Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā saimnieks1

Labdien.
Esmu sava ideālā spininga meklējumus. Vēlos iegādāties spiningu vieglajiem rotiņiem 5-8 grami un apvienoti to pašu spiningu vobleriem(krenkiem) 8-12 grami.Ir daž ne dažādi spini , bet vai par īsu vai par cietu. Nav neviena tā īstā.Nevaru dabūt vēlamo attālumu iemetot, vai jūtu ka tomēr tas rotiņš neiegriežas.
Esmu noskatijis šādus spiningus un gribētu dzirdēt jūsu viedokli.

Favorite Balance BLC-732ML 2.21m 4-15g Mod.Fast

Favorite X1.1-732L 2.21m 3-12g Mod. Fast

Favorite Professional PRF 732L 2.20m 3-12g Fast

Favorite Professional PRF 732ML 2.20m 4-15g M.Fast

FAVORITE SENTINEL SNS762ML 2.28m,5-21g Mod.fast

Favorite Cobalt CBL-802ML - 2.4m, 5-18g, Mod.Fast

Ko Jūs teiktu par šiem spiningiem vai varbūt ir jāskatās pavisam uz citiem? :)

Makšķerēju no tikai no laivas zāļainās vietās. Pats svarīgākais ko no spininga gribu ir labs metiena attālums, lai spētu iegriest rotiņi smuki un bonusa varētu izspēlēt mazos voblerus/krenkus 8-12.

Kā arī gribētu uzzināt, cik biezu auklu drīkst lietot tādiem spiningiem.

Paldies :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Runājot par vajadzībām, es teiktu ka metiena attālumu dos spinings virs 8 pēdām, jeb 2.40m, kā arī ar moderate fast vai fast akciju. Šāda tipāža spiningi ir spējīgi vistālāk aizmest mānekli. Protams, no svara arī ir paša copmaņa metiena tehnika. Runājot par krenkiem, te arī ir līdzīgi, spiningam ir jābūt drīzāk mod. fast vai fast, nekā extra fast ar sausu blanku. Krenks ir vobleris kuram ir jāļauj pareizi izspēlēt un ciets spinings dzēsīs šo spēli un vibrācijas. No pašiem modeļiem, X1.1 es skatītos uz 832ML versiju. Arī Blue Bird 832ML-T būtu opcija, ar kuru krenkus mētāt. Cobalt pati blanka ir paresna, jaudīga. Lai arī mod. fast akcija, vienalga spiningam jaudas būs daudz. Drīzāk skatītos uz X1.1 vai BB. Runājot par auklu, nav īsti cik biezu drīkst lietot, drīzāk kāda ir vajadzība. Ja runa par zāļainām vietām, es teiktu ka PE 1 būtu laba izvēle.

Atbildēts: 15.novembris 2023, 13:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Labdien
Kur jūs labāk ieteiktu ķert asari AB dambī vai Lielupē pie dzelzceļu tilta?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Nemācēšu teikt, neesmu zivs :) Bet kopumā asari ir visur, kur ērtāk tur ķer!

Atbildēts: 15.novembris 2023, 13:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā JIG_RIG_LV

Labdien,
jautājums par Shimano spolēm. Šobrīd meklēju spoli pārsvarā krasta copei uz līdakām. Mānekļu izmērs max. 6".
Šobrīd vieglajā Jig lietoju Daiwa Fuego 2500.
Kuras no Shimano spolēm būtu Fuego klases/budžeta? Kā arī, kādu izmēru skatīties? 4000 vai 3000?

Paldies par atbildi jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Es skatītos uz Nasci sēriju. Izmēra ziņā, es teiktu ka 4000. drošāk ņemt. Man tomēr patīk ka spole ir nedaudz lielāka, attiecīgi dod gan jaudas rezervi, gan lielāku izturību.

Atbildēts: 15.novembris 2023, 13:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andreiko

Gribētos palasīt dažus vārdus par tailspneriem un čaterbaitiem. Kuri labākie, kāda ir vilkšanas tehnika, kādas lietot pavadas dažāda svara t un č.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Īstenībā gana plašs temats. Abi divi ir aktīvi mānekļi, kuri patīk dažādām zivs sugām, lai gan pamatā ķeram asarus ar šiem. Čateriem ir laba īpašība, ka tie patīk lielākām zivīm. Tieši tādēļ ne vienmēr ar tiem ir skaita ziņā rezultatīva cope, bet izmēra gan. Čateri ir dažādu svaru, ar dažādu formu mēlītēm, kuras tad arī rada savādāku vibrāciju. Bieži vien ir brīži kad viens modelis nepatīk plēsoņai, cits gan. No svara ir izvēlēties pareizu mānekli ko likt čaterim uz āķa. Tas gan ir obligāti! Parasti izvēlos dažādus vēžveidīgos, easy shiner no Keitech vai Ballist. Tailspineri arī ir aktīvi mānekļi, kurus var lieliski izmantot džiga tehnikā, kā arī vienkārši ietinot auklu. Turklāt džigam nav jābūt tikai pa pašu grunti. Kopumā tēma ir plaša. Kādos no vecākajiem Copes Lietu žurnāliem biju rakstījis par šiem mānekļu tipiem, iespējams ka vajadzēs arī nākošajos atkārtot rakstu :)

Atbildēts: 13.novembris 2023, 12:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jurciks66

Sveiki, Kādu ieteiktu BB komplektu, lai pamatā lietotu gumijas ap 23cm un dažreiz kādu džerku? Budžetā ap +/-400EUR

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Spoles ziņā es ņemtu Shimano Tranx 301 vai Daiwa Tatula 300. Abas būs gana izturīgas un piemērotas lielajiem mānekļiem. Spinings - uzmet aci BFT, Svartzonker vai Savage Gear spiningiem. Es ņemtu ne īsāku par 8 pēdām, testā ap 150 gramiem.

Atbildēts: 13.novembris 2023, 12:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Rokijs

Labvakar.Ko ieteiksiet dropšotam un atvadai asariem svari apm.10-14gr,no laivas.CRAZY FISH Perfect Jig CFPJ-76-L-T 7'6"(2.30m), 3-15g,CRAZY FISH Optimus OSR802LT 8'3"(2.44m), 3-14g,FAVORITE NEW BLUE BIRD BB1-832ML-T,skatos uz šiem modeļiem,varbūt ko citu ieteiksiet līdz 150€.paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Par Crazy Fish Perfect Jig varu teikt ka tas ir labs spinings, ar džigam paredzētu blanku. Dropam man šāda blanka liekas nedaudz par sausu. Par Optimus neko nevarēšu komentēt. Blue Bird vairāk būs atvadai, džigam.

Atbildēts: 13.novembris 2023, 12:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.
Kur tagad no krasta jūs ieteiktu ķert līdaku un kur asari?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Lielupe, Ķīšezers, principā visos ūdeņos, kur tiec klāt :)

Atbildēts: 9.novembris 2023, 08:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā chip22

Sveiki. Iesakiet budžeta klases apģērbu universālu pavasara-vasaras-rudens copei, gan kostīmu, gan apakšveļu? Neesmu kārns- 188, 105kg.

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki

Ja runājam par budžetu tad Norfin vai Graff zīmoli būs īstie. Ieteiktu doties uz Ēsma vai Salmo veikaliem, kur varēsiet apskatīt dažādus modeļus un pārdevēji nokonsulēts. Jāatceras ka katrs cilvēks ir savādāks, un vienam prasās siltāku apģērbu, citiem ne tik ļoti. Kā arī izvēloties apģērbu jāņem vērā copes veids. Sēdēt laivā būs vēsāks, attiecīgi vajadzēs nedaudz siltākas. Toties staigājot gar krastu, vajadzēs plānākas drēbes.

Atbildēts: 7.novembris 2023, 10:47 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā krauklenss

Kādu jūs ieteiktu tīri twicham spiningu ar regular fast akciju? Spinigi tirgū ir daudz, bet izvēlēties nu šausmīgi grūti.
Spiningu vaig, lai var ērti darboties no laivas.
Pārsvarā makšķerēju seklejos ezeros kā Babīte, Kaņieris.

Atbild Mārtiņš Babris

Daudz kas atkarīgs no budžeta, bet piemēram Favorite New Spirit vai Exclusive Twitch sērija.

Atbildēts: 7.novembris 2023, 10:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā krauklenss

Sveiki.
Gribētu jūsu viedokli dzirdēt kādas akcijas spiningu labāk izmantot tviča tehnikai..
Vieni saka fast, citi regular fast, atkal nākošais saka, ka ar regular.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Manā skatījumā regular fast vai fast akcija. Spiningam tomēr jābūt ar mīkstāku spices daļu, lai varētu labāk izspēlēt mānekli. Extra fast akcijas spiningi man nepatīk tvičam. Regular akcija būs atkal par mīkstu, jo blanka praktiski visā garumā lokas.

Atbildēts: 1.novembris 2023, 12:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager