Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Andza2727

Sveiks meistariņ.Esmu jauna tvič kāta meklējumos 90, 130,vobleriem tādu unversali gan no krasta gan no laivas +/- 150€. Un kādu pārīti vobleru ko ieteiksi darba dziļumam 0.5 lidz 1.5m. Liels paldies jau iepriekš.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Zetrix Avalanche ZAS-752M, līdz uncei būs gana universāls. Lētāks variants ir Favorite X1 762MH. Cenas-kvalitātes attiecība ļoti laba. No vobleriem - Zip Baits Orbit 80 un 110 izmērs, Megabass Ito Shiner, Jackall Rerange 110 un 130 izmērs, O.S.P. Rudra, bet peldošā versija, Rapala Max rap dažādos garumos

Atbildēts: 5.oktobris 2020, 14:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asaris7

Sveiks!

Kādas atsauksmes par Revo Beast X? Kādas ir atšķirības starp parasto Revo beast?

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nemācēšu teikt, neesmu lietojis Beast X! "parastais" Beast jau ir klasika

Atbildēts: 5.oktobris 2020, 13:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Inga50

Labdien! Copes lietās esmu iesācēja. Mārtiņ, lūdzu, palīdzi man sekojošā jautājumā: iegādājoties eholoti,konkrēti, Lowrance ELITE-9 Ti2 ar Active Imaging devēju, ko vēl jāpērk klāt, lai var uzreiz eholoti izmēģināt darbībā...

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Vajadzēs labu akumulatoru, vismaz 25Ah, slēgto, želejas, jo eholote tērē diezgan daudz enerģijas. Attiecīgi būs vajadzīgs arī lādētājs šāda tipa akumulatoriem. Tāpat devēja turētāju, ja ir piepūšamā laiva. Ja alumīnija vai stiklplasta, tad devēju var stiprināt pie pašas laivas. Un viss, var doties copēt :)

Atbildēts: 1.oktobris 2020, 13:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Pokemaster

Labvakar!

Ko ieteiktu no dārgā gala tīram džigam līdz 30g, gribas sausu un asu.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jautājums, kas ir dārgais gals? Var ņemt gan Evergreen Squidlaw SSSS-710MH, gan Poseidon Superior SPRS-83H-T. Arī Breaden Monster Calling VMC79H vai VMC83H derēs.

Atbildēts: 1.oktobris 2020, 10:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kasparss12

Labdien

Apsveru domu iegādāties multiplikatora spoli un kātu lielajām gumijāmbudžets 400€. Īsti nesaprotu kā pareizi izvēlēties viņas aprakstā arī īsti nav rakstīts no cik gramiem sāk strādāt spole. Kādi ir plusi un mīnusi multiplikatora spolēm pa bārdā zinu. Kāda ir multiplikatora spole ar viegliem mācekļiem.

Meklēju skyline 10-35 g labāku spoli varbūt ir ko ieteikt budžets ir ap 400€. Varbūt ziniet kur var iegādāties titāna pavadu materiālu

Paldies jau iepriekš

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ir multi kuri met 1 grami, ir kuri sāk no 10-15 gramiem. Idejiski Tavā gadījumā skaties uz Abu Garcia Revo Winch vai Max Toro 51. Plusi noteikti ir jauda pret salīdzinoši vieglo svaru. Erganomika un lietošanas ērtums. It sevišķi darbojoties ar smagajiem mānekļiem, būs ērti tos mētāt, kaut vai visu dienu. Vieglajiem mānekļiem multi ir specifiski, ja neesi nekad strādājis ar multu, neieteiktu uzreiz mesties uz vieglām lietām. No sākuma apgūsti spoli, metienu, jo tas atšķiras no standarta spininga metiena. Skyline labāka spole, ir Twin Power jaunais, 4000 izmērs. Sienamais titāns - Skaistkalnes ielas veikalā.

Atbildēts: 28.septembris 2020, 16:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā JANKA87

Sveicināti, ir doma pamēģināt noķert kādu zandartu no laivas, nekad neesmu mēģinājis, varbūt varat ieteikt, ar kādu kātu, auklu, mānekli utt.? Paldies :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Svarīgi būs arī kādā tehnikā ķersi, bet es teiktu vismaz 8 pēdas garš kāts, ar fast vai extra fast akciju, tests līdz 28-30 gramiem iesākumā derēs. Teiksim X1 802MH vai 802M. Auklas izmērs ļoti atkarīgs no vietas, es teiku ka sākot ar 0.8 līdz 1.5 PE pēc Japāņu specifikācijas. Ja vietā ir daudz ķērāju, asa grunts, dolomīts, tad 4 dzīslu, 1 vai 1.2 var likt. Ja darbojies ar vieglākiem svariem tad 0.8 vai 1. Mānekļi - silikona, sāc ar 4 collām, uz džiggalvas. Precīzi modeļi - skaties no Fox Rage, Lucky John ir plašs klāsts, kaut vai Tioga

Atbildēts: 28.septembris 2020, 15:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Crazy

Sveiks, iepriekš man ieteicāt ka labāk lasim x1, par kuru modeli iet tieši runa? Paldies:)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Ja runa ir par lasi, tad 902MH

Atbildēts: 25.septembris 2020, 13:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Crazy

Sveiks! Kurš no skyline modeļiem būs piemērots Rīgas ūdeņos? Daugava, Jugla, Ķīsis aptuveni:) Paldies :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja aptuveni, nezinot ne tehnikas, ne mānekļus, tad SKYA-762M vai SKYA-762MH. Ja uzsvars ir uz copi no krasta, ar smagiem svariem, lieliem mānekļiem, tad SKYA-842MH

Atbildēts: 23.septembris 2020, 15:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā muhameds

Sveiki Mārtiņ, saki vai ir vērts nemti lowrance elite 9 ti 2 ...kas tagad ir par labu naudiņu, vai labāk no hook sērijas,,

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, noteikti. Par šo cenu ļoti laba eholote, ar hook sēriju grūti salīdzināt. TI2 ir daudz labāka bilde, plašāka funkcionalitāte!

Atbildēts: 23.septembris 2020, 15:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Crazy

Sveiks! Vai ar favorite cobalt sēriju var kvalatīvi dropot? Ir doma arī lasim izmantot:)

Paldies:)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Var. Rudens dropam, kad vajag smagākus svarus un lielākus mānekļus ir labi. Lasim - principā der, es gan lasim vairāk uz X1 skatītos.

Atbildēts: 23.septembris 2020, 15:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager