Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā zhorzix1

Labdien,meistar! man interesē padomi kas saistīti ar džerku un visu,kas ar to saistīts.Vai jūs varat man apskaidrot kāda veida džerkus ir optimāli pielietot Babīte ezerā.Man dzerka kāti ir divi.Viens no 40-120,a otrs no 60 -140.Galīgi nav saprašana par Samo glaideriem(man viņi iet pa pašu virsmu.Man tas nepatīk.Interesē Strike Pro Buster.Tikai būtu feini lai viņi uzreiz negrimtu dibenā.Feini būtu tādi ,kas grimst lēni,lai es varētu viņus izspēlēt no laivas sēdus.Ja pats nevarat dot padomu lūdzu iesakiet citu ekspertu,kas ir korifeis šajā jomā.Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pats ar džerkiem sen jau kā nedarbojos, bet bija laiks kad ķēru. Man vislabāk patīk Buster un Baby buster džerki. Es pamatā lietoju Shallow versijas, kas ir peldošās, bet ar papildus atsvariem var viņas uztaisīt lēni grimstošas. CL forumā, tajā pašā Babītes ezera topikā, ir daudz cilvēki kuri ķer uz džerkiem, un noteikti viņi Tev varēs daudz labāk izklāstīt visu!

Atbildēts: 19.novembris 2020, 12:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bio-r

Sveiks. Vēlos iegādāties kvalitatīvu spoli vieglajam džigam. Skatos, ka lietuvieši piedāvā Luvias spoli par manuprāt labu cenu. Bet īsti nesaprotu, vai tas varētu būt tāpēc, ka spole ir nosacīti pavecs modelis? links - http://parduotuve.spiningavimas.lt/daiwa-spiningines-rites/rite-daiwa-07-luvias#/72-modelis_daiwa-2500

Varbūt palabosi, bet manā saprašānā augstā plaukta spoles (pieskaitu arī Luvias) savu vērtību īsti nezaudē (raugoties arī no tehniskās specifikācijas) un šķiet ka šajā cenā neko no jaunumiem labāku īsti nedabūt ne tā?

Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Konkrētā spole ir iepriekšējais modelis. Jāsaka ka tas bija veiksmīgs, un joprojām daudzi lieto tieši šo Luvias paaudzi, kā arī meklē to. Jaunajā ir tīri konstruktīvas izmaiņas, viss jautājums vai ir vēlme pirkt pašu jaunāko, pēdējo modeli, vai arī tiek meklēts pilnībā funkcionāls modelis. Ar Luvias ir tā, ka šī spole ir vidējā cenu līmenī Japānā. Kāpēc tas ir svarīgi? Jo tīri pēc tā var spriest par spoles vērtību, tehnoloģijām izmantotajām. Kopumā, protams, šāda tipa spolēm vērtība krītās maz, it sevišķi ja izrādās ka pēctecis ir sanācis ne visai labs. Ja man būtu jāizvēlas, tad par šo cenu es noteikti ņemtu šo konkrēto, iepriekšējās paaudzes Luvias.

Atbildēts: 19.novembris 2020, 12:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Coperis10

Sveiks! Vai nezini kur var sadabūt spiniga kāta otru daļu? (black hunter)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Precīzi nezināšu gan. Vislabāk griezties veikalā, kur iegādājies spiningu, varbūt viņi var kā palīdzēt!

Atbildēts: 16.novembris 2020, 14:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Cope321

Sveiks!

Vēlējo uzzināt viedokli par daiwa prorex v lt un daiwa freams spolēm. Cenu kategorija ir ļoti līdzīga un atšķiras divas lietas magsealed (ir freams spolei) un kasetes dziļums. Vai ir kādi komentāri par to gaitu un maza diametra (no 0.11 mm līdz 0,15 mm) pītās auklas uztīšanas īpašībām?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, MagSealed ir lielākā atšķirība starp abām. Vēl jāmin ka Prorex V LT ir 6 gultņi, un viens no tiem ir slēgtā tipa CRBB. Prorex V LT esmu tikai rokās turējis, bet ar Freams LT arī darbojies uz ūdeņiem. Gaita abām spolēm ir ļoti līdzīga, diezgan klasiska Daiwa gaita. Auklu noteikti klās labi, jo ir gan Crosswrap krusteniskā auklas uzklāšana, gan arī Air Bail spoles lociņš. Te jautājums vai gribi piemaksāt par MagSealed. Es teiktu ka mitruma aizsardzība ir aktuāla lieta, un varbūt ir jēga pielikt nedaudz naudiņas un paņemt Freams LT.

Atbildēts: 9.novembris 2020, 10:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā runers

Labdien!

Kādas ir Tavas domas par Westin W4 un W6 spiningiem? Dīvaini, ka neviens tos nepiemin. Vai tie ir tik slikti, vai tieši otrādi.

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Esmu tikai lasījis par viņiem, rokās neesmu turējis. Pēc aprakstiem liekas ļoti pat ok, bet lai ko vairāk pateiktu, vajadzētu kādu laiku padarboties...

Atbildēts: 9.novembris 2020, 10:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Rinalds

Labvakar,Meistar!

Vai tiešām neapnīk tas X1?

Atbild Mārtiņš Babris

Kam tieši man būtu jāapnīk X1?

Atbildēts: 8.novembris 2020, 10:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Matrozi

Labvakar! Jautājums pieredzējušam specam. Varbūt ir krājumos, kātu atlikumos- cieta ogles spice spiningam. Ar aptuvenu testu 10 - 40 g , vai cietāka. Garums spicei ~ 105 cm +-. Var būt arī tai spicei galotne aplauzta- ne daudz.

Saderīgas būtu spices, kurām apakšgalā iekšējais D ir no 6,52 mm līdz 6,81 mm.

Akcija- vidēja, vai ātra. Caurlaides gredzeni- vidēja izmēra.

Garums spicei var būt arī lielāks. No tās izveidotu vajadzīgo garumu, tinumus, apdari. Mērķa zivs līdaka, vairāk no laivas. Arī ar pasmagiem vobleriem, metālu, gumijām... Ar mīkstām spicēm kaulainā rīklē āķi neieķeras... ⛏

Par samaksu - vienotos.

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nē, nebūs gan spice ko piedāvāt!

Atbildēts: 6.novembris 2020, 09:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Toms97

Sveiks!

Kādu kātu ieteiktu multam līdz 80/90gr, pārsvarā mīkstajiem mānekļiem un hibrīdiem no laivas? Budžetā līdz ~150eur.

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Savage gear XLNT3 spinings būs laba izvēle. 2.40m garum un tests līdz 100gramiem

Atbildēts: 4.novembris 2020, 09:20 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā stonedrider

Labdien! Jautājums par multiem, kādu modeli ieteiksi iesacējām. Uzreiz piebildu, ka no bagātiem neesmu, bet tomēr lužņus arī negribas pirkt. Parasti pieturos pie principa laba kvalitāte par labu cenu (laba cena = izdevīga cena) :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Šobrīd labākā opcija ir Shimano SLX XT mults. Un tieši XT versija, nevis parastais SLX vai DC. Par savu naudu mults ir tiešām labs. Ja plāno intensīvi lietot lielās gumijas, tad gan būtu jāskatās kāds cits modelis, bet tvičam šis ir tieši laikā

Atbildēts: 27.oktobris 2020, 08:50 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Jautā stonedrider

Laba diena! Vari lūdzu ieteikt kātu tvičam no laivas, vobleri 10-13cm. Interesē 3 varianti, budžeta, medium un dārgais gals. Tava izvēle būtu...?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pirmkārt pie mums veikalos ir gaužām maza multu kātu izvēle. Budžeta varianti ir maz, bet zinu ka drīz būs X1 multam domātā versija, kas būs budžeta cenu līmenī. Vēl Salmo bodēs var nopirkt tīri ok iesākuma spiningus. No dārgākiem - Shimano Poison Adrena, kurš ir aizlienēts no Japānas tirgus, un piedāvā ļoti labu blanku. Modeļi - 1610M vai 166Mh, kurš jau lielākiem vobleriem. Vēl, Graphiteleader Aspro sērija GAPC-702MH, arī lielisks spinings, nedaudz dārgāks par Adrena, un būs jāgādā no Krievijas.

Atbildēts: 26.oktobris 2020, 14:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager