gadus nedzivoju Latvija.

Kats Abu Garcia Devil 210CM 5-15 tests

Spole Ninja LT 3000C

Aukla Berkley Fireline Ultra 8 0.10mm 6kg

Zvejoju aptuveni gadu, cik nu ir laiks. Esmu zvejojis gan foreles, gan lidakas, gan ari asarus. Foreles lidz 2kg kaa jau rezervuaros, lidadas lidz 1kg, paris reizes bijusas 3-4 maksimums. Latvijas udenos neesmu zvejojis.

Drizuma brauksu brivdienas pie radiniekiem un domaju iegadaties kaatu, tikai nezinu ko njemt prieksh Latvijas udeniem un zivim. Draugam ir 240cm St Croix Legent Elite ar testi ja nemaldos 4.5 - 10.5 - teica ka latvijas asariem un lidakam ir labi, bet ja kam lielakam tad ir jaudigaks ar lielaku testu. Nu luk ari es nezinu ko vajag Latvijas udeniem, es noteikti gribu garaku jeb tadu pasu ka man katu, 210-240 tikai jautajums cik testu vajag Latvijas udeniem? Zinu ka Engures ezera dazhadi monstri ir bijusi. Nemot vera ka Latvija esmu vienreiz gada uz 2-3 nedelam, vai man vajag katu par 400 eiro? Nauda nav problema, man patik kvalitate. Bet jaizmanto ir logjika.

Neesmu pro fisherman teiksim, ir kludas iemetienos, biezi sapinas aukla un ir juceklis. Tehnika pieklibo joprojam jo Lielbritanija ir diezgan limiteetas iespeejas zvejot un nav prakses tik daudz cik gribetos.

Inventaara ir paarsvara rotejosie vizuli, 4.4 lidz 7.8, dazhaadas firmas. Ir gumijas Gunki Shad ja nemaldos lidz 20 gramiem.

Palidzi izlemt :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Es teiktu ka te nevajag iespringt uz dārgām lietām. Šobrīd budžeta klases spiningi, ir salīdzinoši labas kvalitātes, un ir tiešām patīkami ar tiem copēt. Kopumā es teiktu ka vajag 8 pēdas jeb 2.44m garu spiningu, ar testu kaut kur 30 grami. Teiksim X1 802MH, ar testu līdz 35 gramiem. Varēs lietot gan rotiņus, gan voblerus, dažādas gumijas. Domāju ka ar šo būs pilnīgi pietiekami. Spole te prasītos 3000. vai 4000. izmēra. Var to pašu Ninja LT, es tikai ņemtu 4000 C izmēru. Auklu 1.2 pēc japāņiem, var ņemt Sunline Siglon PE vai Varivas HiGRade PE. Principā ar to arī būs pietiekami

Atbildēts: 4.janvāris 2021, 10:34 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā gousts

Sveiks.

Vai zini kur LV var iegadaties Yamaga Blanks katus?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jau kādu laiku neesmu manījis. Neesmu drošs ka mūsu veikalos ir šie piedāvājumā!

Atbildēts: 4.janvāris 2021, 10:27 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager